Strict Standards: mktime(): You should be using the time() function instead in /home_pr1/h/a/habluetzel.com/htdocs/weblog/pivot/modules/module_debug.php on line 95
joanna's weblog - with love from Switzerland

About

This is the archive page for joanna's weblog. Click to go to the frontpage of this site.

Last Comments

Richard Gordon (Ook een ansichtsk…): Nice post, thanks for nic…
Ximaar/Xiwel (Blog): Alles okay? (netblog doet…
sovinco (Prosit Nieuw Jaar…): I was wondering if you ev…
Anjali (Carnaval, vervolg…): I am sure this article ha…
Best essay writin… (Happy New Year!): If you write the article …
best essay writin… (Onderweg!): incredible submits. this …
custom essay writ… (Knippen en plakke…): Nice post, I loved over r…
custom essay writ… (Welcome alledag!): This is an awesome post. …

Calendar

« May 2022
S M T W T F S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Archives

Next Archive

01 Jan - 31 Dec 2011
01 Jan - 31 Dec 2010
01 Jan - 31 Dec 2009
01 Jan - 31 Dec 2008
01 Jan - 31 Dec 2007
01 Jan - 31 Dec 2006
01 Jan - 31 Dec 2005

Nederlandse bloggers worldwide.

Moon.
My Facebook.
Midlifer.
Xinix.
Rene in Zeeland.
Belinda.
di Mario.
Sarjenka.
Jacky.
Tienerdantien.

Carpe Diem.
BertesHier.
d 'Alledaagse.
Gerooide.
Buttercup.
Klapdoos.

Pacopainter.
Bespiegelaar.
Radar.
Rob Hamilton.
René, radio verslaggever.
Harriet.
Wilcootje.
Bloempje.

Marjan.
Klaproos.
Tagrijn.
Sjoukje's Cat's.
Hanny.
Ellebelle.

Sebbo.
Renesmurf.
Actiefront, de oppositie.
Palisa.
Pasula.
de Smurf, een Brabantslogje.
Margriet geniet.
Swissphotography
Photo Global Switzerland

Pivot Forums
Pivot Help

Miscellany

Powered by Pivot - 1.40.5: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

29 August 09 - 22:16Spreuk!

Wie met de kudde meeloopt ziet alleen maar een achterwerk ;-)

Een prettig weekend webbies, with love from Switzerland.

- weetjedat - six comments / No trackback - §

31 July 09 - 22:55Simply your life.

Ruim je leven op. #1


Vele mensen hebben veel meer dingen rondom zich als zij eigenlijk beweldigen kunnen. Misschien hoor je daar ook bij.

Rommel doet remmen.
Dikwijls zijn opbewaarde dingen verbonden met herinneringen en houden je zo aan het verleden vast.
Raadslag: doe dankbaar denken aan de mensen die met deze tegenstanden verbonden zijn. Bewaar per persoon een bijzonder mooi of waardevol herinneringsstuk op en geef de rest weg. De herinnering aan tante Grietje wordt waardevoller als U haar met een mooie parelketting verbind als met een grote kast met een ouderwets servies.
Rommel kan overgewicht veroorzaken.
Onderzoekingen in Grootbritanie hebben vastgestelt: mensen met veel rommel in huis leiden meestal ook aan overgewicht. Lichaamsvet en materielle schatten dienen de zelfbescherming. Overgewicht heeft altijd te doen met een emotionale "verstopping" : Zo wie men de gevoelens niet loslaten kan houdt ook ons lichaam de stofwissel terug en stelt om op, "verzamelen"
Raadslag : begin met een dieet voor uw verstopte woning, is dikwijls een stuk makkelijker als een dieet voor het lichaam.
Onorde = opschuiveritis.
Een samenhang bestaat ook tussen chaos in uw directe omgeving en uw motivatie om te werken. Rommel kost energie en verhinderd concentratie.
Raadslag : ruim als eerste uw werkplaats op. Uw schrijftafel is een spiegelbeeld van de hersens : wat op de schrijftafel ligt heeft men ook in z'n hoofd. Een opgeruimde tafel is een ordelijke geest.
Volle vloeren kosten geld.
Een verbazingwekkende samenhang  ook tussen de vrije vlakken op de bodem en de geldzorgen van personen. Schijnbaar heeft "welstand"  iets met de stavlakte in uw woning te doen.
Raadslag : Stapel niets naast kasten, onder meubel, onder het bed enz.

Extra-tip :  Veroorzaak ook geen rommel in uw vriendenkring. Denk aan dit thema "onnodige dingen" ook maar eens andersom. 

With love from Switzerland

- weetjedat - five comments / No trackback - §

01 June 09 - 12:45Niets te verbergen!

Als men zo in Holland door de straten slentert valt er voor een buitenlander vooral een ding op. Men kan overal in de woonkamers kijken, daar de meesten huizen gelijkvloers gebouwd zijn en bovendien de Hollanders het niet zo hebben met gordijnen voor hun ramen. Uitleggend wordt dan vaak het verhaal vertelt over de gordijnenbelasting. Om die niet hoeven te betalen zetten de Nederlanders zich de inkijk door hun buren  uit. Of dat klopt?

Om geldbronnen te openen zijn tot nu toe regeringen altijd heel creatief geweest. Vroeger gaf het in verschillende landen in Europa een zogenaamde venster belasting. De belastinginspecteuren waren onderweg en telde van elk huis de venster.

In Nederland had je van 1821 tot 1896 een zogenaamde persoonlijke belasting. Men moest belasting betalen voor, meubilair, diener, paarden en de waarde van het huis en....... voor het aantal venster. In kleine gemeentes kostete een venster 40 cent, in grotere gemeentes 1.10 gulden per jaar. Over gordijnen was niets vermerkt. ;-)

Dat de Hollander quasi in een etalage leven kan misschien aan het Calvinisme liggen die in Holland nog veel verspreid is.
Wie een rechtschapen leven voert zonder luxe en uitspattingen, heeft niets te verbergen, en moet dus ook geen gordijnen voor zijn ramen hangen.
 
God schiep het licht en de duivel de gordijnen, :-D is een oud gezegde.

With love from Switzerland

- weetjedat - nine comments / No trackback - §

01 May 09 - 23:01The Mimic Octopus

Ontdekking....een inktvis die zich in verschillende rollen presenteert, of als zeeslang, zeetong, een zeester zelfs als een zeeslak. Er is toch nog veel te ontdekken.  

Een prettig weekend webbies, with love from Switzerland.

- weetjedat - seven comments / No trackback - §

06 February 09 - 09:05Titanus Giganteus / Riesenbock

De titel zegt het al, dat is een kever die de grootste van de wereld is. Met een lengte van 14 cm - 20 cm niet een beestje wat je als blinde passagier in je koffer ontdekken wil ;-)

Toch heeft het een reizigster uit Geneve bij haar terugkomst vanuit zuid-amerika zo meegemaakt, het zal je gebeuren als je op eenmaal bij je koffer uitpakken in zo'n gigant grijpt, brrrrr.

Om een beetje een indruk te krijgen hoe groot dat beest is.... hieronder een youtube video :-D  With love from Switzerland

 
 
 

- weetjedat - eleven comments / No trackback - §

07 July 08 - 12:57Medicijn uit de natuur!

Uien behoren tot de familie van de Alliumgewassen. De medicinale en culinaire eigenschappen van de ui waren al in de oudheid bekend. Ui bevat zwavelhoudende etherische oliën die helpen bij het verteren van eiwitrijke en vette gerechten. Daarnaast bevatten ze suiker waardoor ze zoet smaken als we ze bereiden.

Uien en knoflook staan bekend om hun medicinale werking. Ze bezitten een antibacteriële werking, hebben effect op bepaalde schimmels en hebben een preventieve werking tegen virusinfecties.

Nu tot de vraag van Tagrijn, hoe gaat dat met het uienzakje?
Bij oorpijn:
Men neemt een klein uitje en hakt hem klein, vul het in netelzakje.  Een zakdoek doet het ook. Kook het zakje voor twee minuten in kokend water, een beetje afkoelen (men wil ja geen verbrande oren hebben toch?) moet  nog warm zijn.
Een uur op het pijnlijke oor leggen, fixeeren met een wollen muts. Aanwenden tot de pijn verdwenen is,  het funkioneert daadwerkelijk.
In onze keuken hebben wij vele kruidjes die wij dagelijks gebruiken en waarvan het weten om de heilende werking totaal verloren gegaan zijn. Het moet ja niet altijd chemie zijn.
Mijn hoesten heb ik weggekregen met Thymianolie, een druppeltje op een halve liter water en 2x geinhaleert voor 10 minuten.
Urs is nog thuis en nog niet helemaal gezond maar ik ben weer vol op de dam.

Een prettig weekbegin webbies, with love from Switzerland.

- weetjedat - three comments / No trackback - §

26 April 08 - 13:03Echt waar!

meer info! click here.


Deur open, vuile waar invullen, deur dicht, programma kiezen en voorwaarts gaat het. Het hoort zich aan als de wekelijkse wasdag, gewassen wordt alleen, inplaats van sokken en t-shirts, woefwoefs en miaumiau's.

Zo goed het zich ook aanhoort, een bad blijft een bad en een echte vierbener heeft daar matig plezier eraan.
Heb je ook eens je hond willen in het bad doen? Als ja, dan weet je hoe het dan gaat, de badkamer is van boven tot onder zeiknat en zelf ziet men dan eruit alsof men met zijn kleren onder de douche gestaan heeft. :-D

Slimme Spanjaarden hebben nu voor dit probleem een oplossing gevonden, de zogenaamde Washmatic-Kan. In deze huisdier-wasmachine worden honden en katten met talrijke sproeiers door een oplossing uit water, shampoo en antivlooimiddel ingezeept. Na een korte inwerking word nagespoelt met schoon water, dan twee minuten pause zodat het beestje zich schudden kan. Dan wordt Fifi & Co gedroogt door drie automatische haardrogers.

Gewassen en gedroogt wordt bij een temperatuur tussen 35 en 37°. En als de vierbeners niet al te groot zijn kan men ook op eenmaal een dubbel aantal erin doen. ;-)
Gedacht is de Washmatic-Kan niet voor het privégebruik maar voor hondensalons en dierenartsen.

Een prettig weekend, with love from Switzerland

- weetjedat - fourteen comments / No trackback - §

29 March 08 - 13:42Kauwgummi!

Kauwgummi is een stuk cultuurgeschiedenis. 5500 jaar oud was het stuk berkenhars die archäelogen verleden jaar in Finland gevonden hebben. Afdrukken van tanden bewezen dat de mens toen al berkenhars als kauwgummi benut heeft.

4000-3500 v Chr. Berkenhars wordt als kleefstof ingezet voor aardewerk en peilspitsen. Archäologen vermoeden dat de mensen toen ook de antibacteriele werking van het hars bekend was en het bij tandonstekingen kauwten.

50 v Chr. De Grieken kauwen het hars van de wilde pistazie (mastixboom)

1500 Spaanse veroverer zien dat de Maya's gummi uit het sap van de Sapotillboom kauwen.

1600 Kolonisten uit Europa overnemen het gummikauwen van Amerika's oerinwoners.

1848 John Curtis brengt in Maine (USA) de eerste kauwgummi op de markt, ingredient sparrenhars.

1860 De mexicaanse generaal Antonio Lopez de Santa Anna wil de Amerikaner Sapotillensap voor die gummiproductie verkopen. 

1869 William Semple, een tandarts uit Ohio verkrijgt het eerste patent voor een kauwgummi productie.

1891 William Wrighly, Jr., geeft tot elk pakje bakpoeder wat hij verkoopt, twee pakjes kauwgummi. Zeer snel is deze toegave gevraagder. Met de gummikauwende tweelingen, de doublemint-twins, volgt een groot reclame succes.

1928 Walter Diemar ontdekt toevallig de Bubble Gum, een kauwgummi die men opblasen kan. met levensmiddelkleur kleurt hij hem rosa.

1941-1945 US soldaten krijgen Bubble Gum in hun noodration. Ze blasen rosa ballonnetjes in Paris net als op de Phillipinnen. De hele wereld wil kauwgummi.

Na 1950 De eerste suikervrije kauwgummi komt.

1996 Nicotienkauwgummi  wordt de eerste maal in de vrije verkoop lanciert als hulpmiddel om van het roken af te komen.

2007 De eerste wateroplosbare kaugummi wordt ontwikkelt en uitgeprobeert, zal zich makkelijk verwijderen laten van kleiding en straten.

Quelle: National Geographic. Bilder: Timo Heikkala Oy (berkenhars); Jeanne Modderman.

Een prettig weekend webbies, with love from Switzerland.

- weetjedat - six comments / No trackback - §

Linkdump

05 05 07 14:00Fotografie

 

My online Fotoalbum

update 25. Nov.2009 English in Chester

update 27.09.2008 Schlagerfestival in Chur 2008

update 19.May 2008 Venedig, een bootreis over de lagune van Venetie.

update 28.Mai 2008, Eröffnungsfest Bahnhof Chur 23 - 25 Mai 2008

- - §