Strict Standards: mktime(): You should be using the time() function instead in /home_pr1/h/a/habluetzel.com/htdocs/weblog/pivot/modules/module_debug.php on line 95
joanna's weblog - with love from Switzerland

About

This is the archive page for joanna's weblog. Click to go to the frontpage of this site.

Last Comments

Richard Gordon (Ook een ansichtsk…): Nice post, thanks for nic…
Ximaar/Xiwel (Blog): Alles okay? (netblog doet…
sovinco (Prosit Nieuw Jaar…): I was wondering if you ev…
Anjali (Carnaval, vervolg…): I am sure this article ha…
Best essay writin… (Happy New Year!): If you write the article …
best essay writin… (Onderweg!): incredible submits. this …
custom essay writ… (Knippen en plakke…): Nice post, I loved over r…
custom essay writ… (Welcome alledag!): This is an awesome post. …

Calendar

« May 2022
S M T W T F S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Archives

Next Archive

01 Jan - 31 Dec 2011
01 Jan - 31 Dec 2010
01 Jan - 31 Dec 2009
01 Jan - 31 Dec 2008
01 Jan - 31 Dec 2007
01 Jan - 31 Dec 2006
01 Jan - 31 Dec 2005

Nederlandse bloggers worldwide.

Moon.
My Facebook.
Midlifer.
Xinix.
Rene in Zeeland.
Belinda.
di Mario.
Sarjenka.
Jacky.
Tienerdantien.

Carpe Diem.
BertesHier.
d 'Alledaagse.
Gerooide.
Buttercup.
Klapdoos.

Pacopainter.
Bespiegelaar.
Radar.
Rob Hamilton.
René, radio verslaggever.
Harriet.
Wilcootje.
Bloempje.

Marjan.
Klaproos.
Tagrijn.
Sjoukje's Cat's.
Hanny.
Ellebelle.

Sebbo.
Renesmurf.
Actiefront, de oppositie.
Palisa.
Pasula.
de Smurf, een Brabantslogje.
Margriet geniet.
Swissphotography
Photo Global Switzerland

Pivot Forums
Pivot Help

Miscellany

Powered by Pivot - 1.40.5: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

02 January 09 - 09:51Een wens voor 2009.

Mijn wensen aan de Gastronomie voor 2009 by Joanna.

Nooit meer:
20 tot 25 ° warme Chianti, Bordeaux of hoe de wijnen alle genoemd worden, en een chef de service die zegt, rode wijn moet kamertemperatuur hebben. Beste Chef, deze regel werd gemaakt als in de ruimtes hoogstens 18° heerste. Vandaag de dag heeft een restaurant minimaal 22° dus dat van "kamertemperatuur" vindt ik geen argument meer. Rode wijn drinkt men met een temperatuur van 16 tot 18° !

Ook niet meer:
Een wijnkaart die men altijd een gast (bij voorkeur de man) doet overhandigen. In onze computer eeuw moet het toch mogelijk zijn meerdere wijnkaarten aan de gasten te verdelen, ook aan vrouwen. Zelfs de blondines ;-)  Zowel de ene als de andere kunnen ook lezen en uitnodigen, en bovendien van wijn iets verstaan.

Apropros reukzin:
Van haarspray tot parfum is in het boudoir van de gestylte restaurants alles te vinden wat vrouw zich begeert. Zo zit Madame fris parfumeert aan haar hoofdgang en aan de tafel ernaast zit de buurman met zijn "Loupe du Mer" in een golf van Dior en Taft. Men weet, gasten zijn niet te houden, als men iets gratis aangeboden krijgt. Oplossing, alle geurtjes laten verdwijnen uit de damestoilette.

Dan nog iets:


Spoerry's Eat Art!

Wat op de tafel na zo'n etentje achterblijft, heeft Daniel Spoerry tot zijn beroemde "Eat Art" geinspireert. Dat zoiets niet voorkomt, wordt na iedere gang vlijtig alle "kruimeltjes" van het witte damast verwijdert. (de leeggegeten borden en bestek natuurlijk als eerste! Is voor mij geen thema.) Eerstens is dat bijna onmogelijk daar de tafel meestal met glazen, bloemendekoraties enz. vol staan, tweedens is het verschrikkelijk ongezellig. Een paar kruimels storen veel weiniger als die schoonmakerij om ons heen. Men kan tenslotte ook wachten als de gasten de deur uit zijn ;-)

Heb ik teveel gewenst? Zeg het maar!

- glosse - eight comments / No trackback - §

18 April 08 - 16:42Memories!

 

Als je in een dorp als Heerhugowaard groot geworden ben en dan nog katholiek. men kon een boek schrijven hoe dat toen ging.

Eerstens moest je elke dag s’morgens vroeg in de kerk en en niet te vergeten zonder dat je hebt iets mogen eten! Als je niet aanwezig was wird dat in de school mooi opgeschreven.

Wat doe je als kind? Je moet wel, en ik lag dan ook prompt halverwege de mis in het binnenpad omdat ik flauw gevallen was. Nu had ik al als kind een zware stand, mijn ouders waren gescheiden en je was gewoon een buitenbeentje. De nonnen van de school waren ook ook niet behulpbaar want er werd mij wel gezegt, mijn moeder was slecht en verdorven. Mijn vader was niet die mening en nadat men mij x-maal opgeraapt had in die vroegmis kwam ik zonder mijn  ontbijt niet meer de deur uit. (streng katholiek als hij was.)   

Ergens hadden die nonnen mij op de kieker. Hoe oud ik was?  Hoogstens zeven ! Ik vergeet het nooit.  :-(

Zondags dan in de hoogmis met mijn vader, dat vondt ik wel leuk want daarna gingen wij in de bieb om boeken te halen, (was ik een winnitou fan! Ik was de hele zondag zoet) en wat ik  mij ook nog herinner…..toendertijd las en zong men nog de latijnse mis, en als men dan in het credo men bij „vivicante“ kwam zong ik met volle borst mee. Van latijn geen idee maar het klonk zo mooi die woorden.

Heerhugowaard bestond toen uit de Middenweg die van H.H.waard kruis die tot Noord liep, een paar zijstraten en veel kils die naar de boerderijen gingen, wij woonde daar ergens in de midden, (zuid) met een deel, wat protestant was en en het andere katholiek.  Naar Alkmaar was een wereldreis. Wij woonde in zuid op de Nieuweweg, die later omgedoopt is in de Sportlaan, aan het einde was namelijk het voetbalveld. Mijn vader als voetbalfan had elke zondag naast ons huis een fietsenstalling opgestelt (extra verdienst)

op de achtergrond het voetbalveld, by the way mijn eerste fiets!

Jeugdgeweld? Nu als katholiek had je ook toen niets verloren in dat protestantische gedeelte, een blauwes oog was het minimun. ;-)

Nu is Heerhugowaard bijna samengebouwd met Alkmaar, ik ben voor een paar jaren er weer eens geweest, ik had het liever niet gedaan. Ons huis staaat er altijd nog maar al het groene rondom is nu volgebouwt, het voetbalveld ligt nu midden in het dorp.

By the way: ik ben al sind jaren uit de kath.kerk uitgetreden ook als men mij medegedeelt had dat ik absoluut  geen aanspraak meer heb voor al hun services ;-) Welke dan?  Als ik sterf ????? Mijn body blijft bestemmt niet boven aarde ;-)

Een prettig weekend webbies, with love from Switzerland

- glosse - eight comments / No trackback - §

15 March 08 - 07:43Dikke lucht!

Inplaats van rook, nu zweet! Rookvrije disco's benevelen de reuksmaak.

De eerste ervaringsberichten over de rookvrije clubs, disco's, bars en kroegjes zijn opgedoken.  Wat de no-smoking-lobby niet bedacht hebben is het feit dat men nu het twijfelachte vergenoegen heeft inplaats van rook nu beneveld te worden door de zweetgeur.

Click on image for a better view

De hoop op een verleidelijke ogenopslag en sexy dancing gaat niet vervulling als de mooiste vrouwen - mannen stinken. Dat is de knalharde realiteit. Daar waar vroeger de genadige mantel van rook overhing hangt er nu een cocktail van parfum, alcohol en zweet, wat een bijtende onaangename mix voor ons reukorgaan is.

Rook activeert alarm-sensoren. Cigaretten met hun giftstoffen wie nicotine lossen sensoren uit op de alarm- en pijnzenuw "Nervus Trigemus"  De hersens reageren meteen door deze geur in ons bewustzijn op te slaan.  De bekende reuk werkt - ook als het geen balsam is voor onze neus - meestal niet storend. Bovendien overdekt deze alle andere slechte luchtjes. Daarom ruikt men in een verrookte ruimte meestal geen bloemen - etens - zweetgeur.

De meeste gourmet restaurants verbieden daarom al sinds geruime tijd het roken.

Tsja, in het bijzijn van overparfumeerte, zwetende mensen rondom, een leuke avond te maken? Proost partygangers, in de toekomst dus een hippe neusknijper niet vergeten ;-) 

Komt misschien dan toch weer de wens naar die tijden voor het rookverbod? Wie weet.

Een prettig weekend, with love from Switzerland

- glosse - eight comments / No trackback - §

02 December 07 - 19:08De Countdown, Columne.

three, two, one, zero - de countdown loopt......
nee, het is niet zo dat in Cape Canaveral een raket afgeschoten wordt maar het is zoiets wat er op lijkt, in 22 dagen is het Kerstmis.

En dat heet: Stress. Regelmatig einde November breekt samen wat als regel nr. 1 het hele jaar door geldig is: no Stress. Regel nr.1 groundet hulpeloos in het nowhere, en wordt vervangen door een reusachtige hektik.

Als men zich nog een schoolpflichtige jongmanschap zijn eigen noemt, is men als moeder niet te benijden. Al weken van tevoren komt oma 1: "het is toch al gauw kerst, wat wenst dan mijn kleinzoontje voor de Kerst?" Hoe kan dat mami dat nu weten. Hij heeft toch al alles, buiten misschien een iPod of de XBox, en een BMX.
Hoe was dat ook weer? Van Peetoom de XBox, van de Peettante een IPod, en dan een BMX van de grootouders?
Ach ja , vanwegen de vraag van oma 1, moeders antwoord:  geen idee oma, zoon heeft al echt alles, buiten schone nagels en goede tafelmanieren.
Knutselen:
Dan gaat het in de creative offensieve: knutselen voor de oma's, de opa's, peettantes, peetooms, en dat alles in dubbelpak.
Niet te vergeten de buurvrouw die de katten gevoert heeft en de buurman die zo aardig was en de grasmaaier gerepareert heeft.
Innig en zelfsvergeten smeert dochterlief de Uhu allesklever op de sofa en pappie's hartinfarct-risiko is stijgend, zoonlief  zit met een beindrukwekkende protesthouding voor de televisie en mami knutselt: voor de peettantes voor de peetooms voor de de omi's voor de opa's. Dan....................


De samenbreuk - Halleluja!


Ja, dan is ja nog die koekjesbakkerij. Traditie is tenslotte traditie. Niet te vergeten de adventskrans, de kerstboom, pakjes voor de liefste, en het kerstmenu.
Und dan roept oma nr.2 aan: kunnen wij niet alle bij jullie vieren? Bij jullie is het altijd het gezelligste. Wij brengen ook nog de tante Frieda uit het ouden-van-dagen-huis mee en die alleenstaande Mevrouw Meijer met haar Bello. Nah, daar heeft zoonliefs poezenbeest zeker geen plezier eraan,  s'Mami treed de vlucht naar voren aan, en met een bemerkingswaarde insceneringstalent breekt zij samen. Niks knutselen, niks koekjes, geen tante Frieda, geen mevr. Meijer, geen Bello.
Whow.  Rust. Halleluja.

With love from Switzerland en een stressvrije adventstijd wens ik aan al mijn lezers. :-D

- glosse - ten comments / No trackback - §

17 November 07 - 17:09Spinnen!

Je slaat de krant open en buiten moord en doodslag, amok lopende scholieren, en nog veel meer andere niet zo vrolijke artikel, valt mijn oog op deze vetgedrukte titel......

De grote spinnen komen.

Vogelspinne

 Nu zijn voor mij onze inheemse spinnen al groot genoeg die ik, als ik ze bemerk ook snel met behulp van een joghurtbekertje over mijn balkonrand loods....:-p
Ik kan mij voorstellen dat voor alle degene die bang zijn voor spinnen dat geen goed nieuws is.
In de laatste 150 jaren werden ( niet opzettelijk ) 87 spinnensoorten ingevoerd die nu tot onze inheemse spinnen behoren. De ingesleepte diertjes zijn in doorsnee ook groter omdat grotere spinnen resistenter zijn voor stress op een transport als kleine. De  globale handel brengt ook zijn steentje ertoe bij, hoe meer handel met vreemde continenten hoe meer soorten er ingesleept worden.

Tarantula


Een toename van giftspinnen zegt men vooruit, ook dat in de toekomst, mindest 1 vreemde spinnensoort per jaar ingesleept zal worden. Niet dat men tot nu toe tarantula's en consorte onder de immgranten gevonden heeft, maar dat kan zich veranderen. Met de klimaverandering in Europa kan men er rekening mee houden dat subtropische spinnen een voor hun aangename levensruimte bij ons vinden.
Je zal maar zo'n zwarte weduwe of een tarantula in je woning vinden, ik moet er niet aan denken. Ik ben niet bang voor spinnen, maar die passen ja niet meer in onze joghurtbekertjes. ;-)


Een prettig weekend webbies, with love from Switzerland.

- glosse - eight comments / No trackback - §

09 November 07 - 08:13Black is beautiful!

Zwartgeld, zwartbranden, zwartwerk ecetera, ectera.

Zwart een kleur die helemaal geen kleur is, en dan nog ook negatief bezet is. Toch.... zwart heeft  wat, en als donkerheit ook zijn eigen charme.
De kleur zwart is eigenlijk helemaal geen kleur, eigenlijk is het de afwezenheid van een kleur. Als een object al het licht opslikt zien wij mensen gewoon de kleur zwart. Alhoewel, als kleurloos heeft "zwart" het ver gebracht. Bijvoorbeeld,  alles wat met iets negatieves te maken heeft word in vele culturen met dood en ongeluk in verbinding gebracht. Rouwende dragen zwart, melancholische mensen, hebben (volksmond) zwart bloed, en de beurs-samenbreuk van 1929 blijft als "zwarte Vrijdag" in herinnering. En als een zwarte kat je weg kruist, verwachten overgelovige een ongeluk.


Style en elegantie

 

 


De niet-kleur heeft ook een ander gezicht, staat ze toch voor elegant, serieus en sex-appeal. Zwart heeft stijl. In de mode staat "zwart" voor tijdloose elegantie. Waarom had zich de kleine zwarte van Coco Chanel, ontworpen in 1926 zolang in de klerenkast van vrouw bewaart? Zwart staat ook voor luxus.


Sex, succes en autoriteit

 

 


Zwart heet verlokken. niet toevallig worden de meeste dessous nog altijd in zwart verkocht. tegenover witte dessous (die meer voor onschuld staan), symboliseren zwarte dessous een zelfbewuste sexualiteit.  Trots alle zonde bezit zwart ook autoriteit: wat zwart op wit staat, is geloofwaardig. Ook amtliche en geestliche hoge persoonlijkheden dragen zwart.
Zwart brengt succes, en wie "in het zwart " staat heeft geld op zijn bank. ;-)


En dan nog dit: "Zwart" is praktisch.


Zwarte kleding doen lichamelijke probleemtjeszone afdekken en stelt  bovendien mensen die het dragen in het middelpunt.
Alles een goede reden, zich die niet-kleur  "zwart" maar eens nader te bekijken!

Een prettig weekend en ja nu niet alles zwart zien :-D

With love from Switzerland.

- glosse - twelve comments / No trackback - §

06 November 07 - 00:11Ohalatz!

De Amerikaner zijn aan alles schuld, zeggen de Europaerer. Ze gebruiken de meeste energie, ze verhitten het klima aan wie geen ander, en ze vorderen met hun "baller-vechtspelen" de jeugdcrimaliteit. Ze hebben de dikste mensen, de vetteste hamburger, en ze springen voor elk wehwehchen (malheur) naar de psychiater. De ami's zijn ook nog naiv, verwisselen regelmatig Zweden met Zwitserland. Zijn wel leuke mensen maar oppervlakkig.
Dat weten wij alles. Bemerken wij toch ook dat wij in onze haatliefde dat verre Amerika lopend als voorbeeld nemen?
Al lang heet hier een direkteur CEO, wij worden tot een  "get together" uitgenodigt,  de weggespoelte canyoningsportler hebben na hun redding een Care-team nodig, en op de scholen lopen programma's tegen de voortgeschreden vervetting van ons kroost.


Wij zijn zo onzeker geworden dat wij zelfs tradities van de Amerikanen overgenomen hebben.
Op de 1. november organiseert nu de lieve helvetische huisvrouw een Halloweenparty zonder een enig idee te hebben waarom het bij dit feest eigenlijk gaat. De Kids springen met pompoens door de straten en gooien rauwe eier op politieauto's.

Vermoedelijk gaat het niet meer lang dat ook in Zwitserland eind november wij een kalkoen in de bakoven schuiven voor een "thanksgiving"
Als men zich het goed doet overleggen lijden wij aan een kollektieve minderwaardigheitscomplex  en doen ons gelijktijdig daarvoor schamen. Alleen zo is het te verklaren voor het blind  overnemen van vreemd cultuurgoed met gelijktijdig het koesteren van vooroordelen.
Eigenlijk een beetje zeldzaam voor een land dat sinds 8 jaar een partij kiest die als partijparole nationale eigenstandigheid preekt.

Maar eens de Bundesraad Blocher vragen (SVP=Schweizerische Volks Partij) :-D

- glosse - thirteen comments / No trackback - §

30 September 07 - 22:43P.S. !

Wat doet eigelijk onze jeugd, als ze niet kiffen, zich slaan, zich in een koma-zuipen of met hun mobieltjes geweldvideos draaien? Ze nemen aan gewicht toe. En al meer jeugdige. Elk vierde kind is te vet. Zo werd dit jaar bij routinematige doorgevoerde compleetlichaamvisitaties op de Züricher Stadtpolitizeiposten bij vrouwelijke jeugdige bijna 100 % meer spekrolletjes en chocolade repenen hotdogs zekergestelt als in de laatste paar jaren. (helaas waren de mannelijke jeudige niet in de tabelle!) Toen, voor twee jaren waren onze teeners erbij zich als voorbeeld de dunne models uit de modeblaadjes als voorbeeld te nemen. Anorexie was in, vandaag de dag orienteeren zich de Kids schijnbaar liever aan een buik van Dirk Bach. Ken je hem niet? Eentje van de TV. Dik, schwabbelig, geen man die men zich als vrouw op zijn bedkant wenst. :-(


Vakpersonen spreken al van een overgewicht-epidemie.
Maar ook de leek zegt, zo kan het niet verder gaan. Lieve kinder jullie moeten afnemen.
Geen bok op sport? Het lichste gaat het, als jullie weer met het roken beginnen. (h)  (marihuana nut echt niks!) Roken maakt slank.

Weblogger(sters) Een postscriptum mogen jullie jezelf uitdenken ;-)


Een goed weekbegin webbies, with love from Switzerland.

- glosse - nine comments / No trackback - §

Linkdump

05 05 07 14:00Fotografie

 

My online Fotoalbum

update 25. Nov.2009 English in Chester

update 27.09.2008 Schlagerfestival in Chur 2008

update 19.May 2008 Venedig, een bootreis over de lagune van Venetie.

update 28.Mai 2008, Eröffnungsfest Bahnhof Chur 23 - 25 Mai 2008

- - §