Strict Standards: mktime(): You should be using the time() function instead in /home_pr1/h/a/habluetzel.com/htdocs/weblog/pivot/modules/module_debug.php on line 95
joanna's weblog - with love from Switzerland

Last Comments

Richard Gordon (Ook een ansichtsk…): Nice post, thanks for nic…
Ximaar/Xiwel (Blog): Alles okay? (netblog doet…
sovinco (Prosit Nieuw Jaar…): I was wondering if you ev…
Anjali (Carnaval, vervolg…): I am sure this article ha…
Best essay writin… (Happy New Year!): If you write the article …
best essay writin… (Onderweg!): incredible submits. this …
custom essay writ… (Knippen en plakke…): Nice post, I loved over r…
custom essay writ… (Welcome alledag!): This is an awesome post. …

Archives

01 Jan - 31 Dec 2011
01 Jan - 31 Dec 2010
01 Jan - 31 Dec 2009
01 Jan - 31 Dec 2008
01 Jan - 31 Dec 2007
01 Jan - 31 Dec 2006
01 Jan - 31 Dec 2005

Nederlandse bloggers worldwide.

Moon.
My Facebook.
Midlifer.
Xinix.
Rene in Zeeland.
Belinda.
di Mario.
Sarjenka.
Jacky.
Tienerdantien.

Carpe Diem.
BertesHier.
d 'Alledaagse.
Gerooide.
Buttercup.
Klapdoos.

Pacopainter.
Bespiegelaar.
Radar.
Rob Hamilton.
René, radio verslaggever.
Harriet.
Wilcootje.
Bloempje.

Marjan.
Klaproos.
Tagrijn.
Sjoukje's Cat's.
Hanny.
Ellebelle.

Sebbo.
Renesmurf.
Actiefront, de oppositie.
Palisa.
Pasula.
de Smurf, een Brabantslogje.
Margriet geniet.
Swissphotography
Photo Global Switzerland

Pivot Forums
Pivot Help

Miscellany

Powered by Pivot - 1.40.5: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

« Rondom de Rijn! | Home | Ontdekkingen! »

Blogfriends!

Voor d'Alledaagse!

 In 2004 begon ik met een blog op streepjesweblog een idee van mijn oudste dochter in Holland. Zo van, Mam dat is wat voor jou. Nu had ik zo mijn ervaring met dochterlief dat met  alles wat zij leuk vond, niet onbedingt iets voor mij was.  Het was en is nog steeds iets voor mij. :-D Maar daar ik een nieuwsgierige mens ben tippelte ik er regelmatig in.
Webloggen is een fenomeen geworden in Europa, voor twee jaar was ik in de hele Kanton Graubuenden the one and only zodat ik zelfs in de krant kwam. Nu twee en half jaar later hebben ook de online-media hier in Zwitserland het bloggen ontdekt.
Waarom dit thema?
Webloggen is een tijd-intensieve hobby, men moet zijn bezoeker(ster)s plegen als je oogappeltje want anders komen ze niet meer, de toleranz grens is solala, zovan: jij niet, ik ook niet.

Een goede weblog vriend had er voor een paar dagen genoeg van en overlegde te stoppen, men maakt zich zoveel moeite en dan van de vele bezoekers bijna geen comments dat is frusterend.

Nu is het met reageren zo een ding op zich, niet altijd weet men wat men eigenlijk zeggen moet, men weet niet waar het over gaat of het spreekt niet aan! Dat is ook bloglive! ;-) Een prettige dag wensen is wel lief maar ook niet "de hit"

d'Alledaagse, kop op, het zou een groot verlies zijn voor webloglandland als je blog er niet meer was, dus ik steek je met deze log een riem onder je hart. Blijf ons behouden.
Het is een up and down met bloggers, vele houden na een paar jaar op, hebben er geen zin meer in, of geen tijd meer, that's life en typisch voor een hobby.

Hoe denken jullie hierover? Ik ben nieuwsgierig.


Think global be happy, with love from Switzerland24 comments:

Wat leuk Joanna..! ;P
Aad () (URL) - 10 10 06 - 10:52

Nog maar kort ben ik in logland te vinden (bijna 2 maanden nog maar) en ik heb al verschillende keren gelezen dat men of er mee stopte of dat men het loggen op een lager pitje ging zetten. Het is natuurlijk net wat je ervan verwacht. Je logt in de eerste plaats denk ik voor jezelf. Als anderen meeleven en reageren, is dat leuk. Maar het moet leuk blijven en je moet niet een slaaf worden van andere loggers en daardoor een dwang gaan voelen om maar zo veel en zo geestig mogelijk te publiceren. Bezoekt men jouw log niet meer, dan is dat misschien spijtig, maar het zij zo. Loggen is geen wedstrijd!
Hanny () (URL) - 10 10 06 - 11:20

Ach zolang ik het nog leuk blijf ik egwoon lekker doorgaan. Ik ben begonnen in juni 2004, dus al best een heel tijdje hè?
Maar ik zou me voor kunnen stellen dat iemand er na een poos geen zin meer in heeft. Ik iig nog niet. ;-)
Ik laat altijd een reactie achter...het komt maar zelden voor dat ik niet weet wat ik zeggen moet.
Soms krijg ik nieuwe lezers die een reactie achterlaten...als ihn log mij aanspreekt reageer ik daar ook, anders begin ik er niet aan.
Bovendien is mijn linklijst best lang...denk dat ik maar een wachtlijst ga invoeren of zo Haha
En dan toch nog: een fijne dag Joanna!
Harriët (URL) - 10 10 06 - 12:40

Aad was voor mij één van de eerste linken. Persoonlijk vind ik zijn weblog gewéldig. Niet altijd plaats ik een reactie maar ik lees 'm dagelijks.
Zonder Aad is webloggen niet meer leuk.
Maar zo af en toe draait Aad eens aan het aandachtsorgel en wil hij graag even van ons horen dat we 'm niet willen missen. Geweldig toch. :-D
Ellebelle () (URL) - 10 10 06 - 13:15

Bloggen is een leuke hobby, maar ook een hype. Dat zie je aan mensen die er aan beginnen en snel stoppen of bijna niets meer schrijven. Ik ben nog maar een groentje, nog geen jaar bezig en het is een uitdaging om er iets van te maken.
René (URL) - 10 10 06 - 13:54

Het is gewoon de tijd van het jaar denk ik, dat er weinig reacties komen. Ik blog nu bijna 7 jaar en ik merk pieken en dalen met de reacties. Voor mij geeft het niet, het is voor mij een soort van therapie, dat ik ergens heen kan met mijn gedachten en kronkels. En als iemand zich daarin herkent, of daarop wilt reageren, dan vind ik dat prima (en vaak ook wel leuk).
Tes () (URL) - 10 10 06 - 14:19

Wat heb ik nog toe te voegen aan jouw overpeinzingen? zij bevestigen alleen maar wat webloggen ook bij mij teweeg brengt. En dan is het wel fijn om te lezen dat iemand anders er precies zo over denkt. Een ding is zeker: het is prachtige bezigheid. Schrijven en anderen ontmoeten.....
rob (URL) - 10 10 06 - 14:50

Ieder heeft de keuze aan zich... Ik ben meer dan een jaar geleden ook gestopt met streepje weblog. Ik heb het nu overigens prima naar mijn zin bij blogspot. Niet veel streepje webloggers die daar kijken, dus de reacties om me een prettige dag te wensen blijven ook uit (gelukkig).

Wel leuk om te lezen dat je iemand een riem onder zijn hart steekt... ;-) (Geloof dat het een hart onder de riem steken is) Love from Brooklyn, Pc.
PC-tje () (URL) - 10 10 06 - 15:38

@PC-tje, nu dat je het zegt geloof ik dat je gelijk hebt. Dat krijg je met die buitenlanders (h) Nederlandse taal wordt een moeilijke taal :-D
Joanna () (URL) - 10 10 06 - 15:59

Ik ben ook al sind 2004 aan het loggen en vind het nog steeds erg leuk. Nou ben ik wel een mens die van uitdagingen houd en zoek steeds wel weer een andere hobby als het mij gaat vervelen.
Groetjes Sjoukje
Sjoukje (URL) - 10 10 06 - 16:53

De weblog-hype is duidelijk voorbij. Steeds vaker haken loggers af en houden het voor gezien. Er zijn niet zo gek veel webloggers meer die voor 2004 zijn begonnen en dat is best jammer.

Het loggen en bezoeken van andere weblogs geeft mij in ieder geval nog steeds voldoening maar als Aad die voldoening niet meer heeft....... Het is zijn goed recht natuurlijk maar het zou jammer zijn.
Wilcootje () (URL) - 10 10 06 - 17:27

Tot nu toe bevalt het helemaal prima :-) Ben erg blij met de contacten die ik van het net heb ontmoet :-)
Annemarie () (URL) - 10 10 06 - 18:25

Zolang het leuk is...moet je het doen, de meeste haken ook af in de zomer, maar veel komen terug in de winter, gezellie toch????:-)
berteshier (URL) - 10 10 06 - 20:01

Soms heb ik een paar dagen geen zin. Ik ervaar het niet als verplichting. Als het zover komt stop ik er direct mee. Het krijgen van wat reacties ie wel leuk.
sebbo (URL) - 10 10 06 - 21:03

Ik log elke dag een stukje, dat vind ik leuk.
Ook als ik niet echt wat te melden heb, het is juist leuk om dat toch wat te verzinnen.
Er zijn ook mensen die alleen loggen als ze wat te vertellen hebben, dat mag ook allemaal, op weblogs mag alles wat de logger wil.
Logs die prettig lezen lees ik ook, en dan laat ik een reactie achter, dat is niet verplicht, als het laat wordt gaat mijn pc uit, en morgen is er dan wel weer een dag.
Renesmurf () (URL) - 10 10 06 - 22:38

Ik zal ter ondersteuning een link leggen naar d'Alledaagse!
Actiefront! (URL) - 10 10 06 - 22:39

Ik doe het helemaal voor mezelf odat ik het gewoon leuk vindt om mijn (on)zin neer te pennen. Komen er veel mensen kijken vind ik dat natuurlijk heel leuk. Hoe meer zielen hoe meer vreugd denk ik maar.
Komt er echter nauwelijks iemand langs vind ik dat ook prima.

Houdoe,
de Smurf
de Smurf () (URL) - 11 10 06 - 03:16

Helemaal mee eens. Ik reageer bij jou en jij weer bij mij en anders is het over. Jammer dat het zo werkt maar het is niet anders.
Youke (URL) - 11 10 06 - 07:52

Ik log omdat ik het leuk vind, ben op aanraden van een vriend ermee begonnen en voolopig ga ik niet stoppen, heb niet iedere dag wat te melden, lees graag wat anderen te melden hebben. Wat d'Alledaagse betreft, 't zou ontzettend jammer zijn als hij zou stoppen, hij heeft vaak plaatjes uit zijn en mijn woonplaats en de verhaaltjes zijn soms hatverwarmend, vaker om je te bescheuren
Bloempje () (URL) - 11 10 06 - 08:26

Bloggen is leuk, kost inderdaad tijd, maar het mooie ervan is dat je het kunt doen zodra je even tijd over hebt. Ik heb weleens een half uurtje voor ik de deur uitmoet en dan is het even leuk om over de diverse logs te zwerven. Tja dat ik niet iedereen af kan gaan in een half uur is logisch, de anderen komen dan wel weer. Ik probeer loggers waar ik graag lees toch minimaal 1x per week wel te bezoeken.
Er zijn vriende van me die ik IRL ken en die bezoek ik dagelijks + enkele loggers waar ik aan verslaafd ben, maar ik heb ook gemerkt dat toen ik ziek was en zelf even niet bij anderen kon langsloggen, dat mensen evengoed bleven komen en sterkte bleven wensen. Sommigen wel vaker dan 1x op het laatste log.
Het is makkelijk: je houdt in betrekkelijk korte tijd een grote groep mensen op de hoogte van wat er in je leven spelt...als je die mensen allemaal zou moeten bellen zou het heel veel tijd kosten. Tja zo zie ik het maar dan ;-)

Fijne dag Joanna!
Pasula () (URL) - 11 10 06 - 09:09

Ik denk dat we allemaal wel eens een periode hebben waarin we overwegen te stoppen. Je voeld je toch ook enigzins verantwoordelijk om je lezertjes te blijven boeien. Bij drukte, stress en gebrek aan inspiratie is het soms moeilijk...
Liefs
Siem
Siempie () (URL) - 11 10 06 - 09:27

goeiemorgen joanna.

loggen moet in eerste plaats voro jezelf leuk zijn, en als dat niet meer is.... dan wegwezen op naar de volgende leuke sport,
maar als je gaat loggen om reacties... weet ik niet of je wel verstandig bezig bent...
het gaat er toch om wat jij wilt laten weten aan de wereld.
ik weet dat ik heel veel bezoekers heb maar niet iedereen zet een reaktie, da's niet erg want als ik daar heen terug zou moeten heb ik geen tijd meer over om iets anders te doen in mijn leven,
het is nu al wel te druk om iedereen langs te gaan, er gaat enorm veel tijd inzitten in reageren en alleen hallo, of leuke foto's
of een fijne dag... nee dat krijg ik mijn strot niet uit, en ik heb daar een enorme hekel aan om te lezen, zet dan niks.....

Joannalief.. en zo is het altijd wat.
tot logs en maak er weer wat van hé.
liefs
klaproos
klaproos () (URL) - 11 10 06 - 09:33

Tis goed om te lezen, Joanna. En wat Ellebelle zegt over het aandachtsorgel is in feite ook wel waar. Ik ben maar een mens, vrees ik.
Dikke kus en kroel voor jou..! ;P
Aad () (URL) - 11 10 06 - 10:02

Op het moment dat ik ben gaan loggen heb ik het nooit gedaan om reacties te ontlokken, In eerste instantie gewoon mijn eigen dingetjes schrijven,zoals ik ook op de log zeg , verbazen, irriteren, opvallen en bezighouden. Dat er toevallig mensen zijn die zich aangesproken voelen, meeleven of een reactie willen plaasten: dat is leuk meegenomen maar ik vind het geen graadmeter om te loggen :) Dus aad ik lees je log ook vrijwel iedere dag, reageer niet altijd maar ik weet zeker dat je het niet voor niks doet en dat er een gat valt als je zou stoppen. Reactie's zijn leuk maar niet noodzakelijk 8-O
Bokkie (URL) - 12 10 06 - 13:14


one trackback:

Kommer en kwel in weblogland.
De armoede is in weblogland nu echt aan het toeslaan beste lezer. Schreef ik al eens eerder dat veel webloggers melding maken van hun gebrek aan inspiratie, dat ze het druk hebben of ander kommer en kwel, kwam ik nu wel iets heel curieus tegen.
Iederee...
Sent on 11 10 06 - 08:23 , via VANGELLEKOM.NL

Trackback link:

Please enable javascript to generate a trackback url


  
Remember personal info?

Emoticons /

To prevent automated commentspam we require you to answer this question, thank you.
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.