Strict Standards: mktime(): You should be using the time() function instead in /home_pr1/h/a/habluetzel.com/htdocs/weblog/pivot/modules/module_debug.php on line 95
joanna's weblog - with love from Switzerland

Last Comments

Richard Gordon (Ook een ansichtsk…): Nice post, thanks for nic…
Ximaar/Xiwel (Blog): Alles okay? (netblog doet…
sovinco (Prosit Nieuw Jaar…): I was wondering if you ev…
Anjali (Carnaval, vervolg…): I am sure this article ha…
Best essay writin… (Happy New Year!): If you write the article …
best essay writin… (Onderweg!): incredible submits. this …
custom essay writ… (Knippen en plakke…): Nice post, I loved over r…
custom essay writ… (Welcome alledag!): This is an awesome post. …

Archives

01 Jan - 31 Dec 2011
01 Jan - 31 Dec 2010
01 Jan - 31 Dec 2009
01 Jan - 31 Dec 2008
01 Jan - 31 Dec 2007
01 Jan - 31 Dec 2006
01 Jan - 31 Dec 2005

Nederlandse bloggers worldwide.

Moon.
My Facebook.
Midlifer.
Xinix.
Rene in Zeeland.
Belinda.
di Mario.
Sarjenka.
Jacky.
Tienerdantien.

Carpe Diem.
BertesHier.
d 'Alledaagse.
Gerooide.
Buttercup.
Klapdoos.

Pacopainter.
Bespiegelaar.
Radar.
Rob Hamilton.
René, radio verslaggever.
Harriet.
Wilcootje.
Bloempje.

Marjan.
Klaproos.
Tagrijn.
Sjoukje's Cat's.
Hanny.
Ellebelle.

Sebbo.
Renesmurf.
Actiefront, de oppositie.
Palisa.
Pasula.
de Smurf, een Brabantslogje.
Margriet geniet.
Swissphotography
Photo Global Switzerland

Pivot Forums
Pivot Help

Miscellany

Powered by Pivot - 1.40.5: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

« Online Album | Home | De eerste sneeuw in C… »

Minaretten verbod!

De Zwitserse bevolking heeft gisteren Zondag de 30. November een teken gezet aan de stembus. Het omstreden initiatief " Minarettenverbod".

Eigenlijk gaat het in principe niet om de bouw van een minaret, daar spelen nog vele andere factoren mee. Het gelijkrecht voor vrouwen, dwangshuwelijken, besnijding en nog meer, kortom gezegt een verwijzing voor integratie van een bevolkeringgroep met eigen wetten die niet zo compatible zijn met het Zwiterse Recht. Het onbehagen is groot in de Zwiterse bevolking, bewezen had men dat aan de stembus, 57% van de bevolking hebben "Ja" gestemt.

Nu zijn onze politieker gevordert. Het volk heeft gesproken.

Der Bundesrat sei zwar enttäuscht, respektiere den Volksentscheid aber selbstverständlich. Nach seiner Auslegung sei der Bau von Minaretten damit künftig verboten, eine Umsetzung im Gesetz sei nicht nötigfourteen comments:

Kan ik hier lezen dat de Zwitserse regering er eentje met "ballen" is? Ik heb niets tegen buitenlanders, maar wel tegen het willen opleggen van hun regels en wetten in "mijn" land. Als het andersom nu ook mogelijk zou zijn geweest, had ik er minder moeite mee.
Suzan () - 30 11 09 - 10:35

@wat dedoel je met "ballen"? Heb ik niet begrepen, sorry.
joanna () (URL) - 30 11 09 - 10:54

Dat het een regering is die een statement durft te maken? Dat ze zich durven uit te spreken over iets waar anderen hun kop voor in het zand steken? (zoals in Nederland)
Suzan () - 30 11 09 - 11:30

der schweizer spitzbuerger als angsthase !!! der schweizer spitzburger mit dem herzlichen wilkommen fuer die sheiks mit ihrem miljarden,aber der fakt das die welt globalisiert ist und sich damit voellig aendert.,dafuer ist keinen platz, das bedroht die eigenheit des volkes. Joanna, leider ist ein schwarzer tag fuer die schweiz und auch der hollander WILDERS hat sich schon geruhrt.Europa ruehrt sich und vergisst in verzweiflung die kraft der renessance, auch fuer die muzelmannen und frauen..
bespiegelaar () (URL) - 30 11 09 - 12:50

Het volk heeft gekozen. De regering weet dus waar zij aan toe is. Buitenlanders zijn welkom, maar dan wel volgens onze regels en wetten. Zij moeten zich aanpassen, niet wij.
Hanny () (URL) - 30 11 09 - 13:17

@Bespiegelaar, Dat het een zwarte dag is voor die Schweiz betwijfel ik. De minaret is een symbool van een intolerante bevolkinggoep in een tolerante gezellschap. Immigratie heet ook intergration en dat is ver te zoeken in de Islam. Gaddhafi hebben wij ook aangepakt, er worden geen visa's meer uitgestelt aan Lybische burger en die dat het meeste zeer doet zijn degene die millioenen hebben. Dus kom mij niet met sheiks en consorte. Über denen vliegt langzaam auch al der Pleitegeier!
joanna () (URL) - 30 11 09 - 13:25

Gaddhafi heeft met jullie nog een zuur appeltje te schillen.De zwitserse regering weet dat en wringt zich in alle bochten. Het wordt tijd dat dit kleine alpenland zijn UNSCHULD verliest en zich bewust wordt van de veranderingen in de wereld. Hetzelfde geldt ook voor al die nederlanders die het onderbuikgevoel laten prevaleren uit angst het een en ander te verliezen. SCHWEIZERVOLK, schaemt Dich !!!!!!!! HOLLANDERVOLK schaemt Dich. Der SPINOZA, der VOLTAIRE, der PESTALOZZI drehen sich um im Grabe.
bespiegelaar () (URL) - 30 11 09 - 13:37

@Bespiegelaar, Gaddhafi is een terrorist, die spinnt ja. En Spinoza, Voltaire und auch Pestalozzi waren nog nicht confronteert met onze huidige wereld. Filosofie is niet het thema Albert. ;-)
joanna () (URL) - 30 11 09 - 13:51

Heel goed wat de Zwitsers hebben laten zien aan Europa nou de rest nog. Enne Bespiegelaar, kijk eens goed in den spiegel ik vraag mij toch af waar jij vandaan komt, als je geen Nederlander bent zou ik zeggen, gedraag je dan maar naar de wetten van het gastland waar je woont. Ik hoop dat Nederland dit volgt. Want democratie is een groot goed hoor spiegeltje, wist je dat? En dat geldt dus ook voor de vrouwen en bovenstaande feitendie joanna aangeeft.
Groetjes van Leny
leny () (URL) - 30 11 09 - 17:06

@Leny, gut gebrüllt Löwe :-D Vielen Dank.
Groetjes Joanna
joanna () (URL) - 30 11 09 - 19:08

Das Völkerrecht kommt vor innerstaatlichem Recht», so Kälin.

Menschenrechtskonvention wichtiger
Grundsätzlich gebe es in diesem Fall drei Möglichkeiten: «Entweder entscheidet sich die Schweiz zu einem Rechtsbruch, kündigt die Europäische Menschenrechtskonvention oder sie hebt das Minarett-Verbot auf», legte Kälin dar.

Er glaubt, die dritte Variante sei dabei die wahrscheinlichste. Denn «wegen ein paar Minaretten weniger wird die Schweiz nicht auf die Europäische Menschenrechtskonvention verzichten», so Kälin. Und ein Rechtsbruch würde die Glaubwürdigkeit der Schweiz untergraben.
ennn klaproosdoos... denk eerst eens even na voor je onzin gaat spuien
bespiegelaar () (URL) - 30 11 09 - 19:22

Het is diep triest, intollerantie ten top, eigen geloof eerst, onze god is de beste.

Religie komt niks goeds van, maar vreemdelingenhaat, zoals nu in Zwitersland, daar is niemand bij gebaat.
Renesmurf (URL) - 01 12 09 - 00:12

Een minarettenverbod is an sich enigszins lachwekkend, want ook zonder minaretten kan de islam zich verspreiden. Het is natuurlijk wel een signaal in de richting van de islam omdat hun wetten nou niet bepaald -zoals je schrijft- compatible zijn met de wetten in Zwitserland c.q. Europa! Straks moeten alle vrouwen hier nog in burqa over straat! Laten we er alsjeblieft voor waken dat dat niet gaat gebeuren!
Actiefront! / Rokersdag.nl () (URL) - 06 12 09 - 13:00

Met eenzelfde opkomst stemmen de Zwitsers net zo eenvoudig tegen hoogspanningsmasten. Zoiets wordt echter terecht niet in stemming gebracht. De regering zal in dat geval een andere afweging maken.

Dat dit Minarettengedoe wel ter referendum is gekomen, zie ik als een slechte afweging van de Zwitserse regering (Afschuiving van verantwoordelijkheden). Daarbij heeft de SVP (die dit referendum wilde) niet alleen moeite met de Minaretten, maar ook moeite met de gelijkstelling van mannen en vrouwen. Na nalezen http://de.wikipedia.org/wiki/Schweizeris.. lijkt deze partij een kruising tussen de SGP en PVV. Het is dan ook niet vreemd dat de Nederlandse SGP om navolging vraagt.
Xiwel (URL) - 06 12 09 - 19:21


No trackback:

Trackback link:

Please enable javascript to generate a trackback url


  
Remember personal info?

Emoticons /

To prevent automated commentspam we require you to answer this question, thank you.
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.