Strict Standards: mktime(): You should be using the time() function instead in /home_pr5/h/a/habluetzel.com/htdocs/weblog/pivot/modules/module_debug.php on line 95
joanna's weblog - with love from Switzerland

About

This is the archive page for joanna's weblog. Click to go to the frontpage of this site.

Last Comments

Richard Gordon (Ook een ansichtsk…): Nice post, thanks for nic…
Ximaar/Xiwel (Blog): Alles okay? (netblog doet…
sovinco (Prosit Nieuw Jaar…): I was wondering if you ev…
Anjali (Carnaval, vervolg…): I am sure this article ha…
Best essay writin… (Happy New Year!): If you write the article …
best essay writin… (Onderweg!): incredible submits. this …
custom essay writ… (Knippen en plakke…): Nice post, I loved over r…
custom essay writ… (Welcome alledag!): This is an awesome post. …

Calendar

« May 2020
S M T W T F S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Archives

Next Archive Previous Archive

01 Jan - 31 Dec 2011
01 Jan - 31 Dec 2010
01 Jan - 31 Dec 2009
01 Jan - 31 Dec 2008
01 Jan - 31 Dec 2007
01 Jan - 31 Dec 2006
01 Jan - 31 Dec 2005

Nederlandse bloggers worldwide.

Moon.
My Facebook.
Midlifer.
Xinix.
Rene in Zeeland.
Belinda.
di Mario.
Sarjenka.
Jacky.
Tienerdantien.

Carpe Diem.
BertesHier.
d 'Alledaagse.
Gerooide.
Buttercup.
Klapdoos.

Pacopainter.
Bespiegelaar.
Radar.
Rob Hamilton.
René, radio verslaggever.
Harriet.
Wilcootje.
Bloempje.

Marjan.
Klaproos.
Tagrijn.
Sjoukje's Cat's.
Hanny.
Ellebelle.

Sebbo.
Renesmurf.
Actiefront, de oppositie.
Palisa.
Pasula.
de Smurf, een Brabantslogje.
Margriet geniet.
Swissphotography
Photo Global Switzerland

Pivot Forums
Pivot Help

Miscellany

Powered by Pivot - 1.40.5: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

15 July 08 - 13:29Birma perikelen!

Maica

Click on image for a better view.

Gabi mijn Birmacats fokster had het mij al een keer vertelt: Birma's hebben vier linke pfoten, nu heeft Maica er drie want eentje heeft ze verstuikt. En ach gosh met haar 11 maanden een nieuwe ervaring ;-)

Wat haar ook irriteert sinds een paar dagen, is haar staart, die beweegt zich van alleen!!!!!! Lastig, lastig vindt ze. Is ook niet zo makkelijk om die te vangen.

Het weer hier, heeft zich een stuk verbetert godzeidank, s'morgens nog wel koud maar met de zon is het gauw weer 20° Het heeft zelfs de laatste paar dagen op 2500 mtr gesneeuwd!

With love from Switzerland

- birmacats - three comments / No trackback - §

08 July 08 - 06:29Maica!

Maica 11 maanden

 

Vandaag is Maica precies 11 maandjes geworden en het is een leuke kat geworden. Heeft wel haar eigenheidjes hoor maar dat heeft vermoedelijk elk dier.
Wat zij van haar moeder Qwen geerft heeft is zeker haar goede appetit, laten wij zo zeggen..... zij is een vreetzakje. Zoals alle Birmanen is zij heel nieuwsgierig (Zo van...stel je voor, je vermist wat.)

Dan........ speeltjes behoren in de waterbak, tot ergernis van Jolly-Belle, want die vindt dat zeer unappetittelijk. Die drinkt liever in de nacht mijn glas met water leeg wat op mijn nachtkastje staat. Dus ik heb nu het water moeten afvullen in een flesje.

middagspauze

Maica is ook af en toe jaloers op Jolly-Belle, die zit graag op schoot, is een echte knuddel kat. Maica probeert dan ook Jolly te verjagen, en dat gaat dan heel subtiel. Eerst Jolly aflebberen, dan klapt ze, net als bij een ezel ;-) haar oren naar achteren, en dreigt. Nu is Jolly-Belle helemaal niet te beindrukken want als Maica haar te lastig wordt gaat alleen haar voorpoot  omhoog en dat is een grote dikke poot, Maica weet dat.

Elke dag om half twaalf is het kammen aangezegt, Jolly-Belle weet het precies want die wacht al op de tafel op het balkon, Maica vindt dat ook wel lekker maar vrouwtje moet zich wel bukken want op die balkontafel is het niks, op de bodem is beter.

Maica mit mamma Qwen

Zo kregen wij Maica met 2 maanden.....moederpoes Qwen moesten wij weer teruggeven, ging niet samen met Jolly-Belle.

Een prettige Dinsdag aan alle, with love from Switzerland

- birmacats - six comments / No trackback - §

27 June 08 - 16:07Vliegenvangers!

Voor twee jaar hebben wij (vanwegen de vele vliegen) een vliegendeur willen laten maken naar ons balkon. Offerte ingehaalt en het oke gekregen van onze huisbaas.
Nu is het niet meer nodig want ik heb sinds verleden herfst twee vliegenvangers in huis. :-D
Maica (rechts) is nu alweer bijna 11 maanden oud en is een mooie kat geworden. Is nog in de vlegeljaren en houdt tante Jolly-Belle op draf. Jolly-Belle heeft zich goed ingewoont bij ons met haar zeven jaar. Birma's zijn leuke katten, oke ze zijn net zo als de volksmond zegt van onze Berner: doen zich alles goed overleggen voordat ze op iemand toegaan maar als je ze als vriend hebt, heb je ze voor je hele leven. Het is niet alleen de hand de ze futtert die ze graag hebben, Urs wordt hartelijk begroet als hij thuis komt en die heeft niets met het voer te doen.

Jolly-Belle en Maica

Voor degene die het misschien willen weten, Jolly is een chocolate point (een EM met vele pokale kat ;-) en Maica een seal tortie tabby point. ;-)

Een prettig warm weekend webbies, wij hebben hier nu echt zomer, heeeerlijk.

With love from Switzerland.

- birmacats - eight comments / No trackback - §

24 March 08 - 17:09Ostern 2008

Dat was me een Pasen wel hoor, regen, sneeuw en koud. Dus het was lekker thuisblijven in de warmte. Nu wij hebben ons wel vermaakt. Urs heeft een paar fotootjes gemaakt van Maica met zijn Konika, de eerste foto heb ik met mijn mobieltje fotografeert, ik verbaas mij nog altijd wat voor  goede kiekjes die maakt (samsung d900)

Ik ben weer de laatste dagen achter mijn settler spel, nu nog de laatste opdracht en dan heb ik hem doorgespeelt, dan wordt het wachten op de nieuwe add-on ;-) 

Maica nu al 8 maanden. Mobieltje foto.

De computerhelp!

 

Even aaien a.u.b

 

Maica's plekje op de compiwerkplek van Urs

Click on image for a better view

Alle een goede start in de nieuwe verkorte week....with love from Switzerland

- birmacats - five comments / No trackback - §

17 March 08 - 08:46Tic!

click here for a better view.

 

Wij hebben een Birma-Cat met een kleine tic, elke morgen als ik opsta, zwemmen er een of meerdere speelmuisjes in de waterbak. Eerst dacht ik, het is Maica omdat ik ze toegekeken had hoe ze een speelmuis in een hoge plantenbak wilde deponieren. Het is Jolly-Belle, s'morgens vis ik ze eruit, laat ze drogen en de volgende morgen liggen ze er weer in. Ingeweekt smaken ze schijnbaar beter! Een grotere waterbak neerzetten?

Denk ik niet, want dan zwemmen er elke morgen nog meer van die speelmuisjes erin. ;-) Hebben of hadden jullie ook eens een kat of een ander huisdier met een klein ticje? Vertel......

Een goede start in de nieuwe week webbies, with love from a cold and rainy Switzerland.

- birmacats - ten comments / No trackback - §

12 March 08 - 09:44Maica!

Eindelijk...vanaf vandaag kunnen wij weer douchen godzeidank.

Maica heeft in de dierenartspraxis een virus ingevangen, voor twee dagen begon ze te overgeven en had de schijtert!
Gisteren mijn birmanen-Gabi opgebelt en die stond een half uur later al bij ons op de mat, met medicijnen,  Vanmorgen gaat het haar al weer een stuk beter in iedergeval niet meer de schijtert , weet je hoe dat er uitziet bij zo'n langharige kat?

Veel te koud buiten met zo'n kale buik.

Ik had ja Maica niet de hele dag in die praxis willen laten maar ik liep ik tegen een muur.  No change! Nu hebben wij het resultaat :-(
Eerst die idiote halstrechter en nu dit. Dat wordt vermoedelijk in de toekomst een andere dierenarts zoeken Maar eerst doe ik dus fijntjes reclameren, daarvan kan je zeker zijn. ;-)
Na drie weken rotzooi te hebben gehad, provisorisch in de badkuip afdouchen en oppassen dat je niet uitgleed, arbeiders over de vloer, een niet overzienbare notiz op de ingangsdeur, ! achting deur sluiten hier wonen twee katten !, dan nog Kellie die met zak en pak bij ons onverwachts voor de deur stond, is sinds vandaag weer rust ingekeert.
In elf dagen is het ook nog Pasen kwam mij vandaag brandheet in de zin, Steffi heeft de 18. maart verjaardag is aber niet in Chur.
Twee weken wasgoed moet ik vandaag ook nog strijken en last but not least, met the settler (game) kan ik ook niet winnen, ik zit vast :-D

Een prettige woensdag webbies and with love from Switzerland.

- birmacats - eight comments / No trackback - §

20 February 08 - 13:50Cat's and renovation.

niet eetbaar!

 

 

Click on thumbnail for a better view.

Vanmorgen kwam de gipser, Maica vondt het allemaal wel eng, totdat Jolly-Belle ook wel eens wilde kijken wat daar liep, Maica erachteraan en in de schaduw van Jolly ging zij ook op ontdekkingstour. Jolly-Belle had het al snel bekeken maar bleef toch bij Maica, is een ontzettend lieve kat met die kleine ;-)

Vanaf morgen hebben wij dan tot de 02. Maart rust. Moet alles goed drogen. Vanavond kan ik dan al die afdekkingen uit de gang nemen en onze leefruimte weer een beetje gezelliger maken. Vanaf de derde Maart komen dan de tegelleggers.

Mijn nieuwe weblog is kant en klaar, misschien nog een paar kleine hebbedingetjes maar de container staat. Deze URL kan je nu in je feeder doen of in je favoriten.

Ergens heb ik nog voor mijzelf moeten lachen, (een voorbeeld hoe reklame werkt ;-) ) Wordpress prijst zich zo aan: Met een vijf minuten installatie een eigen weblog, ja mijn hoela.... die vergeten gewoon erbij te zetten dat men toch wel nog een paar daagjes er bij moet tellen :-D Met een download alleen is het niet gedaan!

With love from Switzerland.

- birmacats - eleven comments / No trackback - §

06 February 08 - 17:38Kattenlogje

Einde oktober 2007 na de dood van onze Kissy, hebben wij weer daarna weer twee Birmanen in huis genomen, hoe zegt men zo mooi....eenmaal een Birmakat altijd een Birmakat.

Jolly-Belle 2001 een zoals Urs zegt: onze tante ;-) een ontzettend lieve kat.  (zij heeft veel prijsen internationaal gewonnen), Gabi, Cattery von Anchor, zocht gewoon een goede plaats voor haar en wilde ook geen geld, zoals zij zegt......zij behoort tot mijn familie en familieleden doet men niet verkopen, plus onze kitten Maika. Voor Maika hebben wij natuurlijk wel geld op de tafel moeten leggen.

Elke maand heb ik een foto van die kleine genomen en nu met zes maanden is zij vast zo groot en zwaar als Kissy met haar vier jaren was, als ik zo terug denk aan die arme KIssy die wij eigenlijk van de dood gered en tenslotte doodziek gekregen hebben, wij gevochten voor haar leventje en toch de fight verloren hebben.  De eigenaars van Kissy draai ik ook nu nog graag hun hals om.

 

de knuffelkat van Urs

Maica zes maanden

  
 

playtime

 
 Click on thumbnail for the slideshow.

Maika haar vader is Rigoletto een red tabby point, een prachtige kater, moeders is Qwen een seal tabby point. Die heb ik ook een maand bij mij gehad samen met Maika maar dat ging absoluut niet samen met Jolly-Belle, dus moeder Qwen weer terug naar de meute in de cattery wat zij helemaal niet leuk vond, zij had een paradijs meegemaakt ;-) 

Maika word al rooier, en wordt al mooier.. helaas moet ik ze volgende maand kastreeren laten want ik ben echt niet de type om een cattery te beginnen, bewaar mij. (Na al die verhalen die ik van Gabi gehoort heb ;-) )

With love from Switzerland

- birmacats - nine comments / No trackback - §

Linkdump