Strict Standards: mktime(): You should be using the time() function instead in /home_pr5/h/a/habluetzel.com/htdocs/weblog/pivot/modules/module_debug.php on line 95
joanna's weblog - with love from Switzerland

About

This is the archive page for joanna's weblog. Click to go to the frontpage of this site.

Last Comments

Richard Gordon (Ook een ansichtsk…): Nice post, thanks for nic…
Ximaar/Xiwel (Blog): Alles okay? (netblog doet…
sovinco (Prosit Nieuw Jaar…): I was wondering if you ev…
Anjali (Carnaval, vervolg…): I am sure this article ha…
Best essay writin… (Happy New Year!): If you write the article …
best essay writin… (Onderweg!): incredible submits. this …
custom essay writ… (Knippen en plakke…): Nice post, I loved over r…
custom essay writ… (Welcome alledag!): This is an awesome post. …

Calendar

« September 2020
S M T W T F S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Archives

Next Archive Previous Archive

01 Jan - 31 Dec 2011
01 Jan - 31 Dec 2010
01 Jan - 31 Dec 2009
01 Jan - 31 Dec 2008
01 Jan - 31 Dec 2007
01 Jan - 31 Dec 2006
01 Jan - 31 Dec 2005

Nederlandse bloggers worldwide.

Moon.
My Facebook.
Midlifer.
Xinix.
Rene in Zeeland.
Belinda.
di Mario.
Sarjenka.
Jacky.
Tienerdantien.

Carpe Diem.
BertesHier.
d 'Alledaagse.
Gerooide.
Buttercup.
Klapdoos.

Pacopainter.
Bespiegelaar.
Radar.
Rob Hamilton.
René, radio verslaggever.
Harriet.
Wilcootje.
Bloempje.

Marjan.
Klaproos.
Tagrijn.
Sjoukje's Cat's.
Hanny.
Ellebelle.

Sebbo.
Renesmurf.
Actiefront, de oppositie.
Palisa.
Pasula.
de Smurf, een Brabantslogje.
Margriet geniet.
Swissphotography
Photo Global Switzerland

Pivot Forums
Pivot Help

Miscellany

Powered by Pivot - 1.40.5: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

29 July 08 - 16:27Norton 360

Hoe zegt men zo mooi: een computer is zo goed als de benutter die er achter zit. ;-)
Ik werk sinds in het begin 1980 met de Norton software (symantec) en ik ben tevreden. De navolger van Systems Works heet nu, Norton 360. Daar mijn Abo in 30 dagen afloopt en na de vele upgrades die ik op System Works gemaakt heb is het nu nu tijd voor een volversie van Norton 360.

Verleden Zaterdag die software gekocht en by the way voor jullie een goede raad: koop nooit voor het weekend zulke software want als iets mis loopt ben je verloren...no hotline...no supporter!

Ik heb thuis een netwerk met drie computers, naja proberen te verbinden met elkaar was een wensdroom. Men bezit dan gewoon zijn ziel in lijdzaamheit en wacht dat het Maandag wordt. ;-)

Ik heb twee supporters, een die ik van het begin van mijn computerkarriere (1989) ken, en Megashop hier in Chur. Die zijn ook goed, megashop-supporter wist niks over Norton 360 dus ik mijn oude vriend opgebelt en die is ook gekomen. Facit:
met de Norton is alles in orde maar XP had een voor hem, een welbekende netwerkbug, halleluja. Het liefste zou ik Gates zijn hals willen omdraaien, Vista een flop en schijnbaar staat ons nu ook weer een nieuw bedrijfssysteem voor de deur, mannoman!
Voorlopig blijf ik bij XP Pro daar kan je ervan zeker zijn.

Bij mij loopt nu alles weer tiptop :-D

With love from Switzerland

- computer - seven comments / No trackback - §

22 July 08 - 10:25Webdesign!

mijn werkplek

Twee homepages heb ik sinds ik in 1996 online ging.
www.habluetzel.com
www.photoglobal.ch

Sinds ik blog (seit 2004) zijn die pages echt verwaarloost geworden.  Shame on me!

Voor een paar dagen weer eens achter de homepages, mannoman wat een door elkaar. Vooral op mijn PC. Na de koop voor twee jaar van een nieuwe PC al mijn daten overdragen van een externe harddisk en nu heb ik alles dubbel en dwars!  Uitmesten dus......vlijtwerk noem ik dat.

Eerst maar mijn .ch homepage onder de lupe genomen, een katastrophe par excelance! Dus die maar eens uitgemest, ik heb daar byvoorbeeld een fotogallery Chur waar nog foto's erop staan die ik met mijn allereerste digi-camera gemaakt heb. (jokerp) Daar heb ik nu veel betere in mijn archief, dus alles weer nieuw maken.

Ik ben zelf schuld, ik weet, zulke dingen moet je niet opschuiven anders zie je door de vele bomen het bos niet meer ;-)

De com.page is niet zo'n probleem daar heb ik altijd nog aan gewerkt. die is "enigermate" up to date! Maar die moet ook nodig uitgemest worden!

Zo webbies, tussen wassen, strijken, koken en ander huishoudelijke bezigheden weet ik wat ik te doen heb ;-)

With love from Switzerland.

- computer - six comments / No trackback - §

27 March 08 - 08:25Screensaver!

Heb ik toch een screensaver willen maken voor Urs en ik wist dat ik ergens nog een programma had, nu is dat bij mij geen sinecure met zoeken want ik had zo'n screensaver al jaren niet meer gemaakt ;-) dus het was zoeken geblazen. Ik merkte ook dat ik weer eens moet uitmesten! Eureka, wel gevonden maar het is een floppydiskette uit 1997 die ik nergens meer instoppen kan in mijn compi. :-) Dus maar eens op het internet gezocht, en ook wat gevonden voor een paar eurootjes. Leuk programma, je kan flash, video en image-files inzetten. Nu vindt ik Flash wel leuk maar moest dus eerst mijn Macromedia Flash weer installeren....zo knutsel ik dan weer. Een videoclip gemaakt met foto's van onze katten en eerstmaals op youtube hooggeladen, eigenlijk ben ik niet zo'n youtube fan dan die video's hebben een groot verlust aan qualiteit of kan men daar nog iets eraan veranderen? Eens kijken! 

Het weer is een beetje beter geworden (het sneeuwt tenminste niet meer!)

Een prettige dag webbies and with love from Switzerland

- computer - four comments / No trackback - §

20 December 07 - 09:18Shit happens!

December, een maand met veel gelduitgaven, buiten de kerstkadootjes de inkoop voor mindestes vijf dagen..... eten moet men ook nog toch? Het geld vliegt uit mijn portemonaie.

Urs heeft een nieuwe compi voor thuis en waarom? Kijk als je (Urs) een compi koopt en er wordt door de verkoper gevraagt voor wat heeft U het nodig, men aangeeft: voor Word -en Exeldaten dan krijgt men ook zo'n compi daarvoor. Dan is het niks met 3D spelletjes spelen. Na een paar weken het gevloek uit de kamer van Urs ( compi was weer of afgestort, of ingevroren) aangehoort te hebben, maar eens die compi bekeken, alleen maar een GB ram (2x 500 MB) dus eerst maar eens oprusten.....meer als een halve GB oprusten ging er niet in, geen plaats. Een echte miskoop. Helaas was het probleem daarmee niet opgelost. Ik bij mijn compizaakje voorbij, het probleem vertelt, supporter dat ding bekeken, processor te zwak. Ja dan ben je uitgepraat. ;-)


Om een lang verhaal kort te maken, een super tweedehandse gamecompi voor manlief gekocht, en met die kan men ook nog Word en Exeldaten bewerken. :-D Voor zijn voorganger is er al een koper, dus dat is positief in deze dure maand December.

Foto volgt...............


Vandaag maar eerst eens strijken, doe ik ja graag. :-(
Een prettige dag webbies, with love from Switzerland

- computer - ten comments / No trackback - §

11 December 07 - 18:46Paradox maar waar!

Microsoft geeft gas.......

Het servicepaket 1 voor het Microsoft-Bedrijfssysteem Windows Vista komt vooruitzichtelijk al gauw op de markt. Het softwarekonzern had verleden dinsdag intern een finale versie verdeelt, die de fouten (bugs) in Vista uit de weg geruimt heeft en de systeemsoftware nu ook sneller maakt.

Nu zijn er al berichten in omloop dat het jongste bedrijfssysteem van Microsoft ook met het servicepak 1 niet sneller wordt als zijn voorganger XP. In tegendeel: voor deze komt in de volgende weken een servicepack 3, dat XP om 10% sneller maakt.

In vergelijk loopt dan dat oudere bedrijfssysteem de helfte sneller als Vista met servicepak 1 :-D

Paradox maar waar!

With love from Switzerland

- computer - five comments / No trackback - §

19 November 07 - 12:48Flatscreen!

Goedenmorgen weblogland.

Urs heeft een nieuwe computer (Laptop)voor de zaak nodig gehad en omdat die laptop een wide-screen heeft ook een nieuwe beeldscherm. Ik heb meteen gevraagt kan ik je oude flatscreen hebben als tweede monitor? Jarenlang heb ik met twee beeldschermen gewerkt en ik vindt het ontzettend practisch, toen wij voor drie jaren verhuisde is mijn tweede beelscherm 15 zoll uitgerangeert worden. Dat was er eentje waar ik in 1997 CHF 50.-  = € 30.- betaalt had, het was een tweedehandse en toendertijd al drie jaar oud maar liep en liep en nam veel plaats in en was loodzwaar.


Zaterdag heeft Urs mij zijn flat-screen gebracht, nog wel een adapter moeten halen vvor de digitale aansluiting maar liep, helaas met een minimaal groen tintje, wat was daar aan de hand? Commentaar van Urs, bij mij had het alles wat kleur betreft funkioneert..... weer nieuw aangesloten en dat is een gefriemel hoor, (compi staat bij mij onder mijn bureautafel daar kan je gat niet keren.) de kleur grijs, wit, was licht geelgroen. Niet te gebruiken voor beeldverwerking. Lief zoals Urs is heeft hij mij aangeboden zijn flatscreen die hij op zijn werkplekkie hier thuis heeft te nemen. Eerst maar eens uitgeprobeert, en jawel het ligt aan de oude beeldscherm, of men dat nog repareeren kan? Eens kijken.
Nu heb ik een echte cockpit, is fantastisch. Niks meer van raampjes overelkaar, super.

Een prettig begin van de nieuwe week webbies, with love from Switzerland.

- computer - five comments / No trackback - §

27 July 07 - 11:51Blond?

Kartenmateriaal ;-)

Gisteren heb ik kunnen die GPS Antenne halen, maar ohalatz, niks verbinding met de sateliet......en waarom? Het was dus zoeken naar de oorzaak. Na twee uur zonder resultaat zag ik het wel zitten. Dat moest ik op een andere manier oplossen:
eerst maar de verkoper van de antenne opgebelt, ja mevrouw dat kan alleen aan de software liggen.......nou dat geloofde ik niet zo, Maptech is een renomeerde firma die niks anders als zulke navigationssoftware programmeert.
Dus de uitgever van het kartenmateriaal  (waar die software erbij zat) in Duitsland opgebelt, tenminste een goede raad gekregen, waar ik ook zelf had moeten opkomen....  mevrouw, hang die GPS ontvanger maar eens buiten het raam, en wacht vijf minuten, en zie daar, ik had een super ontvang.

(jokerp)


Nou vermoedelijk heeft de Urs weer wat te lachen.  Eigenlijk had ik het zullen weten want in ons woonbereik heb ik ook met mijn mobieltje een slechte ontvang, ons huis is goed isoleert.
Joanna voelde zich wel een beetje "blond". :-D Vandaag ook de andere electronische karten in de brievenbus dus wij zijn bereid voor onze bootstrip.


Een prettige dag Webbies, with love from Switzerland.

- computer - nine comments / No trackback - §

21 July 07 - 08:27GPS Antenne!

Garmin GPS Antenne

Ons kaartenmateriaal eens bekeken voor onze bootreis, als je een keer in het jaar met een boot onderweg bent, moet men dat ook, routeplanning  enzovoort, nu zijn wij niet zo dat wij ons stoer aan een plan houden, maar toch, ergens heb je een A naar B, en dat moet tijdmatig kalkuleert zijn. Het zijn ja niet een paar kilometer maar goed 550 km verdeelt over drie weken, en wij willen geen stress, ook eens kunnen ergens langer blijven!
Onze vaarkaarten tevoren gehaalt en omdat wij in gebieden komen waar wij nog niet geweest zijn, bv. de rivier de Elbe, (waarvan ik mij een kaart gekocht heb), niet onbelangrijk, dat is een grote en drukbevaren rivier (beroepsverkeer) met in de zomer als het droog is, de waterstand ook  1 meter weiniger kan hebben, dan moet je wel kijken dat je water onder je kiel hebt!
Op eenmaal ligt een CD op onze terrasstoel???????????? Heeft Urs die mij daar neer gelegt? Een foontje in de zaak, maar hij wist van niks... het was een super navigation-software... gelevert met die kaart die ik gekocht had, alleen als je dat gebruiken wil moet je wel een GPS antenne hebben, dus ik mij eens geinformeert hoeveel mij zoiets kost, wij kennen het systeem (op de oostzee hadden wij dat aan boord) en het is echt wel handig, CHF 150.- kost zo'n antenne, (Garmin GPRS 18) Met USB aansluiten aan de laptop en wij weten waar we zijn.  Urs vondt dat ook wel wat, dus bestellen.
En dan maar zich uiteenander zetten met die software.
Mijn grouwe cellen hebben weer wat te doen. (h) 

Een prettig weekend weblogvrienden, with love from Switzerland.

- computer - nine comments / No trackback - §

Linkdump