Strict Standards: mktime(): You should be using the time() function instead in /home_pr1/h/a/habluetzel.com/htdocs/weblog/pivot/modules/module_debug.php on line 95
joanna's weblog - with love from Switzerland

About

This is the archive page for joanna's weblog. Click to go to the frontpage of this site.

Last Comments

Richard Gordon (Ook een ansichtsk…): Nice post, thanks for nic…
Ximaar/Xiwel (Blog): Alles okay? (netblog doet…
sovinco (Prosit Nieuw Jaar…): I was wondering if you ev…
Anjali (Carnaval, vervolg…): I am sure this article ha…
Best essay writin… (Happy New Year!): If you write the article …
best essay writin… (Onderweg!): incredible submits. this …
custom essay writ… (Knippen en plakke…): Nice post, I loved over r…
custom essay writ… (Welcome alledag!): This is an awesome post. …

Calendar

« July 2022
S M T W T F S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Archives

Next Archive Previous Archive

01 Jan - 31 Dec 2011
01 Jan - 31 Dec 2010
01 Jan - 31 Dec 2009
01 Jan - 31 Dec 2008
01 Jan - 31 Dec 2007
01 Jan - 31 Dec 2006
01 Jan - 31 Dec 2005

Nederlandse bloggers worldwide.

Moon.
My Facebook.
Midlifer.
Xinix.
Rene in Zeeland.
Belinda.
di Mario.
Sarjenka.
Jacky.
Tienerdantien.

Carpe Diem.
BertesHier.
d 'Alledaagse.
Gerooide.
Buttercup.
Klapdoos.

Pacopainter.
Bespiegelaar.
Radar.
Rob Hamilton.
René, radio verslaggever.
Harriet.
Wilcootje.
Bloempje.

Marjan.
Klaproos.
Tagrijn.
Sjoukje's Cat's.
Hanny.
Ellebelle.

Sebbo.
Renesmurf.
Actiefront, de oppositie.
Palisa.
Pasula.
de Smurf, een Brabantslogje.
Margriet geniet.
Swissphotography
Photo Global Switzerland

Pivot Forums
Pivot Help

Miscellany

Powered by Pivot - 1.40.5: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

23 September 09 - 16:48Lord of the Dance II

Als jullie ooit de mogelijkheid hebben om Lord of the Dance te bezoeken, ga.... het is een fantastische show. Wij hebben het genoten. Ook als wij niet "to used to be in a group are", heeft het wel aannemelijkheden. Je wordt voor de ingang van het theater afgezet en ook weer afgehaalt. ;-) Fotograferen was helaas "not allowed", maar dat had ik al gedacht, dus mijn camera ook niet meegesleept. Hieronder de finale van het laatstjaarlijkse programma.

 

It was a wonderfull evening, greets from Chester, Joanna and Urs

- Travel - two comments / No trackback - §

22 September 09 - 09:07Lord of the dance!

 

Alweer Dinsdag de tijd vliegt. Vanavond gaan wij naar Manchester en zien ons "the lord of the dance" met Michael Flatley aan. Wij komen dan eerst laat terug hier in Chester als ik zo het programma bekijk.
Het weer is momentaan lausy, koud en het ziet naar regen uit. Naja vanmiddag hebben wij vrij, wij vertrekken eerst om 18.00 naar Manchester.
Die eetcultuur hier in Engeland is een katastrofe, wil je afnemen? dan ga 14 dagen naar Engeland, ook als roker ben je zeker na veertien dagen niet-roker!!!!!!!!!

Een prettige dag webbies, groetjes vanuit Chester

- Travel - two comments / No trackback - §

19 September 09 - 11:21After one week Chester!

 fotoalbum

Today it's Saturday and we've free off the whole day. Yippy!!!!! Yesterday by bus to Liverpool with the whole group, (25 persons) A stressy day, from 9.30 till 13.00 school then in a hurry to a sandwichshop to buy some food, 13.45 with the couch to Liverpool. Six o'clock pm. again back in Chester
Today I would like to take some pictures inside the cathedral of Chester, maybe in the afternoon a visit to the Chester Zoo, should be beautiful, we are planning today to make an easygoing day.

Have a nice weekend and greets from Chester.

- Travel - two comments / No trackback - §

15 September 09 - 19:48Chester day two.

Chester 15. Sept
Vanmorgen om 9.30 schoolbegin. Alle 25 personen zijn in groepen verdeelt. Urs heeft men in een andere groep ingedeelt, ach, geen ramp hoor want na the lessons zien wij ons weer. Vandaag tot 14.00 les gehad daarna hadden wij vrij. Urs wilde wel eens die narrowboats bekijken, dat zijn zulke boten die je alleen op smalle kanalen kan varen.  Zo zien ze er ook uit...... 16 mtr lang en 2.20 mtr. breed. Om de mooiigheid deed ik ze niet huren maar je hebt ontzettend veel plaats dat wel.
Nog geen foto's ervan want vandaag ben ik zonder rugzak en camera onderweg geweest, gisterenavond ben ik namelijk vlak voor onze B&B gestruikelt en languit gevallen.....ontzettend veel geluk gehad maar ben vol op mijn knie gevallen, dus plegen die knie!!!!!
Evengoed nog veel gelopen vanmiddag en nog een bootstrip gemaakt op de river Dee.
Dat was het voor vandaag, by the way ook als een berichtje hier op duits staat, onderop schrijf ik ook wat nederlands.

Groetjes vanuit Engeland.

- Travel - one comment / No trackback - §

15 September 09 - 09:34Chester day one!

Facebook Fotoalbum 

CHESTER, 14.09.2009 Schulbeginn. Testbogen (multiply Choise) muss ausgefüllt; vorgegebene Aussagen umgestellt werden. Der Sinn derselben darf dabei nicht geändert werden. Recht knifflig. Separat, und zwar je zu zweit, wird zudem Wortschatz, Aussprache und Sprachfähigkeit getestet. Die Ergebnisse, und damit Einstufung und Gruppeneinteilung, werden morgen am schwarzen Brett angeschlagen. Die Schule ist in zwei, intern verbundenen, alten und verwinkelten Wohnhäusern untergebracht. Stägali uffa, Stägali aba, Türe links, Türe rechts, Türe vorne, Türe hinten ist das Motto. Also da brauchts beinah einen Kompass. Eine moderne Schuleinrichtung sieht sicher anders aus. Lehrer und Personal überzeugen jedoch. Am Nachmittag gibt’s noch eine Führung durch die Altstadt. Echt fantastisch, dieses Chester.
Zurück zu unserer BB-Unterkunft geht’s mit dem Linienbus. Ich glaub ich spinne: da stehen doch sicher 30 Menschen an. Und es dauert. Logo, werden doch vom Buschauffeuer praktisch alle Tickets auf einem kleinen Block und von Hand ausgefüllt!!

Nederlands:
Gisteren de eerste schooldag met een test die het in zich gehad heeft ;-)  s'Middags een walking tour van twee uur zonder pause met een stadgids door Chester. Platvoeten hadden wij beide ervan! Hele mooie stad veel history. Vandaag worden dan de groepen samengestelt, ik hoop dat Urs en ik samen blijven in een klas.

Ons guesthouse is super, goed te bereiken met de bus, maar goed te voet zijn moet men evengoed zijn.

We'll stay in touch Webbies, with love from a lovely Chester.

- Travel - two comments / No trackback - §

11 September 09 - 21:08In de startgaten!

Koffer gepakt, morgen zaterdag geven wij die dan op bij ons in Chur op het station en gaat dan direct  naar Engeland met het vliegtuig. Hoop ik. ;-) Is niet de eerste keer dat mijn bagage niet meegekomen is, dus ik heb voorgezorgt.  Tenminste als die bagage een vertraging heeft hebben wij een paar schone kleren om aan te trekken en een tandeborstel ingepakt in onze handbagage.
De woning is schoongemaakt, de koelkast ook... voer voor de katten in overvloed en nu nog zorgen dat ik mijn hoesten in de nacht weg krijg, naja Urs heeft al gezegt hij neemt zijn oorstopsel mee. :-)

Een prettig weekend webbies, jullie horen van ons hier op onze blog hoe het ons gaat in Chester.
With love from Switzerland.

- Travel - six comments / No trackback - §

06 September 09 - 14:16Back to school!

 Vanaf morgen ben ik in de voorbereiding voor onze oponthoud in Chester / Engeland. De laatste maal dat wij gevlogen zijn was naar Praag en intussen heeft zich weer veel verandert op de vlieghavens. Alles gaat electronisch, boordkaart kan je al thuis uitprinten wel practisch vindt ik. Onze koffer geven wij een dag van te voren hier in Chur in het station op dus geen sleperij in de trein. Ja, wij gaan met de trein naar Zürich / Kloten (vlieghaven) want om je auto op het parkdek daar 14 dagen te parkeren kost kapitalen en wij hebben een goede treinverbinding van Chur naar Zürich. So what!  Verleden week nog een worldadapter gehaalt want in Engeland hebben ze zo hun eigen stopcontacten en wij willen wel onze mobieltjes, camera's en laptop kunnen opladen. Was wel zoeken.
Urs heeft nu een iPhone en kijkt dus regelmatig hoe het weer is in Chester en komt tot de conclusie dat het altijd regent. ;-) 
Een extra bericht /site over die reis maak ik niet, dat kan ik ook op mijn blog schrijven, een fotoalbum maak ik op facebook en die kan ik dan verlinken naar mijn weblog.
Voor twee dagen het reisprogramma gekregen en dat ziet er goed uit, misschien dat wij nog op een vrije dag een auto huren en op eigen vuist de omgeving verkennen. Wij zien wel.

Een prettige zondag webbies en een goede start voor in de nieuwe week.
With love from Switzerland

- Travel - five comments / No trackback - §

06 August 09 - 11:04Chester.

Chester / GB

De 19. September gaan / willen wij naar Chester / GB ons engels weer een beetje ophalen. Twee weken duurt die cursus. Nu hebben ze daar in Engeland veel grieppatienten heb ik gelezen, dus mij maar eens op het internet geinformeert hoe erg is dat in Engeland en wat kan je doen dat je niet aangestoken wordt. Een inenting is er nog niet op de markt en als.......zijn wij allang weer terug in Zwitserland. Tenminste word voor Engeland aangeraden masker mee te nemen, (voor het geval dat ze uitverkocht zijn) Met Tamiflu heb ik zo mijn bedenken, heeft nevenwerkingen (net als alle medicamenten!) en er zijn al gevallen bekend geworden waar dat varkensvirus een resistentie opgebouwt heeft tegen Tamiflu.
Wij hebben nog een maand tijd en mocht het werkelijk te risicorijk worden, kan men altijd nog die reis annuleren. Zou wel jammer zijn.

With love from Switzerland.

- Travel - seven comments / No trackback - §

Linkdump