Strict Standards: mktime(): You should be using the time() function instead in /home_pr1/h/a/habluetzel.com/htdocs/weblog/pivot/modules/module_debug.php on line 95
joanna's weblog - with love from Switzerland

Last Comments

Richard Gordon (Ook een ansichtsk…): Nice post, thanks for nic…
Ximaar/Xiwel (Blog): Alles okay? (netblog doet…
sovinco (Prosit Nieuw Jaar…): I was wondering if you ev…
Anjali (Carnaval, vervolg…): I am sure this article ha…
Best essay writin… (Happy New Year!): If you write the article …
best essay writin… (Onderweg!): incredible submits. this …
custom essay writ… (Knippen en plakke…): Nice post, I loved over r…
custom essay writ… (Welcome alledag!): This is an awesome post. …

Archives

01 Jan - 31 Dec 2011
01 Jan - 31 Dec 2010
01 Jan - 31 Dec 2009
01 Jan - 31 Dec 2008
01 Jan - 31 Dec 2007
01 Jan - 31 Dec 2006
01 Jan - 31 Dec 2005

Nederlandse bloggers worldwide.

Moon.
My Facebook.
Midlifer.
Xinix.
Rene in Zeeland.
Belinda.
di Mario.
Sarjenka.
Jacky.
Tienerdantien.

Carpe Diem.
BertesHier.
d 'Alledaagse.
Gerooide.
Buttercup.
Klapdoos.

Pacopainter.
Bespiegelaar.
Radar.
Rob Hamilton.
René, radio verslaggever.
Harriet.
Wilcootje.
Bloempje.

Marjan.
Klaproos.
Tagrijn.
Sjoukje's Cat's.
Hanny.
Ellebelle.

Sebbo.
Renesmurf.
Actiefront, de oppositie.
Palisa.
Pasula.
de Smurf, een Brabantslogje.
Margriet geniet.
Swissphotography
Photo Global Switzerland

Pivot Forums
Pivot Help

Miscellany

Powered by Pivot - 1.40.5: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

« 68 wordt 40! | Home | Online Photo Album! »

Incest in Oostenrijk!

Tekening van de kinder van Elisabeth

Precies 22 dagen zit nu Josef Fritzl in het oostenrijkse St.Pölten in de onderzoekingsgevangenis. Hij is ondergebracht in een afgeschot gedeelte van het justitiegebouw in een tweepersoons cel met televisie en een raam dat uitziet op het gevangenishof. Zonlicht straalt naar binnen.

Het zijn paradies verhoudingen in vergelijk tot de kelder in zijn eigen Amstetter huis waar hij 24 jaar lang zijn dochter als een slavin, zonder daglicht en met schimmelpaddestoelen contamineerte lucht gevangen hield.

Hij verkrachte zijn dochter meermaals en maakte met haar zeven kinder!!!!! Zijn geschonden dochter en haar kinderen leven sind 22 dagen in het landesklinikum Mauren in vrijheid. Daar worden zij van een 15.man sterk team verzorgt. Clinic arts Berthold Kepplinger: <<Elisabeth Fritzl is een bewonderbare sterke vrouw<<

Vader Fritzl komt daartegen zwaar met de gevangenis-alledag klaar. Uit angst, dat andere gevangene hem wat aandoen, heeft hij niet de moed om een hofgang te maken. Dan klaagt hij, hij voelt zich isoleert en zou zo graag bezoek hebben van zijn familie!!!

Het laatste rechtsbesluit: half mei 2008, de onderzoekingsoponthoud word een maand verlangert, het plicht-termin duurde precies 15 minuten. Dus voor incestdader Fritzl wordt het een volgende bezoekloose maand. 

Hoe voelt zich regen aan? 

Christoph Herbst is een van de weinige mensen, die contact heeft met Elisabeth Fritzl en haar kinderen die ongelovelijks meegemaakt heeft, Christoph Herbst is haar advocaat, hij bezoekt zijn mandantin regelmatig en kent hun wensen. Zo wou Felix, het jongste kind, zo graag regen voelen. 

De media  
Gelooft men de media dan vervalt Oostenrijk toenemend, net als voor jaren Belgie, als een land van kinderschander en criminelen. Na Natascha Kampusch, met in de media niet zeer objectieve kommentare, heet het nu op eenmaal "typisch Oostenrijk". Tsja die media was ook maal beter!

Een prettig weekend and with love from Switzerland.nine comments:

Wat daar gebeurt is is verschrikkelijk. En met de vader hoef je totaal geen medelijden te hebben in mijn ogen. Laat hem maar 'los' tussen de andere gevangenen.
Voor hem geldt maar één recht en dat is het strafrecht.
Sorry dat ik zo kort door de bocht reageer, maar van zulke 'mensen' gaan mijn haren nu eenmaal recht overeind staan.

Maar maak er wel een fijn weekend van Joanna en Urs.

Houdoe
Teo Torriatte () (URL) - 17 05 08 - 08:01

Het is echt vreselijk wat daar gebeurt is. Je kan het je gewoon niet voorstellen dat er mensen rondlopen die dit soort dingen doen. En dan denk ik eerlijk gezegd dat dit nog maar het topje van de ijsberg is en dat er nog heel veel van dit soort dingen gebeuren zonder dat wij daarvan weten. Vreselijk!
Belinda () (URL) - 17 05 08 - 11:14

Zelden maak ik me (erg) druk om persoonlijke drama's. Familiedrama's zijn bijna aan de orde van de dag. Je vraagt je dan af waarom iemand zijn gezin heeft uigemoord en daarna zichzelf. Maar daarbij blijft het; dan gaan we weer over tot de orde van de dag.

Dit verhaal greep mij in eerste instantie niet heel ernstig aan; Ok: ik vond het uiteraard nogal heftig wat er gebeurd was. En toen hoorden we ook over de kinderen die nooit de buitenlucht hebben gezien; die (nog steeds) geen daglicht kunnen verdragen en die door dit alles voor hun hele leven getekend zullen zijn. Het verhaal kreeg een gezicht en dat gezicht dat hakte er kei en keihard in.

De emoties die daardoor loskomen, zijn onbeschrijflijk. Wat moet je aanvangen met zo'n man die eigenlijk wellicht nog een groter monster was dan bepaalde oorlogsmisdadigers en/of seriemoordenaars.

Medelijden? Absoluut niet! De man zou in een dampige kerker moeten worden opgesloten, tussen de ratten en de muizen en zelfs dat zou nog te goed voor hem zijn! Het is onbegrijpelijk dat zoiets heeft kunnen gebeuren en intens triest voor de slachtoffers van dit drama. We kunnen niets doen voor de slachtoffers, behalve hopen dat ze de rest van hun leven toch nog gelukkig kunnen leven.
Kitty (URL) - 17 05 08 - 11:41

@Kitty, het erge is dat dit monster het nog altijd niet inziet, de reactie's van deze persoon zijn zo waanzinnig dat een mens sprakeloos wordt. Ik heb mijn artikel extra zeer neutraal gehouden, ik had een aanvraag om een bericht te schrijven. Men wilde graag weten hoe het de slachtoffers nu gaat want voor de media is het nu al oude koek !!!
De kinderen hebben een grote kans met behulp van experte zo'n trauma te verwerken, voor die moeder ziet het anders uit.
Bedankt voor je reactie, Joanna
Joanna () (URL) - 17 05 08 - 12:02

Het is wederom een heel erg triest verhaal wat zich daar heeft afgespeeld. Het wordt steeds gekker met deze wereld. Jonge mensen die jaren of zelfs nog nooit tot hun vrijlating, daglicht hadden gezien...... je kunt je r toch niets bij voorstellen....
Wilcootje () (URL) - 17 05 08 - 23:03

Wat een verhaal he.
Belgie en oosterijk hebben wel bewezen dat het overal kan gebeuren. Helaas.

Love As Always
Di Mario
Di Mario () (URL) - 18 05 08 - 00:03

Voor haar is het drama te groot. Ze heeft kinderen maar telkens als ze naar ze kijkt wordt ze herinnert aan die afschuwelijke tijd met haar vader...
Pasula () (URL) - 18 05 08 - 10:41

Dit was verschrikkelijk Joanna. Je kunt het je niet voorstellen. Ongelovelijk.
sebbo () (URL) - 19 05 08 - 23:03

sorry, het moet natuurlijk ongelofelijk zijn
sebbo () (URL) - 19 05 08 - 23:04


No trackback:

Trackback link:

Please enable javascript to generate a trackback url


  
Remember personal info?

Emoticons /

To prevent automated commentspam we require you to answer this question, thank you.
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.