Strict Standards: mktime(): You should be using the time() function instead in /home_pr5/h/a/habluetzel.com/htdocs/weblog/pivot/modules/module_debug.php on line 95
joanna's weblog - with love from Switzerland

About

This is the archive page for joanna's weblog. Click to go to the frontpage of this site.

Last Comments

Richard Gordon (Ook een ansichtsk…): Nice post, thanks for nic…
Ximaar/Xiwel (Blog): Alles okay? (netblog doet…
sovinco (Prosit Nieuw Jaar…): I was wondering if you ev…
Anjali (Carnaval, vervolg…): I am sure this article ha…
Best essay writin… (Happy New Year!): If you write the article …
best essay writin… (Onderweg!): incredible submits. this …
custom essay writ… (Knippen en plakke…): Nice post, I loved over r…
custom essay writ… (Welcome alledag!): This is an awesome post. …

Calendar

« August 2020
S M T W T F S
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Archives

Next Archive Previous Archive

01 Jan - 31 Dec 2011
01 Jan - 31 Dec 2010
01 Jan - 31 Dec 2009
01 Jan - 31 Dec 2008
01 Jan - 31 Dec 2007
01 Jan - 31 Dec 2006
01 Jan - 31 Dec 2005

Nederlandse bloggers worldwide.

Moon.
My Facebook.
Midlifer.
Xinix.
Rene in Zeeland.
Belinda.
di Mario.
Sarjenka.
Jacky.
Tienerdantien.

Carpe Diem.
BertesHier.
d 'Alledaagse.
Gerooide.
Buttercup.
Klapdoos.

Pacopainter.
Bespiegelaar.
Radar.
Rob Hamilton.
René, radio verslaggever.
Harriet.
Wilcootje.
Bloempje.

Marjan.
Klaproos.
Tagrijn.
Sjoukje's Cat's.
Hanny.
Ellebelle.

Sebbo.
Renesmurf.
Actiefront, de oppositie.
Palisa.
Pasula.
de Smurf, een Brabantslogje.
Margriet geniet.
Swissphotography
Photo Global Switzerland

Pivot Forums
Pivot Help

Miscellany

Powered by Pivot - 1.40.5: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

30 October 08 - 09:37De winter is er!

Nessie

copyright Gabrielle Kamber

Post in mijn mailbox vanmorgen vroeg!
Der Winter ist da.. dieses Foto ist von heute Morgen.. 30.10. um 7 Uhr in der früh.. deshalb noch etwas dunkel Nur die Shelties haben an dem Wetter Freude dafür aber richtig.

Zoals jullie zien is de winter ingetroffen bij ons. Onze katten vinden het niet zo de hit, steken hoogstens hun neus buiten door de deur ;-) 

Nog hartelijk bedankt voor jullie hulp bij het zoeken van "verborgenen objecten" spelletjes in het nederlands. Ik zal die URL's doormailen naar Carol.

With love from Switzerland

- Graubuenden - ten comments / No trackback - §

27 September 08 - 20:51Schlagerfestival Chur 2008

Klik op beeld voor mijn fotoreportage.

Onze schlagerfestival hier in chur, elk jaar weer.........en het is een vrolijke festival, gistermiddag onderweg geweest met mijn camera, en die oude hits uit de sixties en seventies hebben wel wat :-) Flower power, peace forever! It was also the time I remember. Veel jonge mensen die de toenmalige tijd ja niet meegemaakt hebben en toch enthousiast hun deel ertoe bijdragen, gewoon super. Kennen julie een pettycoat? Een wijde rok met daaronder een hoop tule. Ik heb ze vandaag weer kunnen bewonderen, echt waanzin.

Webbies nog een prettig weekend en een goede start in de nieuwe week.

With love from Switzerland.

- Graubuenden - nine comments / No trackback - §

02 August 08 - 11:11Regen, onweer en storm...

Nu, het was nix met buiten zitten en eten en de eerste Augustus vieren. Een wolkenbreuk + onweer + een storm veegde om 18.00, over Zwitserland. Dus het was niks met de hoogtevuren kijken.
Daarvoor hadden wij op het grote grasveld naast ons huis geen enkele die vuurwerk in de lucht jaagde.
Urs had voor zijn lievelingen al alles potdicht gemaakt in zijn bureau en zijn televisie laten lopen. Aan de windkant de store naar beneden zodat wij evengoed nog buiten konden zitten.

Brrrrrr......

 

gezellig met z'n tweetjes...

Vandaag hebben wij weer stralende zon, en het is lekker warm. Zoals Urs al zei: wij hebben een grote kans dat al die duur gekochte raketen vanavond in de lucht gaan. :-) 

Een prettig weekend webbies, with love from Switzerland

- Graubuenden - four comments / No trackback - §

31 July 08 - 16:19Nationale feestdag!

Barbecue's, lampions, vuurwerk, aanspraken van onze politicie, en hoogvuren op alle toppen van onze bergen, zo vieren wij onze nationale feestdag morgen.

lees dit logje voor meer.....

Wij maken het ons gezellig op onze balkon, eten wat fijns gekroont met een glaasje wijn ;-)

Maar eens afwachten hoe het gaat met onze katten met die knallerij. In onze bureau's doe ik maar alle raamstoren naar beneden dat houdt tenminste een beetje het lawaai weg.

Foto' s volgen....the day after ;-)

With love from Switzerland

- Graubuenden - twelve comments / No trackback - §

22 June 08 - 17:32Een warm weekend.

Warm was het hier met 31° over het weekend. Zaterdag hebben wij de allereerste keer dit jaar buiten kunnen eten.

Zondag wilde wij op de Rothorn en inplaats dat wij van tevoren op het internet gekeken hadden of die bergbaan liep stonden wij voor een kassa die gesloten was.


Dus hebben wij een bezoekje gemaakt aan de Lenzerheidsee. Daar waren wij al jaren niet meer geweest. Hier hebben wij in 1980 onze eerste windsurfervaringen gemaakt. Het trok ons dan snel tot een groter water en wel in Domaso aan de Comersee.
De windsurfclub heeft aan de L'Heidsee een eigen clubhuis met steg. Alles was er nog (een beetje mooier als voor jaren) en wij hebben ook nog vrienden getroffen van de oude garde.
Er was een testdag van de Smartkat. Wat men niet alles uitvindt he? ;-)  Een minikatamaran die je in twee sporttassen overal kan meenemen. :-D (zie maar eens de website.)

de smartkat

 

de smartkat

L'Heidesee

Steg

Meerkoetjes gezien met hele kleine pulletjes, ik heb ze fotografeert, wel met een 300 tele want ze zwommen ver weg, zoiets ziet men zelden, tenminste ik had zoiets nog nooit gezien, die hebben ja rode kopjes!!!!!

meerkoetjes

meerkoetjes


Verder nog op een terrasje aan het meer iets kleins gegeten en toen weer terug naar Chur.

With love from Switzerland

- Graubuenden - twelve comments / No trackback - §

16 April 08 - 11:43JJ3 in de berenhemel!

Click on images for a better view!

Ziet er wel lief uit zo!

JJ3 de bruinbeer, die zijn onwezen dreef, nadat hij uit zijn winterslaap ontwaakt was, is afgeschoten op de Glaspas, verleden maandag.
Een vloed van protesten hier in Zwitserland was het resultaat. Dierenbescherming + WWF stonden op hun achterste benen. Tsja, die hebben goed praten, onze Buendner regering heeft het zich niet zo licht gemaakt als het schijnt. Ze hebben van alles uitgeprobeert (petarden, schrootkogels) om dat dier van behuizingen ver te houden. Verleden jaar in 2007 had men deze probleembeer ook een GPS halsband verpast. Italie, waar hij vandaan kwam, wilde hem ook niet terug.

GPS halsband

rotzooitje!

Geen schuw voor de mensen, met als gevolg dat hij s'nachts op zoek naar eetbares, kippenhokken, bijenkasten, afvalcontainers uit elkaar nam en om de huizen streunde. Onze bergboerenfamilie's zaten niet meer zo lekker in hun vel.

Met protesten kan men leven! Als het om de zekerheid van de bevolking gaat houd het op!  95 kilo levendgewicht s'avonds te ontmoeten is geen pretje. :-(

Drie probleemberen hebben wij tot nu toe gehad, Bruno doodgeschoten in Beieren, (Duitsland) Lumpaz en JJ3 beiden in Zwitserland liquideert.

Een andere beer die hier is, maakt geen problemen is gewoon een normale beer, wijkt de mensen uit, en als er eens een paar schapen eraan moet geloven dan krijgt de schapenboer een vergoeding.

Dierenbescherming is oké maar alles heeft een grens. Wij zijn een klein landje en het argument wat ik ook hoorde: in de Balkan, Canada leven duizende beren.... tsja, daar hebben ze ook plaats, is niet vergelijkbaar met Zwitserland. Met onze wolven (die wij ook hebben!) nul problemo. De herders hebben extra herdebeschermhonden en dat funktioneert.

With love from Switzerland.

- Graubuenden - eleven comments / No trackback - §

15 March 08 - 19:56De rookschandpaal!

De grappigste omzetting van een fumoir (rookgelegenheid) na het begin van het rookverbod in Zwitserland sinds de 1. Maart 2008, vind men zeker hier in Chur.
 
Tom's Beerbox is een kleine kroeg in het oude stadcentrum en hij heeft het nu zelfs op de titelpagina van onze krant gebracht, en ook op mijn Blog (jokerp)

a funny solution

click on image for a better view!

De rookschandpaal heet deze oplossing en bestaat uit een raam met drie gaten, een voor het hoofd en twee  voor je armen. ;-)

Oke, (en dat geeft hij ook toe) het idee is hem toegedragen worden van een gast die het in Ierland gezien had. Wat men niet alles doet voor zijn gasten toch?  :-D

Hier de foto's van de opening!

Een prettige zondag webbies. Love from Switzerland

- Graubuenden - eight comments / No trackback - §

06 March 08 - 07:16Ons bezoek!

the winter is back

 

She loves snow.

 

Brrrrrrr, its cold outside.

Maica vindt het prachtig.

click on image for a better view

Alweer donderdag, de doucheruimte heeft weer al zijn tegeltjes, Vandaag nog de schilders tot morgen, dan hebben wij tenminste een pauze tot maandagmorgen. Dan nog een week de handwerkers in huis en dan kunnen wij eindelijk weer douchen ;-) Dat afdouchen in die badkuip is echt niet de hit!

Ons amerikaanse bezoek hebben wij als gast opgenomen tot Vrijdagmorgen dan vertrekt Kellie weer naar Duitsland waar zij gestationeert is. (Is bij het militair, zij was het laatste jaar in Irak.) Het stormt en sneeuwt hier en het is verschrikkelijk koud, de winter is weer terug.

Met Kellie gisteren een rondje gereden met de auto en haar een beetje de omgeving van Chur laten zien. Zij was happy. Eigenlijk wilde ik graag ergens met haar naar boven in de bergen maar alles is potdicht door het slechte weer. Natuurlijk wel pech.

Vandaag ziet er het alweer een stuk beter uit, het sneeuwt niet meer en wij zien onze bergen weer. ;-) Dus vanmiddag een uitje op onze huisberg Brambruesch.

With love from Switzerland.

- Graubuenden - five comments / No trackback - §

Linkdump