Strict Standards: mktime(): You should be using the time() function instead in /home_pr5/h/a/habluetzel.com/htdocs/weblog/pivot/modules/module_debug.php on line 95
joanna's weblog - with love from Switzerland

About

This is the archive page for joanna's weblog. Click to go to the frontpage of this site.

Last Comments

Richard Gordon (Ook een ansichtsk…): Nice post, thanks for nic…
Ximaar/Xiwel (Blog): Alles okay? (netblog doet…
sovinco (Prosit Nieuw Jaar…): I was wondering if you ev…
Anjali (Carnaval, vervolg…): I am sure this article ha…
Best essay writin… (Happy New Year!): If you write the article …
best essay writin… (Onderweg!): incredible submits. this …
custom essay writ… (Knippen en plakke…): Nice post, I loved over r…
custom essay writ… (Welcome alledag!): This is an awesome post. …

Calendar

« September 2020
S M T W T F S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Archives

Next Archive Previous Archive

01 Jan - 31 Dec 2011
01 Jan - 31 Dec 2010
01 Jan - 31 Dec 2009
01 Jan - 31 Dec 2008
01 Jan - 31 Dec 2007
01 Jan - 31 Dec 2006
01 Jan - 31 Dec 2005

Nederlandse bloggers worldwide.

Moon.
My Facebook.
Midlifer.
Xinix.
Rene in Zeeland.
Belinda.
di Mario.
Sarjenka.
Jacky.
Tienerdantien.

Carpe Diem.
BertesHier.
d 'Alledaagse.
Gerooide.
Buttercup.
Klapdoos.

Pacopainter.
Bespiegelaar.
Radar.
Rob Hamilton.
René, radio verslaggever.
Harriet.
Wilcootje.
Bloempje.

Marjan.
Klaproos.
Tagrijn.
Sjoukje's Cat's.
Hanny.
Ellebelle.

Sebbo.
Renesmurf.
Actiefront, de oppositie.
Palisa.
Pasula.
de Smurf, een Brabantslogje.
Margriet geniet.
Swissphotography
Photo Global Switzerland

Pivot Forums
Pivot Help

Miscellany

Powered by Pivot - 1.40.5: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

22 June 10 - 20:18Ditjes en datjes!

Daar ben ik dan weer op mijn weblog, mijn nieuwe aanwinst (Laptop) loopt prima. Ik ben langzaam een experte in een compi nieuw opzetten. ;-)  Al mijn software is weer geinstalleert een paar drivers moeten downloaden vanwegen Win7 maar wat ik nog mis aan programma's kan ik weer halen op de harddisk van de " laptop die geen wijn verdragen heeft". Tenminste de HD was nog leesbaar! ;-) 20 jaar op de computer maar zoiets was mij ook nog nooit gebeurt. Pech is het geweest zei mijn handelaaar, nu die heeft goed praten...voor mij is het een dure "pech" geweest.

Koud is het hier, niks van zomer, als het 15° is, zijn wij al blij!

Dan nog dit: kennen jullie die afzuigkappen boven een kookhaard? Nu wij hebben er ook eentje, al in het begin toen wij hier in de woning verhuisd zijn had ik al bemerkt dat dat ding niet goed afzuigt, wel een melding gemaakt maar na vier jaar is het nog niks beter geworden. Vandaag dat ding weer eens schoongemaakt maar het vet druipt gewoon eruit ook na een week. Maar eens die firma opbellen wat men daar kan veranderen.

De 28. Augustus gaan wij naar Edinburg / Scotland, weer in een spraakschool, in ieder geval weten wij wat voor weer het is, tenminste niet warm.
Deze keer niet in een "bed and breakfast" (zijn altijd ver weg van het centrum) maar in een hotel. Kost een beetje meer maar dan zitten wij tenminste in het centrum, niet onbelangrijk vinden wij. :-)

Zo webbies dat was het weer, naja in huize Habluetzel loopt altijd wat, of in positieve of in het negative.

With love from Switzerland.

- daily stuff - six comments / No trackback - §

16 June 10 - 21:11Pleite!

Het houdt niet op met de troubles, vooral met het financielle. In een huisvrouwen-valstrik gekomen met de auto, 30 km mag je, ik met 50 !!!!! Waarom een huisvrouwen valstrik? Eerstens een kwartierstraatje naar mijn supermarkt. Tweedens de radar opgestelt als je de hoek om komt, naja geeft men gas is men snel op 50. Een aangifte + foto in de brievenbus.... CHF 570.-  = Euro 411.- Oeps!!!!!!! Owaja!!!!!!

Het komt nog beter, mijn laptop die ik eerst een half jaar heb, heeft door dat een glas wijn omgevallen was een kortsluiting gekregen, mainboard verbrand en is goed om weg te gooien. Ik heb kunnen huilen. Mannomann. Ik ben pleite! Godzeidank dat ik mijn oude nog niet verkocht heb ;-) Moet ik nu ook weer nieuw inrichten.

Tenminste hebben vandaag onze Zwitserse voetballers 1-0 van Spanje gewonnen, nooit verwacht maar na 100 jaar was het wel tijd hoor.

With love from Switzerland

- daily stuff - six comments / No trackback - §

05 June 10 - 22:42last news!

Last news van de afgelopen week :-)  Dinsdag: Steffi onze dochter samen met Urs helpen verhuizen naar haar nieuwe woning in Chur, s'middags wij tweetjes dan alles moeten schoonmaken in de studio want om 18.00 moest zij die afgeven voor de nieuwe bewoonster. Goed twee en een halve uur hebben wij gehad voor die paar quadratmeter !!!! Toen wij het af hadden en al weer buiten stonden zeg ik nog tot Steffi... weet wat wij vergeten zijn? Het rolluik op het balkon. Prompt heeft men dat gezien dus moest nog gepoetst worden!
Een mooie woning heeft ze gevonden, hieronder een paar foto's.

Click to play this Smilebox greeting: von Zürich nach Chur
Create your own greeting - Powered by Smilebox
This digital greeting customized with Smilebo


Woesdag moest ik met mijn scooter voor kontrolle, elke dag eraan gedacht,  woensdagavond kwam ik tot de conclusie dat ik er niet meer eraan gedacht had, dus de volgende dag een nieuwe afspraak gemaakt. Urs zijn commentaar: je hebt ja een iPhone met een kalender.... om je afspraken erin te zetten. (met alarm!) Gelijk heeft hij. :-)
Vrijdag: Urs was in buitendienst in het Engadin, daar ik droogvoor moest hebben voor de katten en nog een paar andere boodschapjes moest inkopen wilde ik zo om 11.00 met de scooter de stad in. Nu hebben wij in de garage onder ons huis een grote roldeur die je met een afstandsbediening openen kan. Eruit kom je er, maar zonder kom je er niet in. Mijn kastje nergens gevonden ç&//(()))ç*""ç wat nu? Eerst maar Urs moeten opbellen, misschien heeft hij dat ding ergens gezien. En jawel die lag in de auto. Evengoed mijn boodschappen gehaalt en de scooter ergens buiten neergezet. (wat ik niet graag doe want mijn Vespa is mij ook eens gestolen worden)

Zaterdag: wij hebben weer zomer met 28°, de laatste week was het bar koud en nu???? Het weer is ook niet meer zoals het vroeger was, men weet langzaam niet meer wat men s'morgens moet aantrekken.
Een prettig weekend webbies, with love from Switzerland.

- daily stuff - three comments / No trackback - §

29 May 10 - 11:31Visit from America.

Zo dear weblogg(ster)s, daar ben ik weer. De maand mei heeft het in zich gehad, eerst Parijs wat scheef gelopen was, dat was in het water gevallen, (regen en verschrikkelijk koud.)

De 25.ste Mei kwamen dan twee leden van onze amerikaanse familie uit Kansas en Iowa, vader en zoon, naar Chur. Voordat zij afreisde uit Amerika had ik al gewaarschuwt dat het hier koud was, tenminste een paar warme kledingstukken meenemen was mijn raad.  De dinsdag: het was stralend weer wij hadden weer zomer met 26° !!!!!  Dus wij hebben s'avonds onze nieuwe terrasmeubel met een echte lekkere kaasfondue kunnen inwijden ;-) 

Woensdag een rondgang gemaakt met hun in Chur, Kyle (de zoon) had nog nooit bergen gezien, tsja, hier is hij dan bedient hoor!

Donderdag hadden wij plaats gereserveert voor ons vier op de Bernina Express (trein) Chur-over de Berninapas-Tirano (Italie) Start om 8.30 in Chur, retour in Chur waren wij dan om 18.30. Jammer dat het de hele dag geregent had.  s'avonds dan thuis spaghetti  met drie verschillende sausje gekookt en nog gezellig samen gezeten, het was hun laatste avond in Chur. Freidag zijn ze dan met de Glacierexpress naar Zermatt, en daar Kyle ook op Facebook is kunnen wij het leuk vervolgen wat er zo loopt.

Een prettig weekend webbies en tot logs.

Click to play this Smilebox slideshow: Amerika meets Europe
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Digital slideshow generated with Smilebox

- daily stuff - seven comments / No trackback - §

10 April 10 - 21:08Compi met kevertjes!

Iedereen kent het en wij hebben het hopelijk ook allemaal op onze computer, een antivirus software. Als je dat niet hebt dan leef je gevaarlijk in het internet, duur kan het ook nog worden als men denkt zonder ermee uit komen.
Nu is het wel zo dat die programma's hun bevelen moeten krijgen, geupdated moeten worden ectera, en geaktiveert zijn. :-)


Nu heb ik hier thuis een wireless netwerk met drie computers, op de laptop heb ik mcafee en op mijn grote en die van Urs de software PC Tools met antivirus. Een mail gekregen van Pc Tools voor een upgrade die gratis was want ik heb een abo. Dus ik mij achter mijn eigen compi geklemmt en die upgrade gemaakt. Daarna Urs z'n compi. Nu ken ik mijn manlief zeer goed, dus ik dacht, maar eens eerst reinigen en defragmenteren, hij had zoals ik dan na een uur zag weer een hoop plaats vrij. Dan de upgrade van het het virusprogramma, nou die was nergens, ohalatz ik had dat installeerd dus zoeken geblazen. Gevonden, het was deaktiveert. Mannoman ik kreeg echt een slecht buikgevoel want aan die compi van Urs ga ik nooit is tenslotte is dat zijn private domein. Naja, daar hij aangesloten is in het netwerk heb ik wat moeten doen. Antivirus programma aktiveert en een scan laten lopen. Ik ben niet geinteresseert aan viren.

kevertjes, click for the list!


Na het resultaat dan snel bij mij op de grote compi ook een scan gemaakt (loopt bij mij naar een plan) zeker is zeker. Geen kevertjes problemen godzeidank.


Urs aangesproken en die viel uit alle wolken, was hem niet opgevallen zei hij! Dat zijn compi nu sneller loopt merkt hij misschien, 1 GB heb ik eruit gehaalt. Internet is een patente zaak maar laat ook veel daten achter als temp.daten op je computer.
Manlief is een uitgesproken "User" wat computer aanbelangt, nu ik weet dat, en ik duik weer eens eenmaal per maand er weer achter. ;-)


Een prettig weekend webbies, bij ons is het mooi weer, nog wel fris met 16° maar wij gaan de goede kant op.

- daily stuff - four comments / No trackback - §

02 April 10 - 17:43prettige paasdagen.

Click to play this Smilebox greeting: easter 2010

With love from Switzerland

- daily stuff - eight comments / No trackback - §

27 March 10 - 16:24Zomertijd!

Het is weer zover, in dit weekend worden van Zaterdag op Zondag de klokken weer een uur later gestelt dus wij hebben een kortere nacht. Dat behaagt niet alle mensen.
Als meer nacht-aktieve mens (s'morgens niet uit het bed te krijgen en s'avonds niet erin ;-) ) moet ik nu een uur vroeger opstaan, en om weer in een routine te komen heb ik dan wel een paar weekjes nodig. ;-)  Dat wordt een wekker stellen. Mijn biologische klok heeft zich namelijk nog nooit kunnen bevrienden met die zomertijd.

 


Dan de uuren van diverse electronische apparaten ook weer later zetten....dat wordt weer handleidingen tevoorschijn halen want na een jaar weet ik meestal niet meer welke knopjes ik drukken moet.


Nadat het verleden week bij ons bijna zomerlijke temperaturen waren is het sinds gisteren 15° kouder geworden, zelfs gesneeuwd heeft het gisterenmorgen. En erg gestormt !!! Brrrrr.... Dus ik wacht nog met planten en bloemen op onze balkon te zetten.
Het volgende weekend is het alweer Pasen en ik hoop dat wij tenminste een beetje goed weer hebben. Een beetje zon, zou goed doen, na die lange en strenge winter die wij hier gehad hebben.  Wij gaan nergens naar toe dus dat wordt dan "balkonia" Volgende week wil ik evengoed nog wat groen halen voor ons balkon. Het oog wil ook wat, toch? Kan iemand mij een tip geven, want tot nu toe heb ik niets tot groeien gebracht, wij hebben veel wind op de balkon en ligt de hele dag vol in de zon (als die schijnt.)

Een paasboom maak ik dit jaar niet want die hebben mijn katten verleden jaar gesloopt ;-) Rotzooi puur was het. Is de eerste keer dat ik er dit jaar geen heb. :-(


Een prettig weekend webbies, with love from Switzerland

- daily stuff - seven comments / No trackback - §

20 March 10 - 20:46Springtime.

 

kado verpakking

Maar een korte aller-werelds-log, Stefanie heeft verjaardag gehad verleden donderdag, vanavond, zaterdag, geviert bij ons thuis, Urs heel lekker gekookt, ik nog een cake gebakken en een suprise gemaakt voor Steffi. Daar zij weer terug komt naar Chur, voor haar nieuwe woningsinrichting deze keer een geldbedrag kado gegeven, maar leuk verpakt ;-)


Verder eigenlijk niet veel nieuws, het is lente geworden bij ons en dat is ook langzaam tijd.  19° hadden wij vandaag buiten, dus de verwarming kan men nu maar een beetje naar beneden schroeven op 20° tenminste hier binnen in de woning.
Maandag ben ik van plan mijn balcon weer in te richten, eens bij de tuinderij voorbij voor wat groen en bloemen. ....... het word eindelijk lente ;-)


With love from Switzerland

- daily stuff - four comments / No trackback - §

Linkdump