Strict Standards: mktime(): You should be using the time() function instead in /home_pr1/h/a/habluetzel.com/htdocs/weblog/pivot/modules/module_debug.php on line 95
joanna's weblog - with love from Switzerland

About

This is the archive page for joanna's weblog. Click to go to the frontpage of this site.

Last Comments

sovinco (Prosit Nieuw Jaar…): I was wondering if you ev…
Anjali (Carnaval, vervolg…): I am sure this article ha…
Best essay writin… (Happy New Year!): If you write the article …
best essay writin… (Onderweg!): incredible submits. this …
custom essay writ… (Knippen en plakke…): Nice post, I loved over r…
custom essay writ… (Welcome alledag!): This is an awesome post. …
top essay writing… (Mystical Live): I think this is an inform…
œ庭作业™作服务 (Cartoon van Lorio…): 我喜欢你讨论的主…

Calendar

« December 2022
S M T W T F S
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Archives

Next Archive Previous Archive

01 Jan - 31 Dec 2011
01 Jan - 31 Dec 2010
01 Jan - 31 Dec 2009
01 Jan - 31 Dec 2008
01 Jan - 31 Dec 2007
01 Jan - 31 Dec 2006
01 Jan - 31 Dec 2005

Nederlandse bloggers worldwide.

Moon.
My Facebook.
Midlifer.
Xinix.
Rene in Zeeland.
Belinda.
di Mario.
Sarjenka.
Jacky.
Tienerdantien.

Carpe Diem.
BertesHier.
d 'Alledaagse.
Gerooide.
Buttercup.
Klapdoos.

Pacopainter.
Bespiegelaar.
Radar.
Rob Hamilton.
Ren, radio verslaggever.
Harriet.
Wilcootje.
Bloempje.

Marjan.
Klaproos.
Tagrijn.
Sjoukje's Cat's.
Hanny.
Ellebelle.

Sebbo.
Renesmurf.
Actiefront, de oppositie.
Palisa.
Pasula.
de Smurf, een Brabantslogje.
Margriet geniet.
Swissphotography
Photo Global Switzerland

Pivot Forums
Pivot Help

Miscellany

Powered by Pivot - 1.40.5: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

26 December 10 - 12:24Prosit Nieuw Jaar.

Het jaar 2010 is bijna over, wat is er zo alles gebeurt het afgelopen jaar?

Januari, Februari, Maart verzopen wij in de sneeuw, tot begin April. Begin Mei was Parijs aangezegt, daar hadden wij een boot gechartert voor twee weken, was niet het gele van het ei want  de verwarming deed het niet, accu deed niet opladen en om te starten moesten wij de bodem eruit halen en met een opladekabel opstarten. Het water uit de watertank kon men niet drinken stonk geweldig. Gas werd niet gelevert  dus na vier dagen ging het weer richting huis. Hebben wij gevroren.

Tsja wij wachten nog tot nu toe op ons retourgeld!

Stefanie heeft haar Unistudium (Bachelor) ook af en een super job bij radio DRS hier in Chur (Bündner Nachrichten) gevonden. Is vanwegen haar job van Zürich naar Chur verhuist.

In September waren wij twee weken in een language school in Edinburgh / Scotland.

Nu  December de 26.12.10 vliegt Steffi voor drie weken naar Brazilie voor een bezoekje bij haar beste vriendin met welke zij ook  Equador bereist had. 25 kg bagage incl. een rol veedraad ;-) wat men schijnbaar daar niet heeft!

Met deze blog wens ik jullie een goed uiteinde en een gelukkig en gezond 2011.

With love from Switzerland

- daily stuff - seven comments / No trackback - §

24 December 10 - 11:58Weihnachten 2010

 

Click to play this Smilebox fotoalbum
Create your own fotoalbum - Powered by Smilebox
This fotoalbum personalized with Smilebox

- weblogland - No comments / No trackback - §

17 December 10 - 19:01De Krant.

je ziet maar hoe je die lees!

Het is niet zo makkelijk voor mij s’morgens vroeg mijn krantje te lezen want mijn katten zijn helaas niet doorzichtig. Click on thumbnail.

Nu is dat elke morgen een verhaal voor zich. Om 7.00 uur gaat mijn wekker, als ik hoor als Urs de deur uitgaat weet ik al wat er dan gebeurt. Maica zit binnen seconden  naast mijn hoofd en piept…..Jolly-Belle is meer ladylike en ligt aan de andere kant van mijn hoofd en doet alsof zij slaapt. Als ik dan opsta en richting keuken loop heb ik dan twee katten in mijn kielzog. Laptop inschakelen en eerst maar een koffie want zonder die ben ik nog niet aanspreekbaar ook voor mijn katten niet, als je die namelijk zo ziet zitten  voor hun bakjes  denkt een buitenstaander zeker die zijn aan het verhongeren.

Koffie, sigaretje en krantje lezen, naja met de krant lezen zie je op de foto dus eerst maar mijn roofdieren voeren. Als je nu denkt dat het helpt …..forget it.  Een paar hapjes en swoeps op mijn krant, ach het zijn zulke lieverts dus een aai hier en een aai daar. Het einde van het verhaal is dat ik staande mijn krant lees.

Hoe zegt men ook weer? Een hond heeft een baasje, katten hebben personeel. ;-)

With love from Switzerland

- birmacats - two comments / No trackback - §

09 November 10 - 13:58Family visit!

Weer terug van weggeweest, ook als wij hier al veel sneeuw op de bergen hebben is de temperatuur hier in Zwitserland een stuk aangenamer als in Den Helder (NH) Eigenlijk had ik willen op het strand een paar fotootjes maken maar met dat rillige weer zag ik het dan niet meer zo zitten. Van Zondag op de Maandag had het zelfs gevroren!

Toch was het hardstikke gezellig, en als je elkaar niet zoveel ziet heb je veel bij te praten, het is niet hetzelfde als e-mails of met de telefoon. Met het gevolg dat ik maandag in het vliegtuig zat met een schorre stem. Dan kwam er ook nog bij dat in het huis van onze dochter de verwarming om een of andere reden niet meer 100 % liep, ik had mijn warme sweatshirt ook nog vergeten maar dochtertje had genoeg in haar klerenkast liggen hoor. Urs en de katten waren weer blij als blik toen zij mij weer zagen.

Lekkere viskruiden en boerenkoolstamppot meegenomen (Boerenkool wordt hier niet verkocht) Mijn schoonzoon had verl. zaterdag met zijn vrienden slibtongetjes gerookt en daar kreeg ik er zes van mee. Heerlijk. Natuurlijk ook een edammerkaasje. Daar ik voor die paar dagen alleen mijn handbagage gepakt had nam ik de goede raad van Danielle aan om dat koffertje met al die vreterijen in te checken anders was het mischien in de afval beland, net als op de heenweg in Zürich waar ze mijn zelf gemaakte jam eruit gevist hebben (was meer als 100 ml.) :-(

Dat was het weer lieve loggers, with love from Zwitserland.

- Travel - five comments / No trackback - §

02 November 10 - 16:19Bezoekje Nederland

a.s donderdag de 4. Nov. vlieg ik naar naar Nederland voor een bezoekje naar mijn oudste dochter. Terugvliegen doe ik dan maandag de 8. november. Chocola en rösti en nog wat meebrengsels in mijn koffertje. :-)

Het weer, ziet er wel niet goed uit maar dat mag voor mij de pret niet drukken hoor. Ik hoop alleen dat het niet stormt in Nederland als wij schiphol aanvliegen, ik heb daar om die tijd (November) al mijn ervaringen gemaakt. Was niet prettig met het doorstarten van de machine. :-(

Hello Holland here I come.

With love from Switzerland

- Travel - seven comments / No trackback - §

27 October 10 - 23:0170. verjaardag

Vandaag ben ik 70. jaar geworden. Daar hoor ik: een mijlpaal, take care, ik ben een senior die men misschien niet met andere vergelijken kan.

Om op te tellen: ik heb vele vrienden op facebook, heb een blog sind 2004, een e-mail adress voor mijn vrienden en dan hoor ik nog altijd * de oudere* !!!!!

With love  from switzerland

- daily stuff - five comments / No trackback - §

24 October 10 - 13:09Farmerama

Online spelletjes.  0p Facebook wordt men gebombardeert met die games, ook ik heb in het begin de verleiding niet kunnen weerstaan, toch snel bemerkt dat het zogenaamde gratis produkt  veel geld kan kosten als je niet oppast. Vanaf het begin van Cafèworld ben ik erbij dat kan men spelen zonder geld uit te moeten geven.

Sat1 heeft in het begin van het jaar ook de trend ontdekt en een game voorgestelt (incl. reklame op de televisie sender). Eens die game bekeken en ik moet zeggen http://www.bigpoint.de/ heeft een leuk onlinespelletje op het net gezet met farmerama.  En ze zijn onafhangig van Facebook :-)

Ik moet echt zeggen, ook als ik absoluut geen groene duimen heb, mijn boerderij kan zich laten zien. Click on link voor foto :-)

<img src="http://userdata-01.farmerama.com/garden/309/6696309.jpg?default=/6696309.jpg?project=farmerama&default=">

With love from Switzerland

- games - six comments / No trackback - §

22 October 10 - 18:24Clowns en calories

meer foto's...... 

http://www.facebook.com/album.php?aid=245974&id=653649643&l=8b678210a9 

Een vervroegd verjaardagskado. (ik ben eerst de 27.Okt jarig en word dan 70 lentes! niet dat ik onbedingt wijzer ben ;-) ) Gisteren Donderdagavond hebben Urs en Stefanie mij *hier* uitgenodigt. Bij de apero met een prosecco kreeg ik nog twee bedels voor mijn pandora, Urs kwam met een koffiekopje en Stefanie met een bedel met maanstenen. Ik was er helemaal stil van en dat wil wat zeggen!

 

Clowns en kalorien heet het event. Een 5-gang menu met amusement, heb ik gelachen en niet nur ik, men zag alleen maar vrolijke gezichten.

Het eten was fantastisch de kunstenaars waren ook de bediening, dan kan je misschien voorstellen hoe de een of ander hoog genomen geworden is. De voorstelling was ook super, wij hebben veel gelachen.

Slim als wij zijn zijn wij met een taxi heengegaan, om 00.30 waren wij thuis.

Vanmorgen heb ik het dan geweten, een hoofd met een boetje.....ik drink graag een glas rode wijn maar die rode wijn van gisteravond heeft het in zich gehad. Ik wil ook niet weten wat die gekost heeft. Men dronk hem als limonade !!!!!

Een prettig weekend lieve webloggers, with love from Switzerland

- Events - two comments / No trackback - §

15 October 10 - 20:04Gotthard / Neat

 

 De langste tunnel van de  wereld (57.1 km) Vandaag was de doorbreuk. Zwitserland is trots op dat wat men in 17 jaar op de been gezet heeft. Goed.... het heeft een beetje meer gekost als het budget voorzag (en dat uit eigen zak) maar toch, het is een mijlpaal om eindelijk de transporten van Noord naar Zuid van de straten te halen. Wij hebben de Noordzee (Rotterdam) met het Mittelmeer (Genua) verbonden en ik hoop dat in de toekomst vanaf 2017 er ook gebruik van gemaakt wordt. De EU is gevordert ook eens wat te doen!

SF DRS (TV) had vandaag ook een megasending, duurde 8 uur, het was spannend, lukt de doorbreuk? Onder de mijnwerkers gingen na de gelukte doorbreuk de emoties hoog, maar de eerste dame was uiteindelijk de hl. Barbara, de patrones van de mijnwerkers.  9 doden zijn in die 17 jaar te beklagen, bloed, tranen en zweet heeft die tunnelbouw tot nu toe gevordert ook als men met de allerniewste techniek werkt, die kan de mens niet vervangen.

Tenslotte, moge de hl.Barbara ook de volgende zes jaar haar mijnwerkers beschermen.

hl.Barbara

- Graubuenden - three comments / No trackback - §

07 October 10 - 09:29Shock!

Steve Lee

http://www.myspace.com/gotthard

Steve Lee, leadsinger van Gotthard is dood.

The GOTTHARD singer had flown to the U.S. with some biker friends just this weekend to fulfil a long-cherished dream for which he’d never had the time, due to his heavy touring schedule for many years. It was to be two weeks through the states on a Harley Davidson. The 21 Swiss bikers started their journey on Sunday on a total of 12 motorcycles. On Tuesday 5 October, about 50 miles from Las Vegas, the group had stopped at the roadside to put on their rain gear as it had started to rain. On the slippery road, the trailer of a passing truck began to skid. The driver attempted evasive action but his trailer clipped five of the motorcycles parked at the roadside; one of them hit Steve Lee. Rescue services attempted resuscitation but efforts were stopped after 20 minutes. At 16:13 local time, Steve Lee was pronounced dead.
Among the passengers were bassist Marc Lynn and Steve’s partner Brigitte Voss Balzarini. All other fellow riders were unharmed. Steve Lee was 47 years old.

With Steve Lee, we not only lose one of the world's best rock voices but also a good friend who due to his sensitivity and down-to-earth personality always met the people around him with respect.

It will take some time till we fully understand what has happened.

Our heartfelt thoughts are with his family.

- Music - two comments / No trackback - §

04 October 10 - 14:55Here we are again!

Daar ben ik weer, een hele maand niet op mijn blog geweest. In iedergeval valt er weer wat te vertellen.

Edinburgh was fantastisch, daarbij hadden wij zomertemperaturen en 14 dagen zon puur. De school was beter als verleden jaar in Chester, vonden wij. Nu lopen de voorbereidingen voor een grote party ter ere onze 70. verjaardag dit jaar (Urs en mijn persoontje) Wij plannen een apero te maken met vrienden, bekende en famlie. Vermoedelijk maken wij het thuis, plaats hebben wij genoeg. Maar eens kijken vanwegen de catering.

Click to play this Smilebox fotoalbum
Create your own fotoalbum - Powered by Smilebox
This fotoalbum customized with Smilebox

In Chur was verleden weekend een groot feest in de stad, 50-jarig bestaan van de alplervereniging. Heel Chur was op de been, leuke optocht met al dat vee: koeien, geiten, schapen en al degene die de hele zomer dat vee hoeden. Opvallend veel jongelui.

Daar ik een goed plaatsje gevonden had, waar ik in het midden van de straat kon gaan staan om te fotograferen een mini reportage gemaakt. Wel een probleempje gehad met een koe maar ik kon mij nog net redden. Naja ik had hem tenminste goed in beeld. ;-)

Mijn dankjewel aan Bespiegelaar en Xiwel die mij vermist hebben. Ik leef nog hoor.

With love from Switzerland.

- daily stuff - two comments / No trackback - §

28 August 10 - 11:28Scotland 2010

Wij staan in de startgaten voor Scotland. Morgen Zondag moeten wij om 10.00 AM op de airport zijn in Zürich, Dan gaat het eerst naar A'dam, een transfer en dan van A'dam naar Edinburgh. Onze dochter Steffi waait ons uit en neemt dan ook gelijk onze auto weer mee naar Chur. 14 dagen afstellen op het parkingdek van de airport is n.l nogal kostspelig, die verlangen CHF 300.- Dochter blij dat ze een vaarbare zitgelegenheid heeft en wij blij dat wij 300.- sparen. Vandaag de koffer pakken, voor de katten heb ik alles in huis, de woning is schoon en onthaart (katten!)

Het is slecht weer hier, het stormt en regent naja, wij weten dat het niet in de zomer gaat in Scotland. Maar wij hebben een warm dak boven onze hoofd en tegen de kou kan men kleding meenemen. Wij verheugen ons echt. In ons hotel hebben wij internet dus er kan niks meer scheef lopen (hoop ik ;-) )

Hieronder onze homepage adres met onze aventuren.

Een prettige weekend webbies, with love from Switzerland.

http://www.photoglobal.ch/scotland

- Travel - seven comments / No trackback - §

24 August 10 - 22:11iPad / Provider

De iPad, een ontzettend leuk deeltje, maar de provider, zeg de telefoon gezelschappen hebben schijnbaar lont geroken. Kado heb ik iPad Urs met een prepaid simkaart met CHF 40.- erop, nu na een maand had hij er nog maar 1. Oke, vermoedelijk had het met de wireless, voordat ik die wlanrepeater aangehangen heb niet funkioneert, heb ik kunnen weten. Nu dat wij op reis gaan, meent Urs daar kan een abo misschien beter zijn. Dus ik naar de Swisscom. Nu ik viel uit alle wolken, verlangen die toch voor een flatrate per maand CHF 59.- en dat voor een apparaat met dat je niet eens telefoneeren kan !!! Dus ik heb de prepaidkaart weer geuploaded en dan kijken wij eens hoelang dat houdt. Ik kan mij voorstellen hoe dat gaat met mensen die klakkeloos aannemen wat die provider er eentje aanraad. Aan het einde van de maand ligt dan een rekening in de bus die gezouten is. Nu ik zelf heb een mobielabo al sinds jaren voor mijn laptop, CHF 10.- + worldoption totaal CHF 15.- per maand, (upload/download CHF 3.- per MB) mijn navraag? Doet de swisscom niet meer aanbieden, en waarom? Lapidaire antwoord: is te weinig verkocht en alle nemen het abo voor CHF 59.- Ja, zo kan men ook geld maken en dat op de rug van de klanten. Toch maar eens overleggen of ik de provider zal wisselen want die hele geschiedenis heeft mij niet zo aangeturnt.

With love from Switzerland

- Gadgets - three comments / No trackback - §

06 August 10 - 14:06wlan repeater

Men leert nooit uit hoor!

AVM Fritz Box NG

De wlan repeater loopt en is fantatastisch. Het leuke was dat ik mijn specialist opgebelt had en daar hij toevallig gisteren in Chur was kwam hij op een sprong voorbij, mijn installatie bekeken en ik had alles juist gemaakt, van hem een schouderklopje gekregen. Een koffiebreak en na 10 min, was hij de deur weer uit. By the way hij had ook nog nooit zo'n ding installeert.

Nu kan ik mijn laptop ook in mijn slaapkamer meenemen en Urs heeft voor z'n iPad een super verbinding. Daar zit n.l een prepaid kaart in, is dus net als een mobieltje. Over ons netwerk kost het dan niets.

Een prettige dag and love from Switzerland

- computer - three comments / No trackback - §

05 August 10 - 09:37Daily Stuff

Wij gaan ervoor. De 28.ste August vertrekken wij naar Edinburg / Scotland, ons Engels weer een beetje ophalen. Mooi hotel midden in de stad en maar vijf min. lopen naar de school. Wij verheugen ons nu al. Hopelijk hebben wij een beetje goed weer, verwachten doen wij niks want dit jaar is het sowieso overal pet.

Hier giet het vandaag weer pijpenstelen, alles is grijs in grijs, om depro ervan te worden, dan heb ik liever sneeuw. In ieder geval heb ik sinds een paar weken geen hooikoorts meer, dat is het dan het allenige postieve van die nattigheid.

Steffi is nu definitief verhuisd van Zürich naar Chur en het bevalt haar zeer bij radio DRS.

Ik ben een website aan het maken voor Scotland en probeer een Wlan repeater aan het lopen te brengen, tot nu niet gelukt. Wat een wlan repeater is vragen jullie misschien. Nu mijn modem is draadloos en naar de gegevens van de Swisscom heeft die een rijkwijdte van 60 mtr. Nu in onze woning heb ik knappe 8 mtr. en onze woning is groot, dus alleen de helfte wordt afgedekt. Op zoek naar een betere atenne voor die modem, was niet verkrijgbaar maar werd mij van de swisscom aangeraden een wlan repeater te installeeren.

Mijn name was haas! Ergo moet mij hulp halen, want die moet ik manuell instellen en met zo'n draadlozes netwerk ben ik niet zo goed, om te zeggen daar ben ik een nul! Tsja, nobody is perfect.

Afsluitend nog een leuke foto van Maica, zij heeft de krantenverzamelaar ondekt.

Maica

- daily stuff - two comments / No trackback - §

22 July 10 - 20:34Trouwdag en een iPad!

38 jaar zijn wij in deze dagen met elkaar getrouwt Urs en ik. Zoals ik altijd zeg:  Urs hoe heb je het  met mij uitgehouden, antwoord: ach dat is gewoon zo gegaan.

Voor hem als een hartelijk bedankt voor al die spannende jaren een kadootje gekocht, en wel een iPad  van Apple, het was glunderen hoor, maar dat wist ik wel. Zoiets is aan de Urs besteed.  Verpakt in een mooie leren hoes, hij was plat!

De iPad: een super gadget.  Verleden jaar was het al een thema in huize Habluetzel, vooral vanwegen de iBooks.  Maar iPad kann veel meer, voor mij een navolger van de netbooks….. die zien er in vergelijk niet meer zo goed uit.

Wireless, 3G en 32 GB, micro simcard (prepaid) eens kijken wat het brengt. Men kann ja nog altijd updaten voor het buitenland. Ik ben ja altijd met de laptop  erbij.

Een vrolijke avond, glaasje wijn en een proost op de volgende jaren.

- daily stuff - seven comments / No trackback - §

08 July 10 - 11:33hooikoorts!

Sinds een week heeft het mij gepakt en dat de eerste keer in de zomer, de hooikoorts.

Het is jammer want met dat mooie weer ben ik graag buiten. Is momentaan geen goed idee helaas. Tot nu toe alleen in het voorjaar last gehad, door de lange winter die wij hier gehad hebben waren er geen pollen in de lucht, daarvoor nu om zo meer. Hopelijk gaat het snel voorbij want ik slaap slecht met die hoesterij in de nacht :-(

Een prettige dag webbies.

- daily stuff - six comments / No trackback - §

29 June 10 - 17:27Brood en Spelen!

Eigenlijk is het onbegrijpelijk: in de golf van Mexico lopen er op het moment tot 9,5 milljoenen liter olie, per dag wel te verstaan, in de open zee.

In Duitsland valt de regering uit elkaar, in Griekenland vecht men tegen een faillissement, en wij kijken voetbal.

Inplaats van het beetje nadenken over de grootste millieuvervuiling in de geschiedenis berichten de media over "Fernandes en co....." voetbalgeschiedenis is lucratiefer.

De media gaan op emotionen omdat zij verkopen moeten en de verkoop loopt beter over emotionen als over het nuchtere verstand.

De reale problemen worden in de achtergrond verplaatst, komen zo graag in vergetenheid. Al de romeinse keizers bediende zich dit principe en brachten het volk afleiding door circusspelen en wagenrennen. :-)

Niets tegen een spannend voetbalspel maar zo omvattend?

De media berichten ja liever "en al meer" voor hun eigen huisdeur als over het globale gebeuren. Tenminste is die voetbal WM in Zuid-Afrika, dus ook met een beetje wereldpolitiek.

With love from Switzerland

- international - five comments / No trackback - §

22 June 10 - 20:18Ditjes en datjes!

Daar ben ik dan weer op mijn weblog, mijn nieuwe aanwinst (Laptop) loopt prima. Ik ben langzaam een experte in een compi nieuw opzetten. ;-)  Al mijn software is weer geinstalleert een paar drivers moeten downloaden vanwegen Win7 maar wat ik nog mis aan programma's kan ik weer halen op de harddisk van de " laptop die geen wijn verdragen heeft". Tenminste de HD was nog leesbaar! ;-) 20 jaar op de computer maar zoiets was mij ook nog nooit gebeurt. Pech is het geweest zei mijn handelaaar, nu die heeft goed praten...voor mij is het een dure "pech" geweest.

Koud is het hier, niks van zomer, als het 15° is, zijn wij al blij!

Dan nog dit: kennen jullie die afzuigkappen boven een kookhaard? Nu wij hebben er ook eentje, al in het begin toen wij hier in de woning verhuisd zijn had ik al bemerkt dat dat ding niet goed afzuigt, wel een melding gemaakt maar na vier jaar is het nog niks beter geworden. Vandaag dat ding weer eens schoongemaakt maar het vet druipt gewoon eruit ook na een week. Maar eens die firma opbellen wat men daar kan veranderen.

De 28. Augustus gaan wij naar Edinburg / Scotland, weer in een spraakschool, in ieder geval weten wij wat voor weer het is, tenminste niet warm.
Deze keer niet in een "bed and breakfast" (zijn altijd ver weg van het centrum) maar in een hotel. Kost een beetje meer maar dan zitten wij tenminste in het centrum, niet onbelangrijk vinden wij. :-)

Zo webbies dat was het weer, naja in huize Habluetzel loopt altijd wat, of in positieve of in het negative.

With love from Switzerland.

- daily stuff - six comments / No trackback - §

16 June 10 - 21:11Pleite!

Het houdt niet op met de troubles, vooral met het financielle. In een huisvrouwen-valstrik gekomen met de auto, 30 km mag je, ik met 50 !!!!! Waarom een huisvrouwen valstrik? Eerstens een kwartierstraatje naar mijn supermarkt. Tweedens de radar opgestelt als je de hoek om komt, naja geeft men gas is men snel op 50. Een aangifte + foto in de brievenbus.... CHF 570.-  = Euro 411.- Oeps!!!!!!! Owaja!!!!!!

Het komt nog beter, mijn laptop die ik eerst een half jaar heb, heeft door dat een glas wijn omgevallen was een kortsluiting gekregen, mainboard verbrand en is goed om weg te gooien. Ik heb kunnen huilen. Mannomann. Ik ben pleite! Godzeidank dat ik mijn oude nog niet verkocht heb ;-) Moet ik nu ook weer nieuw inrichten.

Tenminste hebben vandaag onze Zwitserse voetballers 1-0 van Spanje gewonnen, nooit verwacht maar na 100 jaar was het wel tijd hoor.

With love from Switzerland

- daily stuff - six comments / No trackback - §

07 June 10 - 07:25Een zomerdag.

Eindelijk....over het weekend was het weer zomer hier in Chur, uitstapje gemaakt naar de Burg Haldenstein. (10 minuten van Chur met de auto) De Burg heeft een fantastische rosentuin en over het weekend had men een markt georganiseert, de opbrengst kwam tengoede voor de renovatie van kasteel.

Een goede start in de nieuwe week, vandaag Maandag regent het tot afwisseling hier weer!

Click to play this Smilebox scrapbook:
Create your own scrapbook - Powered by Smilebox
Make your own free scrapbook

- default - one comment / No trackback - §

05 June 10 - 22:42last news!

Last news van de afgelopen week :-)  Dinsdag: Steffi onze dochter samen met Urs helpen verhuizen naar haar nieuwe woning in Chur, s'middags wij tweetjes dan alles moeten schoonmaken in de studio want om 18.00 moest zij die afgeven voor de nieuwe bewoonster. Goed twee en een halve uur hebben wij gehad voor die paar quadratmeter !!!! Toen wij het af hadden en al weer buiten stonden zeg ik nog tot Steffi... weet wat wij vergeten zijn? Het rolluik op het balkon. Prompt heeft men dat gezien dus moest nog gepoetst worden!
Een mooie woning heeft ze gevonden, hieronder een paar foto's.

Click to play this Smilebox greeting: von Zürich nach Chur
Create your own greeting - Powered by Smilebox
This digital greeting customized with Smilebo


Woesdag moest ik met mijn scooter voor kontrolle, elke dag eraan gedacht,  woensdagavond kwam ik tot de conclusie dat ik er niet meer eraan gedacht had, dus de volgende dag een nieuwe afspraak gemaakt. Urs zijn commentaar: je hebt ja een iPhone met een kalender.... om je afspraken erin te zetten. (met alarm!) Gelijk heeft hij. :-)
Vrijdag: Urs was in buitendienst in het Engadin, daar ik droogvoor moest hebben voor de katten en nog een paar andere boodschapjes moest inkopen wilde ik zo om 11.00 met de scooter de stad in. Nu hebben wij in de garage onder ons huis een grote roldeur die je met een afstandsbediening openen kan. Eruit kom je er, maar zonder kom je er niet in. Mijn kastje nergens gevonden ç&//(()))ç*""ç wat nu? Eerst maar Urs moeten opbellen, misschien heeft hij dat ding ergens gezien. En jawel die lag in de auto. Evengoed mijn boodschappen gehaalt en de scooter ergens buiten neergezet. (wat ik niet graag doe want mijn Vespa is mij ook eens gestolen worden)

Zaterdag: wij hebben weer zomer met 28°, de laatste week was het bar koud en nu???? Het weer is ook niet meer zoals het vroeger was, men weet langzaam niet meer wat men s'morgens moet aantrekken.
Een prettig weekend webbies, with love from Switzerland.

- daily stuff - three comments / No trackback - §

29 May 10 - 11:31Visit from America.

Zo dear weblogg(ster)s, daar ben ik weer. De maand mei heeft het in zich gehad, eerst Parijs wat scheef gelopen was, dat was in het water gevallen, (regen en verschrikkelijk koud.)

De 25.ste Mei kwamen dan twee leden van onze amerikaanse familie uit Kansas en Iowa, vader en zoon, naar Chur. Voordat zij afreisde uit Amerika had ik al gewaarschuwt dat het hier koud was, tenminste een paar warme kledingstukken meenemen was mijn raad.  De dinsdag: het was stralend weer wij hadden weer zomer met 26° !!!!!  Dus wij hebben s'avonds onze nieuwe terrasmeubel met een echte lekkere kaasfondue kunnen inwijden ;-) 

Woensdag een rondgang gemaakt met hun in Chur, Kyle (de zoon) had nog nooit bergen gezien, tsja, hier is hij dan bedient hoor!

Donderdag hadden wij plaats gereserveert voor ons vier op de Bernina Express (trein) Chur-over de Berninapas-Tirano (Italie) Start om 8.30 in Chur, retour in Chur waren wij dan om 18.30. Jammer dat het de hele dag geregent had.  s'avonds dan thuis spaghetti  met drie verschillende sausje gekookt en nog gezellig samen gezeten, het was hun laatste avond in Chur. Freidag zijn ze dan met de Glacierexpress naar Zermatt, en daar Kyle ook op Facebook is kunnen wij het leuk vervolgen wat er zo loopt.

Een prettig weekend webbies en tot logs.

Click to play this Smilebox slideshow: Amerika meets Europe
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Digital slideshow generated with Smilebox

- daily stuff - seven comments / No trackback - §

19 May 10 - 16:55Terugblik Parijs

Nadat wij, zoals mijn neef Jaap zo leuk opmerkte in zijn e-mail, weer een "bedrijfstemperatuur" bereikt hebben, heeft zich alles weer normaliseert. Zich niet meer moeten ergeren is veel waard.

De stad Parijs is zeker een reis waard maar men moet vooral een goed gevulde portomonaie bij zich dragen. Varen hebben wij niet kunnen want zonder diesel en gas en een batterij die niet oplaad wordt het een beetje moeilijk. Dus na vijf dagen was het over met de vaar-vakantie. Zo een slechte service voor zoveel chartergeld hebben wij in de laatste 11. jaren dat wij varen nog nooit meegemaakt!

eiffeltoren


 
 De Eiffeltoren van mijn zicht uit ;-)
 

Daarvoor hebben wij Parijs gezien en dat wilde wij ook daar Urs er nog nooit geweest was. Een shock was voor ons wel de Notre Dame, buiten massa- tourismus en binnen.......ook. Er liep een mis, in de midden de gelovige, op de zijkanten de toeristen die in een slang zich voortbeweegde en alle met mobieltjes, camera's met flits fotografeerde. Voor mij een echte ontweihung, ik als naiveling had nog gevraagt aan de ingang of men fotograveren mag !!!!! Daar was het bezoek van de Sacré Coeur in Montmartre wel beter, no Photography dus een heerlijke rust. Een prachtige kathedrale is dat. 

In Versailles ook massatourismus, daar moet je een gezouten entree betalen en daar blijven je alleen je voeten om voorwaarts te gaan, want het is ontzettend groot. Wat dat geslacht Louis 12-17 gebouwt hebben is ongeloofelijk als je het niet gezien hebt.

Dat het Franse volk in 1897 genoeg had, aan de ene kant (adel) een leven vol luxus in saus en braus op de andere kant het volk dat bijna verhongerde, kan ik vol navoltrekken.

Wij proberen nu tenminste 60% van ons geld terug te krijgen, gaat misschien een tijdlang maar wij hebben tijd ;-) Eens kijken wie de langste adem heeft!

a.s Dinsdag krijgen wij onze Amerikaanse Familie op bezoek die dan een week hier in Zwitserland verblijven. Ze zijn drie dagen in Chur, hebben een leuk hotel inmidden van het stadtcentrum. niet ver (vijf min. lopen van ons)

Prettige dag morgen. webbies, with love from Switzerland

- Travel - seven comments / No trackback - §

15 May 10 - 09:43Bye, bye Paris

Na vijf dagen troubles mit de boot, en ontzettend koud 3°- 6° hebben wij besloten Donderdag onze vakantie af te breken. Eerstens, om de boot te starten moest Urs met een kortsluitingskabel de motor starten! Dat heet vloeren eruit en naar beneden in die enge ruimte....Batterij was toujour leeg, deed ook niet opladen als wij aan de stroom aan wal hingen. Daarmee begon het wat varen betreft. Toen wij aankamen verleden Zaterdag hadden wij geen drup diesel in de tank, en tanken was eerst op Maandag namiddag mogelijk. Dan op Maandag deed de warme ventilatie het niet meer, daar zaten wij nu in ons bootje met ca 7° en het regende, regende. Om het verhaal kort te houden, die ventilator loopt op gas en van de twee flessen die aan boord waren alle twee leeg! Woensdag dan eindelijk een gasfles gekregen, ik wilde een tweede als reserve hebben, nu Donderdag nog altijd geen gas. Weer aan de telefoon gehangen.....antwoord: dat is genoeg. Mijn antwoord: daarmee kan ik die verwarming niet tien dagen laten lopen. Naja, wij waren het dan zat en hebben besloten Vrijdagmorgen om 8.00 weer naar huis te gaan.

De verhuurder viel uit alle wolken toen wij hem dat mededeelde! Daar wij ons reisebureau al gemailt  en over al die troubles op de hoogte gebracht hadden heeft men hem ergens al de levieten gelezen, vemoeden wij. Maar ergens had hij het nog altijd niet gecheckt. Dat zijn de belangrijkse dingen die gebeurt zijn, maar daar waren ook nog andere kleinigheden, afspreken en gewoon niet komen of nooit kunnen op een afgesproken tijd er zijn. 

Naja, wij zijn nu thuis en hebben het lekker warm :-) Mannoman hebben wij het koud gehad.  Het geld is weg en dat vindt ik wel het ergste. Op de andere kant hebben wij Paris gezien en dat was fantastisch.

Een prettig weekend webbies and wit love from Switzerland.

- Travel - seven comments / No trackback - §

04 May 10 - 11:49Paris 2010

port_arsenal_paris

Twee weken 08.Mei / 22.Mei zijn wij weer onderweg met een boot. Dit voorjaar gaat het naar Parijs. Onze thuishaven ligt midden in de stad Parijs.

Jullie kunnen ons ook volgen via onze website

Hopelijk hebben wij een beetje goed weer want wij hebben op de stuurstand geen gesloten verdek alleen maar zo'n bimini! Vergelijkbaar met een italiaanse groentestand :-) Met zo'n ding hebben wij onze ervaring op de Saone gehad, heb ik het toen koud gehad!

With love from Switzerland

- Travel - five comments / No trackback - §

03 May 10 - 13:51Sneeuw!!!!!!!

03.Mei 2010

Zo zag het vanmorgen bij ons uit.....ik geloofde mijn ogen niet. Ik kan mij niet herinneren sinds ik hier woon (1970) dat wij ooit sneeuw gehad hebben in Mei. 

Verleden Zaterdag hadden wij 27° vandaag......4° Mannoman.

Hopelijk hebben wij in Parijs niet zulk weer.

Een prettige dag, Joanna

- Graubuenden - three comments / No trackback - §

30 April 10 - 17:34EU......

 

Ja, die EU.  Dromen zijn toegestaan. Wie had ze ook weer? Daar was Napoleon, daarna Hitler zij hadden de gelijke droom van een verenigt Europa, beide nog met verovering van andere landen, waarbij ik zeggen moet, dat Napoleon tenminste ieder land in zijn waarde liet, wat bij Hitler niet de val was.
Dan in de nieuwere tijd weer een aanloop en in het begin funkionierte het dan ook solalala met de EU. De Euro werd ingevoert waarbij gewoon elk land die de EU bijgetreden was, een 1:1 koers maakte, alles werd helaas duurder voor het oog, en de portmonaie, het idee was niet slecht maar met de omzetting haperte het een beetje.
De EU ging het in het begin relatief goed met finance-sterke leden, Duitsland, Benelux, Frankrijk. 
Portugal, Italie en Spanje wilde er ook bij zijn, oke. Zo ook gebeurt.
In de laatst genoemde landen werd dan geinvesteert, (millioenen!) want het gelijkgewicht moest wel bewaart blijven.
Nu is de EU zover dat, met het armenhuis dat zij de laatste jaren als lid opgenomen hebben wel erg in de troubles komt, in moment is het Griekenland.....om te sanieren zijn er 135 Milljarden nodig!!!!!!!!!!!!!! Men moet zich niet verbazen dat iedereen in de EU wil, makkelijker komt je als nation niet makkelijker aan je geld !!!!!!

Hebben die in Brussel een portokasse? Welnee, daar moeten de leden eraan, dus in principe de belastingbetaler in Euroland. Portugal en Spanje zijn vemoedelijk de volgende candidaten.
Zwitserland komt ook niet ongeschoren ervan, vooreerst moeten wij wel, anderhalf millioen op de tafel leggen. En wij zijn niet eens in de EU maar wel lid van het International Monetary Fund. Naja,hopelijk en misschien heeft Bern nog iets in de portokasse?


Een prettig weekend logger(ster)s. Joanna

- international - two comments / No trackback - §

24 April 10 - 16:16Het zirkus is in de stad.

Wij hebben vandaag Zaterdag een echte zomerdag, uitstapje gemaakt in de menagerie van zirkus Knie dat is onze Nationaal Zirkus. Een prettig weekend webbies.

With love from Zwitserland

Click to play this Smilebox scrap pages:
Create your own scrap pages - Powered by Smilebox
Create a digital scrap page

- photography - one comment / No trackback - §

22 April 10 - 17:54Internet, mobilcard

 

my mobilcard

 Mijn mobilcard en Swisscom.
Tsja, dat is dan een geboorte geweest voordat mijn internet op de mobilcard liep!!!!!! Hotlines, technisch support? Ik kan het niet meer horen. Zelf is de man, zeg ik maar. Op de andere kant iemand die niet zoveel, als ik, weet van computers is wel een arme mens helaas. Ook ik geloofde de zg techniker: card kapot.... dus een nieuwe gehaalt, ging ook niet, na vijf stuk uitgeprobeert te hebben liep nog altijd niks. Wel was Microsoft schuld!!!!!!! Nu dat was voor de "hint" Microsoft online contacteert en zie daar, probleem met de swisscom welbekend...tiptoppe oplossing gekregen met een derde aanbieder at@t communications manager en zie daar: mijn mobilkaart was helemaal niet stuk, alleen de swisscom heeft een software gelevert die gewoon niet funkioneert. Ik heb mij dood gergert dat kan ik je vertellen. Anderhalve week ben ik ermee zoet geweest!
Om terug te komen op "Otto normaal User". ik vindt het een schande dat provider, hardware verkopen met software die niet koscher zijn, vooral als het zo om mobilcard gaat, die zijn ja niet goedkoop.


Over onze swisscomshop hier in Chur kan ik mij niet beklagen, die hebben alles was mogelijk was, voor mij gedaan. Ik heb zelfs nog een SF. 50.- tegoedbon gekregen voor al die troubles. ;-)
Naja, Internet mobiel loopt nu en Joanna is happy, Paris here we come!


With love from Switzerland

- international - one comment / No trackback - §

19 April 10 - 08:42Chaos onder de wolken.

 

Chaos onder de wolken. Grounding van alle airlines in Europa, hoelang dat nog duurt weet geen mens, vergelijkbares is nog nooit voorgekomen. De laatste keer dat de Eyafjalla uitbrak was in het jaar 1821 en toen had het nog geen airlines.
Zorgen maakt vooral de grote broer van de Eyafjalla, de vulcaan Katla, bij de laatste drie uitbreuken van de kleine zuster 920 voor Christus, 1612 en 1821 kwam iedere keer kort erop ook de Katla. Men moet dan rekenen met veel heftiger erupties en overzwemmingen.
Daar komt de vraag op: word ons klima beinvloed? Krijgen wij nu geen zomer? Tot nu toe is de uitbreuk veel te zwak om zulke gevolgen te veroorzaken zeggen de experten.  Het laatste jaar zonder zomer was in het jaar 1816, na de uitbreuk van de vulkaan Tambora in Indonesie. De temperatuur koelde zich sterk af, in Europa veroorzaakte de koude regenrijke zomer  tot misoogten en hongersnoten.

CO2, de Eyafjalla stoot per dag rond 7500 ton CO2 uit, het vliegverkeer dagelijks ca. 340.000 ton. Daar het vliegverkeer de laatste dagen bijna tot stilstand kwam werd er ca. 200.000 ton weiniger uitgestoten. In vergelijk met de van mensen veroorzaakte CO2 emissies zijn die van de vulkanen relatief klein.

Fijnstof alarm? Nee. Daarvoor is de mogelijke concentratie tot nu toe te klein. De fijnstofpartikel die wij dagelijks door het verkeer inademen is veel erger.
Dan nog dit: als de roestroden aspartikel van de regen uitgewassen worden, kan het tot een zg. bloedregen kommen, vergelijkbaar met de Sahara-stofpartikel, die zich af en toe op onze auto's bevinden. Tuinmeubeltjes binnenhalen ;-)

With love from Switzerland

- international - two comments / No trackback - §

18 April 10 - 12:57Klokkendieven!

 

Het is niet te geloven maar waar. In Graubuenden worden kapelle-klokken gestolen. De diefstal van vier klokken in de Surselva heeft het aan de dag gebracht: Graubuenden is rijk aan historisch belangrijk gelui.
Helaas bestaat geen inventarlijst (wie komt er ook op het idee een kapelklok te stelen?) Na de drie gestolen klokken, en als de diefstal toeneemt, heeft het Kanton besloten te handelen.
Klokkenland Graubuenden.
Een gebrek aan historische klokken heerst in Graubuenden niet. Samen met de Kanton Tessin vervoegt Graubuenden, in heel zwisterland, aan de hoogste dichtheid van historisch belangrijke klokken. De oudste hangen in Misox en de Surselva; deze zullen uit het 12. jaarhondert stammen. Daarbij komt, dat uitgerekent de afgelegen kapellen bijzonders de dupe zijn, deze worden niet meer zo benut en onderhouden als voor een halfjaarhondert.
Welk lot die klokken gaan is onduidelijk. De materiaalwaarde beloopt zich hoogstens op 1000 Franken per stuk (Euro 698.-) Insmelten kan men zonder probleem, maar men gaat er meer vanuit dat die klokken voor de verkoop werden gestolen. Mensen die privat zich zo'n klok wensen of ook een buitenlandse kerk komt in vraag.
Maar egaal, of kerk of privat: de markt vor gestolen kunst is groot en zeer onfatsoenlijk. En dat is nog zachtjes uitgedrukt!

Eeen goede start in de nieuwe week bloggers.

- Graubuenden - four comments / No trackback - §

17 April 10 - 12:32iPhone >>PC >> Photo-upload.

USB stick verso PC-card
Vrijdag mijn laptop onder mijn arm geklemt en naar de swisscom shop om mijn PC-card in te ruilen en voor een oplossing te vragen van die software Unlimited Dateimanager die gekoppelt is met die card en die niet liep. Dat heet de software herkende mijn simkaart niet!
Zo'n PC card hadden ze niet, bovendien verlangde ze van mij een betaalbewijs (garantiebewijs) wat ik niet meer vondt. Het verdrag had ik mee, maar de mevrouw vondt die ook niet op haar compi! Dus het begon al goed. Inplaats van een PC-Card een USB stick voor het internet, werd mij aanbevolen. Was mij egaal, belangrijk was dat ik in het internet kom. Ik had mij voorgenomen ik ga niet weg zolang die software niet loopt. Na twee uur had men nog altijd niet gevonden aan wat het lag, ik moet naar een compi specialist werd mij gezegt. Een moet ik zeggen, ze hebben zich echt moeite gegeven bij de swisscom. Bravo. a.s. Maandag komt mijn supporter en die vindt de fout zeker want hij is goed :-)


iPhone Zoals ik in mijn vorige log geschreven had vanwegen het downloaden van de foto's op een PC daarvoor is er ook een oplossing.
Als de iPhone verbonden is met de PC herkent windows iPhone als hardware. Arbeitsplatz aanklikken en daar ziet men dan de map waar de foto's instaan, openen en windows opent automatisch zijn foto viewer. Het archief ziet die niet, maar ook daar is er een oplossing voor en wel een hele goede. Een Apps..... photo-sort.  Daarmee kan men mappen creeeren, op de PC uploaden en mailen. Het archief kan men ook halen.  Ik heb het uitgeprobeert en het funkioneert super. 

Hier in Chur schijnt het zonnetje met een aangename temperatuur, en van de aswolk uit Ijsland merken wij nog niets. ;-)

Een prettig weekend voor alle, with love from Switzerland.

- computer - three comments / No trackback - §

15 April 10 - 21:30iPhone en PC-card

Hoe het met mij gaat ? Eigenlijk prima.... als er geen computer en iPhone bestonden ging het mij nog veel beter. :-)


Op mijn laptop heb ik sinds November 2009 het nieuwe bedrijfs-systeem Windows 7  en ik ben uiterst tevreden ermee, nu heb ik altijd met een mobile PC kart gewerkt als wij in het buitenland waren, (is zo'n card met een simkaartje erin, ongeveer net als een mobieltje) de software was niet meer compatible met win7. Dus het was wachten dat Microsoft zich beliefde drivers te leveren en dat duurde. In Januari de nieuwe software gedownload bij de Swisscom en aangenomen dat het werkt.

Verleden week dacht ik , daar wij in twee weken op een boot zitten in Frankrijk, eens controleren of alles het doet. Was dus niet zo....dus de swisscom contacteert, en om een een lang verhaal kort te houden, jullie weten misschien hoe dat er uitziet met die helplines, dat is hier in Zwitserland niet anders als in de rest van Europa. (Is een gelukzaak iemand aan de lijn te krijgen die ook wat weet!) Vandaag dan eindelijk een techniker aan de lijn die dan in korte tijd zei: mevrouw, uw pc-card is stuk. Twee jaar garantie heb ik erop en die loopt nog. Lucky me.


Dan kwam ook nog de iPhone, opeens onder mij apps foto's was mijn archief verdwenen, geen idee waarom. Van alles uitgeprobeert, no archief. Ten einde raad weer alles opnieuw geinstalleert nog altijd geen archief. Daar kwam mij een flitsidee, een foto in de bestaande map van de iPhone images te doen en voila het archief was er weer. Maar mijn vraag blijft hoe krijg ik mijn snapshots die op de iPhone staan in mijn PC ?????? Synchroniseren doet hij bij mij alleen maar van de PC op de iPhone en niet omgekeert. Het positieve van die stress is: tenminste het hele iPhone handbook doorgespit op zoek naar een oplossing, naja, toch nog een beetje wijzer geworden. ;-)

Als iemand onder mijn lezers weet hoe ik mijn foto's van de iPhone op mijn PC krijg, ik hou mij aanbevolen.


With love from Switzerland.

- computer - five comments / No trackback - §

10 April 10 - 21:08Compi met kevertjes!

Iedereen kent het en wij hebben het hopelijk ook allemaal op onze computer, een antivirus software. Als je dat niet hebt dan leef je gevaarlijk in het internet, duur kan het ook nog worden als men denkt zonder ermee uit komen.
Nu is het wel zo dat die programma's hun bevelen moeten krijgen, geupdated moeten worden ectera, en geaktiveert zijn. :-)


Nu heb ik hier thuis een wireless netwerk met drie computers, op de laptop heb ik mcafee en op mijn grote en die van Urs de software PC Tools met antivirus. Een mail gekregen van Pc Tools voor een upgrade die gratis was want ik heb een abo. Dus ik mij achter mijn eigen compi geklemmt en die upgrade gemaakt. Daarna Urs z'n compi. Nu ken ik mijn manlief zeer goed, dus ik dacht, maar eens eerst reinigen en defragmenteren, hij had zoals ik dan na een uur zag weer een hoop plaats vrij. Dan de upgrade van het het virusprogramma, nou die was nergens, ohalatz ik had dat installeerd dus zoeken geblazen. Gevonden, het was deaktiveert. Mannoman ik kreeg echt een slecht buikgevoel want aan die compi van Urs ga ik nooit is tenslotte is dat zijn private domein. Naja, daar hij aangesloten is in het netwerk heb ik wat moeten doen. Antivirus programma aktiveert en een scan laten lopen. Ik ben niet geinteresseert aan viren.

kevertjes, click for the list!


Na het resultaat dan snel bij mij op de grote compi ook een scan gemaakt (loopt bij mij naar een plan) zeker is zeker. Geen kevertjes problemen godzeidank.


Urs aangesproken en die viel uit alle wolken, was hem niet opgevallen zei hij! Dat zijn compi nu sneller loopt merkt hij misschien, 1 GB heb ik eruit gehaalt. Internet is een patente zaak maar laat ook veel daten achter als temp.daten op je computer.
Manlief is een uitgesproken "User" wat computer aanbelangt, nu ik weet dat, en ik duik weer eens eenmaal per maand er weer achter. ;-)


Een prettig weekend webbies, bij ons is het mooi weer, nog wel fris met 16° maar wij gaan de goede kant op.

- daily stuff - four comments / No trackback - §

02 April 10 - 17:43prettige paasdagen.

Click to play this Smilebox greeting: easter 2010

With love from Switzerland

- daily stuff - eight comments / No trackback - §

27 March 10 - 16:24Zomertijd!

Het is weer zover, in dit weekend worden van Zaterdag op Zondag de klokken weer een uur later gestelt dus wij hebben een kortere nacht. Dat behaagt niet alle mensen.
Als meer nacht-aktieve mens (s'morgens niet uit het bed te krijgen en s'avonds niet erin ;-) ) moet ik nu een uur vroeger opstaan, en om weer in een routine te komen heb ik dan wel een paar weekjes nodig. ;-)  Dat wordt een wekker stellen. Mijn biologische klok heeft zich namelijk nog nooit kunnen bevrienden met die zomertijd.

 


Dan de uuren van diverse electronische apparaten ook weer later zetten....dat wordt weer handleidingen tevoorschijn halen want na een jaar weet ik meestal niet meer welke knopjes ik drukken moet.


Nadat het verleden week bij ons bijna zomerlijke temperaturen waren is het sinds gisteren 15° kouder geworden, zelfs gesneeuwd heeft het gisterenmorgen. En erg gestormt !!! Brrrrr.... Dus ik wacht nog met planten en bloemen op onze balkon te zetten.
Het volgende weekend is het alweer Pasen en ik hoop dat wij tenminste een beetje goed weer hebben. Een beetje zon, zou goed doen, na die lange en strenge winter die wij hier gehad hebben.  Wij gaan nergens naar toe dus dat wordt dan "balkonia" Volgende week wil ik evengoed nog wat groen halen voor ons balkon. Het oog wil ook wat, toch? Kan iemand mij een tip geven, want tot nu toe heb ik niets tot groeien gebracht, wij hebben veel wind op de balkon en ligt de hele dag vol in de zon (als die schijnt.)

Een paasboom maak ik dit jaar niet want die hebben mijn katten verleden jaar gesloopt ;-) Rotzooi puur was het. Is de eerste keer dat ik er dit jaar geen heb. :-(


Een prettig weekend webbies, with love from Switzerland

- daily stuff - seven comments / No trackback - §

20 March 10 - 20:46Springtime.

 

kado verpakking

Maar een korte aller-werelds-log, Stefanie heeft verjaardag gehad verleden donderdag, vanavond, zaterdag, geviert bij ons thuis, Urs heel lekker gekookt, ik nog een cake gebakken en een suprise gemaakt voor Steffi. Daar zij weer terug komt naar Chur, voor haar nieuwe woningsinrichting deze keer een geldbedrag kado gegeven, maar leuk verpakt ;-)


Verder eigenlijk niet veel nieuws, het is lente geworden bij ons en dat is ook langzaam tijd.  19° hadden wij vandaag buiten, dus de verwarming kan men nu maar een beetje naar beneden schroeven op 20° tenminste hier binnen in de woning.
Maandag ben ik van plan mijn balcon weer in te richten, eens bij de tuinderij voorbij voor wat groen en bloemen. ....... het word eindelijk lente ;-)


With love from Switzerland

- daily stuff - four comments / No trackback - §

13 March 10 - 16:48Wagyu vlees

Je bent een vleeseter of een vegetarier?


Hier gaat het om vlees, dus mijn lieve vegetarier-lezer zich niet opwinden. Iedereen naar zijn meug zeg ik maar.

Wagyu Rind

Mag ik even voorstellen.... Wagyu vlees, mals als boter en heeft bovendien geen vet nodig om te braden.
Als men de geschiedenis van dat japanse zwartvee, dat Tajima-rund, bekend onder de naam Kobe-of Waguy-rund zo leest, dan is het een wonder dat men hier in Europa zo'n stuk vlees op zijn bord kan hebben.


"Wa" heet Japan en "Gyu" heet "rund" in Japan. Dus kort samengevat Japans rundvlees.  Voor fijnsmakers wereldwijd een exclusiviteit, want echtes Kobe-beef is niet te vinden in de export.  Alleen ongeveer 3000 runder worden als Kobe-runder klasseert, per kilogram kost dat goede stuk vlees ca. 1000 Franken. Begrijpelijk is dan ook dat die malse vleesstukken alleen op de Japanse borden terecht komen.
Eerst in 1976 gaf het een export voor een wetenschappelijk onderzoek naar de USA en daar onstond ook het eerste gefokte Kobe-rund buiten Japan. In Europa wordt die kleine zwarte gefokt in Holland, nu had die lekkere vleesleverant ook Switzerland bereikt.
Zijn wel "halve" Japan-runder, (Kabier) wie de de boer Sepp Dähler mededeelt, maar wat dat Wagyu-Rund tot een delicatesse maakt ligt net als in Japan samen met het voeren en de verzorging. Gevoert wordt met biertreber-gist. En dat doet boer Dähler zo: hij bouwt tarwe aan voor een brouwerij, die leveren hem biertreber en -gist. Dat vreten dan die koeien en bemesten dan zijn veld. In het middelpunt staat de vleesproductie.


Nu is het niet zo dat men snel bij onze boer kan aanroepen voor een entrecootje, daar word alleen maar als een gemengt paket aangeboden. Bestelminimum is 5 kg à Franken 54.- pro kilo. Wachttijd: 1.5 jaar. ;-)

Link Holland

Een prettig weekend webbies, with love from Switzerland

- international - seven comments / No trackback - §

04 March 10 - 23:02Plastic Planet

De moderne mens leeft in een kunststof wereld en veel meer als hij/zij denkt. De plastiekafval lagert zich af in de natuur en daarbij ook in de mensen.

De film "Plastic Planet" vanaf 25. Maart in onze bioscopen, laat dat zien en maakt dan ook de plastieklobby nerveus. Trailer.
Dat is ook goed zo, de oosterijkse filmenmaker Werner Boote laat spelend met het thema zien hoe dat met die plastiekafval zo wereldwijd gehandhaaft word.

Verbaast ziet men hoe families in de hele wereld plastiekafval voor hun huizen verzamelen en verrotten laten. Plastiekafval vond de filmmaker overal: in de Sahara en in de noordpacific, waar echte plastiektapijten onstaan. Kleine plastiekresten zijn daar 60x talrijker als plankton. Vissen sterven met een maag vol met plastiek.

Mijn persoonlijke ergernis is wel:  als men alleen de electronische business bekijkt, alles in plastiek verpakt en wel zo dat men dat zonder mes of schaar en nagelbreuk het niet eens uit de verpakking krijgt. Dan het geabonneerte leeswerk, alles in plastiek verpakt.

Verrast moest ik vaststellen dat deze maand, mijn National Geographic Magazin nagedacht heeft en mijn leeswerk in recylepapier verpakt  toegestuurt heeft. Bravo.

Bisphenol A dat is puur gift en een groot bestanddeel van plastiek, grenswaarde werden gezet maar gift is gift!  Babyflesjes, spenen alles plastiek!  Men zou beter meer op het oudbewaarde glas zetten als verpakkung.
Canada, China hebben plastiektassen verboden waarom ook niet hier in Europa?  De plastieklobby laat groeten en verdedigt zich met hand en voet. Het gaat alleen maar, zoals altijd, om de verdienst.


Een prettig weekend webbies, with love from Switzerland

- international - four comments / No trackback - §

03 March 10 - 08:2612.5 jaar geleden.

Hartelijk gefeliciteert Danielle en Johan, jullie hebben een bronze medaille gewonnen ;-)

- Events - two comments / No trackback - §

28 February 10 - 14:23Verhuizen maar intern!

 
Urs heeft moeten verhuisen in de zaak van de derde naar de tweede etage. In de lift vond niets plaats dus alles moest door het trappenhuis....! Twee sterke mannen van een verhuisfirma opgeboden en in twee uur was alles beneden. ;-)
Click to play this Smilebox slideshow: Office 2010
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Another digital slideshow by Smilebox

- daily stuff - one comment / No trackback - §

26 February 10 - 16:04Vancouver 2010

Yeahhhhh, Yesssssssssss, Zwitserland zwemt in goud, zes gouden en twee bronze plakken brengen onze sporter (tot nu toe) naar huis. Is toch super voor zo'n klein landje als wij zijn?

Curling en langlopen dat zie ik nog graag, ski uiteraard, en dan die nieuwe disciplin crossboard whowww. Spannend, spannend en zwitserland heeft dan ook met crossboard een gouden plak gehaalt.

Eigenlijk ben ik niet zo'n sport-op de televisie-kijkerin want meestal is het voetbal en met dat kan je mij de deur uitjagen. Ik heb zo mijn zendingen die ik kijk, maar dat was het dan ook met de televisie.

Bij ons föhnt het en het stormt, het regent en als ik het zo bekijk van onderaf, sneeuwt het weer in de bergen. Zal mooi daarboven blijven die sneeuw. ik heb daar echt geen behoefte meer aan.

Ik ben nog veel op facebook, daarom weinig logjes, men kan niet alles op eenmaal helaas.
Een prettig weekend webbies and with love from Switzerland.

- daily stuff - six comments / No trackback - §

17 February 10 - 09:42Een kat met sauce!

Italie staat op z'n achterse benen en waarom? Een bekende televisiekok legt voor lopende camera haarfijn uit hoe men een kat doet koken.  Zijn laatste recept? In ieder geval mag hij voorlopig niet meer zenden.

Wij eten hier in Europa onze familieleden niet op ;-)

With love from Switzerland.

- presse - two comments / No trackback - §

11 February 10 - 18:55Een website voor Paris!

Een alternatief gezocht voor mijn htlm editor Frontpage (2003) Ook wat gevonden en wel, websitemaker van Magix. Eigenlijk wilde ik mijn Xara webstyle 4 upgraden (2002) maar schijnbaar hebben die aan Magix verkocht, dus mij eens aan de telefoon gehangen want ik wil met een website software. offline kunnen werken.


Vandaag de dag is bijna alles online, tenminste het aangebod is groot,  en wat is het resultaat als je geen internetverbinding hebt...... Dan ben je "am Arsch"  Dus ik persoonlijk hou al mijn daten het liefste in eigen handen. (ich bezit drie externe harde schijven )  Aangenomen wij krijgen een internet crash, mannoman niet om uit te denken, no mail, no google, no social networks, no images online, ectera, ecetera.


Om terug te komen op mijn nieuwe software heb ik ergens een lachen niet kunnen verkneipen want als ik dat eens bekeken heb en denkend aan de slogan die Magix propageert, (heel erg makkelijk, geen html kentnisse, in vijf minuten uw eigen super website...) heb ik moeten denken aan die super catalogen die huisbooten verhuren. Zonder vaarbewijs uw eigen kapitein. Het beste is wel "als je autorijden kan kan je ook een schip sturen" men vergeet daarbij te zeggen dat een boot alleen maar voorwaarts of achteruit kan varen, en geen rem heeft!

Dus zoals jullie al begrepen hebben ik ben een website aan het in elkaar flansen voor onze bootsvakantie in Paris. Komt met een beetje gemopper van mijn kant heus wel goed. Is een super software en betaalbaar. Express Web van Microsoft heb ik uitgeprobeert, nou dan kan ik ook bij mijn Frontpage 2003 blijven. :-)

Joomla was ook een alternatief maar dat is hetzelfde modulprincipe als Xara. In mijn webstyle4 (2002) heb ik vele module die ik nu ook in de Xtreme-webdesigner 5 kan invoegen.

With love from Switzerland

- computer - five comments / No trackback - §

02 February 10 - 08:24Geld stinkt niet!

Geld stinkt niet, zo denkt ook de Duitse regering. Zwitserland en het bankgeheimnis krijgt het langzaam moeilijk en dat global.

Na de UBS affaire  met Amerika wil de duitse regering nu ook zijn burgers die hun geld aan de fiscus voorbij sluisen eruieren. Als het niet legaal gaat dan illegaal. Datendiefstal ligt in trend, daarbij is voor degene die de vreemde daten stelen nog een goed centje te verdienen !!!!!


Dat een Staat zichzelf als heler profileert om zijn huishoudkassa op te beteren is nevenbij gezegt schandalig. Daar wordt gedebateert over een prijs van 2.5 millioen Euro voor de dief die een winst van 100 millioen Euro in uitzicht stelt.

Het geld lokt, Angela Merkel wil de Zwitserse safe knakken en dat met alle middel.  De vraag is wil zij haar eigen huid redden voor haar regeringspolitiek met die het ja niet zo rosig uitziet voor de toekomst?


Let's wait and see.
Joanna

- presse - ten comments / No trackback - §

30 January 10 - 11:23Bezoek vanuit Amerika

Voor jaren heb ik eens een stamboom gemaakt van de fam. Habluetzel, de uitlosser was dat mijn schoonvader een brief kreeg uit Amerika. Dat was in de zeventiger jaren. Tot onze grote verrassing (van mijn schoonvader en ik,)  bleek dat ca. in 1860 drie broers van onze familie met  3000.- franken op zak (was toendertijd een vermogen) naar Amerika geemigreert waren. Computer gaf het voor de normaalburger toen nog niet, dus er werden brieven geschreven. In 1981 kwam een nakomeling met zijn duitse vrouw naar Europa en wij hebben dan een reunie georganiseert. Het contact is tot nu toe altijd gebleven en via het internet hebben wij ook vele andere familieleden in Amerika leren kennen. In de negentiger jaren werd de computer algemeengoed, het internet ook.  (1990 kreeg ik mijn eerste compi, 1995 internetaansluiting) ;-)

Nu komen ze weer naar europa, dat heet, vader met zoon, (de zoon is de generatie van Steffi, zeventiger jaren)  wilde onbedingt zijn familie in Zwitserland leren kennen. Einde Mei komen die twee dan naar Chur.

Hun wenslijstje:
Matterhorn, Zermatt, Brambruesch, een bezoek aan een kasteel, en natuurlijk een rondgang in Chur, daar zij alleen maar een week hier zijn wordt het een volbepakt programma denk ik maar. Naar Zermatt kunnen ze reisen met de Glacier Express die start hier in Chur. Wordt zeker een highlight die treinreis. Daar zij midden in de stad wonen is alles beloopbaar.

Een ontzettend leuk hotel gevonden midden in de oude stad, was oorspronkelijk een gildehuis. Is niet groot maar het ziet er alles super uit. Bovendien is heel dichtbij waar wij wonen.

Momentaan heeft de winter ons weer vol in de greep, het sneeuwt en sneeuwt en het is koud, sturen wij op een kleine ijstijd toe? Bijna geloof ik het langzaam :-)

Een prettig weekend webbies

With love from Switzerland

- daily stuff - six comments / No trackback - §

24 January 10 - 11:54Dagje uit!

Blue Hour


Vrijdag de 22.01.2010.
De dag van het nieuwjaarsetentje van de zaak. Een volbepakt programma vanaf 14.30,  wat stond er op het programma ?
Met een bus naar Churwalden waar men de mogelijkheid had om de rodelbahn te benutten.
Hebben Urs en ik niet, eerstens omdat het te koud was, tweedens die rodelbahn loopt op rails en dat is mij teveel risiko.

rodelbahn pradaschier-churwalden


Om 16.30 ging het dan met de Rothornseilbahn naar boven waar wij op het tussenstation Scharmoin in het genot kwamen een kijkje te nemen achter de kulissen van zo'n seilbahn, nu weten wij tenminste hoe die staalseilen in elkaar zitten. Was interessant.

 

 
 

 

 


Met ca. 30 personen waren wij onderweg en dat met -12°,  alle waren blij dat de rondleiding na een uur voorbij was en dat wij in de Goldgraberhut/bar iets om op te warmen kregen. ;-)
Nog een verloting, winnen kon men een "meerijden" met zo'n groot pistenfahrzeug die de pisten doen prepareren voor de volgende dag. Niks gewonnen.
Om 19.00 met de grote cabine naar de top van de berg waar dan gegeten werd, een super restaurant en ik heb dan ook eigenlijk teveel gegeten maar het was zoooo lekker.
Een prachtige uitzicht vanaf 2880 mtr. hoogte, dat kunnen jullie je misschien voorstellen, met een sterrenhemel die je alleen op zulke hoogte bewonderen kan, gewoon fantastisch.
Om 23.30 weer naar beneden en dan naar huis, wij hebben een mooie en gezellige dag gehad.

 
 

- Events - three comments / No trackback - §

19 January 10 - 17:18Vuurproef EU!

Shame on you!

Oja, ze bestaat die EU. Wel laat, en hopelijk niet te laat, had de EU na de apokalypitische katastrophe in Haiti toch haar stem weer gevonden: 400 milioen Euro voor humanitaire en wederopbouwhulp, Eu-politie, voor de zekerheid van de hulpverlenende en de bevolkering van Haiti. 

Niet zo'n goede start voor de nieuwe EU spits onder de leiding van, Van Rompuy, buitenministerin Ashton en de Spanier Zapatero.

Te hopen ook in de toekomst om een betere coordinatie en daadkracht van zulke, vooral voor in die toekomst zeker te verwachten van meerdere katastrophen.
Zes dagen hebben de 27 leden van de EU nodig gehad om een vlag te laten zien en om zich enig te zijn op een gemeenzame strategie.
Europa moet zich niet versteken, ook als de USA met zijn gigante militairmachine in Haiti gekomen is, om te redden wat er nog te redden valt.

Vele Europaische regeringen hebben op eigen iniatief reddingsmanschappen en vliegtuigen volgeladen met hulpgoederen, discreet, snel en zonder grote mediareclame informeert.

De europaer telde al voor die katastrophe in Haiti tot de grootste geldgever van hulpgelder voor opbouw en ontwikkeling die van hurricans altijd weer betroffen Haiti.


19.01.2010
Joanna

- presse - No comments / No trackback - §

16 January 10 - 13:35Achtergrondbericht Haiti


Achter de Haiti hulp staat ook een machtpoker om Latijnamerika. De USA, Venezuela en Brazilie strijden erom om de leiding te overnemen bij de aardbevenhulp in Haiti. Dat niet alleen uit mensenliefde.

Eens was Haiti een "Parel van de Antillen" vandaag geldt de westelijke deel van het Karibikeiland Hispaniola als een gestrande staat. Een land, dat met zijn onafhangigheit 1804 steeds meer bergafwaarts ging en na de de oproer tegen de Duvallier-dictatuur 1986 niet meer tot stabiliteit gevonden had.
Sinds 1993 bevinden zich ononderbroken UNO soldaten in Haiti om dat land weer op de benen te brengen. Interne machtkampen en internationale intriges verhinderde alle pogingen tot nu toe.  Haiti is een lichte prooi waar zich Clans om macht, inkomsten ect. de plaats strijdig maken. De ontwikkelingshulp is er eentje van.

Nu is de afhangigheid totaal, het aardbeven van laatste dinsdag (12.01.2010) had nu de marode staat de genadestoot gegeven en Haiti is nu volstandig afhangig van internationale hulp.

De hulp voor Haiti is absoluut prioritair verkondigte US president Obama. De achtergrond: de USA heeft een geostrategisch interesse aan Haiti dat knap 1000 km. voor zijn kust ligt. Ca. een millioen Haitianer leven in de USA en de politieke en economie collaps kan een vluchtelingen golf uitlossen vreest de US-regering. Alleen al daarom is Washington eraan interesseert, dat land, waar ze tientallen jaren alleen maar van geprofiteert hebben, eindelijk op de benen te brengen. Bovendien is Haiti een draaischijf voor de drogensmokkel en last but not least een niet onbelanrijke kaart in het regionale poker.

Ook de konkurentie heeft al een teken gezet: het eerste vliegtuig, dat na de katastrofe geland was in Port-au-Prince kwam uit Venezuela. Obama's linkse rivaal in Latijnamerika, Hugo Chavez, wil zijn neus voor hebben in deze macabere wedloop om zijn buren. Ook Cuba zijn bondgenoot, is sinds lang present in Haiti. Nevenbij gezegt hebben ze ook veel goeds gedaan voor de bevolkering. Rond 400 cubaanse artsen werken sinds het einde van de negentiger jaren in Haiti.

Brazilie is nieuw in het spel gekomen. Brazilie voert sinds 2004 de UNO-Stabilisatie groep Minustah in Haiti aan, met zeer goede resultaten. Het aanzien van de Brasilianer is hoog in Haiti.
President Luiz nacio Lula di Silva had zijn land als "de" coordinator van katastrophe hulp en wederopbouw in het spel gebracht.

Voor Brasilie is Haiti vooral een trampolin op de weg tot een wereldmacht en als mogelijkheid, als een vast lid in de Uno veiligheidsraad te komen!

Zo kookt iedereen zijn eigen politieke potje helaas niet alleen uit mensenliefde.

Joanna 16.01.2010

Update 17.01.2010

A powerful earthquake rocked Haiti on January 12, damaging not only buildings and roads but the foundation of the Western Hemisphere's poorest nation, which has struggled under decades of coups, corruption and natural disasters. Photographers have turned their lenses to the devastation. See here their images

- presse - four comments / No trackback - §

09 January 10 - 20:00Vakantie Planning!

Notre Dame

Ferien-Vakantie-planning.
Het is een kruis af en toe met die vakantieplanning. Wij als skippers die graag op de rivieren van Europa varen krijgen langzaam een probleem. In Duitsland en Holland worden wij straalverwend met super boten met alles erop en eraan. 2009 op het Ijsselmeer was fantastisch. 

Frankrijk is een specifiek huisbootrevier wat beinhoud geen boegstraalroeder, hoogstens die grote boten met twaalf slaapplaatsen, (wij hebben geen twaalf bedden nodig voor ons tweetjes!) en dat met al die sluisen, die als men pech heeft elke kilometer opduiken, en het non-plus-ultra, van Hotspots hebben ze daar ook nog nooit gehoort. (Uitgenomen in Parijs :-) )
Niks tegen een goede huisboot maar de aanvorderingen die wij stellen zijn: een flying bridge, (stuurstand boven,) met een verdek die men dichtmaken kan, niet zo een marktstand- melonen-verdek zoals wij op de Saone gehad hebben. Daar hebben wij dan echt gevroren en van de wind koppijn gekregen. Enne...onbedingt een boegstraalroeder. Ervaring maakt de meester, dus als.........dan moet je zoeken.

Dit jaar willen wij ook wel weer graag varen, twee weken staan ons tot vervoeging, dus niet te ver weg met de auto, 1000 km is te doen, weiniger beter.  Eigenlijk was onze favoriet de Camarque in Frankrijk. Geen goede boot gevonden, tenminste geen die onze aanvorderingen voldeed. Nu om eerlijk te zijn: ik ben een Pedro, Linssen, Grüno fan, echte degelijke Hollandse staaljachten, zijn goed overlegt ingericht zijn kort gezegt  "kwaliteit"  Naja men kan niet het stuivertje en het broodje hebben.
Na een week van overleggen, informaties verzamelen, weten wij nu waar wij naar toe gaan. Wij gaan naar Parijs, Urs is daar nog nooit geweest, de haven ligt midden in het centrum, dus wij kunnen de boot als varende hotelsuite inzetten. Niet slecht toch? Een niet zo grote boot 9.10 mtr. 3.75 breed, nigelnagelnieuw en met een boegstraalroeder. Als het gaat voor dochterlief, wil zij een paar dagen mee op Parijs, gezellig.

Starten doen wij 8. Mei en skipperen dan rond tot de 22. Mei dus wij verbrengen de lente in Parijs en omgeving. Super toch? Misschien reizen wij met de TGV naar Parijs vanuit Zürich, voor twee weken moet men ja niet zoveel meenemen, een koffer is genoeg, en in Frankrijk hebben ze ook winkels :-)


With love from Switzerland

- daily stuff - eight comments / No trackback - §

02 January 10 - 14:20Met een lach en een traan!

Lieve webloggers, een nieuw jaar is begonnen, niet dat ik goede voornemens gemaakt heb want dat lukt ja sowieso niet.


Ik heb nu sinds 2004 deze weblog en het is aan de tijd dat ik mij anders organiseeren moet. Opgeven wil ik deze weblog niet maar elke dag een log schrijven ligt er niet meer in. Het wordt dus vooruitzichtelijk een keer in de week een logje en wel op Zondag. Dat tot orientatie voor jullie. Ik vind gewoon niet meer niet tijd om al mijn goede vrienden uit de laatste zes jaren te bezoeken, sorry folks.

Op Facebook ben ik ook nog te vinden. :-)

Ergens hebben die sociale netwerken het webloggen een beetje in een hoekje gezet, alhoewel het toch niet hetzelfde is vindt ik, dus mijn weblog geef ik niet op.

Zoveel webloggers heb ik sinds 2004 zien komen en ook veel zien gaan. That's life.

Het waren spannende laatste jaren op mijn weblog en vooral aan die trouwe bezoekers die, ook als ik niet meer veel op hun logs een reactie achtergelaten heb, toch voorbij kwamen. Hartelijke bedankt.
Voorgenomen heb ik mij om elke zondag een berichtje te schrijven.

With love from Switzerland

- weblogland - eight comments / No trackback - §

Linkdump