Strict Standards: mktime(): You should be using the time() function instead in /home_pr1/h/a/habluetzel.com/htdocs/weblog/pivot/modules/module_debug.php on line 95
joanna's weblog - with love from Switzerland

About

This is the archive page for joanna's weblog. Click to go to the frontpage of this site.

Last Comments

Richard Gordon (Ook een ansichtsk…): Nice post, thanks for nic…
Ximaar/Xiwel (Blog): Alles okay? (netblog doet…
sovinco (Prosit Nieuw Jaar…): I was wondering if you ev…
Anjali (Carnaval, vervolg…): I am sure this article ha…
Best essay writin… (Happy New Year!): If you write the article …
best essay writin… (Onderweg!): incredible submits. this …
custom essay writ… (Knippen en plakke…): Nice post, I loved over r…
custom essay writ… (Welcome alledag!): This is an awesome post. …

Calendar

« January 2021
S M T W T F S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Archives

Next Archive Previous Archive

01 Jan - 31 Dec 2011
01 Jan - 31 Dec 2010
01 Jan - 31 Dec 2009
01 Jan - 31 Dec 2008
01 Jan - 31 Dec 2007
01 Jan - 31 Dec 2006
01 Jan - 31 Dec 2005

Nederlandse bloggers worldwide.

Moon.
My Facebook.
Midlifer.
Xinix.
Rene in Zeeland.
Belinda.
di Mario.
Sarjenka.
Jacky.
Tienerdantien.

Carpe Diem.
BertesHier.
d 'Alledaagse.
Gerooide.
Buttercup.
Klapdoos.

Pacopainter.
Bespiegelaar.
Radar.
Rob Hamilton.
René, radio verslaggever.
Harriet.
Wilcootje.
Bloempje.

Marjan.
Klaproos.
Tagrijn.
Sjoukje's Cat's.
Hanny.
Ellebelle.

Sebbo.
Renesmurf.
Actiefront, de oppositie.
Palisa.
Pasula.
de Smurf, een Brabantslogje.
Margriet geniet.
Swissphotography
Photo Global Switzerland

Pivot Forums
Pivot Help

Miscellany

Powered by Pivot - 1.40.5: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

28 May 09 - 20:57de zwitserse fiets!

De zwiterse fiets heeft zo zijn eigenheid, niet dat die er anders uitziet als een hollandse fiets maar wat het verschil is in vergelijk, onze draadezel bezit een fietsnummer die elk jaar weer tegen een prijs van ca. 6.50 franken obligaat vernieuwd moet worden. In 1890 de eerste keer ingevoerd, en van een ijzer -alu -plaatje tot een plakkertje degradeert die op elke zwitser fiets behoort te zijn, als niet krijgt de houder een boete van 40.- frankli.  Ingesloten is een ongeval verzekering dat wel. Maar helaas diefstal zit er niet bij...... maar is wel geldig voor heel Europa. 


Nu loopt in het parlement de discussie om deze fietsnummers af te schaffen, voor wat zijn die nuttig was de vraag van een parlemetarier. (antwoord Joanna, misschien om de kassa van de kantonen te vullen?) Nu heeft onze zwitserse regering altijd al een beetje problemen gehad met reformen, dat zoiets 120 jaar daarna gebeuren moet is ook niet iets om zich een medaille op de borst te steken. :-D
Ik ben echt benieuwd of dat daadwerkelijk erdoor komt!


With love from Switzerland.

- presse - two comments / No trackback - §

25 May 09 - 09:39Voetbal en hooligans!

Voetbal, hooligans, randaleerer. Switzerland heeft er langzaam genoeg van. Wat daar tegen te doen is, blijft een goede vraag. Onze sportminister heeft de oplossing: aan de pranger met ze en wel in het internet, een virtuelle pranger zal het worden, weg van de anonymiteit. Tsja, dat wordt een echte logistik opgave voor onze regering ;-) 

 

Nu ziet niemand graag zijn konterfei als randaleerer op het net dat wel, is niet goed voor zijn image en als zijn werkgever dat ook nog meekrijgt is het adieu job, denk ik maar. Ik stel mij dat zo voor, een flash-homepage met vele foto's van die vandalen waarbij men net als in de middeleeuwen de personen met bedorven eier, tomaten en andere afval bewerpen kan. In ieder geval zijn zeker op zo'n site, veel bezoekers garantiert.:-D

Logisch wordt er nu al protesteert maar ongewoonlijke situatie's verlangen ongewoonlijke maatregelen dat vindt ook onze sportminister. Ik ben benieuwd.

With love from Switzerland

- presse - six comments / No trackback - §

17 April 09 - 12:12Beda Stadler!

Wij moeten de 17. Mei stemmen, en het is brisant. Voor het volk weiniger brisant als voor de politiker. ;-)

De alternatieve medizijn........ zal daar de ziekteverzekering voor moeten betalen ja of nee?
Ik zeg dus ja....want wij zijn een vrijes volk die volwassen genoeg is om dat intus te nemen wat hij meent dat hem goed doet. Met chemie volstoppen? Ohja, dat doet alleen de Farmahersteller goed, die maken elk jaar weer millioenen winst, want niet iedereen kan de alternatieve medicijn uit zijn eigen zak betalen. Waar zijn wij dan?

Een pressebericht die ik vandaag las was wel het toppunt, een interview met de Immunologe  Beda Stadler.
Kort samengevat, de alternatieve medizijn is alles humbug (niks waard) b.v homeopathie, de chinesische medizijn. Dat laatste vindt ik wel zeer arrogant. Wie is hij... te kunnen een oordeel vellen over een wetenschap die zich sinds tausende van jaren etableert heeft?  Naja ik citeer niet was mij nog op mijn maag gelegen is.  Een provacateur eerste klas, ergens een arme mens die alleen zo, zich op een hoofdpagina van een krant smokkelen kan. Een echtes A.....loch!

En ook een faux-pas van onze regionale krant.

With love from Switzerland

- presse - five comments / No trackback - §

06 April 09 - 11:35Aardbeven in Italie

Vanmorgen om ca. 3.30 werd Italie getroffen van een zwaar aardbeven. (5.8 op de richterscala)  Klik op foto voor meer info's. Video's en images.

Rai Uno, laatste berichten

- presse - four comments / No trackback - §

20 March 09 - 06:57Oordeel uitgesproken in Fritzl proces.

Gisteren is een oordeel uitgesproken in het proces ven Josef Fritzl.

In alle aanklagenpunten schuldig bevonden. De 73-jarige werd de gevangenis niet meer levend verlaten. 

Meer in de Krone Zeitung

- presse - one comment / No trackback - §

17 March 09 - 08:51Proces Fritzl, vervolg

Vol toerekenbaar is mijnheer Fritzl, na de eerste procesdag heeft hij logischerwijs van de vijf aanklagenpunten drie toegegeven, Van moord en slaverij wil hij niets weten, die brengen hem namelijk levenslang, berouwen doet hij niets.

Kan de aanklager geen overtuigende bewijzen voor de dood van de zuigling op tafel leggen kan het zijn dat Fritzl "maar" 15 jaar opgebromt krijgt. Het laatste woord hebben de gezworenen.

Dan nog dit: de presse is uitgesloten, wat bij zulke zware incestverbreken  de normaalval is om de slachtoffers te beschermen, het gerecht censureert massief alsof het gerecht meer aan het image van de oostenrijkse staat denkt als aan de slachtoffers. Men deed er goed aan de afloop van dit proces het oostenrijkse volk nader te brengen. Dat noemt men een sociale verantwoording.

17. Maart. by Joanna

- presse - four comments / No trackback - §

16 March 09 - 08:45Het proces Fritzl!


Vandaag begint in St. Pölten / Niederöstereich het jaarhonderd proces verso de  73-jarige Josef Fritzl, aangeklaagt voor incest in Amstetten.
De media interesse is groot, voor vele bewoner uit St. Pölten te groot, men verdrukt zich of men heeft dove oren.

De aanklage:
Moord: Fritzl zal de dood een incestieus geboren zuigling in koop genomen te hebben door geen medische hulpverlening.
Slavenhandel: als eerste maal, sinds vele jaren, word iemand in oostenrijk aangeklaagt voor deze strafdaad.
Fritzl heeft, zo de aanklage, zijn dochter Elisabeth 24 jaren lang in een kelderruimte gevangen gehouden en in "volstandige" afhangigheid gebracht, sexueele diensten verlangt en haar als zijn eigendom gezien.
Verkrachting: Fritzl heeft zijn dochter regelmatig tot bijslaap gedwongen.
Vrijheidsberoving: Fritzl heeft zijn familieleden " door insluiten in een vochtige kelder in zijn huis" wederrechtelijk gevangen gehouden.
Bloedschande: Fritzl heeft zeven kinderen met zijn dochter verwekt.
Gezamelijk staan voor deze aanklagepunten tot 60 jaren vrijheidsstraf, dus levend komt de 73-jarige niet meer uit de gevangenis.

Autoritair en katholiek.
Josef Fritzl: een monster, een afschuwelijk wezen dat met ons niets maar dat ook niets gemeenschappelijk heeft. 
Oostenrijk ziet in Josef Fritzl een gezelschappelijke vergissing, maar die aanzicht is een dwaling want de waarheid is veel erger en schemert af en toe door: Josef Fritzl is niet een tegenbeeld tot de gezelschappelijke normaliteit in dit land maar een extreme toespitsing die de meeste oostenrijker vertrouwd is. Het is de autoritaire, katholieke, patriarchale kernfamilie, zoals die op het land en in de kleinsteden vandaag nog als de norm geldig is.

Youtube video van het procesbegin.  De verhandeling is niet openbaar!

- presse - seven comments / No trackback - §

11 March 09 - 10:57Lucie!

Na Lucies dood word de roep luid na een nationaal ontvoerings-alarmsysteem.

Lucie


De facten: Lucie een 16-jarige teenager uit Freiburg was werkzaam als au pair in de omgeving van Zürich. Nadat het meisje na een bezoek aan Zürich s'avonds niet meer opdaagde bij haar gastfamilie gaven de gastouders bij de politie een vermistmelding op.  Ook na drie dagen bleef de jonge vrouw spoorloos verdwenen, men vreesde het ergste. Eerste sporen gaf haar mobieltje die localiseert werd in Baden. Na een registreerte aanroep op dit mobieltje ging dan alles zeer snel, de aanroeper werd verhoort  en het stelde zich eruit dat de aanroep direct tot de dader in Rieden voerde.  Lucie werd gevonden in de dakwoning van Dani.H, dood. Het perverse van de hele zaak, De 25-jarige  Dani.H  was geen onbekende bij de politie daar hij in 2004 veroordeelt was tot vier jaar gevangenis voor verzochte doodslag in een vergelijkbare val. Ook een jonge vrouw.

Eerst einde 2008 kwam hij op vrije voet, viel weer terug in zijn drugconsuum (cocain) wat zijn werkgever de bewaringshelper ook mededeelde, ingegrepen werd niet.

De geweldzame dood van de 16-jarige Lucie brengt het thema van een nationale ontvoeringsalarm weer op het politische parket. Maar de planning van zo'n systeem komt helaas heel langzaam voorwaarts.
Geweldverbreken zoals die van Lucie in de toekomst te verhinderen is het doel. Komt het tot een ontvoering moet men zo snel als mogelijk handelen dan in zulke ontvoeringen waarbij het slachtoffer gedood wordt geschied dat meestal binnen 24 uur. Vandaag gaat het in zulke situationen gewoon te langzaam.

In Frankrijk is zo'n systeem sinds twee jaar al met goed gevolg omgezet.

- presse - six comments / No trackback - §

Linkdump