Strict Standards: mktime(): You should be using the time() function instead in /home_pr1/h/a/habluetzel.com/htdocs/weblog/pivot/modules/module_debug.php on line 95
joanna's weblog - with love from Switzerland

Last Comments

Richard Gordon (Ook een ansichtsk…): Nice post, thanks for nic…
Ximaar/Xiwel (Blog): Alles okay? (netblog doet…
sovinco (Prosit Nieuw Jaar…): I was wondering if you ev…
Anjali (Carnaval, vervolg…): I am sure this article ha…
Best essay writin… (Happy New Year!): If you write the article …
best essay writin… (Onderweg!): incredible submits. this …
custom essay writ… (Knippen en plakke…): Nice post, I loved over r…
custom essay writ… (Welcome alledag!): This is an awesome post. …

Archives

01 Jan - 31 Dec 2011
01 Jan - 31 Dec 2010
01 Jan - 31 Dec 2009
01 Jan - 31 Dec 2008
01 Jan - 31 Dec 2007
01 Jan - 31 Dec 2006
01 Jan - 31 Dec 2005

Nederlandse bloggers worldwide.

Moon.
My Facebook.
Midlifer.
Xinix.
Rene in Zeeland.
Belinda.
di Mario.
Sarjenka.
Jacky.
Tienerdantien.

Carpe Diem.
BertesHier.
d 'Alledaagse.
Gerooide.
Buttercup.
Klapdoos.

Pacopainter.
Bespiegelaar.
Radar.
Rob Hamilton.
René, radio verslaggever.
Harriet.
Wilcootje.
Bloempje.

Marjan.
Klaproos.
Tagrijn.
Sjoukje's Cat's.
Hanny.
Ellebelle.

Sebbo.
Renesmurf.
Actiefront, de oppositie.
Palisa.
Pasula.
de Smurf, een Brabantslogje.
Margriet geniet.
Swissphotography
Photo Global Switzerland

Pivot Forums
Pivot Help

Miscellany

Powered by Pivot - 1.40.5: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

« Bezoek vanuit Amerika… | Home | Een website voor Pari… »

Geld stinkt niet!

Geld stinkt niet, zo denkt ook de Duitse regering. Zwitserland en het bankgeheimnis krijgt het langzaam moeilijk en dat global.

Na de UBS affaire  met Amerika wil de duitse regering nu ook zijn burgers die hun geld aan de fiscus voorbij sluisen eruieren. Als het niet legaal gaat dan illegaal. Datendiefstal ligt in trend, daarbij is voor degene die de vreemde daten stelen nog een goed centje te verdienen !!!!!


Dat een Staat zichzelf als heler profileert om zijn huishoudkassa op te beteren is nevenbij gezegt schandalig. Daar wordt gedebateert over een prijs van 2.5 millioen Euro voor de dief die een winst van 100 millioen Euro in uitzicht stelt.

Het geld lokt, Angela Merkel wil de Zwitserse safe knakken en dat met alle middel.  De vraag is wil zij haar eigen huid redden voor haar regeringspolitiek met die het ja niet zo rosig uitziet voor de toekomst?


Let's wait and see.
Joannaten comments:

Stelen is verboden. Gebruik maken van gestolen goed is fout. Maar dat op de een of andere manier het bankgeheim wordt aangepakt, lijkt mij zinvol.
Hanny () (URL) - 02 02 10 - 11:56

@Hanny, wegen het bankgeheim ben ik het eens met je, zwitserland weet dat ook en daar zijn ook gesprekken al een paar jaren in gang om dat probleem op te lossen.
joanna () (URL) - 02 02 10 - 12:38

Dag Joanna. Ik ben het helemaal met je eens. Als ik bij jou wat steel ben ik een heler en zal worden gestraft. En nu wil Oostenrijk er ook nog van profiteren. Er zijn toch ook andere wegen te bewandelen om er achter te komen wie zwart geld heeft. Als ik in de gelegenheid ben bel ik je nog wel via Skype. Wanneer dat is weet ik niet. Maar als het hier slecht weer is heb ik plenty time. Skieen was vandaag ook een ramp. Groeten ook aan Urs.
Hans () - 03 02 10 - 18:05

Stelen en helen is strafbaar, misschien niet voor politici???
Bloempje () (URL) - 05 02 10 - 11:48

Probeer al tig keer te reageren, maar dan krijg ik steeds een spamprogramma te zien, gezellig daar niet van maar nog eens dan proberen,
groet van leny
leny (URL) - 08 02 10 - 15:46

Duitsland heeft hardstikke gelijk. In Zwitserland zijn de rentes veel lager dan in Duitsland. Duits geld wegsluizen naar Zwitserland heeft dan ook met andere dingen te maken, die de mensen die het doen meer dan verdacht maken. Als Zwitserland vervolgens geen openheid van zaken wil geven, dan is dat nog een extra reden om te bedenken dat er iets goed mis kan zijn met dit geld. En als je Zwitserland daar decennia lang op aanspreekt, dan komt er een keer dat je het op deze manier moet doen. Ben benieuwd wanneer Europa Zwitserland gaat binnenvallen. :-)
Xiwel (URL) - 14 02 10 - 19:29

op de koffie is een regelmatig terugkerende log bij de bespiegelaar. Op de koffie komt ook het kleine, maar kapitaalkrachtige zwitserland. Geen geld, geen zwitsers heet het spreekwoord dat ook toegepast kan worden op alle hen omringende landen. Want geld is sinds de credietcrises schaars geworden en elke verdonkermaande euro moet boven water komen. Daarmee kunnen onze zwitsers een handje helpen door het bankgeheim-sinds 1934 een deel van de zwitserse identiteit- op te heffen. De gestolen cd rom met vitale financiele gegevens over buitenlandse spaarders zit hen hoog, maar is toch het morele breekijzer dat dit in vele opzichten conservatieve land een meer europees gerichte houding zal weten bij te brengen. Juist het conservatieve deel van dit alpenland blijft volharden in een poging om de tijdgeest tegen te houden met voortdurend de vruchten te plukken van het laakbare gedrag van buitenlandse belastingonduikers. Een illegale cd rom is niet goed te praten, nog meer niet de zwitserse houding, welke op eigen belang is gericht.
bespiegelaar () (URL) - 18 02 10 - 21:22

@bespiegelaar, tsja Albert vanwegen dat bankgeheim ben ik het half met je eens, is wel uit de tijd in ons globale tijdperk. Maar jij kent zwitserland dus na veel heen en weer, komt de oplossing. Keine Bange!!!!!
joanna () (URL) - 19 02 10 - 10:51

joanna, natuurlijk kent albert zwitserland als geen ander. Is en blijft zijn lievelingsland, heeft hem in het leven veel meegegeven !! Der Pestalozzi is een van zijn ikonen voor dit land van vrijheid en pure democratie. Fijn dat je reageerde, nu sluit albert weer de rij met zijn macrodenken en wil op microniveau de uitstekende verhouding tussen ons continueren. Een hartelijke groet uit Boxmeer met veel schmutzi !!!
albert () (URL) - 19 02 10 - 11:29

Voor politici is niets strafbaar
paco () (URL) - 01 05 10 - 15:09


No trackback:

Trackback link:

Please enable javascript to generate a trackback url


  
Remember personal info?

Emoticons /

To prevent automated commentspam we require you to answer this question, thank you.
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.