Strict Standards: mktime(): You should be using the time() function instead in /home_pr5/h/a/habluetzel.com/htdocs/weblog/pivot/modules/module_debug.php on line 95
joanna's weblog - with love from Switzerland

About

This is the archive page for joanna's weblog. Click to go to the frontpage of this site.

Last Comments

Richard Gordon (Ook een ansichtsk…): Nice post, thanks for nic…
Ximaar/Xiwel (Blog): Alles okay? (netblog doet…
sovinco (Prosit Nieuw Jaar…): I was wondering if you ev…
Anjali (Carnaval, vervolg…): I am sure this article ha…
Best essay writin… (Happy New Year!): If you write the article …
best essay writin… (Onderweg!): incredible submits. this …
custom essay writ… (Knippen en plakke…): Nice post, I loved over r…
custom essay writ… (Welcome alledag!): This is an awesome post. …

Calendar

« December 2018
S M T W T F S
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Archives

Next Archive Previous Archive

01 Jan - 31 Dec 2011
01 Jan - 31 Dec 2010
01 Jan - 31 Dec 2009
01 Jan - 31 Dec 2008
01 Jan - 31 Dec 2007
01 Jan - 31 Dec 2006
01 Jan - 31 Dec 2005

Nederlandse bloggers worldwide.

Moon.
My Facebook.
Midlifer.
Xinix.
Rene in Zeeland.
Belinda.
di Mario.
Sarjenka.
Jacky.
Tienerdantien.

Carpe Diem.
BertesHier.
d 'Alledaagse.
Gerooide.
Buttercup.
Klapdoos.

Pacopainter.
Bespiegelaar.
Radar.
Rob Hamilton.
René, radio verslaggever.
Harriet.
Wilcootje.
Bloempje.

Marjan.
Klaproos.
Tagrijn.
Sjoukje's Cat's.
Hanny.
Ellebelle.

Sebbo.
Renesmurf.
Actiefront, de oppositie.
Palisa.
Pasula.
de Smurf, een Brabantslogje.
Margriet geniet.
Swissphotography
Photo Global Switzerland

Pivot Forums
Pivot Help

Miscellany

Powered by Pivot - 1.40.5: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

26 July 09 - 11:01Back home!

Terug van weg geweest. Na drie weken heeft de alledag ons weer. Urs zijn mobieltje heeft de display  na een week vakantie de geest  opgegeven dus hij moet morgen kijken naar een nieuw mobieltje. Ik heb bergen van wasgoed want wassen op een boot is niet de hit. Was overgens ook niet mogelijk want waar drogen? Wij hebben namelijk nog veel regen en krachtige wind gehad op onze bootsreis in Holland.
Onze familie weer gezien na ettelijke jaren.....Suzan, Xinix  en Hanny met man en Annemarie (bloggers) kennen geleert en wij zijn verwend met kadootjes. Onze dochter bracht een heuse elec. poffertjespan mee incl. de bakmix. Suzan lekkere choci en een minivaasje met bloemetjes, van mijn nichtje een leuk boek met westfriese gedichten en van mijn neef een prachtig fotoboek over alle plaatsen in westfriesland. Urs kreeg een grote fles met schipperbitter met de volgende tekst op het etiket:
Vrije schippers kozen hun eigen opkikker: schipperbitter.
Ruig en ongewis, zoals ook de grimmige strijd met wind en water is.

Of mijn neef vooruit gezien heeftt wat ons in de volgende weken bloeide? :-D  Met windsterkte 6 plus regen over het ijsselmeer! Maar wij hadden een superboot, daar zijn wij goed beraden geworden door de Yachtcharter Urk. Het enige wat niet funkioneerde was de kompas en dat is helemaal pet als je een koers berekenen wil. Was te dicht bij de andere electronische apparatuur aangeschroefd op de stuurstand. Was dus gestoort. Met onze eigen digitale kompas idem dito.
Mijn navigatiesoftware op de laptop deed het godzeidank zonder problemen. Wij hebben eeen prachtige vakantie gehad in Holland.

Eeen prettige zondag webbies en een goed begin in de nieuwe week.

- Travel - three comments / No trackback - §

22 July 09 - 08:41Ijsselmeer 2009

In Medemblik eindelijk een hotspot. Dus een paar fotootjes voor jullie ;-)

Click to play this Smilebox slideshow: Ijsselmeer 2009
Make a Smilebox slideshow

- Travel - three comments / No trackback - §

29 June 09 - 16:32Vacantie / Ferien.

Zo liaba weblogger(sters) dit is dan voorlopig mijn laatste logje, wij gaan met vacantie en ik heb deze week nog veel te doen ;-) Begin Augustus ben ik er weer.
Jullie hebben de mogelijkheid ons via onze reiswebsite te vervolgen, leggen wij bij je in de buurt aan, de koffie / bier /wijn staat klaar. Hartelijk welkom aan boord.

click here for our travelsite

5. Juli, dag van de open bootsdeur vanaf 14.00 in de oude haven van Enkhuizen. You're welcome.

click for a better view

- Travel - eight comments / No trackback - §

21 May 09 - 21:47Chester.

Een travelblog met wordpress heb ik  verleden jaar toen wij in Venezia 2008 met de boot waren uitgeprobeert, was niet zo een succes want wij hebben ja niet altijd op de boot stroom en een internet-aansluiting. Dus heb ik weer in Belgie 2008 terug gegrepen op de oudbewaarde methode homepage.
Nu heb ik door Hans en Diny een leuke, zeer benutter vriendelijke reiswebsite uit nederland kennen geleert.  Daar dat net als wordpress alleen online mogelijk is komt dat voor onze vakantie a.s. Juli op het ijsselmeer niet in vraag maar.....in September gaan wij naar Engeland / Chester, twee weken gaan wij back to school. Wij willen ons engels weer een beetje ophalen, een 50+ of hoe je het bekijkt een 70 minus cursus zoals Urs zegt :-D
s'morgens school, s'middags veel aangeboden, het ziet er heel goed uit.
Dus nu een blog opgezet met  shareyourstory.nl  onze adresse volgt want eerstens wil ik eens die blog advertentievrij maken wat Euro 10.- kost, gratis heeft altijd zo zijn haakjes helaas. En betalen is ook niet zo makkelijk. No creditcard.

Wij hebben internet op de school en ook in ons guesthouse, dus geen kostenprobleem online te  willen gaan.

Maar iets doen voor je algemeen weten, ik vindt zoiets echt spannend.

With love from Switzerland.

- Travel - four comments / No trackback - §

28 April 09 - 21:42Smilebox.

Als men iets leuks op je weblog of  homepage wil hebben dan kom je aan Harriet niet voorbij. Zij ontdekt altijd hele leuke programmaatjes. Ik was op zoek naar een fotopresentatie voor onze reisesite en voila bij Harriet gevonden.Uitgeprobeert en het bevalt mij goed, wat vinden jullie ervan?

Wih love from Switzerland

Click to play this Smilebox slideshow: Belgien 2008
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Make a Smilebox slideshow

- Travel - seven comments / No trackback - §

25 April 09 - 09:10Huisboot varen. Het verhaal.

Onze allereerste huisbootvakantie was in het jaar 2000. Hoe wij op het bootje varen kwamen?

Canal Rhine au Rhone, France


Vanaf 1980 tot 2000 hebben wij gewindsurft en stonden met een caravan in Domaso / Lago di Como. In 1990 stond ons geen seizoenplaats meer tot vervoeging, na twee seizoenen in het Engadin / CH (heel mooi maar het water altijd koud, ligt op 1800 mtr), besloten wij de caravan te verkopen.  Een alternatief moest er komen, zeilen dacht ik, dan kan je het zittend redden, dus wij in het laatste seizoen in het Engadin een zeilcursus gemaakt, (ik had al vroeger in Friesland gezeilt) Het bleek al snel.... was niet Urs zijn ding. Na de verkoop van de caravan in 1993 toch blijven surfen, Makkum, Hurghada, Dahab, Egypten was te heet voor Urs, deed hem helemaal niet goed dus kwam niet meer in vraag.
Na tien jaar in de Holle Poarte Makkum, (in het hoogseizoen haalde wij in Domaso voor een maand onze caravan weg)  hadden wij het ook daar gezien, het mooie strand verdween onder een brede promanade, en de heerlijke zuidwest wind werd geblokkeert door pieren in het ijsselmeer met vakantiehuizen erop.  Onze hele surferclique kwamen niet meer, de aprèssurf was gewoon niet meer gezellig. In 1998 gaf ik het surfen op, het werd mij te vermoeiend. ;-)

En zo kwam mij het idee een boot te huren en rond te skipperen. Met wat overredingskunst....... Urs overtuigt...... en zo reisde wij in 2000 de eerste maal  naar Wroxham (GB) aan de Norfolk Broads ( een beginner revier "zonder vaarbewijs" zoals men ons mededeelde.)
Het was een belevenis, ook op onzere latere reisen met de boot hebben wij niet meer zoveel wildlife meegemaakt, wij leerde omgaan met ebbe en vloed tabelle, sterke stromingen, sluisen waren er niet. Het jaar daarop huurde wij een boot in Ierland en schipperte op de Shannon en leerde het sluizen kennen. Vervolgens Friesland, Zuid-Holland, Frankrijk (Saone), Mecklenbug-Vorpommeren Duitsland, (3x) Venezie en Belgie.  Dit jaar in 2009 is het onze 10.de reis en na vele jaren gaan wij weer eens terug naar  Nederland.
Intussen ook vier jaar geleden ons vaarbeweis gemaakt en nu staan voor ons grotere revieren open, de navigatie geleerd en met GPS leren omgaan.

Norfolk Broads 2000

Begonnen zijn wij met een kleine boot in Engeland zonder boeg -laat staan een hekschroef, elektrapaaltjes aan land waren er niet net zoals digitale camera's, mobieltjes en zonder laptop ging het ook. Als de bootsaccu s'morgens in critische bereik was liet men de motor een uurtje lopen. Men schreef zijn reisbericht van hand in een logboek. (ik heb ze allemaal nog :-D ) Eerst in 2003 ben ik begonnen met een laptop mee te nemen, dat was in Friesland, toen moest je ook nog op vele plaatsen zoeken naar een stopkontakt. Altijd gevonden, kroegjes hebben ze meer als genoeg in Nederland.
Nu loopt zonder laptop niets meer, berichte schrijven, onze navigatie staat erop, mails afroepen, de reisesite bijhouden en WiFi in de havens komt al meer in trend. Tsja, de tijden veranderen zich continue :-D

Een prettig weekend webbies and with love from Switzerland 

p/s Mijn surfplank + masten + zeilen staat nog altijd in de kelder, maar eens kijken of ik die iemand kado kan geven, neemt alleen maar plaats weg.

- Travel - five comments / No trackback - §

23 April 09 - 10:06Vaarvakantie in Holland.

Onze vaarvakantie in Holland. De tijd vliegt en in twee maanden hopen wij te kunnen schipperen op het ijsselmeer.

Voor het zover is,  organisatietalent is aangevraagt. ;-) Als het weer meewerkt en niet stormt varen wij Zondagmorgen de 5. Juli vanuit Urk naar Enkhuizen. Ik geloof wij maken vanaf 14.00 /h een dag van de open deur. Woon je in de buurt? You're welcome. Na Enkhuizen gaat het dan zuidwaarts, of misschien ook tegen noorden? Wij beslissen eigenlijk altijd eerst als wij ergens aangekomen zijn voor de volgende dag. Een waterkaart van het ijsselmeer bestelt, wij hebben wel een navisoftware op de laptop met GPS, maar de oudbewaarde manier met een kaart navigeeren is ook niet te verachten, dubbel genaait is beter, daar vertrouw ik nooit 100% op de elektriciteit.

Navigo software geupdatet, (2009-versie) datum geprikt voor het familie en bekende treffen in Enkhuizen, onze vaarroute zo enigermate vastgelegt,  ectera, ecetera. De reisesite gemaakt, nog wel niet helemaal af, maar het belangrijkste staat erop.


De boot die wij gechartert hebben loopt met 17 Km/h, niet onbelangrijk als je een route wil plannen want meer als drie hoogstens vier uur per dag willen wij niet varen dan kan je ook nog eens iets bekijken in een nieuwe omgeving.

Ik herinner mij nog goed toen wij van Makkum naar Leeuwarden gevaren zijn......mannoman, 8 uren waren dat en dan nog via het Margrietkanaal, alles recht toe recht aan, weilanden links, weilanden rechts en nergens een mogelijkheid om aan te meeren! Van Leeuwarden hebben wij toen niet veel gezien, daarvoor waren wij vroeg in onze kojen

Dus wij willen dit jaar een cityhop maken met no stress, sluisen hebben wij weinig en de bruggen zijn in Nederland bedient en rond het ijsselmeer zijn er geen klompen die voor je neus zwaaien zoals in Friesland. By the way die Friezen weten hoe je geld verdient hoor.
Een prettige donderdag webbies, het weekend staat weer bijna voor de deur :-D
With love from Switzerland

- Travel - nine comments / No trackback - §

21 December 08 - 18:49Stefanie Habluetzel vanuit Mali.

Last update 25. Februar 2009

(more)

- Travel - / No trackback - §

Linkdump