Strict Standards: mktime(): You should be using the time() function instead in /home_pr1/h/a/habluetzel.com/htdocs/weblog/pivot/modules/module_debug.php on line 95
joanna's weblog - with love from Switzerland

About

This is the archive page for joanna's weblog. Click to go to the frontpage of this site.

Last Comments

Richard Gordon (Ook een ansichtsk…): Nice post, thanks for nic…
Ximaar/Xiwel (Blog): Alles okay? (netblog doet…
sovinco (Prosit Nieuw Jaar…): I was wondering if you ev…
Anjali (Carnaval, vervolg…): I am sure this article ha…
Best essay writin… (Happy New Year!): If you write the article …
best essay writin… (Onderweg!): incredible submits. this …
custom essay writ… (Knippen en plakke…): Nice post, I loved over r…
custom essay writ… (Welcome alledag!): This is an awesome post. …

Calendar

« November 2021
S M T W T F S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Archives

Next Archive Previous Archive

01 Jan - 31 Dec 2011
01 Jan - 31 Dec 2010
01 Jan - 31 Dec 2009
01 Jan - 31 Dec 2008
01 Jan - 31 Dec 2007
01 Jan - 31 Dec 2006
01 Jan - 31 Dec 2005

Nederlandse bloggers worldwide.

Moon.
My Facebook.
Midlifer.
Xinix.
Rene in Zeeland.
Belinda.
di Mario.
Sarjenka.
Jacky.
Tienerdantien.

Carpe Diem.
BertesHier.
d 'Alledaagse.
Gerooide.
Buttercup.
Klapdoos.

Pacopainter.
Bespiegelaar.
Radar.
Rob Hamilton.
René, radio verslaggever.
Harriet.
Wilcootje.
Bloempje.

Marjan.
Klaproos.
Tagrijn.
Sjoukje's Cat's.
Hanny.
Ellebelle.

Sebbo.
Renesmurf.
Actiefront, de oppositie.
Palisa.
Pasula.
de Smurf, een Brabantslogje.
Margriet geniet.
Swissphotography
Photo Global Switzerland

Pivot Forums
Pivot Help

Miscellany

Powered by Pivot - 1.40.5: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

30 July 09 - 08:42Laptop problems!

Ohalatz, als ik het zo bekijk ben ik aan een nieuwe laptop toe, tenminste aan een nieuw bedrijfssysteem, verleden jaar al problemen gehad, formateert en weer nieuw opgezet nu komen dezelfde problemen weer, ik vermoed langzaam dat die XPpro die erop zit niet kosher is.
Nu had ik Urs al gezegt dat ik wil sparen voor een nieuwe want mijn monitor spiegelt en in het daglicht zie je buiten je eigen konterfei, niks. Eens proberen die Toshiba Satellite A100 te verkopen. Ik ben eigenlijk heel tevreden geweest al die jaren, is een super hardware maar de beeldscherm is erg lastig met die spiegeling. Ik ga geloof ik weer terug naar de Vaio of toch niet? Ik weet het nog niet.

With love from Switzerland.

- computer - No comments / No trackback - §

16 June 09 - 09:54Nieuwe Accu, Laptop

Bezitten doe ik twee computers, op mijn werkplek een grote met twee beeldschermen en dan mijn laptop de Toshiba  Satellite A100 die ik nog veel gebruik. De voorganger Vaio had ik meer als vijf jaar gehad en wat akkucapaciteit aanging was het na 15 minuten voorbij.

De navolger Toshiba was dan een stuk beter met twee uurtjes, tot nu toe. Nu is die laptop ook al goed vier jaar oud en die accu laat na had ik bemerkt. Dus op zoek naar een nieuwe accu, weer een rib uit mijn lijf...... ;-) de verkoper gaf mij een beetje troost om te zeggen: mevrouw, nou uw akku heeft lang gehouden hoor. Schijnbaar zijn die na twee jaar om uit te wisselen. Gisteren is de akku met de post gekomen en natuurlijk na het opladen meteen getest, facit: met volle leisting drie en een half uur, +13% = 20 minuten....super. In standby tot zes uur.
Dat voor CHF 143.- = Euro 94.-  eigenlijk niet slecht toch?


With love from Switzerland.

- computer - two comments / No trackback - §

30 March 09 - 08:45Geen Aprilgrapje!

hoe conficker C werkt. Click.

De computervirus Conficker C zal de 1. April actief worden. Wat dan precies gebeurt is nog in de sterren geschreven. Voor degene die de boosaardige software niet van hun computer verwijdert hebben wordt het die dag niet prettig wakker worden.
Dat een boosaardige software op 1. April werelwijd computer kan blokkeren hoort zich aan als een fabel maar is een realiteit. Malware experte zijn zich zeker: deze schadelijke virus word de 1. April activeert.
Conficker alias Downadup alias Kido is zorgvuldig bewerkt geworden en brengt als Conficker C wanorde op het internet.
Waarbij het woordje wanorde momentaan geen overdrijving is, sinds weken doet die worm  niets anders als zich breedslaan in alle netwerken en dat wereldwijd. In moment zijn al millioenen computer besmet.
De eerste versie van de worm benutte verleden jaar een zekerheidsgat in het windows-bedrijfssysteem. Deze is sinds Oktober 2008 gesloten, maar als men geen updates van Microsoft gedownload heeft staat de deur voor de worm wagenwijd open. Kan men de update niet meer downloaden kan men HIER een van microsoft bereid gestelde tool voor het verwijderen boosaardige software verwenden.
In ieder geval wordt de a.s woensdag met spanning verwacht.


With love from Switzerland

- computer - six comments / No trackback - §

27 November 08 - 22:17Laptop en frust!

Vandaag tenminste eruit gevonden dat het geen hardware malleur is...... dus ik moet geen niewe laptop kopen. Op de andere kant heb ik nu geen internetverbing met dat scheiss ding, sorry. En ik die zo penibel ben met mijn software kan ook niet mijn camera utilitys instaleren, ergens mis ik een CD.............. of ook niet? Morgen eens de canon bellen of dat ook zeker is. Ipswitch /mijn FTP programma ken ik ja, dat is typisch Engels, compliceert, verkaufen alleen online en dan, als je alles (angaven) ook hebt maak je een halve wereldreis op hun page! Die  geven je geen CD. Mannoman in moment heb ik genoeg van instaleren.

Daarbij komt ook nog dat ik verleden nacht om half vier klaar wakker was en opgestaan ben...dus het is tot nu toe een lange dag geweest ;-)

Morgen is weer een nieuwe dag, pakken wij het weer aan!

With love from Switzerland

- computer - nine comments / No trackback - §

26 November 08 - 12:56Koffiemachine en laptop!

Mijn laptop is massief aan het kwakkelen, de koffiemachine is kaputti, boiler heeft vermoedelijk de geest opgegeven, naja na 14.000 koffie's, en vijf jaar oud ergens niet verbazend. ;-) Reparatuur is vermoedelijk heel duur en ik kan hem eerst de volgende maandag brengen. Nu zitten wij aan de instant koffie want een filterkoffiemachine heb ik niet meer en kopen wil er geen.


Nu is het laatste erger als het eerste hoor. Wat er precies aan de hand is met die laptop weten wij nog niet, morgen (donderdag) komt mijn supporter, eerst maar een nieuwe installation van het bedrijfssysteem dus eerst formatieren en dan eens kijken hoe het loopt, het kan namelijk ook iets met de hardware te doen hebben. Ook een software komt in betracht die er nu  op loopt Laten wij niet hopen dat het een hardware malleur is want in mijn budget ligt momentaan echt geen nieuwe laptop erin. Overgens die Toshiba Satelitte 200 is knap twee jaar oud als ik bedenk dat ik mijn vaio meer als vijf jaar gehad heb en alleen verkocht heb omdat die maar 20 MB had. Ik had gewoon te weinig plaats. :-D


Backups heb ik, alleen daarna alle benodigde software weer nieuw erop zetten kost altijd veel tijd. Afwachten en thee drinken, want instantkoffie vinden wij beide niet de hit!


With love from Switzerland

- computer - nine comments / No trackback - §

01 November 08 - 09:39Cablecom!

Easy Home Networking

Sinds 2001 heb ik hispeed van de cablecom en in al die jaren veel erger gehad met die provider, veel uiteenanderzettingen gehad. Wat mij het meeste ergert is dat ze nog altijd geen oplossing hebben voor het feit dat als je een netzwerk hebt. (met router) Dat ziet er dan zo uit: geen internet. Dus kabel uit de router halen en weer aansluiten. Dat heet een nieuwe ip-adresse halen. Na de hotline verschillende keren opgebelt te hebben (en dat is ook niet gratis!) heb ik het opgegeven, ik wil weg van die monopolist. De alternative ik wil terug naar de swisscom die een super aangebod hebben met ADSL. Dus gisteren mijn abo schriftelijk opgezegt. Nog drie maanden wachten en dan heb ik ADSL met mijn nieuwe starterkit van Devolo. Samen met mijn computer supporter verleden vrijdagmorgen uitgeprobeert: een netwerkbenutting over het huisinterne stroomnet, adapter in het stopcontact steken en voila het werkt. Men moet niks configureeren. Een super oplossing.

Maandag moet Urs aantreden in het ziekenhuis, Dinsdag wordt hij dan geopereert. Ik hou jullie dan wel op de hoogte hoe het gegaan is. Komt alles goed, zeg ik maar :-)

Een prettig weekend webbies, bij ons is de sneeuw al weer weggesmolten. tenminste in ons dal, het zonnetje schijnt.

With love from Switzerland

- computer - nine comments / No trackback - §

15 October 08 - 14:13Laptop!

Ik had rare problemen op de laptop met mijn IEX7,  op eenmaal kwam ik niet meer in het internet, dus omgestellt op Firefox die wel ging maar ongeveer een uur en die dan ook good-bye zei.

Voor anderhalve week naar mijn supportershop en het probleem vertelt. Nu die vonden geen oplossing, en als men het niet weet krijgt men alle mogelijkheden opgelijst. Het ligt aan een software....systeem....het beste zou zijn alles weer nieuw op te zetten. Nu ben ik absoluut niet eentje die zoiets snel doet. Alles weer nieuw installeren, bewaar mij (jokerp)  Daar ik niet wilde dat men zijn handen in die compi steekt voordat ik een backup had, verleden Vrijdagmorgen vroeg mijn externe harddisk plus mijn backup software voorbij gebracht. En ik hoorde weer niks....Maandag morgen weer opgebelt hoe dat nu zat met die laptop. Ja mevrouw wat wilt U backuppen was de vraag. ;-) Naja, alles natuurlijk!  Ergens was ik het zat, een afspraak gemaakt maandag om 15.30 en de hele situatie eens bekeken en tenslotte mijn laptop weer meegenomen uiteindelijk kan ik zelf een backup maken, toch?

Facit; na een paar uur knutselen liep mijn internet explorer weer.  Vanwegen systeem !!!!!!!!!! De iex7 had gewoon een foutje, voila. Nieuw installeert en ik verbaas mij nu nog dat die zogenaamde specialisten er zelf niet opgekommen zijn!
Zonder laptop ben ik namelijk een halve mens.


With love from Switzerland.

- computer - 27 comments / No trackback - §

18 August 08 - 13:38Verdorie!

En dat vlak voor de vakantie... :-(

Mijn laptop produceerde gisteren twee x een blackout? Ik had al bemerkt als mijn toshiba aan de stroom hing dat hij een beetje heet werd.
De accu? of wat anders? Dus ik vanmorgen de technische dienst van Toshiba opgebelt en die tippen op de ventilator die het niet meer doet. Halleluja. Het beste is dat ik de laptop opstuur, wordt mij geraden. Dat gaat natuurlijk niet want a.s zaterdag rijden wij al naar Belgie voor 14 dagen en zonder laptop zou een katastrofe zijn. (Mijn navigationssoftware, de website, mijn fotosoftware, en de exeldateien voor de boot staan erop.)

Dat word dan diepvries icepacks eronder leggen heb ik mij overlegt. :-D  Of heeft een van jullie misschien een betere tip?

With love from Switzerland

- computer - nine comments / No trackback - §

Linkdump