Strict Standards: mktime(): You should be using the time() function instead in /home_pr1/h/a/habluetzel.com/htdocs/weblog/pivot/modules/module_debug.php on line 95
joanna's weblog - with love from Switzerland

Last Comments

Richard Gordon (Ook een ansichtsk…): Nice post, thanks for nic…
Ximaar/Xiwel (Blog): Alles okay? (netblog doet…
sovinco (Prosit Nieuw Jaar…): I was wondering if you ev…
Anjali (Carnaval, vervolg…): I am sure this article ha…
Best essay writin… (Happy New Year!): If you write the article …
best essay writin… (Onderweg!): incredible submits. this …
custom essay writ… (Knippen en plakke…): Nice post, I loved over r…
custom essay writ… (Welcome alledag!): This is an awesome post. …

Archives

01 Jan - 31 Dec 2011
01 Jan - 31 Dec 2010
01 Jan - 31 Dec 2009
01 Jan - 31 Dec 2008
01 Jan - 31 Dec 2007
01 Jan - 31 Dec 2006
01 Jan - 31 Dec 2005

Nederlandse bloggers worldwide.

Moon.
My Facebook.
Midlifer.
Xinix.
Rene in Zeeland.
Belinda.
di Mario.
Sarjenka.
Jacky.
Tienerdantien.

Carpe Diem.
BertesHier.
d 'Alledaagse.
Gerooide.
Buttercup.
Klapdoos.

Pacopainter.
Bespiegelaar.
Radar.
Rob Hamilton.
René, radio verslaggever.
Harriet.
Wilcootje.
Bloempje.

Marjan.
Klaproos.
Tagrijn.
Sjoukje's Cat's.
Hanny.
Ellebelle.

Sebbo.
Renesmurf.
Actiefront, de oppositie.
Palisa.
Pasula.
de Smurf, een Brabantslogje.
Margriet geniet.
Swissphotography
Photo Global Switzerland

Pivot Forums
Pivot Help

Miscellany

Powered by Pivot - 1.40.5: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

« Zoeken en vinden! | Home | Herfst! »

Niks Paradies!

Het Zwiterse volk heeft gestemt dit weekend.

Kosa: De verdeling van de winst van onze Nationaal Bank, de SP (socialisten) willen het alleen voor de AOW kasse, hadden daarom een referendum ingereikt!  De  Bund en vooral de SVP (volkspartij) wil het verdelen onder de Kantonen (provincies), Bund en AOW.
Dan nog de verscherpte nieuwe asylantenwet.
Fertig lustig met inreizen zonder papieren (sanspapier!) en de misbruik, zonder geldige papieren kom je bij ons er niet meer erin, wij trekken de teugels aan!

Als men zo kijkt wat er Spanje momentaan gebeurt, 500 tot 600 illegale imigranten landen dagelijks op de Canarische eilanden. Sinds begin van het jaar zijn het al 27 000 !!! Dat zijn geen vluchtelingen! 

100 000 duizend "sanspapier" leven hier in CH, dat wat men weet, hoeveel het in werkelijkheid zijn weet geen mens.
Zwitserland blijft zijn humane traditie evengoed trouw, echte vluchtelingen zijn hier altijd welkom.

Kosa: afgeleent
Asylwet: aangenomen
Buitenlanderwet: aangenomen

De souvereign heeft gesproken :-D

Suedostschweizsixteen comments:

Er zijn op dit moment veel "gelukszoekers" (=geldzoekers?) die proberen in een ander land aan de slag te gaan. Als ze nu eens zouden proberen in hun eigen land de boel op de rails te krijgen, dan zouden er misschien minder mensen "wegvluchten" en is er in de landen die vluchtelingen opvangen meer armslag om echte vluchtelingen op te vangen.
Hanny () (URL) - 25 09 06 - 09:44

Gruessi Joanna
Prachtig systeem. Zo zou het in Nederland ook kunnen. Iedere democratie is weer anders. Wij stemmen op onze vertegenwoordigers, maar die maken er vaak maar een "potje"van. Wat is goed wat is slecht? Het Zwitserse systeem spreekt mij ook wel aan. Kan toch ook niet anders?
Fijne dag
Bassoon
Bassoon () - 25 09 06 - 10:22

Een "echte vluchteling" mag bij mij zo aan de tafel schuiven..!
Een "geld, geluks of goud zoeker" mag wat mij betreft linea recta roetour..!

Het Zwitserse systeem lijkt me zo gek nog niet.. (h)
RideR () (URL) - 25 09 06 - 14:10

Zolang het systeem gekozen is door het Zwitserse volk is er sprake van echte democratie. De stemmen om de "vluchtelingen stroom" tegen te gaan is dus ook aanbeland in Der Sweiss... fijne week Joanna.
PC-tje () (URL) - 25 09 06 - 16:53

KOSA: Nicht die SVP hat vorgeschlagen, dass das Geld der Nationalbank an Kantone und Bund verteilt wird - diese Regelung bestand so schon vorher, es bleibt sich einfach beim Gleichen.Gleichzeitig zahlt der Bund als Gegenvorschlag 9 Milliarden in die AHV-Kasse.

Asylrecht: Die Schweiz hat jetzt zusammen mit Holland eines der strengsten Asylgesetze von Europa. Gewonnen wurde die Abstimmung vor allem mit einer Argumentation über all die Missbräuche, die laut der SVP stattfinden.Das UNO-Hochkommisariat bedauert die Verschärfung, vor allem angesicht der sinkenden Asylanträge in den vergangenen Jahren.

Ich persönlich bin wütend über das Ergebnis und staune, dass die Schweizer Bevölkerung so wenig Solidarität mit Menschen aus anderen Ländern hat, denen es wirtschaftlich - und politisch - nicht so gut geht wie uns.Laut der SVP-Polemik geht vergessen, dass sich niemand in einer wackeligen Nussschale mehrere Tage auf das Meer wagt, mit dem Ziel, den Europäern ihr Geld wegzunehmen. Es handelt sich nicht um eine Ferienreise mit Rückreiseticket in ein schönes Daheim.

Ob die Gesetzesvorlage in der Form, wie sie angenommen wurde, hilft Missbräuche zu verhindern, wird sie zeigen. Dass sie Menschen, die Anrecht auf Asyl als politische Flüchtlinge hätten, dies erschwert, ist angesichts der Bedingungen wie dem Besitz von Papieren sicher.

Soviel zur schweizerischen Solidarität, prost.
stefanie () - 25 09 06 - 17:07

@Steffie, ja liabes töcherli, da gehen unsera meiningen useinander, aber das isch au guat so! Miar discutieren vermutlich noch ;-)
Es isch nicht eine sacha von solidartität aber von ; die boating people in griff zu bekommen! Es gibt nicht nur die "sanspapier" wir haben auch noch abkommen mit der EU!
Alles liaba, s mami.
Joanna () (URL) - 25 09 06 - 17:30

Wir haben momentan kein Problem mit den Boat People. Zur Erinnererung: Die Zahl der Asylsuchenden hat in den letzten Jahren abgenommen.
siehe
http://www.unhcr.de/unhcr.php/cat/27/aid..

Gell, "das Boot ist voll", vor allem wenn es die SVP erzählt.

lg stefanie
stefanie () - 25 09 06 - 18:09

@Stefanie, en waarom? In 2004 hat man ja schon restriktionen eingeführt, ein aufschrei überall in Euroland! By the way, ich bin parteilos :-D
Joanna () (URL) - 25 09 06 - 18:20

Goed initiatief! :-)
Op de bonnefooi naar een land gaan omdat je niet hard wil werken, moet afgestraft worden!
Annemarie () (URL) - 25 09 06 - 19:18

Ik vind het een goed statement van het volk der Schweiz. Het sanspapiers probleem moet een halt toegeroepen worden. En zonder goede maatregelen lukt dat niet!
Ruitenher () (URL) - 25 09 06 - 21:03

Goed systeem, zouden ze hier ook moeten doen
Bloempje () (URL) - 26 09 06 - 08:47

Botsing van de generaties, Joanna. Maar ik ben het eerlijk gezegd wel met je dochter Stefanie eens. Want wat hebben wij hier in Europa niet te delen? Moeten we dat allemaal voor ons zelf houden en bovenop die luxe blijven zitten, omdat die exclusief van ons is?
rob (URL) - 26 09 06 - 11:19

@Rob, men komt, ook dochter, altijd weer op hetzelfde thema terug, het solidair zijn. Men kan ook solidair zijn als men in die betroffene landen een infrastruktur op de benen zet, zodat de mensen in hun eigen land, werk en genoeg te eten hebben. Maar der Wirtschaft in Europa heeft voor zoiets dove oren!!! (Alle!) Die Afrikaner denken zij komen in een schlaraffenland, ook in Europa moet men hard werken om op een groen takje te zitten.
Joanna () (URL) - 26 09 06 - 11:52

Goeie zaak dat CH een streng asielbeleid hanteert. Iedereen is welkom, maar dan moet alles wel in orde zijn. Daar kunnen ze in Nederland en ook in Spanje nog een hoop van leren! Op de Canarische Eilanden komen dagelijks duizenden 'sans-papiers' aan, en het schijnt nog niet eens illegaal te zijn!
Actiefront! (URL) - 26 09 06 - 14:38

Nederland kan nog wel wat leren van jullie systeem.
Groetjes Sjoukje
Sjoukje (URL) - 26 09 06 - 14:45

Joanna en albert vinden elkaar in de conclusie dat structurele soc/economische maatregelen = uitgezonderd de politieke vluchtelingen= in de thuislanden tot de betere oplossingen behoort. ALs systeem willen we dat helaas niet en dat is ons beider frustatie.. De reaktie van STEFANIE is ontroerend en misschien ein bisschen WELTFREMD maar gewoon puur... en fijn dat er nog jonge mensen zijn, die verder durven te kijken om de toekomst van de wereld een andere wending te geven.
bespiegelaar () (URL) - 27 09 06 - 10:22


No trackback:

Trackback link:

Please enable javascript to generate a trackback url


  
Remember personal info?

Emoticons /

To prevent automated commentspam we require you to answer this question, thank you.
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.