Vergissen is menselijk!
Ook mannen die wereldgeschiedenis geschreven hebben vergisste zich.
Bijvoorbeeld Columbus: het was in zijn tijd, tenminste in Spanje, bekend dat de aarde rond was. Het koningshuis liet zelfs de omvang, van de mathematiker Paolo Toscanelli, berekenen. En zij zaten er met 39 000 km niet eens er zover naast. ( 40 024 km ).
Colombus beweerde, de aarde had een omvang van 28 000 km. ( hij greep terug op de antieke astronoom Ptolemäeus )
Niet verwonderlijk, kreeg hij geen ondersteuning van het koningshuis. Die wisten al lang dat de westroute naar Indie langer was. Wat de koning niet wist: dat er tussen Europa en Indie nog twee kontinenten? lagen.
Geen geluk met hun inschatting had ook de academie der wetenschappen in St. Petersburg 1806.
"Petroleum is een nutteloze afzondering onze aarde, een kleverige vloeistof die stinkt en nergens voor te gebruiken is".
Ook Aristoteles (384-322 voor Chr.) vergiste zich.
De wereld bestaat uit vijf elementen: vuur, water, lucht, aarde en aether! Zware objekten vallen sneller als lichtere.
Onze hersens bevatten geen bloed, voelt niets, en is het koudste deel van ons lichaam.
Bovendien beweerde hij: het bloed van een vrouw is dikker en zwarter als van een man, en mannen bezitten meer tanden als vrouwen. :D
Zelfs Winston Churchill vergisste zich met een hele foutiefe inschatting: "de atoomenergie kan misschien zo goed zijn als de onze bekende sprengstof, het is zeer onwaarschijnlijk, iets meer gevaarlijkers te produceeren." !!!
Ook Sigmund Freud vergisste zich als hij schreef over Kokain: het is een universeel-heilmiddel, vordert de gezondheid en verspreekt een hoge ouderdom.
Napoleon Bonaparte zal over stoomboten gezegt hebben:
hoe kan men in godsnaam aannemen, dat een schip tegen de wind en tegen de stroom kan zeilen alleen doordat men onder het dek een vuur aansteekt. Dat is onzin!
Eeen prettige week voor jullie allemaal. ;)
No comments:
No trackback:
Trackback link: