Strict Standards: mktime(): You should be using the time() function instead in /home_pr5/h/a/habluetzel.com/htdocs/weblog/pivot/modules/module_debug.php on line 95
joanna's weblog - with love from Switzerland

About

This is the archive page for joanna's weblog. Click to go to the frontpage of this site.

Last Comments

Richard Gordon (Ook een ansichtsk…): Nice post, thanks for nic…
Ximaar/Xiwel (Blog): Alles okay? (netblog doet…
sovinco (Prosit Nieuw Jaar…): I was wondering if you ev…
Anjali (Carnaval, vervolg…): I am sure this article ha…
Best essay writin… (Happy New Year!): If you write the article …
best essay writin… (Onderweg!): incredible submits. this …
custom essay writ… (Knippen en plakke…): Nice post, I loved over r…
custom essay writ… (Welcome alledag!): This is an awesome post. …

Calendar

« January 2019
S M T W T F S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Archives

Next Archive Previous Archive

01 Jan - 31 Dec 2011
01 Jan - 31 Dec 2010
01 Jan - 31 Dec 2009
01 Jan - 31 Dec 2008
01 Jan - 31 Dec 2007
01 Jan - 31 Dec 2006
01 Jan - 31 Dec 2005

Nederlandse bloggers worldwide.

Moon.
My Facebook.
Midlifer.
Xinix.
Rene in Zeeland.
Belinda.
di Mario.
Sarjenka.
Jacky.
Tienerdantien.

Carpe Diem.
BertesHier.
d 'Alledaagse.
Gerooide.
Buttercup.
Klapdoos.

Pacopainter.
Bespiegelaar.
Radar.
Rob Hamilton.
René, radio verslaggever.
Harriet.
Wilcootje.
Bloempje.

Marjan.
Klaproos.
Tagrijn.
Sjoukje's Cat's.
Hanny.
Ellebelle.

Sebbo.
Renesmurf.
Actiefront, de oppositie.
Palisa.
Pasula.
de Smurf, een Brabantslogje.
Margriet geniet.
Swissphotography
Photo Global Switzerland

Pivot Forums
Pivot Help

Miscellany

Powered by Pivot - 1.40.5: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

26 February 09 - 10:30Palmare PlayStation Hidradenitis

Playstation veroorzaakt huidziekte.
Videospelen zijn niet goed voor de gezondheid. Artsen hebben een huidziekte ontdekt die veroorzaakt wordt door speelconsolen.


De onderzoekers om Dr. Vincent Piquet van het Uni-ziekenhuis in Geneve beschrijven in de nieuwste uitgave van "British Journal of Dermatology" een geval van een twaalfjarig meisje met een pijnlijke huiduitslag aan haar handen. De zwellingen waren vier weken voor het ziekenhuisbezoek opgetreden. Het handelde zich om grote huidverdikkingen (bobbels).

Om de oorzaak te vinden was niet makkelijk. Tenslotte vondt men eruit dat het krampachtige houden van de joystick en dat drukken van de toetsen in de handvlakte van het meisje kleine kwetsingen veroorzaakte. De artsen verschreven het meisje playstation-verbod en na tien dagen was de pijn weg.
De wetenschappers willen nu dit lijden in toekomst "Palmare PlayStation Hidradenitis" noemen.

Wat men niet alles oplopen kan :-D

With love from Switzerland

- presse - seven comments / No trackback - §

24 November 08 - 09:25Pomegranate NS08, mobieltje.

Een mobieltje wat een bakkie leut maken kan? Als je het niet gelooft bekijk maar eens de video. Eindelijk een mobieltje die alles kan?


Een superlative reclamegag was het, daadwerkelijk hebben -sinds de bovenstaande video de 30.September op het net gestelt werd-  zegge en schrijven, 330 000 bezoekers de video aangeklikt. ;-)

Met een knipoogje vanuit Switzerland

- presse - eleven comments / No trackback - §

24 September 08 - 18:01Samenleving!

Hebben jullie dat ook gelezen? In Bern / Switzerland zal het een "huis voor alle religionen" geven. Gebedsruimten, verkoopvlaktes etc. zal het ook geven. ;-)
Buddhisten, Moslime, Christen, Hindoe's en Joden kunnen daar vrolijk onder een dak hun geloof  nagaan. Als men er van af ziet dat ons land als allerlaatste een verder leegstaande kerk nodig heeft, kan men dit project toch wel als vooruitstrevend aanzien.

Maar zolang een vredelievend samenzijn alle geloofsrichtingen op onze planeet schijnbaar niet mogelijk is zonder dat men elkaar het leven zuur maakt, is wel een beetje twijfel aangezegt. Of dat met de vrede, vreugde, eierkoeken bakken, in zo'n huis functioneert? Bemerke, dat met het bakken in de vastentijd het al wat moeilijk kan worden! ;-) Precies zo goed kan men een paar tijger, giftslangen en crocodillen in een haaivis revier smijten en dan afwachten wat er gebeurt.

Prompt zijn dan ook de eerste problemen opgedoken. De hindoes komen met hun processiekast niet onder een brug door die op de weg ligt naar het huis, en die niet zo geruisarme cerimonien kunnen de stille gebeden van de moslims storen. Als men bedenkt, dat "Koran" overzet "luid spreken heet" niet helemaal na te voltrekken.

Als practisch denkende huisvrouw, een voorslag voor dat "Huis der Religionen" een conflict oplossing alla waskeuken principe, en dat gaat dan zo: De joden laat men op zaterdag in het gebouw, op zondag de christen, maandags de boedisten etc. tot vrijdag laten wij het huis vrij voor de atheisten. En in het geval dat geen geld meer in de kassa is, workshops zijn in trend: een nirwana-workshop waar men gebedsmolen knutselt en zijn karma iets goeds doet is ook een idee. :-D
Naja, ik wens het project veel geluk en wil voorbuigend Ernst Ferstl zitieren; Gelovige die geen humor hebben, geloven ook niet.

Ouelle: Rosita Dietrich, Columne Buender Woche 24.09.08

With love from Switzerland

- presse - eight comments / No trackback - §

05 August 08 - 13:14Ruzie om een worstje!

Opademen in Prag en Bratislava, een worstje zorgde de laatste paar maanden voor veel opheffing.

Wat zich voor de buitenstaander als een mop aanhoort is in Tschechie en de Slowakij een zaak die zeer ernst genomen werd.
Spekworstjes, in de landesspraak Speckacky genoemd, behoren tot de culinarische lekkernijen in beide landen, ook als niet iedereen dat navoltrekken kan. ;-) Die korte dikke worstjes druipen van vet, zich volmorsen is gegaranteert, hun smaak is ongewoonlijk, het beste zijn ze te genieten als een verdronken / verzopen worstje, ingelegt in een zuur-scherpe lake met uien en scherpe paprika. Als zulke met de naam Utopenci worden die nog graag bij bier serveert.

Nu wilde de Slowaken achter de rug van hun buren, de naam van hun nationale worstje in Brussel beschermen laten. Dat had tot volgen gehad dat de Tschechen hun worstjes na Slowakisch rezept hadden moeten produceren of gedwongen waren een nieuwe naam voor hun worstjes te bedenken. De Tschechische worstmaker gingen op de barricade, bombardeerde hun landbouwministerie met de vordering die Slowaken te laten zien wie aan het langere einde van de worst zit. Praag dreigde Brussel een veto aan.

Nu zijn de beide partijen zich einig geworden, de naam "Speckacky" blijft in Tschechie evenzo de Jagersalami, de Slowakij behoud zijn "Zipser" en de de Liptauer Salami.

Alles heeft een einde alleen de worst heeft er twee. :-)

With love from Switzerland.

- presse - eight comments / No trackback - §

17 May 08 - 07:29Incest in Oostenrijk!

Tekening van de kinder van Elisabeth

Precies 22 dagen zit nu Josef Fritzl in het oostenrijkse St.Pölten in de onderzoekingsgevangenis. Hij is ondergebracht in een afgeschot gedeelte van het justitiegebouw in een tweepersoons cel met televisie en een raam dat uitziet op het gevangenishof. Zonlicht straalt naar binnen.

Het zijn paradies verhoudingen in vergelijk tot de kelder in zijn eigen Amstetter huis waar hij 24 jaar lang zijn dochter als een slavin, zonder daglicht en met schimmelpaddestoelen contamineerte lucht gevangen hield.

Hij verkrachte zijn dochter meermaals en maakte met haar zeven kinder!!!!! Zijn geschonden dochter en haar kinderen leven sind 22 dagen in het landesklinikum Mauren in vrijheid. Daar worden zij van een 15.man sterk team verzorgt. Clinic arts Berthold Kepplinger: <<Elisabeth Fritzl is een bewonderbare sterke vrouw<<

Vader Fritzl komt daartegen zwaar met de gevangenis-alledag klaar. Uit angst, dat andere gevangene hem wat aandoen, heeft hij niet de moed om een hofgang te maken. Dan klaagt hij, hij voelt zich isoleert en zou zo graag bezoek hebben van zijn familie!!!

Het laatste rechtsbesluit: half mei 2008, de onderzoekingsoponthoud word een maand verlangert, het plicht-termin duurde precies 15 minuten. Dus voor incestdader Fritzl wordt het een volgende bezoekloose maand. 

Hoe voelt zich regen aan? 

Christoph Herbst is een van de weinige mensen, die contact heeft met Elisabeth Fritzl en haar kinderen die ongelovelijks meegemaakt heeft, Christoph Herbst is haar advocaat, hij bezoekt zijn mandantin regelmatig en kent hun wensen. Zo wou Felix, het jongste kind, zo graag regen voelen. 

De media  
Gelooft men de media dan vervalt Oostenrijk toenemend, net als voor jaren Belgie, als een land van kinderschander en criminelen. Na Natascha Kampusch, met in de media niet zeer objectieve kommentare, heet het nu op eenmaal "typisch Oostenrijk". Tsja die media was ook maal beter!

Een prettig weekend and with love from Switzerland.

- presse - nine comments / No trackback - §

03 March 08 - 09:02Mazelen in opmars!

Masern

Chocolade, uurwerken, kaas - en mazelen. Zo kan de lijst van de beroemdste export-artikelen vanuit Zwitserland na de voetbal-EM er uitzien.
Zwitserland word als oorsprongsland voor mazelen epidemie's in Duitsland, Engeland, Denemark en in de US indentificeert!

Toenemende touristenstromen, grote mensenverzamelingen als ook, de niet te controleren mazelenverbreiding verhogen het risico dat  de reisende het in hun eigen land exporteren.
Dat is geen probleem als daar de bevolking met 95% ingeent is. ligt het eronder kan een epidemie optreden.

Sinds jaarbegin zijn in Zwitserland al 430 mazelenpatienten registreert ! In 2007 waren het in geheel 1081 personen in Zwitserland. Sterk betroffen zijn in dit jaar de Kantone Basel-Land, Solothurn en Basel-Stadt.

Vele ouders laten hun kinder niet meer inenten daar men denkt dat het doormaken van de kinderziekte het inmumsysteem doet sterken. Dat klopt niet helemaal, evenzo dat het autismus kan uitlossen.  Bedenken is er ook tegen de  combinatie-inenting MRU  ( mazelen, roodvonk, de bof.) Schijnbaar kunnen wij in de industrielanden ons deze luxus veroorloven!

In de derde wereld en Azie sterven duizende van mensen elk jaar aan mazelen omdat zij helaas een inenting niet kunnen betalen.

Heb jij je kind laten inenten? Ben jezelf ingeent? En voor wat?

With love from Switzerland

- presse - eleven comments / one trackback - §

16 January 08 - 10:27De Age-Explorer.

Age Explorer.

click on image

Hoe voelt het zich aan als men oud is?
Wie de "Age Explorer" benut/aantrekt wordt in een korte tijd in de senioren-aerea katapulteert en kan daarmee aan zijn eigen lijf ondervinden hoe het zich aanvoelt een oudere mens te zijn.
Met dit projekt zijn vooral de producten-ontwikkelaars aangesproken die met makkelijke bedienende dagelijkse gebruiksartikelen, goed te openen verpakkingen en klantenvriendelijke winkels, de basis voor een betere senioren-klantenservice kunnen vastleggen.
Senioren hebben een andere kleurwaarneming en een ingeengtes blikveld, rond 30% zijn hoorbehindert. Athrose en rheuma behinderen de bewegingsvrijheid, de reacties zijn langzamer. Kracht en vingervlugheid laten na.
Om  de meestal jonge producten ontwikkelaars een kijkje te laten nemen in de ervaringswereld van oudere mensen creerde het team Meyer-Hentschel de Age Explorer, een soort wereldruimtepak die de typische ouderbedingte gebreken simuleert.
Een communicationsontwikkelaar van onze Post-Finance die het pak uitprobeerde formuleerde het zo:
Het was een echte shock, ik kon mij echt niet voorstellen wat voor een beperkingen het ouder worden met zich brengt.
De koopkracht van de senioren neemt sterk toe, maar als de afloopdatum slecht leesbaar is of de mostertpot zich niet openen laat, de afstandsbediening te kleine knopjes heeft, wordt het product niet gekocht van de senioren en dat is niet de bedoeling toch? :-D

With love from Switzerland

- presse - six comments / No trackback - §

08 January 08 - 09:31Vuilniscrise in Neapel!


Italie presenteert zich in de laatste paar weken van 2007 en de eerste week van het nieuwe jaar wat zijn bewoner altijd proberen te vermijden: "een figuraccia" , een miserabele figuur. Schrik laat na...en dat nog wel in de internationale presse. De Italianen zijn veronzekert.

Oorzaken zijn ten laatste de afvalchaos rond om Napels. Het is - naast de sinds jaren samenbrekende vlieggezelschap Alitalia - het meest in het oog vallende symbool voor het totale politieke verzaken van een regeringssysteem. Het land is niet in staat zijn burgers het elementaire recht te garanderen, niet in hun eigen vuil te verstikken.

Er zijn meerdere oorzaken voor dit disaster. De -niet voor mijn deur- mentataliteit van de Italiaanse gezelschap, de welbekende irrationale angst voor moderne groottechnologien zoals men de vuilnisverbrandingtechnologie bekijkt, de organiseerte kriminaliteit en de zwakke regering in Rome. De Italianen lijden bovendien onder een record verdachtige hoge belasting, en de napolitaner betalen horrende kosten voor de afval-entzorging.
Men houd het niet voor mogelijk dat zulke toestanden in een van de eerste  EU landen mogelijk zou zijn, maar in Italie is het zo.

With love from Switzerland

- presse - eight comments / No trackback - §

Linkdump