Strict Standards: mktime(): You should be using the time() function instead in /home_pr1/h/a/habluetzel.com/htdocs/weblog/pivot/modules/module_debug.php on line 95
joanna's weblog - with love from Switzerland

Last Comments

Richard Gordon (Ook een ansichtsk…): Nice post, thanks for nic…
Ximaar/Xiwel (Blog): Alles okay? (netblog doet…
sovinco (Prosit Nieuw Jaar…): I was wondering if you ev…
Anjali (Carnaval, vervolg…): I am sure this article ha…
Best essay writin… (Happy New Year!): If you write the article …
best essay writin… (Onderweg!): incredible submits. this …
custom essay writ… (Knippen en plakke…): Nice post, I loved over r…
custom essay writ… (Welcome alledag!): This is an awesome post. …

Archives

01 Jan - 31 Dec 2011
01 Jan - 31 Dec 2010
01 Jan - 31 Dec 2009
01 Jan - 31 Dec 2008
01 Jan - 31 Dec 2007
01 Jan - 31 Dec 2006
01 Jan - 31 Dec 2005

Nederlandse bloggers worldwide.

Moon.
My Facebook.
Midlifer.
Xinix.
Rene in Zeeland.
Belinda.
di Mario.
Sarjenka.
Jacky.
Tienerdantien.

Carpe Diem.
BertesHier.
d 'Alledaagse.
Gerooide.
Buttercup.
Klapdoos.

Pacopainter.
Bespiegelaar.
Radar.
Rob Hamilton.
René, radio verslaggever.
Harriet.
Wilcootje.
Bloempje.

Marjan.
Klaproos.
Tagrijn.
Sjoukje's Cat's.
Hanny.
Ellebelle.

Sebbo.
Renesmurf.
Actiefront, de oppositie.
Palisa.
Pasula.
de Smurf, een Brabantslogje.
Margriet geniet.
Swissphotography
Photo Global Switzerland

Pivot Forums
Pivot Help

Miscellany

Powered by Pivot - 1.40.5: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

« Kissy! | Home | Dat was het weekend! »

Back to the schooluniform!

In Basel heeft men een pilootprojekt gestart, de school uniform, men wil nagaan hoever het dragen van eenheidskleding het onderrichtsklima, de indentiteit en het consumverhouden van de teenies beinvloed.Bovendien schatten de projektverantwoordelijken dat een familie zo 30% aan kledingsuitgaven sparen kan.
De schooluniform van de designerin Tanja Klein bestaat uit 14 delen die met elkaar gecombineert kunnen worden. Een set kost Sfr. 730.-  waarvan het grootste aandeel door sponsoren financeert wordt, de ouders betalen alleen een kleinen bijdrag.
Na zes maanden beoordelen scholieren, leraren en ouders het projekt. Daarna beslist men dan, of het ook op andere scholen ingevoert zal worden.


Volgens mij brengt het wat, vooral voor die familie's die niet zoveel geld voor kleding willen uitgeven voor hun kroost, bovendien valt ook de bekende merken-dragen-manie weg die echt in het geld kan gaan . (jokerp)

Wat denken jullie ervan? Ik ben benieuwd.

Een prettig weekend weblogfriends, with love from Switzerland.24 comments:

Vind dat iedereen moet kunnen dragen wat hij/zij leuk vind....als je het gezicht maar kan zien....
berteshier (URL) - 21 10 06 - 09:13

@Bert, men merkt dat je geen kinderen hebt, in teenie ouder is de druk van, dmv kleding erbij horen, groot hoor. Meer als men denkt!
Joanna () (URL) - 21 10 06 - 09:19

Voor zover ik weet, hebben we in NL nooit schoonuniformen gehad, maar ik ben VOOR! Ik vind het soms stuitend om te zien hoe sommige kinderen/jonge mensen er bij lopen. Hele jonge meisjes met blote navels en lagen make-up alsof ze al lang en breed volwassen zijn. En mbt die merkentoestand vind ik het ook een goeie set. Het is natuurlijk idioot dat je "er niet bij hoort" als je niet dát ene merk draagt. Ik ben wat dat aangaat óók heel erg blij dat ik zelf geen kinderen heb: die ellende zullen mijn kinderen (die niet bestaan) bespaard blijven, want geen haar op mijn hoofd die daar aan mee zou doen.

In je vrije tijd mag je wat mij betreft lekker zelf weten wat je precies aan wilt trekken.
Kitty (Sarjenka) () (URL) - 21 10 06 - 12:30

Persoonlijk ben ik wel voor een schooluniform..
Het helpt een hoop narigheid, als merk-kleding zieke kinderen voorgoed de wereld uit op school..
RideR () (URL) - 21 10 06 - 12:34

Nou, dat is wel heel toevallig. Ik wilde er al een log over in elkaar zetten aangaande dit onderwerp. Ik ben het hier helemaal eens met het idee.

Dat scheelt zoveel in afgunst en jalouzie onder de kinderen. Maar dan moet je de rest van de artikelen ook even reguleren. Dus geen dure schoenen, pennen en/of tassen om te laten zien dat men thuis beter af is dan diegene die dit niet kunnen showen!
Ruitenheer () (URL) - 21 10 06 - 12:38

@ruitenheer, het is tenminste een begin toch? Schoenen zijn bij die set erbij ;-)
Joanna () (URL) - 21 10 06 - 13:15

O het zou mij niet uitmaken als ze dat zouden invoeren...hoeven we tenminste hier niet meer te discusiëren 's avonds wat ze de volgende dag aan moeten...scheelt weer tijd. ;)
Harriët (URL) - 21 10 06 - 13:24

Ze gaan de standaard dan toch 'verpersoonlijker', zo'n experiment is namelijk al eens gedaan.
Youke (URL) - 21 10 06 - 13:29

Een schooluniform doet mij vooral aan Engeland denken. Persoonlijk vind ik het niet nodig, maar echt bezwaar heb ik er ook niet tegen. Deze Zwitserse zien er in ieder geval eiegntijds uit. Prettig weekend !
René (URL) - 21 10 06 - 13:39

Hoi Joanna
Interessant onderwerp. Ik ben voor!!!. Waarom...? Door inderdaad de dure merkkleding zijn veel kinderen daarop gefixeerd. Ook verraad je niet je "kom-af". Maar hoe moet het dan met de moslim-gemeenschap. Hoofddoekjes weg? Zie het al voor me. Wordt heftig over gediscusieerd; pas maar op. En dan die Burcka? Hoe gaan je daar mee om?
Het is niet voor niets dat rechtbanken, advocaten, predikanten een toga aan trekken om de neutraliteit uit te dragen.
Prettig weekend
Bassoon
Bassoon () - 21 10 06 - 14:13

Hey Joanna - leuk een reactie aus der Schweiz! Ik kan wel jaloers op je izjn dat je zo mooi daar tussen de bergen woont. Veilig in een 'neutraal' land enzo. Ik heb gene versand van schooluniformen; er zitten twee kanten aan. Ik vind het nogal ouderswets en strikt, maar het is wel waar dat het eenheid geeft en met name armere kinderen beschermt tegen de Merkenjacht!
Groetjes van Marc
Marc (URL) - 21 10 06 - 16:33

Lijkt mij een superoplossing! Neemt denk ik heel veel jaloersheid weg bij de mensen! Bovendien let je dan ook meer op het innerlijk dan uiterlijk!
De kleren zien er aardig hip uit, dus dat moet goed komen lijkt me!
Annemarie () (URL) - 21 10 06 - 17:31

Het zou geen gek idee zijn om dit door te voeren, in hun vrije tijd kunnen ze dragen wat ze willen. De kledinglijn ziet er ook best wel leuk uit, daar is niets mis mee.
Groetjes en een heel fijn weekend!
Sjoukje
Sjoukje (URL) - 21 10 06 - 17:44

Ik vind het maar niks zo'n schooluniform. Dan wordt het snel zo'n eenheidsworst. Maar het kan wel lastig zijn ja als je kleren moet kopen. Wat vandaag in is, kan morgen al weer weg gedaan worden.
de Smurf () (URL) - 21 10 06 - 20:40

@smurf, kijk dat is het doel, een voor alle, alle voor een! Het uiterlijk speelt vandaag de dag bij de jeugd een hele grote rol en niet altijd positief. ;-)
Joanna () (URL) - 21 10 06 - 20:52

Ik ben voor zodra de ouders niet voor de kosten hoeven op te draaien. Als iedereen hetzelfde is kan er geen afgunst zijn door merk freaks. Iedereen is gelijk en dat betekend dat je op een andere manier met elkaar zal omgaan.
Eljo (URL) - 22 10 06 - 00:11

Zouden ze we mij betreft ook in Nederland mogen invoeren. Geen onderscheid meer tussen de kinderen wat kleding betreft. Ieder kind kan dan beoordeeld worden op hoe zijn/haar capaciteiten.
Hanny () (URL) - 22 10 06 - 00:32

Ik vind het schandalig, ik zou daar ook niet aan meewerken.
Kinderen laten zich totaal niet beinvloeden door anderen, alleen een paar zwakkelingen.
Zo ontneem je de kinderen hun identiteit!
Renesmurf () (URL) - 22 10 06 - 00:39

Bemerk ik hier een generatiekloof :)
Eljo (URL) - 22 10 06 - 00:51

In Belgie draagt men nog steeds een schooluniform, heeft zo z'n voordelen, ik kan me er wel iets bij voorstellen, toch zeker wat de merkenmania betreft, kinderen worden geplaagd en/of genegeerd als ze niet de juiste broek/trui/schoenen dragen. Triest maar het gebeurt.
Fijn weekend
Bloempje () (URL) - 22 10 06 - 10:14

Interessant, Joanna. Ik ben zeer benieuwd naar de resultaten van dit project over een half jaar. Worden de ouders er ook in betrokken ? of gaat het alleen om de meningen van de teeners ?
Margrietgeniet (URL) - 22 10 06 - 11:01

Het ziet er goed uit en ik denk dat het een prima initiatief is. Zouden ze hier ook moeten doen. Het scheelt de ouders een hoop geld en kinderen waarvan de ouders niet zoveel geld hebben voor merkkleding een hoop verdriet. Vaak hoort een kind er niet meer bij als ze geen merkkleding dragen. Dan zijn ze al snel een buitenbeentje. Dus wat mij betreft...Toppie!!
Groetjes, Mootje
mootje (URL) - 22 10 06 - 13:39

Goed onderwerp, Joanna. Is het een goed wapen tegen de merkenmanie..? Ik weet het niet. Belangrijk is dat een kind zich prettig voelt in de kleding.
Aad () (URL) - 22 10 06 - 16:53

Zolang er geen schoolvoetbal o.i.d. wordt gespeeld ben ik tegen uniform. Onnodige uniformiteit in en om de school is m.i. uit den boze. Dit uniform biedt echter de nodige combinatiemogelijkheden waardoor dit er wat mij betreft nog net mee doorkan.
Actiefront! / Rokersdag (URL) - 23 10 06 - 22:50


No trackback:

Trackback link:

Please enable javascript to generate a trackback url


  
Remember personal info?

Emoticons /

To prevent automated commentspam we require you to answer this question, thank you.
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.