Strict Standards: mktime(): You should be using the time() function instead in /home_pr5/h/a/habluetzel.com/htdocs/weblog/pivot/modules/module_debug.php on line 95
joanna's weblog - with love from Switzerland

About

This is the archive page for joanna's weblog. Click to go to the frontpage of this site.

Last Comments

Richard Gordon (Ook een ansichtsk…): Nice post, thanks for nic…
Ximaar/Xiwel (Blog): Alles okay? (netblog doet…
sovinco (Prosit Nieuw Jaar…): I was wondering if you ev…
Anjali (Carnaval, vervolg…): I am sure this article ha…
Best essay writin… (Happy New Year!): If you write the article …
best essay writin… (Onderweg!): incredible submits. this …
custom essay writ… (Knippen en plakke…): Nice post, I loved over r…
custom essay writ… (Welcome alledag!): This is an awesome post. …

Calendar

« December 2018
S M T W T F S
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Archives

Next Archive Previous Archive

01 Jan - 31 Dec 2011
01 Jan - 31 Dec 2010
01 Jan - 31 Dec 2009
01 Jan - 31 Dec 2008
01 Jan - 31 Dec 2007
01 Jan - 31 Dec 2006
01 Jan - 31 Dec 2005

Nederlandse bloggers worldwide.

Moon.
My Facebook.
Midlifer.
Xinix.
Rene in Zeeland.
Belinda.
di Mario.
Sarjenka.
Jacky.
Tienerdantien.

Carpe Diem.
BertesHier.
d 'Alledaagse.
Gerooide.
Buttercup.
Klapdoos.

Pacopainter.
Bespiegelaar.
Radar.
Rob Hamilton.
René, radio verslaggever.
Harriet.
Wilcootje.
Bloempje.

Marjan.
Klaproos.
Tagrijn.
Sjoukje's Cat's.
Hanny.
Ellebelle.

Sebbo.
Renesmurf.
Actiefront, de oppositie.
Palisa.
Pasula.
de Smurf, een Brabantslogje.
Margriet geniet.
Swissphotography
Photo Global Switzerland

Pivot Forums
Pivot Help

Miscellany

Powered by Pivot - 1.40.5: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

28 February 10 - 14:23Verhuizen maar intern!

 
Urs heeft moeten verhuisen in de zaak van de derde naar de tweede etage. In de lift vond niets plaats dus alles moest door het trappenhuis....! Twee sterke mannen van een verhuisfirma opgeboden en in twee uur was alles beneden. ;-)
Click to play this Smilebox slideshow: Office 2010
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Another digital slideshow by Smilebox

- daily stuff - one comment / No trackback - §

26 February 10 - 16:04Vancouver 2010

Yeahhhhh, Yesssssssssss, Zwitserland zwemt in goud, zes gouden en twee bronze plakken brengen onze sporter (tot nu toe) naar huis. Is toch super voor zo'n klein landje als wij zijn?

Curling en langlopen dat zie ik nog graag, ski uiteraard, en dan die nieuwe disciplin crossboard whowww. Spannend, spannend en zwitserland heeft dan ook met crossboard een gouden plak gehaalt.

Eigenlijk ben ik niet zo'n sport-op de televisie-kijkerin want meestal is het voetbal en met dat kan je mij de deur uitjagen. Ik heb zo mijn zendingen die ik kijk, maar dat was het dan ook met de televisie.

Bij ons föhnt het en het stormt, het regent en als ik het zo bekijk van onderaf, sneeuwt het weer in de bergen. Zal mooi daarboven blijven die sneeuw. ik heb daar echt geen behoefte meer aan.

Ik ben nog veel op facebook, daarom weinig logjes, men kan niet alles op eenmaal helaas.
Een prettig weekend webbies and with love from Switzerland.

- daily stuff - six comments / No trackback - §

30 January 10 - 11:23Bezoek vanuit Amerika

Voor jaren heb ik eens een stamboom gemaakt van de fam. Habluetzel, de uitlosser was dat mijn schoonvader een brief kreeg uit Amerika. Dat was in de zeventiger jaren. Tot onze grote verrassing (van mijn schoonvader en ik,)  bleek dat ca. in 1860 drie broers van onze familie met  3000.- franken op zak (was toendertijd een vermogen) naar Amerika geemigreert waren. Computer gaf het voor de normaalburger toen nog niet, dus er werden brieven geschreven. In 1981 kwam een nakomeling met zijn duitse vrouw naar Europa en wij hebben dan een reunie georganiseert. Het contact is tot nu toe altijd gebleven en via het internet hebben wij ook vele andere familieleden in Amerika leren kennen. In de negentiger jaren werd de computer algemeengoed, het internet ook.  (1990 kreeg ik mijn eerste compi, 1995 internetaansluiting) ;-)

Nu komen ze weer naar europa, dat heet, vader met zoon, (de zoon is de generatie van Steffi, zeventiger jaren)  wilde onbedingt zijn familie in Zwitserland leren kennen. Einde Mei komen die twee dan naar Chur.

Hun wenslijstje:
Matterhorn, Zermatt, Brambruesch, een bezoek aan een kasteel, en natuurlijk een rondgang in Chur, daar zij alleen maar een week hier zijn wordt het een volbepakt programma denk ik maar. Naar Zermatt kunnen ze reisen met de Glacier Express die start hier in Chur. Wordt zeker een highlight die treinreis. Daar zij midden in de stad wonen is alles beloopbaar.

Een ontzettend leuk hotel gevonden midden in de oude stad, was oorspronkelijk een gildehuis. Is niet groot maar het ziet er alles super uit. Bovendien is heel dichtbij waar wij wonen.

Momentaan heeft de winter ons weer vol in de greep, het sneeuwt en sneeuwt en het is koud, sturen wij op een kleine ijstijd toe? Bijna geloof ik het langzaam :-)

Een prettig weekend webbies

With love from Switzerland

- daily stuff - six comments / No trackback - §

09 January 10 - 20:00Vakantie Planning!

Notre Dame

Ferien-Vakantie-planning.
Het is een kruis af en toe met die vakantieplanning. Wij als skippers die graag op de rivieren van Europa varen krijgen langzaam een probleem. In Duitsland en Holland worden wij straalverwend met super boten met alles erop en eraan. 2009 op het Ijsselmeer was fantastisch. 

Frankrijk is een specifiek huisbootrevier wat beinhoud geen boegstraalroeder, hoogstens die grote boten met twaalf slaapplaatsen, (wij hebben geen twaalf bedden nodig voor ons tweetjes!) en dat met al die sluisen, die als men pech heeft elke kilometer opduiken, en het non-plus-ultra, van Hotspots hebben ze daar ook nog nooit gehoort. (Uitgenomen in Parijs :-) )
Niks tegen een goede huisboot maar de aanvorderingen die wij stellen zijn: een flying bridge, (stuurstand boven,) met een verdek die men dichtmaken kan, niet zo een marktstand- melonen-verdek zoals wij op de Saone gehad hebben. Daar hebben wij dan echt gevroren en van de wind koppijn gekregen. Enne...onbedingt een boegstraalroeder. Ervaring maakt de meester, dus als.........dan moet je zoeken.

Dit jaar willen wij ook wel weer graag varen, twee weken staan ons tot vervoeging, dus niet te ver weg met de auto, 1000 km is te doen, weiniger beter.  Eigenlijk was onze favoriet de Camarque in Frankrijk. Geen goede boot gevonden, tenminste geen die onze aanvorderingen voldeed. Nu om eerlijk te zijn: ik ben een Pedro, Linssen, Grüno fan, echte degelijke Hollandse staaljachten, zijn goed overlegt ingericht zijn kort gezegt  "kwaliteit"  Naja men kan niet het stuivertje en het broodje hebben.
Na een week van overleggen, informaties verzamelen, weten wij nu waar wij naar toe gaan. Wij gaan naar Parijs, Urs is daar nog nooit geweest, de haven ligt midden in het centrum, dus wij kunnen de boot als varende hotelsuite inzetten. Niet slecht toch? Een niet zo grote boot 9.10 mtr. 3.75 breed, nigelnagelnieuw en met een boegstraalroeder. Als het gaat voor dochterlief, wil zij een paar dagen mee op Parijs, gezellig.

Starten doen wij 8. Mei en skipperen dan rond tot de 22. Mei dus wij verbrengen de lente in Parijs en omgeving. Super toch? Misschien reizen wij met de TGV naar Parijs vanuit Zürich, voor twee weken moet men ja niet zoveel meenemen, een koffer is genoeg, en in Frankrijk hebben ze ook winkels :-)


With love from Switzerland

- daily stuff - eight comments / No trackback - §

28 December 09 - 10:51Anno 1404 en meer.....

De Kerst is voorbij en de drukte heeft zich gelegt. Wij hadden een paar dagen bezoek gehad van Steffi en een vriend van Stefanie uit Mali die haar kwam bezoeken.  Ik geloof, Bakary heeft een echte cultuurshock gehad hier in Zwitserland. Eerstens was het heel erg koud en tweedens al die luxus die wij hier hebben. Een hele sympatische persoon. De eerste maal dat hij sneeuw zag, Steffi heeft hem meegenomen naar Arosa waar ze met de slee de berg naar beneden gegaan zijn. Verl. Zaterdag naar de beste vriendin van Steffi waar hij geleert heeft op sneeuwschoenen te lopen ;-) Naja spierpijn daarna inclusief! 

Ik heb voor de Kerst van Urs, Anno 1404 gekregen dus wat games aanbetreft ben ik weer een jaartje zoet ;-)

Voor jullie alle: een heel gelukkig en gezond 2010 en een prettige jaarwisseling.

With love from Switzerland, Joanna en Urs

- daily stuff - one comment / No trackback - §

17 December 09 - 20:31winterworld

Wonderful Winterworld

Click on image for a better view.

Siberie hebben wij hier, maar onze uitzicht is kristalklaar. Wij hebben hier in moment een echte ouderweste winter, zoals het behoort. ;-) Blauwe hemel en zon.

- daily stuff - five comments / No trackback - §

17 December 09 - 18:23Be a kid again!

Be A Kid Again  Do a cartwheel. Sing into your hairbrush. Walk barefoot in wet grass. Play a song you like really loud, over and over. Dot all your “i”’s with smiley faces. Read the funnies. Throw the rest of the paper away. Dunk your cookies. Play a game where you make up the rules as you go along. Step carefully over sidewalk cracks. Change into some play clothes. Try to get someone to trade you a better sandwich. Eat ice cream for breakfast. Kiss a frog, just in case. Blow the wrapper off a straw. Have someone read you a story. Find some pretty stones and save them. Wear your favorite shirt with you favorite pants even if they don’t match. Take a running jump over a big puddle. Get someone to buy you something you really don’t need. Hide your vegetables under your napkin. Stay up past your bedtime. Eat dessert first. Fuss a little, then take a nap. Wear red gym shoes. Put way too much sugar on your cereal. Make cool screeching noises every time you turn a corner. Giggle a lot for no reason. Give yourself a gold star for everything you do today.  

- daily stuff - three comments / No trackback - §

08 December 09 - 11:39Kattensitten en Noordpool

Na een vacantie of ook andere events maakte men vroeger (en dat voor de computer-aera,) een fotoalbum. Daar waren in het begin die kleef-albums, dat bij nader inzien niet een zo gelukkige oplossing was want na ca. 5 jaar had men verkleurde foto's (mooi rood meestal) en het kleefprocedure was ook weg. Daarna kwam de CD van Kodak waarmee men zijn analoogfilmen op CD kon laten branden en zo op de computer bewerken kon.

Nog een paar jaartjes gewerkt met dat systeem. Nu heb ik  de eerste maal zo’n foto-druk-album uitgeprobeert en ik moet zeggen het is geniaal. Dat men weiniger tijd nodig heeft, als om alle foto’s uit te zoeken en in te plakken is natuurlijk van iemand zelf afhangig. Het softwareprogramma will ook wat! In ieder geval zien mijn foto’s er gedrukt fantastisch uit, oké, zijn ja originaal opnamen met een hoge oplossing.  Ze kunnen niet meer verkleuren en vallen niet meer uit een fotoalbum, ook weer wat.

De volgende zes dagen ben ik kattensitter bij Gabi, haar honden heeft ze uitbesteed dus ik heb alleen maar ca.25 Birmanen te verzorgen ;-) zij gaat namelijk op reis (vakantie) naar de Noordpool, (echt waar!) Vanuit Murmansk met een ijsbreker. Versproken heeft zij mij een paar foto's te sturen via mobieltje. Ik ben nieuwsgierig hoor!

With love from Switzerland

- daily stuff - six comments / No trackback - §

Linkdump