Strict Standards: mktime(): You should be using the time() function instead in /home_pr1/h/a/habluetzel.com/htdocs/weblog/pivot/modules/module_debug.php on line 95
joanna's weblog - with love from Switzerland

About

This is the archive page for joanna's weblog. Click to go to the frontpage of this site.

Last Comments

Richard Gordon (Ook een ansichtsk…): Nice post, thanks for nic…
Ximaar/Xiwel (Blog): Alles okay? (netblog doet…
sovinco (Prosit Nieuw Jaar…): I was wondering if you ev…
Anjali (Carnaval, vervolg…): I am sure this article ha…
Best essay writin… (Happy New Year!): If you write the article …
best essay writin… (Onderweg!): incredible submits. this …
custom essay writ… (Knippen en plakke…): Nice post, I loved over r…
custom essay writ… (Welcome alledag!): This is an awesome post. …

Calendar

« October 2021
S M T W T F S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Archives

Next Archive

01 Jan - 31 Dec 2011
01 Jan - 31 Dec 2010
01 Jan - 31 Dec 2009
01 Jan - 31 Dec 2008
01 Jan - 31 Dec 2007
01 Jan - 31 Dec 2006
01 Jan - 31 Dec 2005

Nederlandse bloggers worldwide.

Moon.
My Facebook.
Midlifer.
Xinix.
Rene in Zeeland.
Belinda.
di Mario.
Sarjenka.
Jacky.
Tienerdantien.

Carpe Diem.
BertesHier.
d 'Alledaagse.
Gerooide.
Buttercup.
Klapdoos.

Pacopainter.
Bespiegelaar.
Radar.
Rob Hamilton.
René, radio verslaggever.
Harriet.
Wilcootje.
Bloempje.

Marjan.
Klaproos.
Tagrijn.
Sjoukje's Cat's.
Hanny.
Ellebelle.

Sebbo.
Renesmurf.
Actiefront, de oppositie.
Palisa.
Pasula.
de Smurf, een Brabantslogje.
Margriet geniet.
Swissphotography
Photo Global Switzerland

Pivot Forums
Pivot Help

Miscellany

Powered by Pivot - 1.40.5: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

24 August 10 - 22:11iPad / Provider

De iPad, een ontzettend leuk deeltje, maar de provider, zeg de telefoon gezelschappen hebben schijnbaar lont geroken. Kado heb ik iPad Urs met een prepaid simkaart met CHF 40.- erop, nu na een maand had hij er nog maar 1. Oke, vermoedelijk had het met de wireless, voordat ik die wlanrepeater aangehangen heb niet funkioneert, heb ik kunnen weten. Nu dat wij op reis gaan, meent Urs daar kan een abo misschien beter zijn. Dus ik naar de Swisscom. Nu ik viel uit alle wolken, verlangen die toch voor een flatrate per maand CHF 59.- en dat voor een apparaat met dat je niet eens telefoneeren kan !!! Dus ik heb de prepaidkaart weer geuploaded en dan kijken wij eens hoelang dat houdt. Ik kan mij voorstellen hoe dat gaat met mensen die klakkeloos aannemen wat die provider er eentje aanraad. Aan het einde van de maand ligt dan een rekening in de bus die gezouten is. Nu ik zelf heb een mobielabo al sinds jaren voor mijn laptop, CHF 10.- + worldoption totaal CHF 15.- per maand, (upload/download CHF 3.- per MB) mijn navraag? Doet de swisscom niet meer aanbieden, en waarom? Lapidaire antwoord: is te weinig verkocht en alle nemen het abo voor CHF 59.- Ja, zo kan men ook geld maken en dat op de rug van de klanten. Toch maar eens overleggen of ik de provider zal wisselen want die hele geschiedenis heeft mij niet zo aangeturnt.

With love from Switzerland

- Gadgets - three comments / No trackback - §

15 December 09 - 13:50Wormpies voor iPhone!

 

Een paar wormpies voor de iPhone...............


Wordt de sperring van de Iphone gekraakt maakt dat niet alleen de garantie van dat goede stuk ongeldig, ook gevaarlijke zekerheidsgaten komen tevoorschijn: intussen zijn drie wormpjes op jagd naar het apple mobieltje.
Ikee: van virusexperten als onschadelijk en ongevaarlijk  aangegeven, Ikee verandert het achtergrondbeeld in een foto van de popzinger Rick Astley met de boodschap "Ikee is never going to give you up"


De tweede Iphone worm is erger:  iPhone/Privacy.A  Die bezorgt zich toegang tot e-mails, kalender, sms en foto's. Ook alleen op gekraakte Iphones. Om zulke te vinden klinkt de schadeling van een infecteerde computer via Wlan in, daarna scannt hij naar aanvallige devices en infecteert deze.


Ook de derde iPhone worm had het op gekraakte iPhones afgezien: de worm benut wederom dat SSH-standardpasswoord om toe te grijpen, eenmaal op de iPhone, overdraagt hij privedaten en SMSberichten aan zijn ontwikkelaar. Daarmee krijgen deze door afstandsbesturing toegreep op de smartphone. Zo laten zich nieuwe schadelijke programma's installeren of ook paswoorden veranderen.


Voor ciminelen is het grote aantal van iPhone benutters intussen een rendabele doelgroep geworden. Aanbevolen: alle belangrijke daten regelmatig zekeren en bij een SSH-installatie het standardpasswoord veranderen.

With love from Switzerland

- Gadgets - four comments / No trackback - §

10 June 09 - 09:05Apple geeft gas.

Apple geeft gas.
Nog geen jaar geleden stond de halve wereld in de slang voor een iPhone. Men nam in koop dat de accu niet lang hield en er een miserabele camera op zat ectera, ecetera.
Nu komt de allernieuwste 3-G-S iPhone vanaf 19. Juni op de markt.
"S" staat voor speed zodat de benutter dubbel zo vlot op het internet surfen kan, verbindingen met 7,2 MB per sec. zijn nu mogelijk, de uiterste snelheid van de telefoon providers, en met een duidelijke verbetering van de accu, een levensduur die tot 9. uur surfen in het internet mogelijk maakt. De camera is nu 3 megapixel! Dat tot een paar aangaven van Apple.
Alles mooi en goed maar ik vraag mij wel af wat al die iPhone bezitters die nog voor geen jaar uren aangestaan hebben nu doen?
Ergens kan ik mij voorstellen dat men zich nu een beetje voor dom verkocht voelt. Dat mobieltje was tenslotte toen niet gratis.
Persoonlijk ben ik geen iPhone bezitter en ik begin er ook niet aan en dat uit verschillende reden die ik niet doe opnoemen, anders wordt mij berichtje te lang. ;-)
Wel bezit ik een smartphone maar is toegesneden voor dat wat ik nodig heb.


With love from Switzerland

- Gadgets - two comments / No trackback - §

18 February 09 - 11:21Route 66

Route 66.....neehoor wij gaan niet naar Amerika, dat is de naam van mijn navigationsprogramma voor mijn Samsung Omnia mobieltje.
Of als voetganger in een grote stad, of met de auto onderwegs men gaat niet meer verloren, lonely-planet stadplannen gratis om te downloaden (zijn volgens mij de beste) enzovoort, enzovoort!
Na wat begin moeilijkheden, de aanleiding was zo klein geschreven dat ik eerst mijn vergrootglas heb moeten zoeken, staat hij erop. En ik heb nevenbij gezegt goede ogen.
Een mooi programma dat moet ik zeggen. Urs meende wel wat ik met zoiets moet, maar dat ziet hij dan wel als wij onderweg zijn.  ;-) Oke, dat mobieltje was een rip uit mijn lijf, daarvoor heb ik de laatste jaren geen enkele cent uitgegeven voor een mobieltelefoon. So what!
Gisteren hebben wij ca. een halve meter sneeuw gehad, er was chaos aangezegt hier in Zwitserland het was gewoon niet meer op te ruimen, eerst gisterenavond hield de sneeuwval op, maar als ik nu zo naar buiten kijk krijgen wij meer, en ik moet onbedingt vanmiddag boodschappen doen. Afwachten en thee drinken anders wordt het te voet gaan.

With love from Switzerland

- Gadgets - four comments / No trackback - §

25 January 09 - 12:14Mijn nieuwe mobieltje!

achtergrondimage met Maica

Mijn mobiel abo heb ik nu kunnen verlengen en met deze is ook een nieuw mobieltje ter sprake gekomen, ik heb er lang er over nagedacht wat neem ik, in ieder geval een smart mobieltje, de iPhone? HTC? of weer bij mijn merk Samsung blijven met de Omnia L900?
iPhone: zeker niet..... want die accu houdt niet lang en dat vindt ik niks. HTC: klein en fijn met windows mobility, ik heb het in mijn handen gehad. De Samsung Omnia ook met windows mobilty.
Tenslotte is het de Omnia I 900 geworden en ik heb een goede keus gemaakt, twee dagen brainstorming en het loopt. Het mobieltje wordt bedient met een combinatie van touch en pen, interne opslag 16 GB plus een microSDcard tot nu toe met 1 GB. Camera met 5.0 MPx. Nu nog mijn mailaccounts inrichten, dan ben ik rondom happy!
Samengevat: Quad Band (GSM 850+900+1.800+1.900 MHz), EDGE, class 12, HSDPA , GPRS, eigenlijk alles teveel om op te noemen dus hier maar een link om na te lezen
 
De voorganger Samsung D900 heb ik nu op prepay omgestellt, altijd practisch voor huis, tuin en keukengebruik ;-)

Een prettige zondag webbies en een goede start in de nieuwe week, with love from Switzerland.

- Gadgets - ten comments / No trackback - §

11 January 09 - 19:33Film-Negatief Scanner!

Wat was ik blij toen mijn film-negatief scanner eindelijk na 2.5 maanden aangekomen was. Die gadget kwam mij goed van pas want onze dochter in Holland was aangevraagt worden of zij beeldmateriaal had uit de jaren '52 - '57.

Mijn moeder, dus haar oma had toendertijd een kindercabaret in Den Helder op de been gezet en daar men een boek wil uitgeven (voor hoeveel jaren???) over Den Helder was zij aangevraagt geworden. Nu was toendertijd Danielle nog niet geboren, laat staan in de maak. Ik was in 1952, 11 jaar oud. :-D Toch heb ik dat hele gebeuren nog goed in herinnering want het was de eerste keer dat ik  aan zoiets mocht meedoen. Opgevoerd werd dat toen in Formosa in de Koningsstraat, een dancing en ballroom, elk weekend open, en had ook een toneel.

Dus, om terug te komen op mijn filmscanner, scanner als hardware geen probleem, software van arcosoft: photo impression 6, drivers geinstalleert, de negatieven in de bijbehorende sleetje gedaan en toen.......start..... kan je denken starten deed het programma  wel maar na een uur laten scannen liep het altijd nog, prachtige brede balken, horizontaal en vertikaal op mijn beeldscherm. Niks met een digitales beeld, wat er eigenlijk moet uitkomen. :-(

Dan komt de vraag is het de hardware of de software? Hardware was oké, het lag aan de software. Ik op het forum van Arcosoft, ik bemerkte snel dat ik niet de enige was met zulke problemen, dus hun een mail gestuurt en ik hoop het niet dat het antwoord lang op zich wachten laat, met zulke firma's weet men nooit hé? Misschien krijg ik helemaal geen antwoord! (jokerp)

Men weet niet wat men heeft, als men niks heeft met zijn compi. :-D

Een goede start in de nieuwe week bloggies, with love from Switzerland

- Gadgets - five comments / No trackback - §

09 January 09 - 08:52Tussen neus en lippen!

Eindelijk mijn verjaardagskadootje aangekomen (die vierde ik op 27.0ct.2008) :-DNog wel niet uitgeprobeert want met die troubles die ik de laatste dagen had met de cablecom had ik ook bemerkt dat mijn Nokia mobile internet verbindingskaart niet meer te installeren was, naja die heb ik zes jaar gehad en dan ook nog gratis bij het verlengeren van mijn mobieltjeabo.

Dus ik op pad naar de swisscom shop, het is lopen geblazen ( is niet ver hoor!) want met de scooter kan men nu niet rijden, veel te gevaarlijk. Met de auto in de stad? Forget it. Het is hier nog altijd ijskoud en het vriest. Maar dat is in Nederland idem dito las ik, gisteren kreeg ik een link ( video ) van een bevriende blogger: het NK schaatsen op natuurijs van de veteranen, mannen en vrouwen, het ziet er naar uit dat het dit jaar ook een elfstedentocht geeft, toch?

Een nieuwe PC-Card gehaalt met HSPA/UMTS/EDGE/GPRS.
Als wij nu onderweg zijn betaal ik via gprs luttele sfr.3.- per megabite, (bij mijn oude kaart was het sfr. 10.-) Wireless heb in ingebouwd in mijn laptop.
De nieuwe modem van de swisscom is gisteren ook ingetroedelt, die breedband verbinding (20 000)  loopt dan vanaf de 15. Jan. dan ben ik eindelijk bevrijd van die shit provider Cablecom. ;-)

Steffi heeft een update gemaakt op haar Mali blog, incl. een audiodatei van een interview, (frans) Mooie stem heeft ze, bevalt mij bijna beter als op het duits. Daar de naam "habluetzel" onuitspreekbaar voor de medewerker is, had men besloten zij als "ablussel" te presenteren :-D Een nieuwe variante van onze familienaam. :-p

Jolly-Belle heeft ook een probleem, zij drinkt het liefste water in de waterbak buiten maar dat is een ijsblok. Dus zij moet of ze wil of niet de waterspender in huis gebruiken.

Een prettige dag webbies, with love from Switzerland.

- Gadgets - three comments / No trackback - §

18 October 08 - 18:20Hebbedingetje!

Hebben jullie ze ook nog....... die vele dia's en negatieven uit die tijd voor de digitale fotografie?

Nu ik wel, netjes verzorgt in mapjes in mijn archief. Voor een paar jaar een scanner gekocht waar ik die negatieven kon scannen, Eerstens heeft dat veel tijd nodig (scannen) en tweedens men moet ze bewerken in de fotosoftware (omkeren)

Nu heb ik wat gevonden wat ik hoogstwaarschijnlijk ook koop want het is een echte oplossing. (mijn verjaardag staat ook nog voor de deur. ;-) )

Beelden digitaliseren in een seconde. Het apparaatje 9 x 9 x 16.5 verwandelt dia's en negatieven (35 mm of geraamt 5 x 5 centimeter) in een handomdraai in JPG-formaat om. Ook nog practisch voor al degene die nog met hun analoog camera willen fotograferen. Net als ik :-) Via USB-kabel worden de ingescannte beelden aan de PC overdragen.
Met Mac-computers funkioneert het niet.!

De gadget kost CHF 190.-  = Euro 128.- en is verkrijgbaar bij de online-aanbieder Flametoys.

Een prettig weekend webbies, wij zijn morgen, zondag, op de paarden-renbaan te vinden, eens kijken of wij ook nog wat winnen ;-)

- Gadgets - ten comments / No trackback - §

Linkdump

05 05 07 14:00Fotografie

 

My online Fotoalbum

update 25. Nov.2009 English in Chester

update 27.09.2008 Schlagerfestival in Chur 2008

update 19.May 2008 Venedig, een bootreis over de lagune van Venetie.

update 28.Mai 2008, Eröffnungsfest Bahnhof Chur 23 - 25 Mai 2008

- - §