Strict Standards: mktime(): You should be using the time() function instead in /home_pr1/h/a/habluetzel.com/htdocs/weblog/pivot/modules/module_debug.php on line 95
joanna's weblog - with love from Switzerland

Last Comments

Richard Gordon (Ook een ansichtsk…): Nice post, thanks for nic…
Ximaar/Xiwel (Blog): Alles okay? (netblog doet…
sovinco (Prosit Nieuw Jaar…): I was wondering if you ev…
Anjali (Carnaval, vervolg…): I am sure this article ha…
Best essay writin… (Happy New Year!): If you write the article …
best essay writin… (Onderweg!): incredible submits. this …
custom essay writ… (Knippen en plakke…): Nice post, I loved over r…
custom essay writ… (Welcome alledag!): This is an awesome post. …

Archives

01 Jan - 31 Dec 2011
01 Jan - 31 Dec 2010
01 Jan - 31 Dec 2009
01 Jan - 31 Dec 2008
01 Jan - 31 Dec 2007
01 Jan - 31 Dec 2006
01 Jan - 31 Dec 2005

Nederlandse bloggers worldwide.

Moon.
My Facebook.
Midlifer.
Xinix.
Rene in Zeeland.
Belinda.
di Mario.
Sarjenka.
Jacky.
Tienerdantien.

Carpe Diem.
BertesHier.
d 'Alledaagse.
Gerooide.
Buttercup.
Klapdoos.

Pacopainter.
Bespiegelaar.
Radar.
Rob Hamilton.
René, radio verslaggever.
Harriet.
Wilcootje.
Bloempje.

Marjan.
Klaproos.
Tagrijn.
Sjoukje's Cat's.
Hanny.
Ellebelle.

Sebbo.
Renesmurf.
Actiefront, de oppositie.
Palisa.
Pasula.
de Smurf, een Brabantslogje.
Margriet geniet.
Swissphotography
Photo Global Switzerland

Pivot Forums
Pivot Help

Miscellany

Powered by Pivot - 1.40.5: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

« Moeders mooiste! | Home | Valentine! »

Vrijwild!

Februari 2005 Columne 2


Gewapend met het nederlandse woordenboek zit ik nu hier en ben aan het overleggen wat ik in de columne voor d'alledaagse schrijven zal. Als absoluut niet professionelle schrijverin en dat nog in een taal die mij in al de jaren vreemd geworden is, geen lichte opgave. Degene die beweren dat je, je moedertaal nooit vergeet hebben gelijk, maar als je woordschat zich gereduzeert heeft op 70 % heb je wel een probleempje!

Dan, een thema vinden met een gemeenschappelijk interesse. Politiek? God bewaar mij, van de nederlandse politiek weet ik weinig of eigenlijk niets en omgekeert hebben dat de nederlanders vermoedelijk evenzo over onze politiek in Zwitserland.

Kunst en kultuur, is altijd een dankbaar thema maar niet iedermans smaak. Zwitserse folklore is een echte alternatief want daar kan je zo leuke kleurige plaatjes erbij doen en pais en vree demonstreren! Dus ook niet!

Ik wil het hebben over Google, vandaag de dag wordt gegoogelt! Het internet maakt het mogelijk, vul een naam in van een x-gewenste persoon en in een paar seconden verschijnen daar alle informaties die je wilt hebben op je beeldscherm, makkelijk toch?

Je zoekt een plaatje voor een bepaald thema? Google is de oplossing, daar staat dan wel vermeld dat de beelden / foto's "een copyright kunnen hebben" maar dat wordt meestal overzien van de internetgebruikers. Er wordt gerippt op gaat niet meer, en als grafiker / fotograaf kan je, je rustig als vrijwild beschouwen in het worldwideweb.

Mijn foto's heb ik zelfs gevonden op een homepage van een grote luchtvaartmaatschappij in Egypte, een e-mailtje gestuurt en na 6 maanden en meerdere mails waren er van de vier foto's tenminste drie verdwenen, daarna heb ik het laten zitten, zullen ze met die ene gelukkig worden!

Of b.v de foto van onze huisberg "de Calanda" die ik op een website uit Zeeland / Holland vondt, de dame viel uit alle wolken na mijn e-mail. Ik heb er in principe niets op tegen als men mijn plaatjes gebruiken wil, op mijn websites staat mijn e-mail adres, dus vragen kan men ja!

Ik benut Digimarc (waterteken) waarmee ik, als ik in het internet surf, meteen kan zien d.m.v. een reader waar mijn foto's uithangen! Wat mij wel opgevallen is bij Google, beelden met een watermark doen zij niet brengen, ik heb tenminste nog geen van mijn foto's gevonden, positief vindt ik dat.

Om eerlijk te zijn moet ik toegeven dat ik mij ook af en toe schuldig maak, komt echt zelden voor, ik haal mij meestal de toestemming om te kopieren en na zo'n aanvraag krijgt men die dan meestens ook. Als men de bron aangeeft waarvan men kopiert hebt is men eigenlijk al half voor rechtelijke konsequenzen beschermt. Ik zeg "half" want als een auteur zich stoer stelt en op zijn auteursrechten bestaat, dreigt je hoogstwaarschijnlijk een aanklacht!

Zo ook mij gebeurt verleden jaar, massieve dreigingen via e-mail en een vordering van Euro 1200.-voor een zwart/wit plaatje van zegge en schrijve 2 bij 2 cm. Ik heb mij een advocaat moeten nemen. De aanklager uit Duitsland is er dan ook niet mee doorgekomen, dit als voorbeeld als je pech hebt, bovendien een Dr.iur. werkt niet voor noppes dus in de onkosten kom je altijd.

Een schale troost voor mij, de andere partij heeft vermoedelijk zeer veel meer Eurootjes moeten betalen aan zijn advokaat in Zürich, want de beindrukwekkende briefkop deze firma in Engels en Duits laat mij dit vermoeden! Het is een dure aanklacht voor hem geworden en een goede les heeft hij ook nog gehad, ik gun het hem uit de diepte van mijn hart.

With love from Switzerland, be happy think global.No comments:


No trackback:

Trackback link:

Please enable javascript to generate a trackback url


  
Remember personal info?

Emoticons /

To prevent automated commentspam we require you to answer this question, thank you.
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.