Strict Standards: mktime(): You should be using the time() function instead in /home_pr1/h/a/habluetzel.com/htdocs/weblog/pivot/modules/module_debug.php on line 95
joanna's weblog - with love from Switzerland

Last Comments

Richard Gordon (Ook een ansichtsk…): Nice post, thanks for nic…
Ximaar/Xiwel (Blog): Alles okay? (netblog doet…
sovinco (Prosit Nieuw Jaar…): I was wondering if you ev…
Anjali (Carnaval, vervolg…): I am sure this article ha…
Best essay writin… (Happy New Year!): If you write the article …
best essay writin… (Onderweg!): incredible submits. this …
custom essay writ… (Knippen en plakke…): Nice post, I loved over r…
custom essay writ… (Welcome alledag!): This is an awesome post. …

Archives

01 Jan - 31 Dec 2011
01 Jan - 31 Dec 2010
01 Jan - 31 Dec 2009
01 Jan - 31 Dec 2008
01 Jan - 31 Dec 2007
01 Jan - 31 Dec 2006
01 Jan - 31 Dec 2005

Nederlandse bloggers worldwide.

Moon.
My Facebook.
Midlifer.
Xinix.
Rene in Zeeland.
Belinda.
di Mario.
Sarjenka.
Jacky.
Tienerdantien.

Carpe Diem.
BertesHier.
d 'Alledaagse.
Gerooide.
Buttercup.
Klapdoos.

Pacopainter.
Bespiegelaar.
Radar.
Rob Hamilton.
Ren, radio verslaggever.
Harriet.
Wilcootje.
Bloempje.

Marjan.
Klaproos.
Tagrijn.
Sjoukje's Cat's.
Hanny.
Ellebelle.

Sebbo.
Renesmurf.
Actiefront, de oppositie.
Palisa.
Pasula.
de Smurf, een Brabantslogje.
Margriet geniet.
Swissphotography
Photo Global Switzerland

Pivot Forums
Pivot Help

Miscellany

Powered by Pivot - 1.40.5: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

« prettige paasdagen. | Home | iPhone en PC-card »

Compi met kevertjes!

Iedereen kent het en wij hebben het hopelijk ook allemaal op onze computer, een antivirus software. Als je dat niet hebt dan leef je gevaarlijk in het internet, duur kan het ook nog worden als men denkt zonder ermee uit komen.
Nu is het wel zo dat die programma's hun bevelen moeten krijgen, geupdated moeten worden ectera, en geaktiveert zijn. :-)


Nu heb ik hier thuis een wireless netwerk met drie computers, op de laptop heb ik mcafee en op mijn grote en die van Urs de software PC Tools met antivirus. Een mail gekregen van Pc Tools voor een upgrade die gratis was want ik heb een abo. Dus ik mij achter mijn eigen compi geklemmt en die upgrade gemaakt. Daarna Urs z'n compi. Nu ken ik mijn manlief zeer goed, dus ik dacht, maar eens eerst reinigen en defragmenteren, hij had zoals ik dan na een uur zag weer een hoop plaats vrij. Dan de upgrade van het het virusprogramma, nou die was nergens, ohalatz ik had dat installeerd dus zoeken geblazen. Gevonden, het was deaktiveert. Mannoman ik kreeg echt een slecht buikgevoel want aan die compi van Urs ga ik nooit is tenslotte is dat zijn private domein. Naja, daar hij aangesloten is in het netwerk heb ik wat moeten doen. Antivirus programma aktiveert en een scan laten lopen. Ik ben niet geinteresseert aan viren.

kevertjes, click for the list!


Na het resultaat dan snel bij mij op de grote compi ook een scan gemaakt (loopt bij mij naar een plan) zeker is zeker. Geen kevertjes problemen godzeidank.


Urs aangesproken en die viel uit alle wolken, was hem niet opgevallen zei hij! Dat zijn compi nu sneller loopt merkt hij misschien, 1 GB heb ik eruit gehaalt. Internet is een patente zaak maar laat ook veel daten achter als temp.daten op je computer.
Manlief is een uitgesproken "User" wat computer aanbelangt, nu ik weet dat, en ik duik weer eens eenmaal per maand er weer achter. ;-)


Een prettig weekend webbies, bij ons is het mooi weer, nog wel fris met 16° maar wij gaan de goede kant op.four comments:

Ik zou Urs leren hoe hij regelmatig updates kan binnenhalen en hoe hij zijn pc kan controleren. Hij is toch wel gemancipeerd?! ;-)
Het weer hier was wel goed, maar een stuk kouder dan bij jullie.
Ik wens jullie een heel fijn zonnig weekend!
Hanny () (URL) - 10 04 10 - 23:27

@Hanny, Wat heet hier leren? Hij weet dondersgoed hoe alles funkioneert, is een beetje gemakzucht. Ik heb een keer een nieuwe compi moeten kopen vanwegen een virus, de harddisk naar de knoppen. Wel al een paar jaren terug maar ik had mij toen voorgenomen, dat gebeurt mij nooit meer.
joanna () (URL) - 11 04 10 - 09:27

Virussen zijn al jaren uit de mode. Dwz McAfee, Norton e.d. richten weinig meer uit. Behalve dat hun updatesystem gelijk een virus is. Die zijn het ergste als zij meekomen met een nieuwe PC en na 3 maanden om geld gaan bedelen. Als mensen een virusdetector willen hebben dan raadt ik tegenwoordig de gratis versie van Microsoft aan. Zeurt niet en is snel.

Iets beter vind ik Housecall van Trendmicro. Die draait gratis over het internet en zoekt ook effectief naar malware en spyware. De virusmakers zijn een jaar of 5 terug overgestapt naar malware, die bijvoorbeeld het doel hebben om reclameblokkeersoftware omzeep te helpen. Malware verdient dan ook beter voor hen en McAfee zoekt daar niet goed op.

Zelf heb ik al 5 jaar geen virusdetector op mijn PC's. Mijn PC is dus lekker snel opgestart. Met Housecall test ik eens per half jaar of als ik een vermoeden heb dat er iets niet goed zit. Er wordt niets noemenswaardigs gevonden op wat twijfelachtige cookies na. Maar ik heb dan ook MSN-plugins uit, file- en pc-sharing over het internet staat uit en alle poorten zijn van buitenaf onvindbaar.

Ik heb wel een goede firewall in mijn ADSL-modem. Da's erg belangrijk aangezien PC's uren per dag aan het internet hangen. Je kan dat testen via https://www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2 Na 'proceed' onderin even klikken op 'filesharing' en later op 'common ports'.
Xiwel (URL) - 11 04 10 - 11:58

Hier wordt alles standaard 1 keer per maand gecontroleerd, moet er niet aan denken dat ik een virus oploop.

Hier koud en weinig zon vandaag, in de loop van de week wordt het beter.
Bloempje () (URL) - 11 04 10 - 18:29


No trackback:

Trackback link:

Please enable javascript to generate a trackback url


  
Remember personal info?

Emoticons /

To prevent automated commentspam we require you to answer this question, thank you.
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.