Strict Standards: mktime(): You should be using the time() function instead in /home_pr1/h/a/habluetzel.com/htdocs/weblog/pivot/modules/module_debug.php on line 95
joanna's weblog - with love from Switzerland

About

This is the archive page for joanna's weblog. Click to go to the frontpage of this site.

Last Comments

Richard Gordon (Ook een ansichtsk…): Nice post, thanks for nic…
Ximaar/Xiwel (Blog): Alles okay? (netblog doet…
sovinco (Prosit Nieuw Jaar…): I was wondering if you ev…
Anjali (Carnaval, vervolg…): I am sure this article ha…
Best essay writin… (Happy New Year!): If you write the article …
best essay writin… (Onderweg!): incredible submits. this …
custom essay writ… (Knippen en plakke…): Nice post, I loved over r…
custom essay writ… (Welcome alledag!): This is an awesome post. …

Calendar

« May 2022
S M T W T F S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Archives

Next Archive

01 Jan - 31 Dec 2011
01 Jan - 31 Dec 2010
01 Jan - 31 Dec 2009
01 Jan - 31 Dec 2008
01 Jan - 31 Dec 2007
01 Jan - 31 Dec 2006
01 Jan - 31 Dec 2005

Nederlandse bloggers worldwide.

Moon.
My Facebook.
Midlifer.
Xinix.
Rene in Zeeland.
Belinda.
di Mario.
Sarjenka.
Jacky.
Tienerdantien.

Carpe Diem.
BertesHier.
d 'Alledaagse.
Gerooide.
Buttercup.
Klapdoos.

Pacopainter.
Bespiegelaar.
Radar.
Rob Hamilton.
René, radio verslaggever.
Harriet.
Wilcootje.
Bloempje.

Marjan.
Klaproos.
Tagrijn.
Sjoukje's Cat's.
Hanny.
Ellebelle.

Sebbo.
Renesmurf.
Actiefront, de oppositie.
Palisa.
Pasula.
de Smurf, een Brabantslogje.
Margriet geniet.
Swissphotography
Photo Global Switzerland

Pivot Forums
Pivot Help

Miscellany

Powered by Pivot - 1.40.5: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

29 June 10 - 17:27Brood en Spelen!

Eigenlijk is het onbegrijpelijk: in de golf van Mexico lopen er op het moment tot 9,5 milljoenen liter olie, per dag wel te verstaan, in de open zee.

In Duitsland valt de regering uit elkaar, in Griekenland vecht men tegen een faillissement, en wij kijken voetbal.

Inplaats van het beetje nadenken over de grootste millieuvervuiling in de geschiedenis berichten de media over "Fernandes en co....." voetbalgeschiedenis is lucratiefer.

De media gaan op emotionen omdat zij verkopen moeten en de verkoop loopt beter over emotionen als over het nuchtere verstand.

De reale problemen worden in de achtergrond verplaatst, komen zo graag in vergetenheid. Al de romeinse keizers bediende zich dit principe en brachten het volk afleiding door circusspelen en wagenrennen. :-)

Niets tegen een spannend voetbalspel maar zo omvattend?

De media berichten ja liever "en al meer" voor hun eigen huisdeur als over het globale gebeuren. Tenminste is die voetbal WM in Zuid-Afrika, dus ook met een beetje wereldpolitiek.

With love from Switzerland

- international - five comments / No trackback - §

30 April 10 - 17:34EU......

 

Ja, die EU.  Dromen zijn toegestaan. Wie had ze ook weer? Daar was Napoleon, daarna Hitler zij hadden de gelijke droom van een verenigt Europa, beide nog met verovering van andere landen, waarbij ik zeggen moet, dat Napoleon tenminste ieder land in zijn waarde liet, wat bij Hitler niet de val was.
Dan in de nieuwere tijd weer een aanloop en in het begin funkionierte het dan ook solalala met de EU. De Euro werd ingevoert waarbij gewoon elk land die de EU bijgetreden was, een 1:1 koers maakte, alles werd helaas duurder voor het oog, en de portmonaie, het idee was niet slecht maar met de omzetting haperte het een beetje.
De EU ging het in het begin relatief goed met finance-sterke leden, Duitsland, Benelux, Frankrijk. 
Portugal, Italie en Spanje wilde er ook bij zijn, oke. Zo ook gebeurt.
In de laatst genoemde landen werd dan geinvesteert, (millioenen!) want het gelijkgewicht moest wel bewaart blijven.
Nu is de EU zover dat, met het armenhuis dat zij de laatste jaren als lid opgenomen hebben wel erg in de troubles komt, in moment is het Griekenland.....om te sanieren zijn er 135 Milljarden nodig!!!!!!!!!!!!!! Men moet zich niet verbazen dat iedereen in de EU wil, makkelijker komt je als nation niet makkelijker aan je geld !!!!!!

Hebben die in Brussel een portokasse? Welnee, daar moeten de leden eraan, dus in principe de belastingbetaler in Euroland. Portugal en Spanje zijn vemoedelijk de volgende candidaten.
Zwitserland komt ook niet ongeschoren ervan, vooreerst moeten wij wel, anderhalf millioen op de tafel leggen. En wij zijn niet eens in de EU maar wel lid van het International Monetary Fund. Naja,hopelijk en misschien heeft Bern nog iets in de portokasse?


Een prettig weekend logger(ster)s. Joanna

- international - two comments / No trackback - §

22 April 10 - 17:54Internet, mobilcard

 

my mobilcard

 Mijn mobilcard en Swisscom.
Tsja, dat is dan een geboorte geweest voordat mijn internet op de mobilcard liep!!!!!! Hotlines, technisch support? Ik kan het niet meer horen. Zelf is de man, zeg ik maar. Op de andere kant iemand die niet zoveel, als ik, weet van computers is wel een arme mens helaas. Ook ik geloofde de zg techniker: card kapot.... dus een nieuwe gehaalt, ging ook niet, na vijf stuk uitgeprobeert te hebben liep nog altijd niks. Wel was Microsoft schuld!!!!!!! Nu dat was voor de "hint" Microsoft online contacteert en zie daar, probleem met de swisscom welbekend...tiptoppe oplossing gekregen met een derde aanbieder at@t communications manager en zie daar: mijn mobilkaart was helemaal niet stuk, alleen de swisscom heeft een software gelevert die gewoon niet funkioneert. Ik heb mij dood gergert dat kan ik je vertellen. Anderhalve week ben ik ermee zoet geweest!
Om terug te komen op "Otto normaal User". ik vindt het een schande dat provider, hardware verkopen met software die niet koscher zijn, vooral als het zo om mobilcard gaat, die zijn ja niet goedkoop.


Over onze swisscomshop hier in Chur kan ik mij niet beklagen, die hebben alles was mogelijk was, voor mij gedaan. Ik heb zelfs nog een SF. 50.- tegoedbon gekregen voor al die troubles. ;-)
Naja, Internet mobiel loopt nu en Joanna is happy, Paris here we come!


With love from Switzerland

- international - one comment / No trackback - §

19 April 10 - 08:42Chaos onder de wolken.

 

Chaos onder de wolken. Grounding van alle airlines in Europa, hoelang dat nog duurt weet geen mens, vergelijkbares is nog nooit voorgekomen. De laatste keer dat de Eyafjalla uitbrak was in het jaar 1821 en toen had het nog geen airlines.
Zorgen maakt vooral de grote broer van de Eyafjalla, de vulcaan Katla, bij de laatste drie uitbreuken van de kleine zuster 920 voor Christus, 1612 en 1821 kwam iedere keer kort erop ook de Katla. Men moet dan rekenen met veel heftiger erupties en overzwemmingen.
Daar komt de vraag op: word ons klima beinvloed? Krijgen wij nu geen zomer? Tot nu toe is de uitbreuk veel te zwak om zulke gevolgen te veroorzaken zeggen de experten.  Het laatste jaar zonder zomer was in het jaar 1816, na de uitbreuk van de vulkaan Tambora in Indonesie. De temperatuur koelde zich sterk af, in Europa veroorzaakte de koude regenrijke zomer  tot misoogten en hongersnoten.

CO2, de Eyafjalla stoot per dag rond 7500 ton CO2 uit, het vliegverkeer dagelijks ca. 340.000 ton. Daar het vliegverkeer de laatste dagen bijna tot stilstand kwam werd er ca. 200.000 ton weiniger uitgestoten. In vergelijk met de van mensen veroorzaakte CO2 emissies zijn die van de vulkanen relatief klein.

Fijnstof alarm? Nee. Daarvoor is de mogelijke concentratie tot nu toe te klein. De fijnstofpartikel die wij dagelijks door het verkeer inademen is veel erger.
Dan nog dit: als de roestroden aspartikel van de regen uitgewassen worden, kan het tot een zg. bloedregen kommen, vergelijkbaar met de Sahara-stofpartikel, die zich af en toe op onze auto's bevinden. Tuinmeubeltjes binnenhalen ;-)

With love from Switzerland

- international - two comments / No trackback - §

13 March 10 - 16:48Wagyu vlees

Je bent een vleeseter of een vegetarier?


Hier gaat het om vlees, dus mijn lieve vegetarier-lezer zich niet opwinden. Iedereen naar zijn meug zeg ik maar.

Wagyu Rind

Mag ik even voorstellen.... Wagyu vlees, mals als boter en heeft bovendien geen vet nodig om te braden.
Als men de geschiedenis van dat japanse zwartvee, dat Tajima-rund, bekend onder de naam Kobe-of Waguy-rund zo leest, dan is het een wonder dat men hier in Europa zo'n stuk vlees op zijn bord kan hebben.


"Wa" heet Japan en "Gyu" heet "rund" in Japan. Dus kort samengevat Japans rundvlees.  Voor fijnsmakers wereldwijd een exclusiviteit, want echtes Kobe-beef is niet te vinden in de export.  Alleen ongeveer 3000 runder worden als Kobe-runder klasseert, per kilogram kost dat goede stuk vlees ca. 1000 Franken. Begrijpelijk is dan ook dat die malse vleesstukken alleen op de Japanse borden terecht komen.
Eerst in 1976 gaf het een export voor een wetenschappelijk onderzoek naar de USA en daar onstond ook het eerste gefokte Kobe-rund buiten Japan. In Europa wordt die kleine zwarte gefokt in Holland, nu had die lekkere vleesleverant ook Switzerland bereikt.
Zijn wel "halve" Japan-runder, (Kabier) wie de de boer Sepp Dähler mededeelt, maar wat dat Wagyu-Rund tot een delicatesse maakt ligt net als in Japan samen met het voeren en de verzorging. Gevoert wordt met biertreber-gist. En dat doet boer Dähler zo: hij bouwt tarwe aan voor een brouwerij, die leveren hem biertreber en -gist. Dat vreten dan die koeien en bemesten dan zijn veld. In het middelpunt staat de vleesproductie.


Nu is het niet zo dat men snel bij onze boer kan aanroepen voor een entrecootje, daar word alleen maar als een gemengt paket aangeboden. Bestelminimum is 5 kg à Franken 54.- pro kilo. Wachttijd: 1.5 jaar. ;-)

Link Holland

Een prettig weekend webbies, with love from Switzerland

- international - seven comments / No trackback - §

04 March 10 - 23:02Plastic Planet

De moderne mens leeft in een kunststof wereld en veel meer als hij/zij denkt. De plastiekafval lagert zich af in de natuur en daarbij ook in de mensen.

De film "Plastic Planet" vanaf 25. Maart in onze bioscopen, laat dat zien en maakt dan ook de plastieklobby nerveus. Trailer.
Dat is ook goed zo, de oosterijkse filmenmaker Werner Boote laat spelend met het thema zien hoe dat met die plastiekafval zo wereldwijd gehandhaaft word.

Verbaast ziet men hoe families in de hele wereld plastiekafval voor hun huizen verzamelen en verrotten laten. Plastiekafval vond de filmmaker overal: in de Sahara en in de noordpacific, waar echte plastiektapijten onstaan. Kleine plastiekresten zijn daar 60x talrijker als plankton. Vissen sterven met een maag vol met plastiek.

Mijn persoonlijke ergernis is wel:  als men alleen de electronische business bekijkt, alles in plastiek verpakt en wel zo dat men dat zonder mes of schaar en nagelbreuk het niet eens uit de verpakking krijgt. Dan het geabonneerte leeswerk, alles in plastiek verpakt.

Verrast moest ik vaststellen dat deze maand, mijn National Geographic Magazin nagedacht heeft en mijn leeswerk in recylepapier verpakt  toegestuurt heeft. Bravo.

Bisphenol A dat is puur gift en een groot bestanddeel van plastiek, grenswaarde werden gezet maar gift is gift!  Babyflesjes, spenen alles plastiek!  Men zou beter meer op het oudbewaarde glas zetten als verpakkung.
Canada, China hebben plastiektassen verboden waarom ook niet hier in Europa?  De plastieklobby laat groeten en verdedigt zich met hand en voet. Het gaat alleen maar, zoals altijd, om de verdienst.


Een prettig weekend webbies, with love from Switzerland

- international - four comments / No trackback - §

22 December 09 - 19:19Games!

http://www.zynga.com/

Wat heb je daar niet alles..... De Hype voor mij is nog altijd Mafiawars. Dan Farmville waar half Nederland meespeelt, Fishville ergo ditto. dan kwam cafeworld, had een beetje moeite in het begin, is nu ook al leuker geworden..... Farmville heb ik dan maar opgegeven, Fishville niet eens aan begonnen, bekeken en dat was het ! Cafeworld vindt ik nog grappig, ik heb er tot nu nog geen cent voor uitgegeven wat ik van Mafiawars niet kan zeggen. Ik heb terug geschroeft na de laatste afrekening :-) van mijn creditcard.

Ouwer maar af en toe ook niet wijzer!!!!!!!!!!!!!!!!!!

With love from Switzerland

- international - four comments / No trackback - §

12 November 09 - 12:52Wereldondergang?

Het is weer zover, wereld-ondergangs-stemming. In 2012 zal het zover zijn. En dat alles gebaseert op een profetie van de Maya kalender. Maya wetenschapper zien dat anders en deze experten, die zich jarenlang met die kalender uiteenander gezet hebben weten waar zij over spreken. Kort samengevat: het is een einde van een aera. Daar staat niets geschreven van een wereldondergang. Grote veranderingen worden vooruit gezegt zo voorspelt de Mayakalender.

 

Emmerich als een beroemde katastrophe moviemaker zet nu ook nog een schepje erboven op. Sciencefiction puur maar zeer goed verkoopbaar is aan te nemen.  

Paniekmakerij is niets nieuws dat bestaat al sind de mens leeft. Helaas zijn er veel mensen die het geloven. Voorbeelden hebben wij al genoeg gehad in het laatste jaarhondert.

With love from Switzerland

- international - eight comments / No trackback - §

Linkdump

05 05 07 14:00Fotografie

 

My online Fotoalbum

update 25. Nov.2009 English in Chester

update 27.09.2008 Schlagerfestival in Chur 2008

update 19.May 2008 Venedig, een bootreis over de lagune van Venetie.

update 28.Mai 2008, Eröffnungsfest Bahnhof Chur 23 - 25 Mai 2008

- - §