Strict Standards: mktime(): You should be using the time() function instead in /home_pr1/h/a/habluetzel.com/htdocs/weblog/pivot/modules/module_debug.php on line 95
joanna's weblog - with love from Switzerland

About

This is the archive page for joanna's weblog. Click to go to the frontpage of this site.

Last Comments

Richard Gordon (Ook een ansichtsk…): Nice post, thanks for nic…
Ximaar/Xiwel (Blog): Alles okay? (netblog doet…
sovinco (Prosit Nieuw Jaar…): I was wondering if you ev…
Anjali (Carnaval, vervolg…): I am sure this article ha…
Best essay writin… (Happy New Year!): If you write the article …
best essay writin… (Onderweg!): incredible submits. this …
custom essay writ… (Knippen en plakke…): Nice post, I loved over r…
custom essay writ… (Welcome alledag!): This is an awesome post. …

Calendar

« May 2022
S M T W T F S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Archives

Next Archive

01 Jan - 31 Dec 2011
01 Jan - 31 Dec 2010
01 Jan - 31 Dec 2009
01 Jan - 31 Dec 2008
01 Jan - 31 Dec 2007
01 Jan - 31 Dec 2006
01 Jan - 31 Dec 2005

Nederlandse bloggers worldwide.

Moon.
My Facebook.
Midlifer.
Xinix.
Rene in Zeeland.
Belinda.
di Mario.
Sarjenka.
Jacky.
Tienerdantien.

Carpe Diem.
BertesHier.
d 'Alledaagse.
Gerooide.
Buttercup.
Klapdoos.

Pacopainter.
Bespiegelaar.
Radar.
Rob Hamilton.
René, radio verslaggever.
Harriet.
Wilcootje.
Bloempje.

Marjan.
Klaproos.
Tagrijn.
Sjoukje's Cat's.
Hanny.
Ellebelle.

Sebbo.
Renesmurf.
Actiefront, de oppositie.
Palisa.
Pasula.
de Smurf, een Brabantslogje.
Margriet geniet.
Swissphotography
Photo Global Switzerland

Pivot Forums
Pivot Help

Miscellany

Powered by Pivot - 1.40.5: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

15 October 10 - 20:04Gotthard / Neat

 

 De langste tunnel van de  wereld (57.1 km) Vandaag was de doorbreuk. Zwitserland is trots op dat wat men in 17 jaar op de been gezet heeft. Goed.... het heeft een beetje meer gekost als het budget voorzag (en dat uit eigen zak) maar toch, het is een mijlpaal om eindelijk de transporten van Noord naar Zuid van de straten te halen. Wij hebben de Noordzee (Rotterdam) met het Mittelmeer (Genua) verbonden en ik hoop dat in de toekomst vanaf 2017 er ook gebruik van gemaakt wordt. De EU is gevordert ook eens wat te doen!

SF DRS (TV) had vandaag ook een megasending, duurde 8 uur, het was spannend, lukt de doorbreuk? Onder de mijnwerkers gingen na de gelukte doorbreuk de emoties hoog, maar de eerste dame was uiteindelijk de hl. Barbara, de patrones van de mijnwerkers.  9 doden zijn in die 17 jaar te beklagen, bloed, tranen en zweet heeft die tunnelbouw tot nu toe gevordert ook als men met de allerniewste techniek werkt, die kan de mens niet vervangen.

Tenslotte, moge de hl.Barbara ook de volgende zes jaar haar mijnwerkers beschermen.

hl.Barbara

- Graubuenden - three comments / No trackback - §

03 May 10 - 13:51Sneeuw!!!!!!!

03.Mei 2010

Zo zag het vanmorgen bij ons uit.....ik geloofde mijn ogen niet. Ik kan mij niet herinneren sinds ik hier woon (1970) dat wij ooit sneeuw gehad hebben in Mei. 

Verleden Zaterdag hadden wij 27° vandaag......4° Mannoman.

Hopelijk hebben wij in Parijs niet zulk weer.

Een prettige dag, Joanna

- Graubuenden - three comments / No trackback - §

18 April 10 - 12:57Klokkendieven!

 

Het is niet te geloven maar waar. In Graubuenden worden kapelle-klokken gestolen. De diefstal van vier klokken in de Surselva heeft het aan de dag gebracht: Graubuenden is rijk aan historisch belangrijk gelui.
Helaas bestaat geen inventarlijst (wie komt er ook op het idee een kapelklok te stelen?) Na de drie gestolen klokken, en als de diefstal toeneemt, heeft het Kanton besloten te handelen.
Klokkenland Graubuenden.
Een gebrek aan historische klokken heerst in Graubuenden niet. Samen met de Kanton Tessin vervoegt Graubuenden, in heel zwisterland, aan de hoogste dichtheid van historisch belangrijke klokken. De oudste hangen in Misox en de Surselva; deze zullen uit het 12. jaarhondert stammen. Daarbij komt, dat uitgerekent de afgelegen kapellen bijzonders de dupe zijn, deze worden niet meer zo benut en onderhouden als voor een halfjaarhondert.
Welk lot die klokken gaan is onduidelijk. De materiaalwaarde beloopt zich hoogstens op 1000 Franken per stuk (Euro 698.-) Insmelten kan men zonder probleem, maar men gaat er meer vanuit dat die klokken voor de verkoop werden gestolen. Mensen die privat zich zo'n klok wensen of ook een buitenlandse kerk komt in vraag.
Maar egaal, of kerk of privat: de markt vor gestolen kunst is groot en zeer onfatsoenlijk. En dat is nog zachtjes uitgedrukt!

Eeen goede start in de nieuwe week bloggers.

- Graubuenden - four comments / No trackback - §

01 December 09 - 11:31De eerste sneeuw in Chur!

the first snowfall

Gisteren heeft het massief de hele dag gesneeuwd, krijgen wij toch nog een witte kerst, en de bergbahnen hier zijn nu ook een beetje optimistischer ;-)

With love from Switzerland

- Graubuenden - eleven comments / No trackback - §

26 August 09 - 12:52Bessenkam. Beerenstriegel.

bessenkam

Wie kent ze nog "de bessenkam" ? Vermoedelijk geen mens meer. Wat was eigenlijk een bessenkam en voor wat deed men die gebruiken? Het woord zegt het eigenlijk al, het was een handig deeltje om snel de bessen van de struiken te halen. Bij ons in de bergen kan men nog veel wilde bessen vinden en die worden ook vandaag de dag nog verzamelt. Nu is dat niet meer zo als vroeger toen werden onze bossen afgegraast naar bessen en paddenstoelen, ( men had ook nog niet zoveel variatie's op zijn bord)  tsja, paddenstoelen zijn nog altijd in trek maar men mag niet altijd plukken (de eerste tien dagen in de maand is verboden) en als, alleen 1 kilo per persoon en dat is ook goed zo. Wij krijgen hier Italianen die met touristenbussen komen. (In Italie vindt je namelijk geen elke paddestoel meer!)
Terug naar de bessenkam: In vele Bündner gemeentes is het verboden, men mag wel bessen plukken maar alleen van hand.  Nu is die wet wel al heel erg oud, ingevoerd in Mai 1942 dus men besloot nu deze wet op te heffen. Dat wij daarna geen bessen meer in onze bossen hebben is twijfelhaft want die bessenkam vindt men als het goed gaat, hoogstens nog op een vlooienmarkt. ;-)

With love from Switzerland.

- Graubuenden - five comments / No trackback - §

23 August 09 - 17:40Uitstapje

Vandaag zijn wij hoog naar boven op de Parpaner Rothorn, die berg is 2857 mtr. hoog. Entsprekend het mooie uitzicht wat men heeft.

Lenzerheide

Click on image to see my album.

Ontzettend veel downhill bikers, die hebben beschermingen aan voor knieen, schouders, handen misschien nog overal meer.... wat ik niet gezien heb, net als ijshockeyspelers maar dan voor op de fiets ;-)

With love from Switzerland.

- Graubuenden - ten comments / No trackback - §

02 December 08 - 11:52Sneeuw!

Ik schreef het al voor een paar weken in een logje, wat de volksmond zegt klopt meestal wel, tenminste hier bij ons in de bergen. Als de alpdohlen naar beneden komen krijgen wij sneeuw. Een week later de eerste lading en nu afgelopen weekend een driedubbele.... het lawinegevaar is groot maar nog altijd beter als regen als ik zo de hoogwater situatie in Italie  / Venezia bekijk.
Drie dagen alles grijs in grijs en vandaag? Een stralende blauwe hemel (wel nog met een paar wolkjes!) zoals onderstaande foto bewijst. Wij gaan weer de goede kant op met het weer ;-) Blij tenminste de Rhätische Bahn nadat zij alle bomen wegggeruimt hebben van de rails kunnen zij ook weer rijden.

Onze huisberg de Calanda

 

Click on image for a better view

With love from Switzerland

- Graubuenden - nine comments / No trackback - §

22 November 08 - 09:59Sneeuw, storm en koud!

all images by Urs

Het stormt, het sneeuwt en de ijspegels hangen aan mijn rolluiken ;-) Een weekend waar men niet onbedingt graag buiten de deur wil als men niet moet.

Gisteren en vandaag is hier in onze Altstadt de Andreasmarkt, geen pretje voor de markthandelaren want in die kou gaan weinig mensen op de markt. Vele marktstanden zijn dus gisteren al afgebouwd. Urs vandaag toch nog erover geslendert en met onderstaande foto's thuis gekomen. Ik was intussen boodschappen halen.

 


 

 


 

 

Een prettig weekend webbies. Wij maken het ons gemoedelijk in de warme woning :-D

With love from Switzerland

- Graubuenden - eight comments / No trackback - §

Linkdump

05 05 07 14:00Fotografie

 

My online Fotoalbum

update 25. Nov.2009 English in Chester

update 27.09.2008 Schlagerfestival in Chur 2008

update 19.May 2008 Venedig, een bootreis over de lagune van Venetie.

update 28.Mai 2008, Eröffnungsfest Bahnhof Chur 23 - 25 Mai 2008

- - §