Strict Standards: mktime(): You should be using the time() function instead in /home_pr1/h/a/habluetzel.com/htdocs/weblog/pivot/modules/module_debug.php on line 95
joanna's weblog - with love from Switzerland

Last Comments

Richard Gordon (Ook een ansichtsk…): Nice post, thanks for nic…
Ximaar/Xiwel (Blog): Alles okay? (netblog doet…
sovinco (Prosit Nieuw Jaar…): I was wondering if you ev…
Anjali (Carnaval, vervolg…): I am sure this article ha…
Best essay writin… (Happy New Year!): If you write the article …
best essay writin… (Onderweg!): incredible submits. this …
custom essay writ… (Knippen en plakke…): Nice post, I loved over r…
custom essay writ… (Welcome alledag!): This is an awesome post. …

Archives

01 Jan - 31 Dec 2011
01 Jan - 31 Dec 2010
01 Jan - 31 Dec 2009
01 Jan - 31 Dec 2008
01 Jan - 31 Dec 2007
01 Jan - 31 Dec 2006
01 Jan - 31 Dec 2005

Nederlandse bloggers worldwide.

Moon.
My Facebook.
Midlifer.
Xinix.
Rene in Zeeland.
Belinda.
di Mario.
Sarjenka.
Jacky.
Tienerdantien.

Carpe Diem.
BertesHier.
d 'Alledaagse.
Gerooide.
Buttercup.
Klapdoos.

Pacopainter.
Bespiegelaar.
Radar.
Rob Hamilton.
René, radio verslaggever.
Harriet.
Wilcootje.
Bloempje.

Marjan.
Klaproos.
Tagrijn.
Sjoukje's Cat's.
Hanny.
Ellebelle.

Sebbo.
Renesmurf.
Actiefront, de oppositie.
Palisa.
Pasula.
de Smurf, een Brabantslogje.
Margriet geniet.
Swissphotography
Photo Global Switzerland

Pivot Forums
Pivot Help

Miscellany

Powered by Pivot - 1.40.5: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

« 12.5 jaar geleden. | Home | Wagyu vlees »

Plastic Planet

De moderne mens leeft in een kunststof wereld en veel meer als hij/zij denkt. De plastiekafval lagert zich af in de natuur en daarbij ook in de mensen.

De film "Plastic Planet" vanaf 25. Maart in onze bioscopen, laat dat zien en maakt dan ook de plastieklobby nerveus. Trailer.
Dat is ook goed zo, de oosterijkse filmenmaker Werner Boote laat spelend met het thema zien hoe dat met die plastiekafval zo wereldwijd gehandhaaft word.

Verbaast ziet men hoe families in de hele wereld plastiekafval voor hun huizen verzamelen en verrotten laten. Plastiekafval vond de filmmaker overal: in de Sahara en in de noordpacific, waar echte plastiektapijten onstaan. Kleine plastiekresten zijn daar 60x talrijker als plankton. Vissen sterven met een maag vol met plastiek.

Mijn persoonlijke ergernis is wel:  als men alleen de electronische business bekijkt, alles in plastiek verpakt en wel zo dat men dat zonder mes of schaar en nagelbreuk het niet eens uit de verpakking krijgt. Dan het geabonneerte leeswerk, alles in plastiek verpakt.

Verrast moest ik vaststellen dat deze maand, mijn National Geographic Magazin nagedacht heeft en mijn leeswerk in recylepapier verpakt  toegestuurt heeft. Bravo.

Bisphenol A dat is puur gift en een groot bestanddeel van plastiek, grenswaarde werden gezet maar gift is gift!  Babyflesjes, spenen alles plastiek!  Men zou beter meer op het oudbewaarde glas zetten als verpakkung.
Canada, China hebben plastiektassen verboden waarom ook niet hier in Europa?  De plastieklobby laat groeten en verdedigt zich met hand en voet. Het gaat alleen maar, zoals altijd, om de verdienst.


Een prettig weekend webbies, with love from Switzerlandfour comments:

Het is onvoorstelbaar wat je aan plastic in huis krijgt door alle verpakkingen. Er is in de winkel haast niets meer te koop dat niet in plastic is gehuld.
Ook jullie een heel goed weekend!
Hanny () (URL) - 05 03 10 - 00:40

Ik ben een verwoed plastic verzamelaar, heb zakken vol klaar staan om opgehaald te worden. Echt enorm veel, 3 zakken in een tweepersoons huishouding per maand. Het is inderdaad van het zotte hoeveel in plastic word verpakt. Extra zakje om het vlees, alles zit in plastic. Ik zeg niet dat papier beter is, bomen zijn tenslotte erg belangrijk, maar inderdaad, ze mogen wel eens iets doen aan de enorme plastic-berg.
Oeps, ik zit op de praatstoel ;-)
Fijn weekend !
Jacky () (URL) - 06 03 10 - 12:42

Ook hier komt het plastic met zakken tegelijk binnen, alles wordt tegenwoordig verpakt in plastic. Alleen op de markt worden de groeten nog in papieren zakjes gedaan.
Bloempje () (URL) - 07 03 10 - 10:03

Het is idd. waar dat de mens veel te veel plastic gebruikt. Helaas valt er niet aan te ontkomen, want zelfs een eenvoudige douchekop zit een plastic verpakking die je moet doorzagen. En dan heb ik het nog niet eens gehad over alle plastic dat voor levensmiddelen wordt gebruikt.
Daar hebben ze in Nederland echter wat op bedacht: de actie 'Plastic Heroes'. In elke gemeente staan sinds een jaar ofzo diverse afvalbakken voor plastic. Leuk, maar daar moet wel wekelijks een extra vuilniswagen voor rondrijden. Frappant dat je daar niemand over hoort!
Actiefront! / Rokersdag.nl (URL) - 10 03 10 - 22:14


No trackback:

Trackback link:

Please enable javascript to generate a trackback url


  
Remember personal info?

Emoticons /

To prevent automated commentspam we require you to answer this question, thank you.
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.