Strict Standards: mktime(): You should be using the time() function instead in /home_pr1/h/a/habluetzel.com/htdocs/weblog/pivot/modules/module_debug.php on line 95
joanna's weblog - with love from Switzerland

Last Comments

Richard Gordon (Ook een ansichtsk…): Nice post, thanks for nic…
Ximaar/Xiwel (Blog): Alles okay? (netblog doet…
sovinco (Prosit Nieuw Jaar…): I was wondering if you ev…
Anjali (Carnaval, vervolg…): I am sure this article ha…
Best essay writin… (Happy New Year!): If you write the article …
best essay writin… (Onderweg!): incredible submits. this …
custom essay writ… (Knippen en plakke…): Nice post, I loved over r…
custom essay writ… (Welcome alledag!): This is an awesome post. …

Archives

01 Jan - 31 Dec 2011
01 Jan - 31 Dec 2010
01 Jan - 31 Dec 2009
01 Jan - 31 Dec 2008
01 Jan - 31 Dec 2007
01 Jan - 31 Dec 2006
01 Jan - 31 Dec 2005

Nederlandse bloggers worldwide.

Moon.
My Facebook.
Midlifer.
Xinix.
Rene in Zeeland.
Belinda.
di Mario.
Sarjenka.
Jacky.
Tienerdantien.

Carpe Diem.
BertesHier.
d 'Alledaagse.
Gerooide.
Buttercup.
Klapdoos.

Pacopainter.
Bespiegelaar.
Radar.
Rob Hamilton.
René, radio verslaggever.
Harriet.
Wilcootje.
Bloempje.

Marjan.
Klaproos.
Tagrijn.
Sjoukje's Cat's.
Hanny.
Ellebelle.

Sebbo.
Renesmurf.
Actiefront, de oppositie.
Palisa.
Pasula.
de Smurf, een Brabantslogje.
Margriet geniet.
Swissphotography
Photo Global Switzerland

Pivot Forums
Pivot Help

Miscellany

Powered by Pivot - 1.40.5: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

« Pleite! | Home | Brood en Spelen! »

Ditjes en datjes!

Daar ben ik dan weer op mijn weblog, mijn nieuwe aanwinst (Laptop) loopt prima. Ik ben langzaam een experte in een compi nieuw opzetten. ;-)  Al mijn software is weer geinstalleert een paar drivers moeten downloaden vanwegen Win7 maar wat ik nog mis aan programma's kan ik weer halen op de harddisk van de " laptop die geen wijn verdragen heeft". Tenminste de HD was nog leesbaar! ;-) 20 jaar op de computer maar zoiets was mij ook nog nooit gebeurt. Pech is het geweest zei mijn handelaaar, nu die heeft goed praten...voor mij is het een dure "pech" geweest.

Koud is het hier, niks van zomer, als het 15° is, zijn wij al blij!

Dan nog dit: kennen jullie die afzuigkappen boven een kookhaard? Nu wij hebben er ook eentje, al in het begin toen wij hier in de woning verhuisd zijn had ik al bemerkt dat dat ding niet goed afzuigt, wel een melding gemaakt maar na vier jaar is het nog niks beter geworden. Vandaag dat ding weer eens schoongemaakt maar het vet druipt gewoon eruit ook na een week. Maar eens die firma opbellen wat men daar kan veranderen.

De 28. Augustus gaan wij naar Edinburg / Scotland, weer in een spraakschool, in ieder geval weten wij wat voor weer het is, tenminste niet warm.
Deze keer niet in een "bed and breakfast" (zijn altijd ver weg van het centrum) maar in een hotel. Kost een beetje meer maar dan zitten wij tenminste in het centrum, niet onbelangrijk vinden wij. :-)

Zo webbies dat was het weer, naja in huize Habluetzel loopt altijd wat, of in positieve of in het negative.

With love from Switzerland.six comments:

Wat fijn dat je weer een werkende laptop hebt. Kun je je mee vermaken terwijl het zulk koud weer is. ;-) Het is wel een duur glas wijn geweest.
Hanny () (URL) - 22 06 10 - 21:31

Nou, dat was een duur grapje dan.
Eten en drinken is hier verboden bij de pc en doen we dus nooit.
Maar fijn dat alles weer loopt iig. Bevalt Win7 goed? Ik hoor veel positieve berichten erover. heb zelf nog XP Professional. Bevalt me ook nog goed hoor.
Leuk dat jullie weer een cursus doen in Schotland. Haha, nee voor het weer hoef je daar niet heen hè? Hier is het weer best aardig. Al mag het wel ietsje warmer nog van mij. Maar brrr 15 graden is wel frisjes zeg!
Fijne dag
Harriët () (URL) - 23 06 10 - 07:43

Zelf had ik een slok cola op mijn laptop-toetsenbord gemorst. Dus snel de laptop uit en op z'n kop op een theedoek. Probleem was dat ik m'n föhn nergens kon vinden. Als je die na het uitdruipen 10 minuten gebruikt, dan valt de schade erg mee. Ik heb dat eerder gehad en goed opgelost. Maar nu kon ik mijn föhn nergens vinden en is de cola doorgedrongen in de connectors. Dus bij opstarten veel gepiep omdat er een toets kortsluiting maakt. Ik kan dat wel repareren, maar dat was me teveel werk. Ik heb er een mooi klein USB-toetsenbord bij gekocht. Goedkoper, minder werk en betere toetsen.

Erg jammer dat jouw latop het niet meer doet. Maar berg hem toch maar eens op in een ruimte met lage luchtvochtigheid. Bijvoorbeeld een handoekenla op een bovenverdieping. Je hebt kans dat ie het na een maandje toch weer gaat doen als alle vocht er uit is verdampt. En je kan ook een tijdje de föhn daarvoor gebruiken. Dat gaat wat sneller.

In Edinburgh heb ik ooit in een prima guesthouse overnacht, niet ver van het centrum. Vaak zijn die dingen schoner en vooral veel goedkoper dan een hotel.
Xiwel (URL) - 24 06 10 - 02:19

Xiwel, in Chester/england hebben wij ook een B&B gehad maar ver van het centrum, bussen gingen na 20.00 niet meer, en de kamer was klein! In een gastfamilie willen wij niet. Vrijheid blijheid zeg ik maar.
joanna () (URL) - 24 06 10 - 09:41

@Joanna een Guesthouse is een tussenvorm tussen een hotel en een kleine B&B. Vaak wordt het gerund door 2 of 3 families en hebben ze een kamer of 6 tot 12. Ik heb meegemaakt dat de deur 's nachts openbleef met iemand die bij de balie zat. Zelf overnacht ik vrijwel nooit verder dan 1km van het centrum omdat ik daar 's avond lopend naar toe wil.

Mijn opmerking over de laptop is dat deze een paar weken tot eem maand kortsluiting kan maken via een verdwaalde druppel. Die druppel hoeft maar minimaal klien te zijn om veel ellende te veroorzaken. Na een week tot een maand kan die druppel verdampen en kan de kortsluiting uit zichzelf overgaan. Vandaar mijn tip om hem goed droog op te bergen of met een föhn te lijf te gaan en het na een maand nog eens te proberen. Nee heb je en ja kan je krijgen. Reparateurs hebben doorgaans geen geduld voor deze oplossing en ze verdienen er niets aan. Wantrouwen is zeker niet verkeerd.
Xiwel (URL) - 24 06 10 - 11:42

Miijnes was een paar jaar geleden niet bestand tegen een glas vruchtensap, werd keurig opgelost door de leverancier.
Bloempje () (URL) - 27 06 10 - 06:16


No trackback:

Trackback link:

Please enable javascript to generate a trackback url


  
Remember personal info?

Emoticons /

To prevent automated commentspam we require you to answer this question, thank you.
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.