Strict Standards: mktime(): You should be using the time() function instead in /home_pr1/h/a/habluetzel.com/htdocs/weblog/pivot/modules/module_debug.php on line 95
joanna's weblog - with love from Switzerland

Last Comments

Richard Gordon (Ook een ansichtsk…): Nice post, thanks for nic…
Ximaar/Xiwel (Blog): Alles okay? (netblog doet…
sovinco (Prosit Nieuw Jaar…): I was wondering if you ev…
Anjali (Carnaval, vervolg…): I am sure this article ha…
Best essay writin… (Happy New Year!): If you write the article …
best essay writin… (Onderweg!): incredible submits. this …
custom essay writ… (Knippen en plakke…): Nice post, I loved over r…
custom essay writ… (Welcome alledag!): This is an awesome post. …

Archives

01 Jan - 31 Dec 2011
01 Jan - 31 Dec 2010
01 Jan - 31 Dec 2009
01 Jan - 31 Dec 2008
01 Jan - 31 Dec 2007
01 Jan - 31 Dec 2006
01 Jan - 31 Dec 2005

Nederlandse bloggers worldwide.

Moon.
My Facebook.
Midlifer.
Xinix.
Rene in Zeeland.
Belinda.
di Mario.
Sarjenka.
Jacky.
Tienerdantien.

Carpe Diem.
BertesHier.
d 'Alledaagse.
Gerooide.
Buttercup.
Klapdoos.

Pacopainter.
Bespiegelaar.
Radar.
Rob Hamilton.
René, radio verslaggever.
Harriet.
Wilcootje.
Bloempje.

Marjan.
Klaproos.
Tagrijn.
Sjoukje's Cat's.
Hanny.
Ellebelle.

Sebbo.
Renesmurf.
Actiefront, de oppositie.
Palisa.
Pasula.
de Smurf, een Brabantslogje.
Margriet geniet.
Swissphotography
Photo Global Switzerland

Pivot Forums
Pivot Help

Miscellany

Powered by Pivot - 1.40.5: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

« Geitenparade in Chur!… | Home | Niks met een reis naa… »

Tiffany

Mei 2005 Columne 5


Ik ben een kreatieve persoon en probeer graag wat nieuws uit, zo ook voor een paar jaren met de Tiffany Glaskunst.

Om het kort uit te leggen wat dat is; je neemt kleurig glas, snijd die dan in kleine stukjes, elk stukje met koperband verzien en dan samenloten. Na het bezoek van een cursus zag ik het wel zitten om die Tiffany-techniek om te zetten in voorwerpen die ik kon gebruiken. Nu moet je eigenlijk met zoiets altijd klein beginnen, alleen, kleine prutseltjes had ik niet nodig! In de zaak had men voor het entree een spiegel nodig, en ik wilde voor mijn "gute stube" een mooie lamp maken.

Na de inkoop van diverse rollen koperband in drie verschillende breedte (zulke glasplaten zijn helaas niet gelijkmatig dik!) een paar rollen met zilvertin, een lotkolbe extra voor tiffany een snijonderlaag, snijmessen een slijpmachine, lotzuur en nog andere chemikalie die man nodig heeft, penseeltjes en natuurlijk glas.

Nu is Tiffany een kleurige beweging en met een soort kleur glas kom je nergens heen! Ik zag het aankomen, daar had ik mij een dure hobby uitgezocht, en dat voor een spiegel en een lamp?
Maar ja, nu dat ik de uitrusting gekocht had, let's go! Misschien kan ik mijn kunst verkopen en zo tenminste mijn onkosten eruit halen? Men zegt ja, alle Hollander hebben een aangeborenen handelsgeest.

Met veel "elan" begonnen, nu heb ik wel een grote woonkeuken met veel plaats maar dat glas moest toegesneden en de kanten geslepen worden, dan net als een puzzle alles samen gevoegt worden en dat vlakliggend, daar kwam mijn keukentafel als geroepen, het enige nadeel was, die moest ik twee keer per dag leegruimen want mijn familie was niet van plan hun maaltijden tussen al die glasscherven (zo kommentaar!) te nuttigen.

Na de eerste paar dagen als manlief een paar glassplinters in zijn voetzolen had, men ja niet meer met sokken laat staan met blote voeten in de woning lopen kon, was het enthousiasme van mijn familie wel een beetje aangeslagen.
Als je geen splinters in je voeten wilde hebben moest je huisschoenen aantrekken, bovendien ook nog oppassen dat je je nek niet brak over de stofzuiger die op alle onmogelijke plekjes stond. Na ca. een week kwam langzaam routine in de zaak, en ik was een experte geworden in het opsporen van microfijne glassplittertjes. :P

Twee jaar lang heb ik deze hobby uitgeoefend drie grote spiegels verkocht, een expositie in Makkum (NL) gehad, een staanlamp voor mijzelf en een grote spiegel voor de zaak gemaakt en uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat kunst niet betaalt wordt. Of misschien ligt het in mijn val, aan de niet zeer talentierte Hollandse handelsgeest ? Is ook mogelijk!
No comments:


No trackback:

Trackback link:

Please enable javascript to generate a trackback url


  
Remember personal info?

Emoticons /

To prevent automated commentspam we require you to answer this question, thank you.
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.