Strict Standards: mktime(): You should be using the time() function instead in /home_pr5/h/a/habluetzel.com/htdocs/weblog/pivot/modules/module_debug.php on line 95
joanna's weblog - with love from Switzerland

About

This is the archive page for joanna's weblog. Click to go to the frontpage of this site.

Last Comments

Richard Gordon (Ook een ansichtsk…): Nice post, thanks for nic…
Ximaar/Xiwel (Blog): Alles okay? (netblog doet…
sovinco (Prosit Nieuw Jaar…): I was wondering if you ev…
Anjali (Carnaval, vervolg…): I am sure this article ha…
Best essay writin… (Happy New Year!): If you write the article …
best essay writin… (Onderweg!): incredible submits. this …
custom essay writ… (Knippen en plakke…): Nice post, I loved over r…
custom essay writ… (Welcome alledag!): This is an awesome post. …

Calendar

« August 2020
S M T W T F S
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Archives

Previous Archive

01 Jan - 31 Dec 2011
01 Jan - 31 Dec 2010
01 Jan - 31 Dec 2009
01 Jan - 31 Dec 2008
01 Jan - 31 Dec 2007
01 Jan - 31 Dec 2006
01 Jan - 31 Dec 2005

Nederlandse bloggers worldwide.

Moon.
My Facebook.
Midlifer.
Xinix.
Rene in Zeeland.
Belinda.
di Mario.
Sarjenka.
Jacky.
Tienerdantien.

Carpe Diem.
BertesHier.
d 'Alledaagse.
Gerooide.
Buttercup.
Klapdoos.

Pacopainter.
Bespiegelaar.
Radar.
Rob Hamilton.
René, radio verslaggever.
Harriet.
Wilcootje.
Bloempje.

Marjan.
Klaproos.
Tagrijn.
Sjoukje's Cat's.
Hanny.
Ellebelle.

Sebbo.
Renesmurf.
Actiefront, de oppositie.
Palisa.
Pasula.
de Smurf, een Brabantslogje.
Margriet geniet.
Swissphotography
Photo Global Switzerland

Pivot Forums
Pivot Help

Miscellany

Powered by Pivot - 1.40.5: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

13 August 07 - 00:06party 2 !

Een locatie vinden voor een "special party is" eigenlijk geen problem zou men zeggen, meestal wordt het een restaurant, dat is erg makkelijk, eten en drinken wordt geserveert  en aan het einde van de avond wordt de rekening betaalt en men gaat naar huis.


Nu kan men ook "a special, special party" maken, dan moet men iets er voor doen, dat heet niet alleen de gasten maar ook de organisatoren zijn gevordert,  b.v een feest in een kerktorenkamer waar  alle gasten dan 550 treedjes overweldigen moeten om in het genot te komen van geweldige party. Praten wij niet van degene die de kratjes en al die vreterijtjes naar boven moeten brengen. ;-) I did it! 

Of men huurt hier in Chur de "Bärahütta", die ligt niet zo hoog als een kerktoren, waar men met de auto ( met een speciale inwilliging, 2 stuk ) zijn benodigde dingen  aankarren kan, in dit geval over een 2 km lange smalle bosweg waar men ook nog moet oppassen dat men niet een mountainbiker op zijn autodak meeneemt  omdat die met een betrachtelijk tempo je tegemoet komen. :-D


Nu hebben al die selfmade party's ergens een haakje, het zijn altijd de laatste meters die eentje de das omdoen. Bij de Bärahütta was het echt de laatste meters, een stijle afhang waar men al zijn drankjes (kratten, dozen met wijn, koffiemachine etc) naar beneden moest slepen. En na afloop natuurlijk weer in omgekeerde richting, de algemene inhoud is dan wel een beetje lichter geworden maar als een goede event-organisator-leek koopt men ja sowieso altijd te veel in, de sleperij is voorprogrammeert. Dan nog het opruimwerk, zes loodzware tafels en twaalf banken moeten samengelegt en gestapelt worden, de bodem nat opgenomen en voila dat alles aan het einde van de party waar eventuelle vrijwilligers al lang afscheid genomen hebben. Als organisator moet men fit zijn!

Beloont wordt men met een eenmalige uitzicht hoog over Chur, een gezellige ruimte en partygasten die ontzettend happy naar huis gaan. Is toch ook wat?

p/s hoe is dat met jullie, ook eens zoiets georganiseert?

With love from Switzerland

- glosse - thirteen comments / No trackback - §

23 July 07 - 10:12Crocs, een landplaag?

Oscar Wilde was niet alleen dichter en dandy, maar ook een buitengewone vooruitblikkende man.
<< De mode is een niet verdraagbare vorm van lelijkheid, zodat wij haar alle zes maanden veranderen moeten >>, schreef hij al  voor meer als 100 jaren.
Bij zijn gevangenis oponthoud in 1895 verscheen hem een verschrikkelijk beeld voor ogen: hij droomde van een tijd waar de hele wereld in een met veel gaten bespickte, schrillen gummischoenen door de landen liep.
Omdat hem de voorstelling meer angst maakte als een ontmoeting met een krokodil noemde hij die gummidingen korterhand Crocs.

Natuurlijk is dit verhaal vrij bedacht, maar die Crocs zijn dit jaar definitief een landplaag geworden. In 2002 ontwikkelde de firma Crocs Inc. in Boulder (Colorado) dit schoenwerk eigenlijk voor de watersport. Voor tuin en strand zijn die makkelijk zittende gummidingen ook van toepassing. (h)
Helaas is het met de Crocs net als met sprinkhanen, Ambrosia en Paris Hilton: ze verbreiden zich als een epidemie in ons levensbereik uit, waar ze absoluut niets verloren hebben. Bijvoorbeeld in bureau's en in onze binnensteden. Dat mannen er niet voor terugschrikken, met giftgroene pastiekdingen aan hun voeten, kombineert met een matrosenlook broekje en met spreuken bedrukte T'shirts, aan hun schrijftafel te zitten dat is de kern van de zaak: Ja, het is heet in de zomer. En: nee, dat is geen excuus voor een zulke modieuse foutgreep.
Overgens bezitten die Crocs polyzyklische aromatische kolenwaterstoffen en Dibutylzinn.!!!

D. ist eine Organozinnverbindung (Abk.: DBTDBT≡
Abk. für Dibutylzinn
≡). Sie wird Kunststoffen zur Verbesserung der Beständigkeit zugesetzt und ist vermutlich giftig. D. wird in Hausstaubproben nachgewiesen.

Toch zullen zij geen gevaar voor de gezondheid zijn. Tenminste niet voor de drager, voor ästhetische gevoelige tijdgenoten om zo meer.
Maar er is hoop: zoals Oscar Wilde al schreef, misschien is het in zes maanden voorbij. ;-)

Een goede start in de nieuwe week, with love from Switzerland.

- glosse - 20 comments / No trackback - §

13 July 07 - 10:31Columne!

De Tomaat!

Pommodori,  Liebesapfel, Paradies-Goldapfel, Lycopersicon esculentum, love apple, pomme d'amour.
De tomaat heeft vele namen, maar niet elke tomaat heeft "gout"


Voor driehondert jaar geloofde de artsen dat tomaten "een duivels vrucht"  de onkeusheid deed vorderen.!!!!!
Lang van tevoren wisten de Atzteken al van de potenz van deze plant, zij noemde deze vrucht "tomatl" wat zwellen betekent.
Of de tomaat die eigenschappen heeft die hem nagezegt worden is nog niet wetenschappelijk bewezen.
Wetenschappelijk is ook niet bewezen dat de paradies-apfel (oostenrijkse version) een tomaat gewezen is! Niks  Adam en Eva met een appel maar met een tomaat?  :-D
Vast staat: de tomaat is volgestopt met goede voedingsstoffen, en als men bedenkt dat als Columbus dat plantje naar Europa bracht het vele jaren nutteloos in de tuinen van de hoogadel stond en eerst voor knap 100 jaar men ergens in duitssprekende landen moedig dat vruchtje deed uitproberen. Vanaf dit moment aan maakte onze tomaat karriere.


In Italie zet men tot vandaag  zesmaal in de week de "pomodori" op tafel. Van degene die veel tomaten eten lijden 60% weiniger mensen aan maag en darmkanker als de overige Europäerer,de nitrosame neutraliseren de kankercellen, dat heeft een studie bewezen.
De koks uit Capri zetten vol op de Vesuviustomaten (flesjes-tomaten) Die hebben de tomaaaaaatige smaak die wij zo graag lusten. Daarbij past een lekker stukje ricotta of een handgemaakte "bufolo"-mozzarella.
Na de tweede wereldoorlog werd onze tomaat  een economische factor, gelijktijdig begon haar smakelijke nedergang, al meer nieuwe en waterige varianten werden geteelt en al vroeg belande onze tomaat in de fles - als puree samen met kruiden, zuiker en ander ingredienten. Matig gebruikt  spreekt niets daar tegen, maar te veel moet men ook niet consumeren er van, (buiten als men zijn ketchup zelf maakt, eentje die tenminste naar tomaten smaakt!)
Spitze koks maken b.v. een gelee van onze tomaat en verfijneren die dan met kaviaar en zalm. Zo wordt uit een simpeles, een raffineertes product. Vooruitzetting natuurlijk dat de tomaten tenminste zo goed zijn als de kaviaar ;-)

Zo lieve lezers en lezerinnen als jullie tomaten kopen kijk toch eens precies, niet alles wat er naar tomaten uit ziet smaakt er ook na. ;-)

Een prettig en lekker warm weekend, wij zijn onderweg, with love from Switzerland

- glosse - sixteen comments / No trackback - §

24 May 07 - 10:02Vroeger!

Hoe het vroeger was! 


Overleggen wij eens:

- Vroeger moest je niet 4 zondagskranten doorspitten, om maandags te kunnen meepraten, de mediale volnarcose kreeg men eender in de kerk, en hemelvaart was meer een religieuze feestdag als een autobaan toebrenger.
- Vroeger is alles een beetje later gekomen: de kikkers, de meikever, de regiobus, voor sommige zelfs het orgasmus.
- Vroeger moest men nog niet bij een aanmelding op de kleuterschool gelijktijdig een plaats in het ouden-van-dagen-huis reserveren.


- Vroeger had je ook meer. Bijvoorbeeld de echte ingnoranz, de postitiefe kant van het "niet weten", die men vandaag hoogstens nog op de televisie meemaakt. Men wist gewoon niet, dat men iets veranderen moest.
- Vroeger had je de collectieve inkompetentie. Men wist dat onze bomen sterven en hielpen nog na met een groot zaagwerk te bouwen.
- Vroeger was een "groene" meestal leraar of boswachter en niet een camoufleerte ik-ben-groen-roepende verkeersdirecteur.
- Vroeger had je nog meikever - vandaag is overal de worm erin.


- Vroeger had men nog geen powerpoint-folie nodig op een seminar en men SMS-te nog niet, om te vragen of de ander daadwerkelijk voor eentje staat.
- Vroeger werkte men nog hand in hand, wat een gemeenteraad niet teneinde bracht lieten de navolgers gewoon liggen.
- Vroeger was de honden-opvoedings-methode meer als genoeg voor een geweldadige jeugd: voer, water, eruitlaten en af en toe een aai over zijn bol.
- Vroeger had je ook nog geen Ebay, waar men veel onnodiges voor veel geld kon kopen.


Tenminste is onze HIGA (huishoudbeurs in Chur!) hetzelfde gebleven, de hoge dichte + het externe plezier is nog altijd  het hoge bierkonsuum te verdanken.


Vroeger of later merkt toch iedereen vandaag, dat eigenlijk morgen al gisteren was. ;-)

Of zijn wij nu misschien in "de goede oude tijd" waar wij ons in twintig jaar naar terug verlangen, wie weet?

With love from Switzerland.

- glosse - thirteen comments / No trackback - §

24 February 07 - 00:10Ongelukje!

Mannen en vrouwen reageren zeer verschillend op alledaagse situaties. Hier het voorbeeld man/vrouw heeft zich in een vinger gesneden.


Vrouwen:
Denken auw, steken de vinger in hun mond zodat het bloed niet overal druppelt, met de andere hand nehmen zij een pleister uit het doosje en plakken het erop.
Mannen:

Schreeuwen "shit" strekken de hand ver van zich en kijken in een andere richting omdat ze geen bloed kunnen zien, roepen naar hulp terwijl een onoverzienbare vlek op het tapijt zich breed maakt
Moeten eerst maar even zitten omdat hij zich zo raar voelt in z'n hoofd.
De tot hulpkomende persoon word met een pijnlijk uitziend gezicht uitgelegt dat hij bijna zijn hand geamputeert heeft.
Verweigeren de aangeboden pleister omdat hij overtuigt is dat die veel te klein is voor zo'n grote wond.
Slaan in geheim het gezondheidheidsboek na hoeveel bloedverlies een doorsnee volwassene overleven kann terwijl zij een grotere pleister in de apotheek haalt en laten zich dapper de grotere pleister erop plakken.
Wil voor het avondeten een grote biefstuk om de rode bloedlichaampjes te verhogen.
Leggen uit voorzicht de benen hoog en verlangen een paar biertjes tegen de pijn, kijken aldoor onder het pleister of het nog doet bloeden en drukken zolang zodat het weer begint te bloeden terwijl zij het bier haalt, mekkeren dan dat zij de pleister niet goed erop gedaan heeft. Jammeren onderdrukt als de nieuwe pleister erop geplakt word.
Vanwegen deze verwonding kann hij helaas s'avonds niet mee om tennis te spelen met haar en troost zich met een Europacup spel wat toevallig op de TV loopt terwijl zij de vlekken op het tapijt schoonmaakt.
Sluipen zich in de nacht regelmatig uit hun bed om te zoeken naar de rode streep die bloedvergifting heet, staan daarom de volgende morgen totaal onuitgeslapen en met een slecht bui op.
Nehmen zich twee uur vrij voor een dokterbezoek om te laten kontroleren dat ze geen bloedvergifting hebben.
Nemen uit de firma EHBO doos een verband en laten zich van de blonde sekretaresse de hand bandageren en genieten haar meegevoel, zo opgestellt gaat het dan s'avonds naar de stamkroeg en vertellen dan, ach, was alleen maar een kleinigheid niet zo belanrijk om over te praten! :-p

Een prettig weekend webbies, with love from Switzerland.

- glosse - fourteen comments / No trackback - §

03 February 07 - 07:38Columne Februar 2007!

 

Iedereen weet vandaag de dag wat een immigrant is. In de vijftiger en zestiger jaren kwamen de Italianen gevolgt van de Turken en de Joegoslawen. Dan, last but not least diverse immigranten uit het oosten.

Nu verovert zich een nieuwe immigrant uit het oosten(Japan/China) een plekje tussen al die andere.
Het is het aziatische lieveheerbeestje, niet zoals onze inheemse kevertjes met  zeven puntjes maar met  twaalf puntjes op zijn rug, een echte vreetzak met een beindrukwekkende naam. Harmonia axyridis

Lieveheerbeestjes worden in het algemeen als geluksbrenger bekeken, bovendien zijn ze ook nog nuttig want ze vreten bladluizen, wat een echte plaag kan zijn voor de tuinierbedrijven en al de hobby-groen-liefhebbers. ;-)  Ons eigen oer-europeische-kevertje vreet ca. 50 bladluisen per dag, zijn aziatische broertje verslingt 270. En daar ligt nu het verschil, de Aziaat versprak meer nut dus hij werd geimmigreert, biologische-schadelingen-bestrijding noemt men dat.
Zolang ze achter slot en grendel zaten ging ook alles goed tot dat een paar van hen de vlucht namen. Het ging razend snel met de verbreiding van die vruchtbare beestjes, te vreten was er meer als genoeg.
Nu is dat zo'n ding met onze Aziaat, hij vreet niet alleen bladluizen maar ook vlindereitjes en andere insekten daaronder ook de larven van onze 7-punt kevertje, enne... is pesticide resistent.


De fruit -en wijnboeren slaan alarm, het ongenietbare beestje verzamelt zich tussen al dat lekkere fruit en wordt dan ook mee geoogst wat niet zo goed is voor de smaak van de produceerte sapjes en de wijnen. (jokerp)Een nieuwe geluksbrenger of een boze nieuwburger, dat is de vraag. Ons inheemse lieveheerbeestje van het uitsterven bedreigt? Wie had dat ooit gedacht? ( Ik herinner mij nog dat voor jaren onze terrasdeur in Makkum, die met millioenen van die beestjes er zwart uitzag! Niet alleen op de deur maar ze zaten ook in je haar, in je nek en zij kwamen alleen als de oostwind waaide!) 

Uiteindelijk hebben wij dan een lieveheerbeestje met 12 puntjes, bladluizen zijn  uitgerot, is toch ook wat. ;-) Naja, vlinders zijn er dan ook niet meer in de toekomst, dat is natuurlijk wel jammer. Wij drinken vruchtensapjes en wijnen met synthetische toegaven om het nevensmaakje te overdekken, na dan proost! Dat wordt misschien in de toekomst voor de boeren alles weer van hand plukken, verzamelen. Back to the roots? Een voordeel zie ik echter wel: men heeft dan weiniger millieu vervuiling door al die machines en weiniger werkeloosheid. (h)

Zo gaat dat, als de mens de natuur wil manipuleren!

With love from Switzerland en jullie alle een prettig weekend toegewenst.

- glosse - fifteen comments / No trackback - §

03 January 07 - 12:35Bloggers best friend!

Een nieuw jaar, + een nieuw idee voor mijn weblog.

Twee jaar lang heb ik voor d'Alledaagse in opdracht een columne geschreven, en ook als mijn nederlands helemaal niet foutvrij was, hebben veel bezoekers er plezier aangehad. (Hoop ik tenminste ;-) )
Nu heb ik geen verpflichting meer en toch is die maandelijke columne voor D'Alledaagse voor mij een reden geweest dingen te rechercheren en interessantes op mijn blog te schrijven. Dus liaba bloggers vanaf  Januari 2007 wordt eenmaal in de maand de columne weer geaktiveert in eigen regie. Enjoy :-D

Het is altijd hetzelfde: men heeft thuis wel een goed werkende computer maar nieuwe programme en ook hardware wil dat ding niet altijd zo makkelijk aannemen. Dat is af en toe echte sch.....(censuur!)
Vroeger was dat alles niet zo compliceert, men bezat een typmachine en die verlangde alleen naar een kleurbandje en met de goede oude Tipex kon men alle typefoutjes corrigeren. Dat zijn tempi passato. Nu zijn vakdeskundige gevraagt. ;-)


Om precies te zijn: waarom meld de compi als men een simpele brief schrijft  in Word "onbekende fout 13" ? En waarom meldt dat zenuwen-ding altijd Strg+Alt+Delete drukken? Een Strg-toets bestaat ja helemaal niet meer. Strg is Ctrl,  wat dat ook heten mag. Basta.


Insider weten het: onder hardware verstaat men, de computer, printers, scanners en alles wat men zo periphere aansluit. Het zou moeten hard zijn, is het helaas niet, hardware zijn die dingen die het meeste en snelste stuk gaan.

Niet te vergeten de gebruiksaanwijzingen. Als men eindelijk, de uit het Chinees over Malayische, Usbekische via Urdu of Suaheli vertaalde tekst bij het Duits of het Nederlands aangekomen is, dan is de hardware meestal al rijp voor de schroothandel.


Lieve lezers nu komen wij tot de Software. Dat zijn alle programma's die het werken met een computer eerst mogelijk maken. Software een woord dat op je tong smelt, het herinnert aan Softies" al die lieve mensen met welke men bijna alles machen kan wat men wil. Forget it!


Een Software is een loeder of ook een kameraad (hoe men het ziet.) in de computerwereld.
Grausig, onverbiddelijk en echt gemeen, verstaanbaar en in toom te houden alleen door computerdeskundige.


Hebben jullie al eens geprobeert een Wireless- Lan-Verbinding thuis in te richten? De afkorting is Wlan, wat zo omschreven wordt: een draadloos-lokales-funk-netwerk, waarbij meestal een standaard van de IEEE-802.11 Familie gemeend is.
Die familie ken ik helaas niet. Misschien leer ik ze nog eens kennen, maar vermoedelijk niet als het om de buitenaardse vrienden van Erich van Daeniken gaat.
By the way: mijn wireless thuis, funkioneert prachtig met de hulp van een echte aardebewoner. (h)

Think global, be happy, with love from Switzerland

- glosse - 19 comments / No trackback - §

Linkdump