Strict Standards: mktime(): You should be using the time() function instead in /home_pr1/h/a/habluetzel.com/htdocs/weblog/pivot/modules/module_debug.php on line 95
joanna's weblog - with love from Switzerland

About

This is the archive page for joanna's weblog. Click to go to the frontpage of this site.

Last Comments

Richard Gordon (Ook een ansichtsk…): Nice post, thanks for nic…
Ximaar/Xiwel (Blog): Alles okay? (netblog doet…
sovinco (Prosit Nieuw Jaar…): I was wondering if you ev…
Anjali (Carnaval, vervolg…): I am sure this article ha…
Best essay writin… (Happy New Year!): If you write the article …
best essay writin… (Onderweg!): incredible submits. this …
custom essay writ… (Knippen en plakke…): Nice post, I loved over r…
custom essay writ… (Welcome alledag!): This is an awesome post. …

Calendar

« April 2022 »
S M T W T F S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Archives

Next Archive

01 Jan - 31 Dec 2011
01 Jan - 31 Dec 2010
01 Jan - 31 Dec 2009
01 Jan - 31 Dec 2008
01 Jan - 31 Dec 2007
01 Jan - 31 Dec 2006
01 Jan - 31 Dec 2005

Nederlandse bloggers worldwide.

Moon.
My Facebook.
Midlifer.
Xinix.
Rene in Zeeland.
Belinda.
di Mario.
Sarjenka.
Jacky.
Tienerdantien.

Carpe Diem.
BertesHier.
d 'Alledaagse.
Gerooide.
Buttercup.
Klapdoos.

Pacopainter.
Bespiegelaar.
Radar.
Rob Hamilton.
René, radio verslaggever.
Harriet.
Wilcootje.
Bloempje.

Marjan.
Klaproos.
Tagrijn.
Sjoukje's Cat's.
Hanny.
Ellebelle.

Sebbo.
Renesmurf.
Actiefront, de oppositie.
Palisa.
Pasula.
de Smurf, een Brabantslogje.
Margriet geniet.
Swissphotography
Photo Global Switzerland

Pivot Forums
Pivot Help

Miscellany

Powered by Pivot - 1.40.5: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

09 November 10 - 13:58Family visit!

Weer terug van weggeweest, ook als wij hier al veel sneeuw op de bergen hebben is de temperatuur hier in Zwitserland een stuk aangenamer als in Den Helder (NH) Eigenlijk had ik willen op het strand een paar fotootjes maken maar met dat rillige weer zag ik het dan niet meer zo zitten. Van Zondag op de Maandag had het zelfs gevroren!

Toch was het hardstikke gezellig, en als je elkaar niet zoveel ziet heb je veel bij te praten, het is niet hetzelfde als e-mails of met de telefoon. Met het gevolg dat ik maandag in het vliegtuig zat met een schorre stem. Dan kwam er ook nog bij dat in het huis van onze dochter de verwarming om een of andere reden niet meer 100 % liep, ik had mijn warme sweatshirt ook nog vergeten maar dochtertje had genoeg in haar klerenkast liggen hoor. Urs en de katten waren weer blij als blik toen zij mij weer zagen.

Lekkere viskruiden en boerenkoolstamppot meegenomen (Boerenkool wordt hier niet verkocht) Mijn schoonzoon had verl. zaterdag met zijn vrienden slibtongetjes gerookt en daar kreeg ik er zes van mee. Heerlijk. Natuurlijk ook een edammerkaasje. Daar ik voor die paar dagen alleen mijn handbagage gepakt had nam ik de goede raad van Danielle aan om dat koffertje met al die vreterijen in te checken anders was het mischien in de afval beland, net als op de heenweg in Zürich waar ze mijn zelf gemaakte jam eruit gevist hebben (was meer als 100 ml.) :-(

Dat was het weer lieve loggers, with love from Zwitserland.

- Travel - five comments / No trackback - §

02 November 10 - 16:19Bezoekje Nederland

a.s donderdag de 4. Nov. vlieg ik naar naar Nederland voor een bezoekje naar mijn oudste dochter. Terugvliegen doe ik dan maandag de 8. november. Chocola en rösti en nog wat meebrengsels in mijn koffertje. :-)

Het weer, ziet er wel niet goed uit maar dat mag voor mij de pret niet drukken hoor. Ik hoop alleen dat het niet stormt in Nederland als wij schiphol aanvliegen, ik heb daar om die tijd (November) al mijn ervaringen gemaakt. Was niet prettig met het doorstarten van de machine. :-(

Hello Holland here I come.

With love from Switzerland

- Travel - seven comments / No trackback - §

28 August 10 - 11:28Scotland 2010

Wij staan in de startgaten voor Scotland. Morgen Zondag moeten wij om 10.00 AM op de airport zijn in Zürich, Dan gaat het eerst naar A'dam, een transfer en dan van A'dam naar Edinburgh. Onze dochter Steffi waait ons uit en neemt dan ook gelijk onze auto weer mee naar Chur. 14 dagen afstellen op het parkingdek van de airport is n.l nogal kostspelig, die verlangen CHF 300.- Dochter blij dat ze een vaarbare zitgelegenheid heeft en wij blij dat wij 300.- sparen. Vandaag de koffer pakken, voor de katten heb ik alles in huis, de woning is schoon en onthaart (katten!)

Het is slecht weer hier, het stormt en regent naja, wij weten dat het niet in de zomer gaat in Scotland. Maar wij hebben een warm dak boven onze hoofd en tegen de kou kan men kleding meenemen. Wij verheugen ons echt. In ons hotel hebben wij internet dus er kan niks meer scheef lopen (hoop ik ;-) )

Hieronder onze homepage adres met onze aventuren.

Een prettige weekend webbies, with love from Switzerland.

http://www.photoglobal.ch/scotland

- Travel - seven comments / No trackback - §

19 May 10 - 16:55Terugblik Parijs

Nadat wij, zoals mijn neef Jaap zo leuk opmerkte in zijn e-mail, weer een "bedrijfstemperatuur" bereikt hebben, heeft zich alles weer normaliseert. Zich niet meer moeten ergeren is veel waard.

De stad Parijs is zeker een reis waard maar men moet vooral een goed gevulde portomonaie bij zich dragen. Varen hebben wij niet kunnen want zonder diesel en gas en een batterij die niet oplaad wordt het een beetje moeilijk. Dus na vijf dagen was het over met de vaar-vakantie. Zo een slechte service voor zoveel chartergeld hebben wij in de laatste 11. jaren dat wij varen nog nooit meegemaakt!

eiffeltoren


 
 De Eiffeltoren van mijn zicht uit ;-)
 

Daarvoor hebben wij Parijs gezien en dat wilde wij ook daar Urs er nog nooit geweest was. Een shock was voor ons wel de Notre Dame, buiten massa- tourismus en binnen.......ook. Er liep een mis, in de midden de gelovige, op de zijkanten de toeristen die in een slang zich voortbeweegde en alle met mobieltjes, camera's met flits fotografeerde. Voor mij een echte ontweihung, ik als naiveling had nog gevraagt aan de ingang of men fotograveren mag !!!!! Daar was het bezoek van de Sacré Coeur in Montmartre wel beter, no Photography dus een heerlijke rust. Een prachtige kathedrale is dat. 

In Versailles ook massatourismus, daar moet je een gezouten entree betalen en daar blijven je alleen je voeten om voorwaarts te gaan, want het is ontzettend groot. Wat dat geslacht Louis 12-17 gebouwt hebben is ongeloofelijk als je het niet gezien hebt.

Dat het Franse volk in 1897 genoeg had, aan de ene kant (adel) een leven vol luxus in saus en braus op de andere kant het volk dat bijna verhongerde, kan ik vol navoltrekken.

Wij proberen nu tenminste 60% van ons geld terug te krijgen, gaat misschien een tijdlang maar wij hebben tijd ;-) Eens kijken wie de langste adem heeft!

a.s Dinsdag krijgen wij onze Amerikaanse Familie op bezoek die dan een week hier in Zwitserland verblijven. Ze zijn drie dagen in Chur, hebben een leuk hotel inmidden van het stadtcentrum. niet ver (vijf min. lopen van ons)

Prettige dag morgen. webbies, with love from Switzerland

- Travel - seven comments / No trackback - §

15 May 10 - 09:43Bye, bye Paris

Na vijf dagen troubles mit de boot, en ontzettend koud 3°- 6° hebben wij besloten Donderdag onze vakantie af te breken. Eerstens, om de boot te starten moest Urs met een kortsluitingskabel de motor starten! Dat heet vloeren eruit en naar beneden in die enge ruimte....Batterij was toujour leeg, deed ook niet opladen als wij aan de stroom aan wal hingen. Daarmee begon het wat varen betreft. Toen wij aankamen verleden Zaterdag hadden wij geen drup diesel in de tank, en tanken was eerst op Maandag namiddag mogelijk. Dan op Maandag deed de warme ventilatie het niet meer, daar zaten wij nu in ons bootje met ca 7° en het regende, regende. Om het verhaal kort te houden, die ventilator loopt op gas en van de twee flessen die aan boord waren alle twee leeg! Woensdag dan eindelijk een gasfles gekregen, ik wilde een tweede als reserve hebben, nu Donderdag nog altijd geen gas. Weer aan de telefoon gehangen.....antwoord: dat is genoeg. Mijn antwoord: daarmee kan ik die verwarming niet tien dagen laten lopen. Naja, wij waren het dan zat en hebben besloten Vrijdagmorgen om 8.00 weer naar huis te gaan.

De verhuurder viel uit alle wolken toen wij hem dat mededeelde! Daar wij ons reisebureau al gemailt  en over al die troubles op de hoogte gebracht hadden heeft men hem ergens al de levieten gelezen, vemoeden wij. Maar ergens had hij het nog altijd niet gecheckt. Dat zijn de belangrijkse dingen die gebeurt zijn, maar daar waren ook nog andere kleinigheden, afspreken en gewoon niet komen of nooit kunnen op een afgesproken tijd er zijn. 

Naja, wij zijn nu thuis en hebben het lekker warm :-) Mannoman hebben wij het koud gehad.  Het geld is weg en dat vindt ik wel het ergste. Op de andere kant hebben wij Paris gezien en dat was fantastisch.

Een prettig weekend webbies and wit love from Switzerland.

- Travel - seven comments / No trackback - §

04 May 10 - 11:49Paris 2010

port_arsenal_paris

Twee weken 08.Mei / 22.Mei zijn wij weer onderweg met een boot. Dit voorjaar gaat het naar Parijs. Onze thuishaven ligt midden in de stad Parijs.

Jullie kunnen ons ook volgen via onze website

Hopelijk hebben wij een beetje goed weer want wij hebben op de stuurstand geen gesloten verdek alleen maar zo'n bimini! Vergelijkbaar met een italiaanse groentestand :-) Met zo'n ding hebben wij onze ervaring op de Saone gehad, heb ik het toen koud gehad!

With love from Switzerland

- Travel - five comments / No trackback - §

30 September 09 - 22:10Languageschool in Chester

 Zoveel beeldmateriaal, hier een paar impressies.

With love from Switzerland

Click to play this Smilebox slideshow: English in Chester

- Travel - three comments / No trackback - §

27 September 09 - 10:39Back home!

Bodnant garden (exursie)

Bodnant Garden, North Wales.

 

Click on image for a better view. 

Weer terug van weggeweest. Niet dat wij nu perfekt engels spreken/schrijven  maar ontzettend veel geleert in die twee weken. Engeland en vooral noord-wales was fantastisch, als daar niet die engelse keuken was......een katastrofe is dat. Daarbij verwondert het mij niet dat in dat land zoveel overgewichtige (nog zachtjes uitgedrukt :-D ) mensen rondlopen.
Naja wij hebben het overleeft.
Veel fotomateriaal om uit te zoeken de volgende paar weken, ik maak een DVD voor welke veel interesse bestaat van onze medescholieren, dus ik weet wat ik te doen heb.
Onze groep bestond uit 25 personen en het was een super groep. Alles leuke mensen en ik geloof daar blijven nog vele in kontakt met elkaar.
Nu aan het engels eraan blijven, Urs en ik hebben twee boeken gekocht voor zelfstudie.

Een prettige zondag webbies en een goede start in de nieuwe week.

- Travel - five comments / No trackback - §

Linkdump

05 05 07 14:00Fotografie

 

My online Fotoalbum

update 25. Nov.2009 English in Chester

update 27.09.2008 Schlagerfestival in Chur 2008

update 19.May 2008 Venedig, een bootreis over de lagune van Venetie.

update 28.Mai 2008, Eröffnungsfest Bahnhof Chur 23 - 25 Mai 2008

- - §