Strict Standards: mktime(): You should be using the time() function instead in /home_pr1/h/a/habluetzel.com/htdocs/weblog/pivot/modules/module_debug.php on line 95
joanna's weblog - with love from Switzerland

About

This is the archive page for joanna's weblog. Click to go to the frontpage of this site.

Last Comments

Richard Gordon (Ook een ansichtsk…): Nice post, thanks for nic…
Ximaar/Xiwel (Blog): Alles okay? (netblog doet…
sovinco (Prosit Nieuw Jaar…): I was wondering if you ev…
Anjali (Carnaval, vervolg…): I am sure this article ha…
Best essay writin… (Happy New Year!): If you write the article …
best essay writin… (Onderweg!): incredible submits. this …
custom essay writ… (Knippen en plakke…): Nice post, I loved over r…
custom essay writ… (Welcome alledag!): This is an awesome post. …

Calendar

« May 2022
S M T W T F S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Archives

Next Archive

01 Jan - 31 Dec 2011
01 Jan - 31 Dec 2010
01 Jan - 31 Dec 2009
01 Jan - 31 Dec 2008
01 Jan - 31 Dec 2007
01 Jan - 31 Dec 2006
01 Jan - 31 Dec 2005

Nederlandse bloggers worldwide.

Moon.
My Facebook.
Midlifer.
Xinix.
Rene in Zeeland.
Belinda.
di Mario.
Sarjenka.
Jacky.
Tienerdantien.

Carpe Diem.
BertesHier.
d 'Alledaagse.
Gerooide.
Buttercup.
Klapdoos.

Pacopainter.
Bespiegelaar.
Radar.
Rob Hamilton.
René, radio verslaggever.
Harriet.
Wilcootje.
Bloempje.

Marjan.
Klaproos.
Tagrijn.
Sjoukje's Cat's.
Hanny.
Ellebelle.

Sebbo.
Renesmurf.
Actiefront, de oppositie.
Palisa.
Pasula.
de Smurf, een Brabantslogje.
Margriet geniet.
Swissphotography
Photo Global Switzerland

Pivot Forums
Pivot Help

Miscellany

Powered by Pivot - 1.40.5: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

06 August 10 - 14:06wlan repeater

Men leert nooit uit hoor!

AVM Fritz Box NG

De wlan repeater loopt en is fantatastisch. Het leuke was dat ik mijn specialist opgebelt had en daar hij toevallig gisteren in Chur was kwam hij op een sprong voorbij, mijn installatie bekeken en ik had alles juist gemaakt, van hem een schouderklopje gekregen. Een koffiebreak en na 10 min, was hij de deur weer uit. By the way hij had ook nog nooit zo'n ding installeert.

Nu kan ik mijn laptop ook in mijn slaapkamer meenemen en Urs heeft voor z'n iPad een super verbinding. Daar zit n.l een prepaid kaart in, is dus net als een mobieltje. Over ons netwerk kost het dan niets.

Een prettige dag and love from Switzerland

- computer - three comments / No trackback - §

17 April 10 - 12:32iPhone >>PC >> Photo-upload.

USB stick verso PC-card
Vrijdag mijn laptop onder mijn arm geklemt en naar de swisscom shop om mijn PC-card in te ruilen en voor een oplossing te vragen van die software Unlimited Dateimanager die gekoppelt is met die card en die niet liep. Dat heet de software herkende mijn simkaart niet!
Zo'n PC card hadden ze niet, bovendien verlangde ze van mij een betaalbewijs (garantiebewijs) wat ik niet meer vondt. Het verdrag had ik mee, maar de mevrouw vondt die ook niet op haar compi! Dus het begon al goed. Inplaats van een PC-Card een USB stick voor het internet, werd mij aanbevolen. Was mij egaal, belangrijk was dat ik in het internet kom. Ik had mij voorgenomen ik ga niet weg zolang die software niet loopt. Na twee uur had men nog altijd niet gevonden aan wat het lag, ik moet naar een compi specialist werd mij gezegt. Een moet ik zeggen, ze hebben zich echt moeite gegeven bij de swisscom. Bravo. a.s. Maandag komt mijn supporter en die vindt de fout zeker want hij is goed :-)


iPhone Zoals ik in mijn vorige log geschreven had vanwegen het downloaden van de foto's op een PC daarvoor is er ook een oplossing.
Als de iPhone verbonden is met de PC herkent windows iPhone als hardware. Arbeitsplatz aanklikken en daar ziet men dan de map waar de foto's instaan, openen en windows opent automatisch zijn foto viewer. Het archief ziet die niet, maar ook daar is er een oplossing voor en wel een hele goede. Een Apps..... photo-sort.  Daarmee kan men mappen creeeren, op de PC uploaden en mailen. Het archief kan men ook halen.  Ik heb het uitgeprobeert en het funkioneert super. 

Hier in Chur schijnt het zonnetje met een aangename temperatuur, en van de aswolk uit Ijsland merken wij nog niets. ;-)

Een prettig weekend voor alle, with love from Switzerland.

- computer - three comments / No trackback - §

15 April 10 - 21:30iPhone en PC-card

Hoe het met mij gaat ? Eigenlijk prima.... als er geen computer en iPhone bestonden ging het mij nog veel beter. :-)


Op mijn laptop heb ik sinds November 2009 het nieuwe bedrijfs-systeem Windows 7  en ik ben uiterst tevreden ermee, nu heb ik altijd met een mobile PC kart gewerkt als wij in het buitenland waren, (is zo'n card met een simkaartje erin, ongeveer net als een mobieltje) de software was niet meer compatible met win7. Dus het was wachten dat Microsoft zich beliefde drivers te leveren en dat duurde. In Januari de nieuwe software gedownload bij de Swisscom en aangenomen dat het werkt.

Verleden week dacht ik , daar wij in twee weken op een boot zitten in Frankrijk, eens controleren of alles het doet. Was dus niet zo....dus de swisscom contacteert, en om een een lang verhaal kort te houden, jullie weten misschien hoe dat er uitziet met die helplines, dat is hier in Zwitserland niet anders als in de rest van Europa. (Is een gelukzaak iemand aan de lijn te krijgen die ook wat weet!) Vandaag dan eindelijk een techniker aan de lijn die dan in korte tijd zei: mevrouw, uw pc-card is stuk. Twee jaar garantie heb ik erop en die loopt nog. Lucky me.


Dan kwam ook nog de iPhone, opeens onder mij apps foto's was mijn archief verdwenen, geen idee waarom. Van alles uitgeprobeert, no archief. Ten einde raad weer alles opnieuw geinstalleert nog altijd geen archief. Daar kwam mij een flitsidee, een foto in de bestaande map van de iPhone images te doen en voila het archief was er weer. Maar mijn vraag blijft hoe krijg ik mijn snapshots die op de iPhone staan in mijn PC ?????? Synchroniseren doet hij bij mij alleen maar van de PC op de iPhone en niet omgekeert. Het positieve van die stress is: tenminste het hele iPhone handbook doorgespit op zoek naar een oplossing, naja, toch nog een beetje wijzer geworden. ;-)

Als iemand onder mijn lezers weet hoe ik mijn foto's van de iPhone op mijn PC krijg, ik hou mij aanbevolen.


With love from Switzerland.

- computer - five comments / No trackback - §

11 February 10 - 18:55Een website voor Paris!

Een alternatief gezocht voor mijn htlm editor Frontpage (2003) Ook wat gevonden en wel, websitemaker van Magix. Eigenlijk wilde ik mijn Xara webstyle 4 upgraden (2002) maar schijnbaar hebben die aan Magix verkocht, dus mij eens aan de telefoon gehangen want ik wil met een website software. offline kunnen werken.


Vandaag de dag is bijna alles online, tenminste het aangebod is groot,  en wat is het resultaat als je geen internetverbinding hebt...... Dan ben je "am Arsch"  Dus ik persoonlijk hou al mijn daten het liefste in eigen handen. (ich bezit drie externe harde schijven )  Aangenomen wij krijgen een internet crash, mannoman niet om uit te denken, no mail, no google, no social networks, no images online, ectera, ecetera.


Om terug te komen op mijn nieuwe software heb ik ergens een lachen niet kunnen verkneipen want als ik dat eens bekeken heb en denkend aan de slogan die Magix propageert, (heel erg makkelijk, geen html kentnisse, in vijf minuten uw eigen super website...) heb ik moeten denken aan die super catalogen die huisbooten verhuren. Zonder vaarbewijs uw eigen kapitein. Het beste is wel "als je autorijden kan kan je ook een schip sturen" men vergeet daarbij te zeggen dat een boot alleen maar voorwaarts of achteruit kan varen, en geen rem heeft!

Dus zoals jullie al begrepen hebben ik ben een website aan het in elkaar flansen voor onze bootsvakantie in Paris. Komt met een beetje gemopper van mijn kant heus wel goed. Is een super software en betaalbaar. Express Web van Microsoft heb ik uitgeprobeert, nou dan kan ik ook bij mijn Frontpage 2003 blijven. :-)

Joomla was ook een alternatief maar dat is hetzelfde modulprincipe als Xara. In mijn webstyle4 (2002) heb ik vele module die ik nu ook in de Xtreme-webdesigner 5 kan invoegen.

With love from Switzerland

- computer - five comments / No trackback - §

17 October 09 - 22:11Install new laptop.

Zo daar ben ik dan weer, mijn nieuwe laptop is ingericht met al de belangrijkste software die ik nodig heb. Mijn vrees dat ik veel onkosten moest maken (kopen van nieuwe software) met dat nieuwe bedrijfssysteem Vista Ultimate heeft zich niet bewaarheid.

Oke, mijn Backup programma Acronis heb ik nieuw moeten kopen en de software van mijn Eos400D heb ik alles moeten updaten en een nieuwe install moeten maken, dat was een halve geboorte dat kan ik je zeggen. Not helpful de hotline van Canon!

Mijn navigatie software (Voor op de boot) loopt ook niet maar daar zie ik geen probleem want de www.noordersoft.nl klinkt zich, in mijn compi online en brengt alles weer in orde. ;-)

Nu wachten dat windows7 leverbaar is en dat mij alles behouden blijft na de installatie wat ik geinstalleert heb, ik ben ja drie dagen zoet ermee geweest.

Verder is het verschrïkkelijk koud op eenmal geworden hier bij ons, temperaturen om 2° bbbrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Gisterenmorgen heeft het al licht gesneewd!

With love from Switzerland en een prettig weekend toegewenst.

- computer - one comment / No trackback - §

14 October 09 - 09:48New Laptop

Gisteren heb ik mijn nieuwe laptop kunnen halen, wat een opwinding. Natuurlijk meteen willen uitproberen, eerst maar vista, wireless en office geinstalleert. Systeem recovery gebrand (2 dvd's)
Daar heb ik mij een mooie laptop uitgezocht dat moet ik zeggen. Nu wachten tot windows 7 unlimited op de markt komt, de 22. October is het dan zover. Daarna doe ik dan de overige benodigde software installeeren.
Ik heb lang moeten wachten want bestelt had ik die laptop al half Augustus.
Na XP een beetje wennen met die Vista maar ik heb relatief snel eruit gevonden hoe dat bedrijfssysteem + oppervlakte  werkt.
Overal updates zoeken voor mijn software die ik installeeren wil, geen sinecure..... ;-)  mijn toshiba satellite A100 behoud ik nog maar even zodat ik evengoed in noodval nog een laptop heb die goed ingericht is!

Deze staat nu in volle pracht op mijn keukentafel ;-)  Toshiba S10-108

With love from Switzerland

- computer - eight comments / No trackback - §

18 August 09 - 12:04Nieuwe laptop.

 

Als men een nieuwe laptop wil kopen heeft dat wel een beetje voeten in de aarde. (tenminste bij mij!)  Beginnen doet het ermee: wat koopt men daar? Mijn allereerste laptop was een vaio, (2001) veel plezier gehad ervan totdat ik gewoon te weinig plaats kreeg op de harddisk.
De digitale camera's hadden voor hun images al meer plaats nodig. Software telde men niet meer in Megabite maar in Gigabite, enzovoort. Dus na vijf jaar Vaio (hier het verhaal) :-D in 2006 een Toshiba Satelitte A100 gekocht. Een super laptop, nog altijd, als daar niet die spiegelende monitor was.
Na drie weken zoeken en vergelijken toch weer besloten een Toshiba te nemen. Maar zo een uit de tecra-familie met een matte monitor. Het wordt de Tecra S10-108,  technisch vergelijkbaar met wat ik in A100 aan snufjes erin heb maar met een veel betere processor. RAM 4.096 (2.048 + 2.048) MB
Wat mij vooral overtuigt heeft is: ik kan een XPpro install maken als ik wil, gelevert wordt hij met Vista  als ik dat zo begrepen heb. Nu wil ik niet het risico lopen dat op eenmaal mijn verschillende software niet meer loopt op die Vista dus eens kijken hoe ik dat oplos. Ik heb geen zin, en een dure laptop en dan daarna nog in de onkosten te komen voor nieuwe software.
Voor mijn Satellite A100 krijg ik vooruitzichtelijk nog een goede prijs.


With love from Switzerland

- computer - eight comments / No trackback - §

31 July 09 - 10:33Search and find!

Search and find....twee dagen ben ik zoet geweest om die laptop weer aan het lopen te krijgen.
Prachtige presentjes vanuit Holland meegekregen!!!!!
Spyware, trojaner (en wel in DOS) en wat zo alles meer aan kevertjes !
Aan mijn hardware en bedrijfssysteem mankeert niets dus mijn laptop blijft mij nog behouden godzeidank.

Dat ik dat ingevangen heb in Holland is zeker want daar miste ik al na een week de helft van mijn fotobewerk software. En ik maar denken dat ik potdicht zat !!!!!

With love from Switzerland

- computer - three comments / No trackback - §

Linkdump

05 05 07 14:00Fotografie

 

My online Fotoalbum

update 25. Nov.2009 English in Chester

update 27.09.2008 Schlagerfestival in Chur 2008

update 19.May 2008 Venedig, een bootreis over de lagune van Venetie.

update 28.Mai 2008, Eröffnungsfest Bahnhof Chur 23 - 25 Mai 2008

- - §