Strict Standards: mktime(): You should be using the time() function instead in /home_pr1/h/a/habluetzel.com/htdocs/weblog/pivot/modules/module_debug.php on line 95
joanna's weblog - with love from Switzerland

Last Comments

Richard Gordon (Ook een ansichtsk…): Nice post, thanks for nic…
Ximaar/Xiwel (Blog): Alles okay? (netblog doet…
sovinco (Prosit Nieuw Jaar…): I was wondering if you ev…
Anjali (Carnaval, vervolg…): I am sure this article ha…
Best essay writin… (Happy New Year!): If you write the article …
best essay writin… (Onderweg!): incredible submits. this …
custom essay writ… (Knippen en plakke…): Nice post, I loved over r…
custom essay writ… (Welcome alledag!): This is an awesome post. …

Archives

01 Jan - 31 Dec 2011
01 Jan - 31 Dec 2010
01 Jan - 31 Dec 2009
01 Jan - 31 Dec 2008
01 Jan - 31 Dec 2007
01 Jan - 31 Dec 2006
01 Jan - 31 Dec 2005

Nederlandse bloggers worldwide.

Moon.
My Facebook.
Midlifer.
Xinix.
Rene in Zeeland.
Belinda.
di Mario.
Sarjenka.
Jacky.
Tienerdantien.

Carpe Diem.
BertesHier.
d 'Alledaagse.
Gerooide.
Buttercup.
Klapdoos.

Pacopainter.
Bespiegelaar.
Radar.
Rob Hamilton.
Ren, radio verslaggever.
Harriet.
Wilcootje.
Bloempje.

Marjan.
Klaproos.
Tagrijn.
Sjoukje's Cat's.
Hanny.
Ellebelle.

Sebbo.
Renesmurf.
Actiefront, de oppositie.
Palisa.
Pasula.
de Smurf, een Brabantslogje.
Margriet geniet.
Swissphotography
Photo Global Switzerland

Pivot Forums
Pivot Help

Miscellany

Powered by Pivot - 1.40.5: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

« October herfstmaand. | Home | Live is not wonderful… »

Vertel!

Mijn weblogland, verwaarloost en af en toe ook niet meer aktueel, toch is mijn weblog iets waardevols voor mij, op een weblog kan je alles kwijt, niet dat ik zoveel kwijt raken wil, maar men kan als men wil ;-)

Toen ik in 2004 begon beheerste mijn weblog mijn leven, het was een uitvordering, en vooral op het nederlands. Toenmaals met een woordschat van het nederlands, laten wij zeggen, ca. 40% kwam ik zonder woordenboek Duits-Nederlands niet uit. Het woordenboek heb ik nog altijd nodig maar het schrijven is makkelijker geworden. Hoe zegt men ook weer? De moedertaal vergeet men nooit? Vergeet het......je woordschat minimeert zich snel als men in een ander land leeft.

Een vraag aan jullie, wat beduid vor jou je weblog? Iets waardevols, ik schrijf graag, of misschien een andere motivatie?

Vertel.............

Een prettig weekend webbies and love from Switzerlandfifteen comments:

Ik ben nu al vijf jaar op loggenland te vinden en ik vind het gewoon lekker om de mensen te laten lachen, nadenken en te verwonderen.

Love as always
Di Mario
Di Mario () (URL) - 03 10 08 - 23:58

Ik hou nu een jaar of 3 een weblog bij, vind het leuk om anderen te laten meegenieten van mijn belevenissen of om dingen van me af te schrijven, vaak met een lach.
Bloempje () (URL) - 04 10 08 - 09:36

Ik wilde eerst vooral mijn ongezouten mening spuien in mijn weblog, maar het werd al snel iets van af en toe eens iets neerzetten gewoon als soort dagboekje. En handig om verhaaltjes op te slaan, en delen van de stamboom. Veel gelezen wordt nhet niet, want commentaar krijg ik zelden, maar dat neemt niet weg dat het leuk is om te doen.
Ina (URL) - 04 10 08 - 10:38

Ik vind het knap van je dat je je toch nog aardig redt in het Nederlands. Voor mij is een blog een uitlaatklep. Soms wat over mijzelf maar vaak plaats ik er dingetjes die ik indrukwekkend vind en/of waar ik om kan lachen. Mijn doel van mijn weblog is om bij de bezoeker een lach op zijn/haar mond te toveren. Dan is mijn dag goed!
Belinda () (URL) - 04 10 08 - 11:36

Ik log om "dingen uit mijn hoofd te halen". Ik vind schrijven leuk, ook minder leuke dingen schrijven vind ik een soort van leuk. En het bijhouden van een weblog is een soort tweede natuur geworden, een dagelijkse colum. Maar als het eens een dagje niet lukt, dan niet hoor.

Jouw Nederlands/Duits is voor mij weer waardevol, want zo leer ik mijn Duits weer op te poetsen! Groetjes!
Suzan () - 04 10 08 - 21:15

Het is voor mij een plek om mijn vrienden en familie die achtegebleven zijn in Europa op de hoogte te houden van ons leven hier in de States. Ook makkelijk om een archief op te bouwen van gebeurtenissen en foto's online.

Even wat anders; sneeuwt het bij jullie ook zo erg? Ik las net dat er in Oostenrijk veel sneeuw was gevallen vandaag. Groeten enblijf warm, Pc.
PC () (URL) - 05 10 08 - 01:03

Ik ben eerst begonnen met een website in een tijd dat weblogs nog niet bestonden. Op die site maakte ik een persoonlijke keuze van dingen waar ik verstand van had en zaken, die me en waarmee ik me, al eerder bezighield. 4 jaar later heb ik daar over diezelfde onderwerpen (fietsen, stamboom, afkortingen en milieu) een simpel weblogje bijgehouden. Vervolgens kwam webminlog en ging ik daar eens testen wat er mogelijk was voor een locale politicus. Uiteindelijk bleef ik er zelf loggen en vond ik het wel grappig. Het is inmiddels een mix geworden. Het is geen echt dagboek maar soms wel als ik een fietsvakantie achteraf beschrijf. Nog steeds zet ik er dingen op die me aan het hart gaan, maar dan liefst gericht op m'n eigen omgeving en eigen waarnemingen. Algemene zaken waar iedereen over logt probeer ik te vermijden. En voor de rest rommel ik maar wat aan.
Xiwel (URL) - 05 10 08 - 14:20

Mijn weblog is een soort openbaar dagboek, waarin ik alleen dat schrijf en laat zien wat openbaar kan zijn. Dat kan iets geks zijn of iets moois wat ik beleefd heb. Maar nooit zal ik iets schrijven over (politiek) gevoelige zaken, of daar mijn mening over geven. Het moet een "gewone" log blijven.
Hanny () (URL) - 05 10 08 - 16:36

Het woord 'waardevol' heeft wel erg veel gewicht. Maar het is leuk om te schrijven over dingen die je leuk vindt en foto's ervoor te maken. En ook kijken hoe anderen het doen.
tagrijn () (URL) - 05 10 08 - 20:09

Ik heb er onlangs een blogje aan gewijd; ik startte ooit met een blog alszijnde soortement van dagboek-idee (met dien verstande dat ik niet alles kwijt kan op het virtuele papier, aangezien het niet voor mijn ogen alleen is). In de loop der tijd is mijn bloggedrag veranderd en nu ben ik weer een poging aan het wagen het weer meer dagboek-achtig te houden. Ik blog namelijk in eerste plaats voor mijzelf.
Kitty (URL) - 05 10 08 - 21:57

kan er regelmatig mijn ei kwijt en das heerlijk hoor...
HUUB () (URL) - 06 10 08 - 07:47

Ik heb mijn weblog nu ruim 4 jaar en in het begin was ik er meer mee bezig dan tegenwoordig. Toch probeer ik iedere dag een logje te maken en bij te lezen bij anderen...ook omdat ik nieuwsgierig en ben en niks wil missen natuurlijk ;-)
Iedere maand sla ik mijn logs op...leuk om te bewaren voor later denk ik.

Fijne dag Joanna
Harriët () (URL) - 06 10 08 - 08:02

Ik weet niet meer hoe ik er toe ben gekomen. Maar ik vind het gewoon leuk om mijn foto's en/of belevenissen te laten zien.
Ook familie leest wel eens mee.
Alleen nu heb ik het door mijn werk zo druk dat ik blij ben als ik een logje per week kan plaatsen en de anderen kan lezen.

Houdoe
Jacky () (URL) - 06 10 08 - 21:48

Je moedertaal verleer je nooit omdat die "anders" in je hersenen zit dan een tweede taal. Je hebt alleen een woordenboek nodig omdat je slechts af en toe Nederlands spreekt en schrijft.

Mijn weblog gaat niet over de dagelijkse ditjes en datjes (zoals naar schatting ongeveer 90% van alle weblogs), maar om op te roepen tot protest. Het is dan ook bedoeld om zichzelf op te heffen. Ook is het niet mijn streven om elke dag een log te produceren, maar ben er in feite wel constant mee bezig. In zoverrre is mijn weblog dan ook wel een onderdeel van mijn leven geworden.
Actiefront! / Rokersdag.nl (URL) - 07 10 08 - 21:56

Een uitlaatklep maar toch ook schrijven omdat ik het leuk vind en mezelf niet goed genoeg vond om aan een boek te werken...
Pasula () (URL) - 09 10 08 - 17:27


No trackback:

Trackback link:

Please enable javascript to generate a trackback url


  
Remember personal info?

Emoticons /

To prevent automated commentspam we require you to answer this question, thank you.
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.