Strict Standards: mktime(): You should be using the time() function instead in /home_pr5/h/a/habluetzel.com/htdocs/weblog/pivot/modules/module_debug.php on line 95
joanna's weblog - with love from Switzerland

About

This is the archive page for joanna's weblog. Click to go to the frontpage of this site.

Last Comments

sovinco (Prosit Nieuw Jaar…): I was wondering if you ev…
Anjali (Carnaval, vervolg…): I am sure this article ha…
Best essay writin… (Happy New Year!): If you write the article …
best essay writin… (Onderweg!): incredible submits. this …
custom essay writ… (Knippen en plakke…): Nice post, I loved over r…
custom essay writ… (Welcome alledag!): This is an awesome post. …
top essay writing… (Mystical Live): I think this is an inform…
œ庭作业™作服务 (Cartoon van Lorio…): 我喜欢你讨论的主…

Calendar

« May 2018
S M T W T F S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Archives

Next Archive

01 Jan - 31 Dec 2011
01 Jan - 31 Dec 2010
01 Jan - 31 Dec 2009
01 Jan - 31 Dec 2008
01 Jan - 31 Dec 2007
01 Jan - 31 Dec 2006
01 Jan - 31 Dec 2005

Nederlandse bloggers worldwide.

Moon.
My Facebook.
Midlifer.
Xinix.
Rene in Zeeland.
Belinda.
di Mario.
Sarjenka.
Jacky.
Tienerdantien.

Carpe Diem.
BertesHier.
d 'Alledaagse.
Gerooide.
Buttercup.
Klapdoos.

Pacopainter.
Bespiegelaar.
Radar.
Rob Hamilton.
Ren, radio verslaggever.
Harriet.
Wilcootje.
Bloempje.

Marjan.
Klaproos.
Tagrijn.
Sjoukje's Cat's.
Hanny.
Ellebelle.

Sebbo.
Renesmurf.
Actiefront, de oppositie.
Palisa.
Pasula.
de Smurf, een Brabantslogje.
Margriet geniet.
Swissphotography
Photo Global Switzerland

Pivot Forums
Pivot Help

Miscellany

Powered by Pivot - 1.40.5: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

17 February 10 - 09:42Een kat met sauce!

Italie staat op z'n achterse benen en waarom? Een bekende televisiekok legt voor lopende camera haarfijn uit hoe men een kat doet koken.  Zijn laatste recept? In ieder geval mag hij voorlopig niet meer zenden.

Wij eten hier in Europa onze familieleden niet op ;-)

With love from Switzerland.

- presse - two comments / No trackback - §

02 February 10 - 08:24Geld stinkt niet!

Geld stinkt niet, zo denkt ook de Duitse regering. Zwitserland en het bankgeheimnis krijgt het langzaam moeilijk en dat global.

Na de UBS affaire  met Amerika wil de duitse regering nu ook zijn burgers die hun geld aan de fiscus voorbij sluisen eruieren. Als het niet legaal gaat dan illegaal. Datendiefstal ligt in trend, daarbij is voor degene die de vreemde daten stelen nog een goed centje te verdienen !!!!!


Dat een Staat zichzelf als heler profileert om zijn huishoudkassa op te beteren is nevenbij gezegt schandalig. Daar wordt gedebateert over een prijs van 2.5 millioen Euro voor de dief die een winst van 100 millioen Euro in uitzicht stelt.

Het geld lokt, Angela Merkel wil de Zwitserse safe knakken en dat met alle middel.  De vraag is wil zij haar eigen huid redden voor haar regeringspolitiek met die het ja niet zo rosig uitziet voor de toekomst?


Let's wait and see.
Joanna

- presse - ten comments / No trackback - §

19 January 10 - 17:18Vuurproef EU!

Shame on you!

Oja, ze bestaat die EU. Wel laat, en hopelijk niet te laat, had de EU na de apokalypitische katastrophe in Haiti toch haar stem weer gevonden: 400 milioen Euro voor humanitaire en wederopbouwhulp, Eu-politie, voor de zekerheid van de hulpverlenende en de bevolkering van Haiti. 

Niet zo'n goede start voor de nieuwe EU spits onder de leiding van, Van Rompuy, buitenministerin Ashton en de Spanier Zapatero.

Te hopen ook in de toekomst om een betere coordinatie en daadkracht van zulke, vooral voor in die toekomst zeker te verwachten van meerdere katastrophen.
Zes dagen hebben de 27 leden van de EU nodig gehad om een vlag te laten zien en om zich enig te zijn op een gemeenzame strategie.
Europa moet zich niet versteken, ook als de USA met zijn gigante militairmachine in Haiti gekomen is, om te redden wat er nog te redden valt.

Vele Europaische regeringen hebben op eigen iniatief reddingsmanschappen en vliegtuigen volgeladen met hulpgoederen, discreet, snel en zonder grote mediareclame informeert.

De europaer telde al voor die katastrophe in Haiti tot de grootste geldgever van hulpgelder voor opbouw en ontwikkeling die van hurricans altijd weer betroffen Haiti.


19.01.2010
Joanna

- presse - No comments / No trackback - §

16 January 10 - 13:35Achtergrondbericht Haiti


Achter de Haiti hulp staat ook een machtpoker om Latijnamerika. De USA, Venezuela en Brazilie strijden erom om de leiding te overnemen bij de aardbevenhulp in Haiti. Dat niet alleen uit mensenliefde.

Eens was Haiti een "Parel van de Antillen" vandaag geldt de westelijke deel van het Karibikeiland Hispaniola als een gestrande staat. Een land, dat met zijn onafhangigheit 1804 steeds meer bergafwaarts ging en na de de oproer tegen de Duvallier-dictatuur 1986 niet meer tot stabiliteit gevonden had.
Sinds 1993 bevinden zich ononderbroken UNO soldaten in Haiti om dat land weer op de benen te brengen. Interne machtkampen en internationale intriges verhinderde alle pogingen tot nu toe.  Haiti is een lichte prooi waar zich Clans om macht, inkomsten ect. de plaats strijdig maken. De ontwikkelingshulp is er eentje van.

Nu is de afhangigheid totaal, het aardbeven van laatste dinsdag (12.01.2010) had nu de marode staat de genadestoot gegeven en Haiti is nu volstandig afhangig van internationale hulp.

De hulp voor Haiti is absoluut prioritair verkondigte US president Obama. De achtergrond: de USA heeft een geostrategisch interesse aan Haiti dat knap 1000 km. voor zijn kust ligt. Ca. een millioen Haitianer leven in de USA en de politieke en economie collaps kan een vluchtelingen golf uitlossen vreest de US-regering. Alleen al daarom is Washington eraan interesseert, dat land, waar ze tientallen jaren alleen maar van geprofiteert hebben, eindelijk op de benen te brengen. Bovendien is Haiti een draaischijf voor de drogensmokkel en last but not least een niet onbelanrijke kaart in het regionale poker.

Ook de konkurentie heeft al een teken gezet: het eerste vliegtuig, dat na de katastrofe geland was in Port-au-Prince kwam uit Venezuela. Obama's linkse rivaal in Latijnamerika, Hugo Chavez, wil zijn neus voor hebben in deze macabere wedloop om zijn buren. Ook Cuba zijn bondgenoot, is sinds lang present in Haiti. Nevenbij gezegt hebben ze ook veel goeds gedaan voor de bevolkering. Rond 400 cubaanse artsen werken sinds het einde van de negentiger jaren in Haiti.

Brazilie is nieuw in het spel gekomen. Brazilie voert sinds 2004 de UNO-Stabilisatie groep Minustah in Haiti aan, met zeer goede resultaten. Het aanzien van de Brasilianer is hoog in Haiti.
President Luiz nacio Lula di Silva had zijn land als "de" coordinator van katastrophe hulp en wederopbouw in het spel gebracht.

Voor Brasilie is Haiti vooral een trampolin op de weg tot een wereldmacht en als mogelijkheid, als een vast lid in de Uno veiligheidsraad te komen!

Zo kookt iedereen zijn eigen politieke potje helaas niet alleen uit mensenliefde.

Joanna 16.01.2010

Update 17.01.2010

A powerful earthquake rocked Haiti on January 12, damaging not only buildings and roads but the foundation of the Western Hemisphere's poorest nation, which has struggled under decades of coups, corruption and natural disasters. Photographers have turned their lenses to the devastation. See here their images

- presse - four comments / No trackback - §

30 November 09 - 10:06Minaretten verbod!

De Zwitserse bevolking heeft gisteren Zondag de 30. November een teken gezet aan de stembus. Het omstreden initiatief " Minarettenverbod".

Eigenlijk gaat het in principe niet om de bouw van een minaret, daar spelen nog vele andere factoren mee. Het gelijkrecht voor vrouwen, dwangshuwelijken, besnijding en nog meer, kortom gezegt een verwijzing voor integratie van een bevolkeringgroep met eigen wetten die niet zo compatible zijn met het Zwiterse Recht. Het onbehagen is groot in de Zwiterse bevolking, bewezen had men dat aan de stembus, 57% van de bevolking hebben "Ja" gestemt.

Nu zijn onze politieker gevordert. Het volk heeft gesproken.

Der Bundesrat sei zwar enttäuscht, respektiere den Volksentscheid aber selbstverständlich. Nach seiner Auslegung sei der Bau von Minaretten damit künftig verboten, eine Umsetzung im Gesetz sei nicht nötig

- presse - fourteen comments / No trackback - §

21 June 09 - 13:14Guantnamo (English)

Guantánamo prisoners in Switzerland?

Well, like a citizen of Switzerland  I'm not enthusiastic about this and why?
First of all, Amerika don't wants to keep them in their own country,  but they found a clever solution: ship them to pretty old Europe.
Second: These terrorist, quilty or not quilty, nobody knows, because  only a few of them did saw a court from inside.

Latest news:  the congress didn't allow sunnyboy Obama  to keep 229 prisoners  in the country. Yet he has a big problem with this package of people.
Many countries in Europe, logical, closed their doors after the latest development.

Do we get a Swiss Guantanamo? I hope not. Amerika was made this problem by themselves so they have to solve it also, without to export into other countries.

Be proud to say.... Yes we can..... mr.president Obama!

- presse - two comments / No trackback - §

21 June 09 - 10:37Guantnamo (nederlands)

Sunnyboy Obama had versproken en ook besloten het gevangenislager Guantánamo op te heffen. Nu heeft de Obama administration een klein probleempje. Waar naar toe met die gevangene terrorristen? In het eigen land wil men ze niet hebben dus het liefste zo ver als mogelijk, en wel naar good old europe, verschuiven?
Daadwerkelijk overlegt de zwiterse regering zulke terroristen op te nemen. Als zwiterse burger ben ik daar het niet zo mee eens. Importeerte terrorismus noem ik dat. Of die gevangenen onschuldig of schuldig zijn staat nog in de sterren geschreven, want voor een gerecht hebben de weinigste gestaan.
En wat gebeurt er als men probeert die gevangenen vrij te krijgen, de Taliban zijn voor alles goed. Die schrikken niet terug voor geweld.
Mensen in nood helpen oké maar niet in dit geval, zal toch Amerika hun gevangenen zelf behouden, hun land is groot genoeg daar vind men zeker een plek. Time to say for the Obama administration ....yes we can...  ;-)

With love from Switzerland.

- presse - four comments / No trackback - §

13 June 09 - 10:23Hochseilbruecke Trift.

Onderstaande een video van de oude brug.


Een nieuwe hangbrug ingewijd over de trift.

Trift hoogseilbrug


Bij de Triftgletscher in het Berner Oberland is een nieuwe hangbrug ingewijd geworden. Inplaats van de oude hangbrug die een sterke wind uitgezet was en voor niet ervarenen berggangers ook nog slecht bereikbaar was.
Met de bouw van de nieuwe hangbrug (terug verzet in richting dal) was het mogelijk deze beide zwakpunten te verbeteren.
De nieuwe brug overspant bij de Triftgletscher de uitloop van de gletschersee in een hoogte van 100 mtr. De spanwijdte bedraagt 170 mtr.

Ik met mijn hoogtevrees kreeg al kriebels in mijn buik toen ik het alleen al op de televisie zag.  Maar toch vindt ik het een wonderwerk dus zeker een logje waard.

Een prettig weekend webbies, with love from Switzerland.

- presse - eight comments / No trackback - §

Linkdump

05 05 07 14:00Fotografie

 

My online Fotoalbum

update 25. Nov.2009 English in Chester

update 27.09.2008 Schlagerfestival in Chur 2008

update 19.May 2008 Venedig, een bootreis over de lagune van Venetie.

update 28.Mai 2008, Eröffnungsfest Bahnhof Chur 23 - 25 Mai 2008

- - §